zaterdag 16 februari 2008

Net te laat....

Vanmorgen was ik Connor aan het borstelen en zag ik op tv bij Good Morning America dat ze bij Bass Lake in Holly Springs vandaag speciale regentonnen verkoop hadden van de gemeente. Bass Lake is bij ons heel vlak bij dus zijn we er naar toe gereden om ook een regenton te gaan kopen. Wij waren daar rond 10 uur vanmorgen en zagen bij het parkeerterrein van Bass Lake al dit bordje staan.

Photobucket

Uitverkocht dus! Op de link zag ik later dat er 100 regentonnen zouden moeten zijn, maar die waren dus al op. Dat schoot niet op. In Raleigh zijn door de droogte de waterrestricties van de week nog verder verscherpt en auto wasstraten die niet recyclen moeten dicht. Wordt je zelf in Raleigh betrapt voor het sproeien van je planten, krijg je een boete van $ 1000,-. Niet mis. Voorheen mocht je niet meer de sprinklers systemen gebruiken, maar nu ook niet meer zelf sproeien of auto's wassen. Onze gemeente haalt het water niet uit Raleigh, dus voor ons (nog) niet de hele strenge regels, maar met de zomer in aantocht vreest met hier ook de strengere regels t.z.t.
Nadat we bij Bass lake vandaan kwamen zijn we naar Home Depot geweest om te kijken of ze ze daar hadden, maar ook daar geen regentonnen. Nou zit er een klein stukje verder op ook een kleine Ace hardware store en daar hadden ze ze nog. Welgeteld drie stuks! De verkoper vertelde dat er een run op is op het moment. Later was Ron nog even terug gegaan voor nog wat verloopstukjes voor de regenpijp en toen waren die laatste regentonnen ook uitverkocht.

Photobucket

Veel tijd om te installeren hadden we niet, want we hadden om 12 uur afgesproken met Karen en Beardie Sophie bij Lake Pine in Apex. Het is altijd zo leuk om te zien dat Beardies hun eigen "merk" altijd gelijk herkennen. En met drie kwispelstaart dan ook aan het wandelen.

Photobucket

Karen's man komt uit Engeland en zij zijn daar al vaker geweest en het was gezellig zo met zijn drietjes te wandelen en over van alles en nog wat te kletsen. Sophie en Connor konden het vooral goed met elkaar vinden. Connor was er helemaal blij van.

Photobucket

Photobucket

Het weer was ook heerlijk. Niet te warm, geen wind, zonnetje, ideaal wandelweertje dus voor ons en de hondjes. Toen we rond waren gelopen spraken we af om dit toch wel wat vaker te doen!

Photobucket

De reiger was er ook weer vandaag bij Lake Pine.

Photobucket

Daarna zijn we naar huis gegaan en hebben een soepje gegeten en is Ron verder gegaan met de regenton. Op zich was het allemaal niet zo heel moeilijk om te installeren. En zie daar..... onze regenton voor mijn blommetjes in de tuin!

Photobucket

Verder stond op het schema dat we dan vandaag echt naar die 3D film van U2 in het Imax theater in Raleigh zouden gaan. Al een paar weekenden probeerden we dat, maar steeds kwam er wat tussen. Maar vanmiddag gingen we om half 5 richting Raleigh. Wat nog haasten was alles bij elkaar. Maar het lukte om op tijd weg te gaan. Het was bijna te mooi om waar te zijn, want toen we aan kwamen rijden was er voor de deur van het Imax precies een prachtig parkeerplekje vrij. Wat een mazzel. Wij snel geparkeerd en gingen kaartjes halen.

