dinsdag 8 januari 2008

Daar gaan we weer....

Gisteren zijn we weer wezen bloedprikken met Meneer de Bruin. Wilde eigenlijk einde van de week, maar de kleur van zijn tandvlees (of eigenlijk gebrek aan kleur)doet me toch steeds een beetje zorgen maken. De laatste paar dagen werd het weer lichter en lichter. En van de voorgaande keer zit de schrik er nog goed in, dus gisteren om 8 uur 's morgens gebeld en om 11 uur mochten we bij de dierenarts komen. Er is weer bloed en urine afgenomen. Bloed voor te kijken naar zijn rode bloed lichaampjes en bloedplaatjes en natrium/kalium gehaltes. En weer een ander flesje bloed voor de cortisol gehalte. Afijn $ 330,- armer gingen we weer de dierenartsenpraktijk uit. En nu hoefde ik niet eens voor het consult te betalen. Dus het had nog erger kunnen zijn.
Afijn vandaag stond er ons een dag van wachten op een telefoontje op het programma. Want de dierenarts zou me vandaag weer bellen met de uitslag. We hebben zo al meerdere dagen gehad, maar vindt dat dus echt niks. Dat wachten op een belletje is behoorlijk zenuwslopend. Elke keer als de telefoon over gaat, slaat mijn hart een slag over, want ik wil zo graag een keer goed nieuws horen. Maar rond 12 uur, nog niemand gebeld, 2 uur nog niemand gebeld. 3 uur nog niemand gebeld. Pffff, wat duurt dat dan toch lang. Uiteindelijk zelf gebeld of de uitslag wel binnen was gekomen. Ja hij was binnen gekomen en de dierenarts zou me terug bellen. Afijn 4 uur nog niks. Nou is de dierenarts vlak bij Ron's werk dus Ron is na het werk even langs geweest en heeft hij de dierenarts zelf gesproken. Zijn rode bloed lichaampjes waren van 24 naar 23 gegaan. Naar beneden dus, maar niet echt schokkend. Zijn natrium/kalium gehalte was iets omhoog gegaan dus dat is goed, vooral met het oog op de Addisons. Alleen zijn witte bloedlichaampjes waren enorm gestegen en ook in zijn urine was een virus te bekennen. (zucht.....) Daar gaan we weer,.... aan de anti-biotica. Twee verschillende soorten zelfs. Twee keer per dag voor drie weken, vier dikke pillen erbij.... Allemachies...., het is echt heel veel geld elke keer. Zo even $ 550,- in totaal af te rekenen in twee daagjes tijd. Stace en Connor zien wij als onze kinders dus we hebben het er heel graag voor over hoor. Dat is een feit. Maar het is wel zo, dat het einde van dit alles nog niet in zicht is. De virussen en infecties loopt hij namelijk op door de Immuran en de Immuran heeft hij weer nodig om de rode bloed lichaampjes aan te maken. Dus het is een cirkeltje waar hij in zit. Wellicht biedt de antibiotica kuur de komende drie weken weer wat verlichting en kan zijn lichaam weer even aan de gang met de aanmaak van de rode bloedcellen en de vermindering van de witte......
Wordt dus weer vervolgd over drie weken. Tot die tijd houden wij hem in de gaten en hij ons. Want van al die prikken en onderzoeken wordt zelfs een Beardie moe .....

Photobucket

19 opmerkingen:

Anja zei

Oh ,wat een lieve foto heb je van Stacey gemaakt.
Dat was wel weer even schrikken vandaag, hopelijk doet de antibiotica zijn werk goed.
Heel veel sterkte!! weken.

Petra zei

Ach gos, ik wil wel door de pc springen om die lieve hond te knuffelen! En jou ook, want je zit toch telkens weer in de rats en die honderden dollars zijn beslist niet leuk om uit te geven! Sterkte, hoor!!!

Anoniem zei

Tjonge, bestaat er dan niet zoiets als een 'hondenverzekering' die de hoge kosten enigszins opvangt?

Een dure aangelegenheid die bezoekjes aan de dierenarts, maar je hebt het er natuurlijk voor over...

Hopelijk wordt hij gauw weer beter! Prachtige foto, trouwens!

