maandag 19 november 2007

Stroefjes....

Vandaag verliep nogal stroefjes. Het begon vanmorgen al. Ik ben al een paar weken best verkouden en herinnerde me dat als ik in de sauna ging bij de sportschool dat dat altijd wel hielp. Dus ik nam me vanmorgen vroeg al voor, om naar de sportschool te gaan. Naar de sauna, maar ook zwemmen dan natuurlijk.
In het zwembad neem ik altijd op 1 of andere manier de buitenste baan, die zwemt het lekkerst naar mijn idee. Maar dan moet je onder drie baanlijnen door. Nouja ik ga er meestal onder door, je kan ze ook optillen natuurlijk. Maar ik ga dan maar gelijk onderwater en dan ben ik ook gelijk "door". Daarna begon ik gelijk aan het baantjes zwemmen. En na de eerste baan, deden mijn ogen toch zeer. Ik heb normaal helemaal geen last van het chloor, maar nu kon ik bijna niks meer zien en het brandde! Een beetje half lopend, zwemmend ben ik weer naar de voorkant van mijn baantje gekomen. Het brandde echt enorm, dit kan nooit goed zijn. Naast me zwom een meisje die kwam vragen of het goed met me ging. Dus ik vertelde dat ik last had van mijn ogen. Ze vertelde dat er voor mij ook een man was die er erg last van had gehad. Zij zwemde met een brilletje en had geen last. Maar sinds een poosje zouden ze de "chemicals" van het zwembad veranderd hebben en sindsdien heeft zij ook een veel sterkere chloor lucht geconstateerd. Naast haar zwom een man die ik nog herkende van voorheen toen ik vaker zo vroeg ging zwemmen. Hij kwam ook even vragen of het wel goed ging. En hij vertelde dat de samenstellingen zo sterk veranderd waren. Maar, als ik wilde had hij nog wel een brilletje in zijn tas die ik zo mocht lenen van hem. En dat aanbod nam ik dus maar aan. Hij vertelde nog dat hij voor heen een oranje zwembroek had en dat die nu geel was. Oei, dat was wel erg chloor zeg!
Het meisje raadde me zelfs nog aan een speciale shampoo te nemen, want anders kreeg je al die troep geeneens uit je haren. Nou dat klonk allemaal niet echt veel belovend. En met het geleende brilletje ben ik wel verder gaan zwemmen, maar toen het half acht was, vond ik het wel mooi geweest. Volgens mij kon dit nooit gezond zijn en tijdens het zwemmen probeerde ik steeds mijn mond dicht te houden, maarja ik was ook verkouden, dus dat zwom voor geen meter. Maar wilde eigenlijk liever niks binnen krijgen van die troep! Pffff, wat een gedoe zeg. Eruit dus en snel ook. Op naar die sauna. Ik gaf het brilletje terug en bedankte de man. Want het was wel heel erg aardig van hem om zo bezorgd te zijn. En gelijk zijn reserve zwembrilletje uit te lenen.
Daarna mijn handdoek gepakt en op naar de sauna. En ik doe de deur van de sauna open en ik voel helemaal geen warmte. Oeffffffffff, hij stond gewoon niet aan! Nee he? Het ging echt niet lekker vanmorgen. Gatver, ik had me er zo op verheugd.
Ik bedacht me, wat ik dan nog kon doen.Douchen of misschien een zonnebank nemen? Onder de zonnebank dan maar. Maar dan moest ik me eerst weer helemaal aankleden en naar de balie vragen of er 1 vrij was. Beetje omslachtig want voordat ik naar de balie ging had ik nog wel snel even die sauna aan gezet, want dan kon ik daar nog heen na het zonnebanken. Wat dan betekende dat ik me weer om moest kleden. Maar toch maar wel gedaan. En ik had aan het meisje achter de balie van de de sportschool wel even mijn ervaring in het zwembad gemeldt. En dat dit echt niet normaal is. Ze vertelde dat ze nog geen andere klachten had gehoord, maar ze zou het doorgeven aan haar "poolmanager". Het was duidelijk dat ze me maar een zeur vond, maar ik dacht zeg het toch maar.
De zonnebank was daarna gelukkig wel weer even lekker. Lekker warm in ieder geval!
Ik bedacht me tijdens het zonnebanken dat als ik nog naar de sauna wilde, ik me weer om zou moeten kleden en dan dus mijn inmiddels al natte badpak aan moest doen. En eerlijk gezegd verheugde ik me daar helemaal niet op. Maarja, dat gesnotter he ? Daar wilde ik eindelijk toch wel vanaf en die sauna helpt volgens mij wel ;-)
Dus na de zonnebank me weer aan gekleed in mijn gewone kleren. Daarmee naar de dames kleedkamer en me daar weer omgekleed in mijn badpakkie, die echt heeeeeel erg koud en plakkerig aanvoelde. En ook nog eens stonk naar een berg chloor.
Je mag dus niet in je badpak van de zonnebank naar de kleedkamers lopen. De zonnebanken zijn in de receptie en in de receptie zijn geen badpakken toegestaan. Pffff, het is nog een hele toer hoor zo vroeg op de morgen. Je moet er wat voor over hebben allemaal. Maar......, dan eindelijk, na in totaal drie keer omkleden zat ik in die sauna!
Gelukkig was hij inmiddels wel warm geworden. En nu ook maar hopen dat het geholpen heeft tegen mijn verkoudheid. Want ik had nu wel rode oogjes EN een snotneus door mijn wilde plannen van vanmorgen vroeg.
Na de sauna douchen en twee keer mijn haar gewassen en inderdaad die chloor lucht bleef gewoon hangen. Het zwemmen in zulk water kan gewoon niet gezond zijn. En ik zag dat mijn oogleden helemaal rood waren. En dat van 1 baantje en onder drie lijnen door zwemmen. Toen ik later, na een vierde keer om kleden, door de receptie naar de uitgang liep, riep het meisje me van de balie. Er waren inmiddels nog twee mensen geweest die geklaagd hadden. En ze keek me nu dus aan, alsof ze me nu pas geloofde. Ja duh..., ik zit geen verhalen op te hangen hoor. Maar ze zouden er naar gaan kijken. En ik vertelde haar dat ze dat zeker maar moesten doen. Vooral voordat er vanmiddag kinderen in zouden gaan zwemmen..... Ik zag al drommen moeders aan die balie staan. Geen goed vooruizicht. En ineens schoot me ook de aquarobics groep me te binnen die om half tien zouden komen. Ik zag "de krulspelden" al mekkeren over de "chemicals", ha ha ha. Ik had een stroef morgentje, maar het meisje aan de balie stond nog veel meer leuks te wachten. Reken daar maar op.... "Go tell your poolmanager girl!". En bedacht me nog dat mocht ik een virusje hebben waardoor ik steeds zo verkouden ben, die vast nu ook de das om is gedaan door het "chloor-kuurtje" van zo juist. Dat kan haast niet anders.....