Photobucket

Maar.... helaas de voorstelling was al helemaal uitverkocht! Weer te laat, net als vanmorgen! Had 's middags nog even op internet gekeken of er kaartjes waren en toen waren er nog gewoon kaartjes te koop. Had ik ze nou maar gewoon via internet besteld 's middags. Maarja er kwam $4,- per kaartje bij aan extra kosten voor online bestellen. En dat vond ik zo'n nepperij, (ja ja, ik weet het mijn NL-aard kwam weer helemaal boven) dat ik ze niet besteld had. Had ik nou maar wel gedaan, maar ook daar hebben we van geleerd volgende week bestellen we ze dus wel voor die $ 4,- extra. Had er behoorlijk de pee over in, maarja gedane zaken, nemen geen keer. Of hoe gaat die spreuk ook al weer? Eigen schuld, dikke bult? Vandaar weer met dezelfde vaart terug naar huis, dag mooi parkeerplekje, dag U2 tot de volgende keer dan maar!
Het is nu een tv-avondje geworden. Gelukkig had de weerman bij het aanzetten van de tv, wel goed nieuws voor ons. Het gaat morgen namelijk regenen!! Yippie, onze rainbarrel kan nu gelijk aan de bak ;-)))

Groetjes Petra

10 opmerkingen:

Anja zei

Fijn dat het morgen gaat regenen, anders heb je zo weinig aan de regenton ;-))
Wat gezellig om zo met de 3 hondjes te gaan wandelen.

Anoniem zei

Heb nogal moeten lachen om je verhaal met de 'fan'... Dat zou me ook weleens kunnen overkomen! Leuk verteld!

Van harte gefeliciteerd met de verjaardag van Connor! Wat een leuke foto's van toen hij nog een puppy was!

Gelukkig kunnen jullie de regenton onmiddellijk gebruiken!

Groetjes,

kastelke zei

Grote U2-fans dat wij zijn, zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar wat je van de film gaat vinden...

Anoniem zei

jammer van de film. mooie plek voor de regenton daar. en als het regent. moet je gelijk je auto's in soppen'.dan krijgen jullie geen prent. jullie hadden naar ome jo .gebeld . hij heeft mischien geen telefoon aan bed. zal het eens vragen vanavond. groetjes ma

Anoniem zei

Nou zeg, jullie hadden wel pech gisteren.
En..... regent het al?

gr, Ineke

Anoniem zei

het nummer .weet ze niet. hij heeft er wel 1. maar slaapt veel. tante rina is. niet geweest. ze was erg moe. het is het groot gast ziekenhuis. in den bosch. tot horens. ma

Anoniem zei

Wat zit de wereld toch raar in elkaar. Hier weten wij geen raad om van het water af te komen. Creek staat ver buiten zijn oevers, in mijn kelder pompen 2 pompen 24 uur per dag. Hier aan de lopende band flood warnings omdat diverse rivieren overstromen.

Gr petra

Anoniem zei

Toen wij een hele lange periode van droogte hadden spaarden wij enkele jaren ons water als we in de douche waren geweest om daar de tuin mee water te geven. Enkele vrienden deden dat ook, en het werkte prima. We hadden een slang, met een of ander iets eraan, en zogen zo de badkuip leeg.

Mensen werden zo goed in het water besparen, dat de prijs van water omhoog ging omdat het gebruik zo laag was.

Sylvia zei

Had ik dat geweten.... we hebben nl nog een grote regenton in de garage staan die we niet gebruiken! Ooit toen we in BE woonden gebruikten we hem erg veel voor het besproeien van onze moestuin en we hebben hem meegenomen hier naartoe maar eigenlijk hebben we hem nu niet nodig (ik sproei de tuin nl. nooit, hij is zo groot als een postzegel en we zitten er nooit, zitten altijd op het deck).
Groeten!

Anoniem zei

Hopelijk gaat het regenen bij jullie ! nooit gedacht te weten hoe het zou voelen als je na lange tijd van droogte eindelijk regen krijgt, als je in Ned. woont is het zo vanzelfsprekend dat het bijna altijd nat genoeg is. Wat kan een regenbui hier dan heerlijk zijn.
Handig die regenton, wij hebben er ook een paar en gelukkig een waterwell in het weiland, weliswaar met handpomp maar dat geeft niet.

Groetjes