zaterdag 2 februari 2008

Erwtensoep en basketbal

Allereerst even voor de liefhebbers het gevraagde recept voor de erwtensoep in de crockpot. Men neme... ;-)

2 aardappelen
2 wortelen
2 uien
1 zakje split erwten (500 gram)
anderhalve liter water
2 "Krabbetjes" (soort van spare ribs, maar met meer vlees)
2 karbonades
1 rookworst (of poolse worst voor de Nederamerikanen)
peper en zout naar wens

De aardappels, wortelen en uien in stukjes snijden en in de crockpot.
De spliterwten, water, kruiden en het vlees (maar nog niet de rookworst) ook in de crockpot. Dit laten sudderen en als het vlees gaar is ook in stukjes snijden. (hierbij dan ook gelijk de botjes van de krabbetjes verwijderen)
Na ongeveer 6 uur de rookworst erbij. In totaal heb ik het op de laagste stand iets van 8 uur aan gehad. En was de soep klaar.
Eigenlijk hoort er ook knolselderij, selderij en prei in. Maar daar zijn wij niet echte liefhebbers van dus die laat ik altijd achterwege.

's ochtends....


's middags, met de lepel recht op staande....



Wat is er zoal nog meer gebeurd hier de laatste daagjes?
We hadden gisteren aardig wat regen en dat is goed voor de extreme droogte hier.

Photobucket

Midden winter en we hebben nog steeds water restricties en de meren staan ver beneden peil. Uit die meren komt onze water voorziening en daar is de bodem al een poosje in zicht. Er wordt van alles bedacht om dat in de toekomst te voorkomen, maar voor alsnog zitten we met een mega water tekort en dat met vast weer een warme zomer in het vooruitzicht.

Verder worden we overspoeld met politieke praatjes.

Photobucket

De kranten staan er vol van en op de tv niet veel anders. En nu gaat het er alleen nog "maar" om welke kanditaten het gaan worden voor de eind race. Daarna wordt het vast alleen nog maar erger. Maar tussen al dat politieke geweld, hoorde ik gisteren ook een bekende naam "Peter R. de Vries". Hij doet een gooi naar bekendheid in Amerika zo te horen. Hij heeft volgens zijn zeggen het Holloway mysterie opgelost, klonk hier op het nieuws. En dat is natuurlijk hot news en zelfs Ophrah heeft hem nu uitgenodigd in 1 van haar shows voor volgende week. Heb onlangs via www.uitzendinggemist.nl de uitzending gezien van hem en de familie Vander Sloot bij Paul & Witteman. Die ogen van De Vries waren enorm priemend en daarna volgde ook het wijngooi incident. Koren op de molen, waarschijnlijk. We gaan het allemaal zien. Er zijn wilde speculaties van wat, waar en hoe. Het lijkt me vreselijk voor de betrokkenen in deze zaak. Weer wordt alles naar boven gehaald. Maar als het je eigen dochter zou zijn, zou ik denk ik ook alles aangrijpen om (wellicht een beetje van) de waarheid te weten te komen toch?

Gistermiddag belde Ron of ik zin had om vanavond naar een basketbal wedstrijd te gaan. Natuurlijk! Hier zijn sportwedstrijden altijd een hele happening en daarom alleen al had ik al zin! Een collega van hem had vrijkaartjes voor de wedstrijd van het vrouwen Duke team tegen Virginia Tech in Durham.

Photobucket

Nou waren wij nog nooit in dit stadion geweest, maar het is een heel mooi oud stadion. Duke university is ook al een oude universiteit en veel tradities zijn al jaren aan de gang zo aan alle naamplaatjes te zien in de entree hal. Het is ook 1 van de duurste universiteiten van Amerika. 1 jaar studeren hier kost al gauw een $ 43.000,-. Niet echt een schappelijk prijsje dacht ik zo.... De campus is heel mooi vindt ik, met de Duke Cathedral en de ouderwets uitziende gebouwen.

Photobucket

Photobucket

Buiten was een heus tentenkamp opgezet. Het heren team speelt ook dezer dagen en Virgina is de buurstaat, dus de rivaliteit is wel groot. Niet zo'n rivaliteit als dat ze tegen buurt universiteiten NC-State of UNC moeten spelen, maar Virginia tech is hier toch wel bekend. Gezonde rivaliteit wel te verstaan hoor, want de fans van beide teams zitten gewoon naast elkaar op de tribune. Geen speciale vakken met hoge hekken er tussen. Kortom heerlijk vermaak!

Photobucket

Onze 'seats' waren echt perfect! Twee rijen vanaf het veld en konden de presentator van dichtbij horen, maar ook zien.

Photobucket

En de besprekingen tussen de coach en het team bijna letterlijk verstaan....

