donderdag 22 november 2007

Gobble, Gobble....

Vandaag dus Thanksgivingday. Als soep zou ik erwtensoep meenemen. Oftewel splitpea soup. Echt zo heet het hier ;-) Dus vanmorgen vroeg was ik al peentjes, uien en aardappelen aan het snijden. Om twee uur zouden we bij Alison en Bob zijn en dat was best al vroeg, dus ik moest al vroeg aan de soep beginnen.
Gelukkig zag de soep er om twee uur al uit als erwtensoep, want soms duurt het best wel even voor het gaat binden.
Om twee uur dus met de crockpot naar Alison waar ze al een hele tafel met allemaal lekkers had klaar staan. Lekkere toastjes met kaas en worst. Mmmm dat werd echt smikkelen. Want wij hebben wel geboft met onze buren, want die hebben als hobby koken! Is dat even mooi? Ze maken alles "from scratch". Dat wil dus zeggen zelf gemaakte gravy, stuffing, aardappelpuree, appeltaart en pompoentaart.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Bob hierboven aan het koken. Ze hadden zelfs niet 1 maar twee turkey's, want Alison dacht dat ze niet genoeg had aan 1. Mooi he? Het is echt een zo'n lieverd!

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Natuurlijk bleef er van de eerste turkey al een berg vlees over, dus de tweede is helemaal niet aangesneden ;-)

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Alison's moeder was er ook en die kon heerlijk verhalen vertellen over vroeger en over de buurt waar ze nu woont. Ze vertelde dat ze in haar dorp het guiness book of records hadden gehaald doordat ze een enorme hoeveelheid van golfcarts bij elkaar hadden gekregen. Ze kon het allemaal zo mooi vertellen. Ze woont dus in een soort van gemeenschap waar meerdere ouderen bij elkaar wonen. En iedereen heeft wel een golfcart. En zo te zien aan de website klopt dat inderdaad ;-) Het was heel gezellig vanavond en vonden het leuk om Alison's moeder te ontmoeten.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Het eten was werkelijk heerlijk. Ze hadden super hun best gedaan. De kalkoen was erg lekker en ik vond ook de gravy super. Normaliter ben ik niet echt een fan van peentjes, maar zij hadden een soort van ovenschotel met horseradish gemaakt die echt heerlijk was. Ook hadden ze de brocolli gestoomd en dat was ook super lekker. Zo heerlijk zacht was het en in 15 minuten klaar. Met zijn allen zaten we in de keuken terwijl ze alles een beetje aan het voorbereiden waren. Dus we konden precies zien hoe het allemaal gemaakt werd. De brocolli ging dus in een soort van stoom apparaat, wat er wel heel erg handig uit zag. Ik had zoiets dus nog nooit gezien. Maar het werkte en nog belangrijker, proefte super.

Winston en Barkley vonden het ook maar wat gezellig en volgens mij miste Barkley wel onze lieverdjes. Want hij bleef mooi op de uitkijk staan.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Totdat de kalkoen in zicht kwam, want toen had hij belangrijker zaken in de gaten te houden ;-) Samen met Winston natuurlijk. Wat een scheetjes he? Die oogjes.....

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Na het eten hebben we even op de bank uitgebuikt en naar de football wedstrijd gekeken. Daarna was er nog een heerlijk dessert van warme (zelfgemaakte en heerlijke) appeltaart en pompoenen taart met ijs en slagroom.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Echt heel erg lekker allemaal en zoals Alison het zo fijn kan zeggen, allemaal "low calorie" ;-)

Groetjes Petra

8 opmerkingen:

Jasmino zei

Leuk hè, de tradities met Thanksgiving. Als ik een feestdag mocht invoeren hier in NL, zou ik voor deze dag kiezen. Lijkt me geweldig!

Anoniem zei

Whahaah amehoela met je low calorie!!!!

Ziet er zalig uit.

Erna

Annemiek zei

Mmmh, ziet er lekker uit!

Anoniem zei

Hoi
Alle low calories bijelkaar maakt ook een high toch. Ziet er allemaal heerlijk uit. Fijn weekend. Groetjes Ingrid

M@riet zei

Zo te zien is het gezellig en lekker geweest, heerlijk hoor! Wij zaten lekker aan de boerenkool stamppot met worst en heerlijke gravy met juun ;-))

Hondjes zijn ook allemaal hetzelfde he, zo`n smachtende blik onderaan de tafel, heeeeel herkenbaar al mogen ze natuuuuurlijk niet bedelen, hahaha

Anoniem zei

Nou jullie hebben een heerlijk smakelijk dagje gehad!!
De twee buurhondjes hebben toch zeker wel de overgebleven kalkoen gekregen:-))))

Anoniem zei

Jullie hebben het zo te lezen getroffen met jullie buren. Het eten ziet er lekker uit.

Anoniem zei

Al is het hier nu nog maar 06.36.....ik krijg helemaal trek in al die lekkere dingen die jullie gegeten hebben. Hoe vonden ze jouw erwtensoep?