Groetjes,

Daika's plekje zei

Arme stacey.Zal zeker zwaar zijn ook voor jullie.
Heel veel sterkte.
Hele lieve foto van stacey met een bekent kussen onder hem.
Heb pas zoeen kleed gekocht ;-).

Gr Ingrid

Anoniem zei

Agossie wat een getob toch met meneer de Bruin.
Hopenlijk gaat het snel weer iets beter met hem.
Een dikke knuf vanuit Den Haag.

Groetjes Jenny.

Jasmino zei

Hé verdorie! Van mijn in elk geval een {{{{{hug}}}}} voor Stacey en voor jullie! Ik kan me zo goed voorstellen dat je telkens in de rats zit. Ik hoop dat hij goed reageert op de antibiotica en dat het snel weer bergopwaarts gaat. Veel sterkte!

Anoniem zei

Wat een tegenvaller weer, laten we er vanuit gaan dat de medicatie hun werk gaan doen en dat de ontsteking/virussen verdwijnen.

Heel veel sterkte en knuffels voor jullie allemaal!!

Ton, Karin en Dylan

Anoniem zei

Balen dat je gevoel weer goed was!!

Wat een zalige foto, liggend op de bal zo lieffffffffffffffff

Anoniem zei

Waardeloos dat Stacey weer aan de antibiotica moet, maar super dat hij bij jullie woont en dat juliie alles voor hem over hebben. Hoop dat het snel weer beter met hem gaat.

Gr. Liesbeth

Anoniem zei

Wat balen dat het weer mis is. Natuurlijk doe je er alles aan om het weer goed te krijgen.
Dikke knuffel voor jullie allebei!!

Anoniem zei

Ja wat iedereen al schrijft, het is echt super balen!!
Hopen dat de antibiotica snel aanslaat en de Stace weer snel opgeknapt is.
Wat een knappe foto van meneer de Bruin, zo lief :-))
Big hugs voor jullie allemaal!!

Unknown zei

Wat vervelend, dat het weer een beetje de verkeerde kant op is gegaan.
Hopelijkis het een tijdelijke inzinking, en is Stacey weer gauw helemaal de oude.
Groetjes, en geef meneer Bruin maar een poot van me,
Eric

Anoniem zei

Wat een schattige foto van Stace! En veel sterkte voor jullie allemaal, ik kan het me echt voorstellen (heb zelf ook drie honden - en een poes; en het zijn ook zo'n beetje mijn hondekinderen).

Anoniem zei

Jeetje zeg dat is toch weer een tegenvaller. Hopelijk helpt deze pillen om een beetje uit deze circel te komen.

Ja dierenartsen zijn niet goedkoop. Maar ja wat wel tegenwoordig. Absurt dat die pillen zoveel moeten kosten. Maar dat is bij alle medicatie zo.

Wordt je er niet af en toe moedeloos van? Zou ik in elk geval wel worden. Want ik kan mij voorstellen dat je je veel zorgen maakt.

gr petra

Anoniem zei

Hoi
Daar gaan jullie weer inderdaad. Misschien is het met antibiotica snel te onderdrukken. Stress aan het begin van het jaar geeft het wel. Sterkte allemaal en hou vol. Groetjes Ingrid

Annemiek zei

Och toch, die lieverd. Ik hoop ook dat hij snel weer beter wordt!

Anoniem zei

He...potverdrie.....da's weer effe schrikken voor jullie en je hondekind! Maar jullie hebben nu al zoveel doorstaan dat ik er toch echt van overtuigd ben dat dit allemaal goed gaat komen hoor! Moed houden en heel veel sterkte,
Liefs,
Karin (dh)

M@riet zei

Balen joh Peet...Maar Stace krijgt de beste zorg en medicijnen dus die zullen hun werk wel doen, frustrerend is het wel dat hij in een soort van cirkel blijft zitten met die Addison`s..
Geweldige foto trouwens :-)

Heel veel knuffels van ons voor jullie 4tjes en xtra dikke voor Stace!

kastelke zei

Jij bent zo'n lieve hondenmama dat Stace nergens beter af kan zijn dan bij jullie. 'k Zal voor hem blijven duimen, dat hij zich ondanks zijn ziekte toch lekker in zijn leuke velletje mag blijven voelen!