donderdag 31 januari 2008

Min 1

Vandaag 31 januari, de eerste maand van 2008 zit er weer op!
Heb altijd een beetje moeite met januari, duurt altijd veel te lang, is het vaak veel te koud en veel te ongezellig invergelijking met zijn voorganger december. Daarentegen morgen weer februari en die "ruikt" naar mijn gevoel altijd naar voorjaar en is lekker kort. Alhoewel dit jaar ietsjes langer want het is schrikkeljaar. Vandaag is ook Bea jarig, 70 jaar is ze geworden. Had je de neiging ombij haar langs te gaan, doe dat maar niet want ze viert het morgen met Margriet ;-) Ja ja, ben helemaal op de hoogte, ha ha ha. Hoe weet ik dat zo goed? Onze Tante Henny is vandaag ook jarig, Van Harte Tante Henny! En weet dat Bea dan ook altijd jarig is, dus vandaar!


Foto de pers.nl

Gisteren ben ik heel de dag op pad geweest met Judy en Cindy, die ik heb leren kennen via de Carolina's Bearded Collie Club. Zij hadden wat dingen te regelen in Raleigh en we hadden met elkaar afgesproken. Zo heb ik kleine Merlin van Judy weer even kunnen knuffelen en zij Stacey en Connor. We hebben lekker gelunched bij de Wholefoods en zijn daarna naar ons huis gegaan. Leuk is dat toch dat "beardie" mensen altijd precies de gebruiksaanwijzing van dit "merk" weten. Ze hebben hier in Amerika dan ook de bijnaam Bouncing Beardies en Connor deed natuurlijk even voor hoe ze aan die bijnaam komen. Ze vonden Stace er een stuk beter uit zien dan de vorige keer op de wandeling in November. Hij heeft inderdaad veel meer vacht gekregen en kijkt weer wat helderder uit zijn oogjes. Inmiddels is hij ook weer klaar met de antibiotica en lijkt hij weer het mannetje. Hopelijk zet het door!
Had 's morgens al een pan (lees crockpot) erwtensoep opgezet, dus het avondeten maakte zichzelf klaar. Broodje erbij en klaar. En ook nog eens erg lekker!
Voor vandaag heb ik ook nog een bakkie erwtensoep voor mezelf en voor Ron pizza, dus zo gaan we nog even makkelijk januari uit en maken we ons op voor februari.

Groetjes Petra

7 opmerkingen:

Anoniem zei

We vlaggen niet, want dan beland de stok met vlag ergens bij de buren... Stormy weather
Ik ben ook wel klaar met januari, ik haal steeds weer verse tulpen in huis, voorjaar willen we!
Fijn dat het weer beter gaat met Stacey, dan smaakt en voelt alles ook weer beter!

kus Patries & Co

Anoniem zei

Nou ik vind er helemaal niks aan!
Die datum 31 januari!!
Ben namelijk GEZAKT voor me auto eindexamen.

alles ging perfect , er was niks op aan te merken.
Heb alleen 1 x TE hard geremt en ja hoor Monique was gezakt.

Dus lekker janke en dan slape (K)

-x- Monique

Anoniem zei

he hoe doe je dat die erwtensoep in de crockpot??
groetjes hester

Nel zei

Wij zijn alweer begonnen aan februari, lekker op naar maart. Kan me niet hard genoeg gaan.

Ik heb ook nog nooit erwtensoep gedaan in de crockpot. Wordt nog steeds minimaal een dag tevoren in een gewone pan gemaakt, maar daar zit de aanbrandduivel altijd in. Dus in de crockpot zou het ideaal zijn. Dat ik daar toch nooit opgekomen ben.

Wil dus ook graag je recept....

Annemiek zei

Proficiat aan tante Henny en Bea :)
Alweer februari, het gaat hard.

Anoniem zei

Heerlijk he, ik ben ook al zo blij dat we januari achter de rug hebben. Als 't effe kan nu ook nog lekker voorjaarsweer....

Anja zei

Ja, heerlijk Januari is voorbij!!!
Nu op naar het voorjaar.
Fijn dat het beter gaat met Stacey.