vrijdag 18 januari 2008

Winterse voorspellingen

Gisteren hadden de weermannen het over een winterse voorspelling, zoals sneeuw en ijzel. Er zou sneeuw komen en dat was nou niet zo leuk. Ron moest namelijk gisteren vliegen en dan is sneeuw alleen maar vervelend en zorgt voor veel vertragingen. Maar gelukkig het was alleen maar regen hier, geen wit vlokje gezien.
Ron's vlucht ging om kwart voor 1, maar werd steeds maar uitgesteld. Ik had hem aan de telefoon en hij zag een vloer en later ook nog twee stoelen voorbij komen. En dat is natuurlijk geen goed teken. Dat ging nog even duren. Om zeven uur had hij in New York zijn verbindings vlucht. Je zou denken tijd zat om over te stappen, maar nu werd het wel wat krapjes. Hij wist dat er ook een vlucht was om kwart voor 4 en hij had gevraagd of hij daarmee mee kon. Maar helaas die vlucht was vol. Maar omdat hij internationaal moest vliegen hadden ze hem wel op stand-by gezet. Rond half 4 werd zijn naam omgeroepen en kon hij toch mee met die vlucht. En zo was hij nog op tijd voor zijn verbindings vlucht. Zijn koffers zouden uit het andere vliegtuig worden gehaald en overgezet worden naar de andere vlucht. Moet zeggen dat ik daar een hard hoofd in had, want meestal gaat er daar wat fout en komen de koffers later aan. Achteraf was het maar goed dat hij met die andere vlucht mee is gegaan, want zijn originele vlucht kwam pas om 7 uur aan op Newark en had hij dus nooit meer zijn vliegtuig van 7 uur gehaald. En...., ja ja, wonder boven wonder waren ook allebei zijn koffers meegekomen en kwamen ze zelf als eerste de band af op de plaats van bestemming. Hartstikke mooi dus!
Nu waren de weermannen gisteren al heel erg blij hier met al die regen, want we hebben hier nog steeds een erge droogte en de watervoorzieningen, bleken nog maar voor een 50 tal dagen beschikbaar te zijn. Nu met de regen gisteren is dat weer wat verlengd. Zo raar om te zien, want de weermannen hier reageren precies het tegenovergestelde van de weermannen in NL. Hier staan ze bij wijzen te juichen als er eindelijk regen in de voorspelling zit en in NL is dat vaak een ander verhaal.



Maar....., voor morgen voorspellen ze weer sneeuw, veel sneeuw. Ben benieuwd of de voorspellingen nu wel uitkomen. Ze verwachten nu zelfs tot 12 cm! Flink pakkie voor hier. Dus ben benieuwd. Tot 12 uur zou het regenen en dan tot in de avond aan toe sneeuw. We gaan het zien. Het is in ieder geval weer een stukkie kouder. Was het vandaag nog 15 graden, morgen kukelt de temperatuur weer met een mega vaart naar beneden. Mijn snowboots en mijn skibroek vorig jaar uit de uitverkoop voor het grote bedrag van $ 3,- liggen klaar! Laat maar komen die sneeuw!!!

Groetjes Petra

7 opmerkingen:

Anja zei

Wat zal Ron blij zijn geweest dat hij toch nog met die vlucht mee kon. Gelukkig zijn de koffers ook mee gekomen.
Veel succes met de voorspelde sneeuw.

Anoniem zei

Haha, stuur jullie weermannen maar eens een poosje naar Nl, dan kunnen ze elke dag juichen!

Veel wandelplezier straks in de sneeuw!

Gr, Ineke

Jasmino zei

Wat een wisselingen zeg, dat weer bij jullie. Toch heeft het wel wat, als je er maar niet ziek van wordt.

Veel sneeuwplezier!

Anoniem zei

't wordt saai om het weer te zeggen, maar waarom hebben wij toch niet eens zo'n echte winter...

Anoniem zei

dus iemand kan soms ook nog wel eens een flink pak mazzel hebben tijdens een vliegreis, dat lees je niet vaak.
Veel plezier in de sneeuw, toch nog een witte kerst zeggen wij hier dan altijd :)

Nel zei

Zullen we regen oversturen, want heel Holland is die regen meer dan zat. Geen winter, maar een lange lange vervelende herfst.

Ben nog benieuwd wanneer het gaat sneeuwen bij jullie, op je webcam is alles nog heel groen.

Fijn weekend !

Petra zei

Hier ligt nog wat van het pak, dat donderdag viel, maar voor vandaag is er maar een 20 procent kans. Alles blijft in het zuiden, bij jullie dus ;).