zondag 4 november 2007

Fijn een stukje rijden...

Nou vannacht is zowaar wel de klok een uur terug gegaan! Dit keer hadden we hem helemaal in de gaten, na de proefterugzetting van vorige week.....
Afijn, we hadden dus deze zondag ook weer het idee dat we konden uitslapen, wat ik altijd zo lekker vindt van de wintertijd.
Vandaag leek het ook weer iets warmer dan van de week en zijn we vanmiddag met de kever een stuk gaan rijden. Dit keer richting Falls lake. Veel meren hier in de buurt worden voor de drinkwater voorziening gebruikt en ook Falls lake ten Noorden van Raleigh. Alleen is het hier al zo'n poos droog dat het meer nu nog 30 % van zijn normale hoogte heeft. Wat dus enorm laag is. Vandaag zijn we er heen gereden om te kijken hoe het er nu uit zag.

Dit was Falls lake in het begin van het jaar toen we er waren.



en dit is Falls Lake nu....

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Echt ongelooflijk laag stond het water. Dit is overigens geen foto van mij hoor. Eenmaal in de auto zag ik dat de batterij van mijn camera leeg was, dus ik heb deze foto "geleend" van de website van de News& Observer, wat onze krant is.
Je zag mensen rondom het meer lopen waar normaal het water staat. Er waren boten hellingen gesloten omdat er aan het eind van de helling geen water meer was. Al kan ik me toch niet zo heel goed voorstellen dat er nog veel te varen valt. Maar toch waren er wel mensen op het water. Waarschijnlijk om te vissen? Want al die vis in het meer zit nu veel dichter bij elkaar waarschijnlijk? Vond het wel jammer dat ik de camera nu niet kon gebruiken, want het was zo indrukwekkend om te zien. Wortels boven water en bootjes op het droge. Heel raar..... Hopen dat het toch nog even gaat flink gaat regenen zodat de voorraad water niet op raakt.

Het ritje er naar toe was trouwens heel mooi want hier beginnen nu echt de herfstkleuren los te barsten. Met de dag wordt het mooier lijkt wel. Was er vorige week nog niet veel te bekennen, nu vlamt er overal wel een boom je tegemoet.
Na Falls lake zijn we bij Brier creek wezen shoppen. Wat een leuk winkelcentrum is dat! En ook best groot, met veel leuke winkels. We zijn eerst naar de Target geweest want daar had ik een heel leuk kerstverlichting "ding" gezien. Dit hadden we twee jaar geleden eens een keertje bij een huis in een wijk achter ons gezien en ik vond dat zo leuk. We hadden toen alles afgezocht maar konden nergens zoiets vinden. Althans niet betaalbaar in ieder geval. En nu stond hij in het aanbiedingen blaadje van de Target en ik herkende het meteen.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Het heet officieel een panoramic motion projector. In het apparaat zit een soort van disco bal die draait en die allemaal sneeuwvlokjes te voorschijn laat komen die dan ook nog eens bewegen. Helemaal leuk, ha ha ha. Vond het toen zo'n leuk gezicht die sneeuwvlokjes, dat we een hele tijd bij dat huis hebben staan kijken. Echt "kindje Petra", komt dan helemaal in me naar boven. En nu....., gewoon te koop bij de Target voor een heel hebbelijk prijsje ;-)
Ook nog even op de dieren afdeling een mandje voor Stace gekocht. Stace slaapt 's nachts altijd naast ons bed en ligt nu helemaal opgerold omdat het 's nacht toch wat kouder is. Hopelijk gaat hij nu lekker in het mandje liggen slapen. Bij de Target hebben ze zulke leuke spulletjes van Woolrich voor honden. Ziet er allemaal zo stoer uit. En een hond kan nou eenmaal geen mandje teveel hebben toch? Hij lijkt een beetje op deze, maar die van ons is rond met een vetbedachtig bedje er in.
Verder zijn we nog even bij Barnes & Noble geweest en bij de Gameshop en daarna zijn we gaan eten bij Uno Chicago grill. Ron had daar al is gegeten toen hij pas in Illinois was. En wat blijkt in Brier Creek zit ook een vestiging. Als voorafje hadden we een deep dish pizza, met aardappelpuree... Heel apart en had er zelf nooit opgekomen, maar smaakte heel goed. Als hoofdgerecht had ik een zeer goed gevulde kipfilet. Ook heel apart. Met allerlei groentes er in en lekkere kaas. Weer eens heel wat anders.
Daarna weer terug gereden naar huis en Stace vond zijn mand helemaal geweldig. Althans vanmiddag, ben benieuwd of hij er vanavond ook echt in zal gaan slapen. Maar heb goede hoop ;-)

Groetjes Petra

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik heb een vraagje!
Ik las ergens dat je een DVD set naar een kennis in Nederland had verstuurd.
Is het niet zo dat DVD's vanuit Amerika op een aangepaste Nederlandse DVD speler afgespeelt moeten worden.
Ik wilde vragen of jij weet hoe deze aanpassing welke op de DVD speler gemaakt moet worden heet en wat de kosten zijn.
Bedankt!
Linda van der Groot

Anoniem zei

Sorry, ik heb net gelezen wat de voorwaarden zjn om een DVD uit Amerika af te spelen op een Nederlandse DVD speler!!

Linda vn der Groot

Anoniem zei

wat mooi die kerst verlichting. op dat huis. ben blij dat jullie het hebben gevonden. zo iets heb ik nog nooit gezien. en jullie hebben een mooi ritje gemaakt. ben met ingrid gisteren even naar brielle. geweest. ook hoop kerst dingen daar. araliea tuin centrum, hadden ze heel mooi. voor de kerst gemaakt. fijn voor stacy nieuwe mand. doei ma

Anoniem zei

Wel lekker 2 keer een uur langer slapen.
Leuk dat apparaat met bewegende sneeuw, je zal zien straks is jouw huis ook in de kerstversiering.
Als is het alleen maar voor dat "kind" Petra.

Anoniem zei

Jaaaaa, dat zijn de leuke hebbedingen voor de kerst!! Target is daar de ideale winkel voor. Ik loop een beetje achter, maar dat heeft zijn reden. Ik heb genoten van je mooie foto's en mail je snel met een update!

Liefs Patries

Annemiek zei

Poeh, dat water staat akelig laag. Maar hopen op een wat goede regenbuien!
Leuk dat je zo'n projector hebt gevonden, ik heb ze nog niet gezien.

Petra zei

@ Patries
Ik ben heeeeel benieuwd naar je reden ;-)
groetjes van hier

Anoniem zei

Hey hey,Zo'n projectie lamp heb ik in oktober ook gekocht in florida.Echt geweldig en je kunt er ook andere figuurtjes inzetten(bijvoorbeeld halloween,nieuwjaar,the party is here,st.patricksday,verjaardag,pasen)Wij kunnen hem niet in de voortuin zetten want wij hebben erg veel glas aan die kant van het huis.Wij gebruiken hem met kerst gewoon binnen.(wel opletten dat je er een koeling op zet want hij is eigenlijk alleen voor buiten anders word ie te heet).En natuurlijk heb je een omvormer nodig van 220 naar 110 volt.
Wij hebben zoveel kerstspul gekocht daaro dat we een extra koffer moesten kopen in florida, hahaha.
Groetjes edwin