Daarna naar huis, ontbijtje en toen wilde ik met de honden gaan wandelen. Sunset Ridge was de planning. Dat is een wijk vlak bij die van ons en daar zouden vast veel herfst kleuren te bewonderen zijn. Hondjes in de auto en terwijl ik de auto parkeerde, begon het me daar toch te plenzen.... Nou dat gaat heerlijk vandaag. Dus maar niet uit gestapt en maar begonnen om per auto wat foto's te maken. Wat overigens ook wel erg leuk was moet ik zeggen. Alleen vonden de honden het stukken minder natuurlijk. Uiteindelijk werd het ook weer droog en hebben we toch nog gewandeld. Eerst bij Sunset Lake, maar daar waren al veel bladeren gevallen en was het behoorlijk glad, nu na de regen. Maar daardoor waren de kleuren ook weer intenser. Maar dus niet al te ver gewandeld. Daarna toch weer terug naar Sunset Ridge en kwam het toch nog allemaal goed. Want het was nog steeds droog, behalve toen we zo'n vijf minuten bij de auto vandaan waren. Toen begon het weer te regenen..... Grrrr... Het zat niet echt mee vandaag. Sunset Lake en Sunset Ridge liggen vlak bij onze wijk. Als je Sunset Ridge uitrijdt kom je ook zo langs Bass lake en dus ook daar nog even gestopt. Waar de kleuren nu ook prachtig waren.
Kortom de camera maakte overuren ;-) Daarom ook maar een slide show aangemaakt met de mooiste kiekjes..... Al met toch nog aardig gelukt, met die chloor oogjes van vandaag, hi hi hi.



Groetjes Petra

10 opmerkingen:

Anoniem zei

Zo te lezen een chloorrijk dagje. Jeetje zeg!En wat een gedoe met dat omkleden. Daar zou je lust toch van vergaan. En nu maar hopen dat de apparte kuur gholpen heeft voor je verkoudheid.

gr petra

Anoniem zei

Tjeetje, wat een gedoe in dat zwembad. Hopelijk heeft het allemaal wel voor je verkoudheid geholpen.

Anoniem zei

Ik heb weer genoten van je verhaal. Jij misschien zelf iets minder van je dag maar je kan het allemaal zo goed neerschrijven, ik zie het zo voor me. Ik hoop alvast dat je van je verkoudheid verlost geraakt.

Annemiek zei

Dat was een pechdag, maar hopelijk voor het goede doel om van je verkoudheid af te komen. Hm, chloorlucht die een virus de das om doet, misschien heb je een 'cure' gevonden voor verkoudheden!

Guus zei

Je bacterien zijn nu in elk geval vast al dood.. maar toch.. dit is echt niet gezond joh! Dat ze het zelf ook niet ruiken....

gr. Gerda & Ecco

Anoniem zei

Jeetje, dat kan nooit goed voor je zijn, al dat sterke chloor! En goed van je dat je toch doorgezet hebt met je sauna en zonnebank, ik zou al afgehaakt zijn ;-))

Mooie foto`s ondanks de regen!

Jasmino zei

Moet je ze nu niet "sue-en", dat zwembad bedoel ik? Bah wat een viezigheid, zoveel chloor.

Veel beterschap trouwens, je verkoudheid weerhoudt je niet van het maken van prachtige foto's!

Jasmino zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Anoniem zei

hoop dat je geen last van je oogen meer heb. wat een zooitje. morgen een feestdag bij jullie. thaxings giving. zag bhus op tv. 2 kalkoenen. mogen blijven leven. may en flower. gaan naar de parade in walt disnie. en een stukje over mariet gelezen. over ingrid. lijken mij hele fijne mensen. en ook om dat .wij bij hem zijn geweest. weet ik waar het over gaat. leuk hoor. een fijne dag morgen. en connor staat er heel mooi op bij de nederlandse bearded collie club. een hele eer. kan ik dat blad ook kopen. ma

Anoniem zei

Hoop ook dat de chloorkuur en de sauna geholpen hebben, zodat je morgen fris en gezond Thanksgiving kan vieren!

Groetjes,