Photobucket

Trouwens ook de bespreking met de coach en de scheidsrechter, hi hi hi. Die overigens wat anders van toonaard waren.

Photobucket

Het volkslied bij alle sportwedstrijden is voor mij vaak toch steeds een kippenvel moment. Dit keer werd het acapella gezongen door een zestal meisjes van Duke. Prachtig klonk het. Maar wat mij verbaasde dat iedereen zich naar de vlag omdraaide. En die hangt in het Cameron Stadion ergens boven in, in een hoek. Het was heel raar om de mensen op de bovenste tribune met hun rug naar het speelveld te zien staan. Zal ook 1 van de Duke tradities zijn om nou net daar die vlag op te hangen en niet ergens centraal in het stadion?

Photobucket

Ook was er nu een soort van "dweilorkest" van de universiteit aanwezig. Die in elke pauze het op een spelen zette, met natuurlijk de cheerleaders die dansten en de mooiste sprongen maakten. In 1 van de time outs kwam de mascotte de "Blue Devils Duke" even "surfen".

Photobucket

Was heel grappig om te zien. Hij stond op een surfplankje en er onder lagen studenten die rolden, zodat hij echt vooruit ging. Even een close-upje van Dukie.

Photobucket

Photobucket
Het Duke dansteam.

En ohja, er werd ook nog basketball gespeeld, hi hi hi.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

In het begin liep het niet zo lekker en Duke stond zo'n 10 punten achter tot er een time-out kwam. Maar daarna volgde een enorme inhaal slag en vlogen de punten je om de oren.

Photobucket

Photobucket

En de eindstand!

Photobucket

Een duidelijke overwinning voor Duke en dus een heleboel enthousiaste supporters!

En nog een filmpje van gisteren om de stemming te "proeven".



Fijn weekend gewenst!!!

Petra

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik ben geen basketbal-fan, maar 't lijkt me wel erg leuk om eens een keer naar zo'n wedstrijd te gaan.
Peter de Vries, acht ik weet niet wat ik er van denken moet..ik hoorde Joran vanmorgen op de Nl radio en hij vertelde dat hij dat "zomaar"had gezegd

gr, Ineke

Anoniem zei

Leuk zo'n basketball wedstrijd. Lijk me wel leuker om een herenteam te zien spelen dan dames.
Bedankt voor het soeprecept ga het van de week ook even maken hoop dan wel dat het wat kouder wordt dan 30 graden anders smaakt het toch ander. Niet waar

Annemiek zei

Ben niet echt een sportfan, maar toch wel eens naar een basketball wedstrijd geweest. Dat was erg leuk, al was het maar om al het enthousiasme te zien.

Anja zei

Je soeprecept wil ik eens uitproberen, hij ziet er goed uit. Ik lust geen erwtensoep maar manlief is er dol op.
Leuk om een basketbalwedstrijd bij te wonen.

blips zei

Oh wat lekker erwtensoep. Iets om te proberen op mijn "cheat day"
Trouwens smaakte het ook als de ouderwetse Nederlandse erwtensoep?
(Hier kunnen we ook maggi kopen)

Petra zei

@ Blips
Ja hij is erg lekker hoor. Vindt hem zelfs lekkerder dan de Unox uit blik versie.
En om je cheat day wat te verzachten kun je er ook wat magerder vlees in doen. Zelf snij ik ook altijd alle "witte" randjes van het vlees af.
En hij vult erg goed de soep ;-)

Anoniem zei

Nou zijn er hier vol van, is toch wel heftig verslagje van die Peter R de Vries. Die Joran is toch wel een notoire leugenaar. Dus kijk maar gauw uitzending gemist. Zoals je al zei voor haar moeder, die weet natuurlijk nu zeker dat haar dochter niet meer leeft en kan hier eindelijk een streep onder zetten. Wat een miesgasser (Amsterdamse uitdrukking voor penose) is dat mannetje. Verder ben ik gewoon stikjaloers. We komen voor basketball steeds in de verkeerde tijd omdat het seizoen pas in november begint. Maar ik hoop wel dat je hebt genoten!! Wie weet van t jaar.
Knuffels voor allemaal vanaf onze berg.

Petra zei

@ Anneke
Wij hebben via de webcam de uitzending gezien en vond het ook een heftig verslagje. Was er best wel van geschrokken.

Jullie basketball wedstrijd komt zeker nog. Moest nog aan jullie denken vrijdag. Jullie hadden er zeker van genoten. Geen auto met jetengines, maar vast even indrukwekkend ;-)

Groetjes Petra

Tjeerd en Kiki zei

Dank voor het recept, ga het zeker proberen als het weer koud is :)

Gaaf die basketbalwedstrijd. Mijn dochter is pas naar de boys game geweest tussen Duke & Rhode Island. Geweldig!