dinsdag 22 januari 2008

Ron (en de halve AH) is er weer

Gisteravond is Ron weer aangekomen. Zonder vertraging en hij is zelfs wat eerder geland op Raleigh Airport. Bij de douane had hij netjes ingevuld dat hij etenswaar bij hem had. De doaune beambte had gevraagd waar hij vandaan kwam gevlogen, toen vertelde Ron dus uit Nederland. En toen vroeg de beambte of hij dan ook geen kaas en "sprinkles" (hagelslag) bij hem had. Dus Ron, jahaa, dat zat ook in zijn koffer. "Nou, ok dan, loop maar door....", zei hij. Nou had hij niks illegaals bij natuurlijk, maar het was wel veel, heel veel......

Photobucket

Ongeveer de halve Albert Heijn was leeg gekocht en hij had ook nog het nodige gekregen. Echt allemaal hartstikke bedankt!!!! Helemaal super en we zullen er zeker van genieten! De boekjes, al het lekkers, de speeltjes/lekkers voor de hondjes, de cursus 'spaans' ;-) , de kleding, de kaarten enz enz.... Echt hartstikke bedankt!!
Er zaten echt dingen bij die ik een hele tijd niet gezien of gegeten heb. Zoals een blikje cassis. Hier heb ik dat nog niet in een winkel weten te vinden. Gisteravond gelijk een blikje genomen. En dat smaakte weer zo vanouds. Heerlijk. Ook had Ron drie potten zoet zure Chicken Tonight meegenomen. Laatst was ik bij de Harris Teeter supermarkt en daar loop ik altijd het "internationale" pad af. Even kijken of er nog wat nieuws te vinden valt. En mijn oog viel op de onderste plank. Ze hadden er Chicken tonight! Geweldig. Al snel had ik een pot gepakt, want dat vond ik altijd zo lekker (en makkelijk) in Nederland. Kipfilet er bij en rijst koken en dan heerlijk eten. Maar terwijl ik de pot uit de stelling pak zie ik ook de prijs. $ 9,80 per pot!!!! Is meneer Harris Teeter niet helemaal lekker of zo??? Tien dollar voor 1 pot. Allemachies dat is toch niet normaal? Heb hem met dezelfde vaart, waarmee ik hem pakte dan ook weer terug gezet. Nou vindt ik het echt heel lekker, maar als ik weet dat het zoveel kost eet ik er toch minder lekker van. Zal wel in mijn Hollandse genen zitten, denk ik. Die Meneer Harris Teeter toch.... Maar afijn nu heeft Ron ze dus in zijn koffer gedaan en kunnen we even vooruit ;-)
Hij had ook wasa-sandwiches meegenomen. Die zijn ook altijd zo lekker. Zijn per stuk verpakt en mijn voorkeur gaat naar de tomaat/ui versie. Jammie.... En natuurlijk, dropjes, koekjes, krentenbollen, kaas, veel kaas en nog meer kaas, hi hi hi. Het viel me zo op de foto op dat er wel veel producten geel/oranje zijn. Of misschien komt dat door het hoge konimex gehalte op de boodschappen lijst.
Na het opruimen van alle boodschappen en kadootjes zijn we samen zijn foto's gaan kijken. Hij had heel veel foto's gemaakt van de mensen die hij gezien had. Dit blog doe ik eigenlijk een beetje bij houden om iedereen die er in geinteresseerd is op de hoogte te houden van ons wel en wee hier in Amerika. Maar ik zelf ben ook altijd wel geintesseerd hoe het nou met onze familie en vrienden in NL gaat. En zie dan ook heel graag fotootjes in de email of post uit Nederland. En nu waren de foto's ook zo leuk om te zien. Leuk om de verrassing van oma's gezicht te lezen. Romy en Jesse weer even te zien op de foto. De zwangere buik van nicht Natasja te zien. Kijken hoe Dylan gegroeid is. De hondjes van Yvon even op een zo vertrouwde plek te zien. En zo nog veel meer bekende gezichten weer even te zien. Kortom heel leuk en heb ervan genoten ;-) Vond ook dit wel een leuke foto....

Photobucket
Dit is bij de vistent in Hellevoetsluis. Grappig om te zien toch weer hoe dat ook alweer ging. Hier in Amerika staat iedereen toch wel netjes op zijn beurt te wachten. En zo'n kraam laat dan toch nog even zien hoe dat in NL ook al weer gaat. Wat personal space? Als je nog niet aan de beurt bent schuif je zo veel mogelijk aan en hangt kijkend over de schouder van degene voor je wat er voor koopwaar is, hi hi hi.

Photobucket
Ook de foto hierboven was wel schokkend. Twee bossen tulpen voor 2,50!!!! Koopie! Ja dat mocht hij toch echt niet meenemen....

Photobucket
En deze viel me helemaal op. Volgens mij zijn de kassa's bij de Albert Heijn gekrompen, hi hi hi. Mijn hemel wat klein....? Of denk ik nou zoveel groter tegenwoordig. Zo zie je dat je sommige dingen toch wel vergeet. Of nouja, eigenlijk ook niet.....

Ron vond het heel leuk om iedereen weer gezien te hebben, maar was ook heel blij met de welkomst knuffels van de hondjes. Alsof ie weken was weg geweest. Maar dat maakt het thuis komen weer leuk met zo'n warm onthaal van ze!

Hier onder nog een heel stel foto's en een filmpje voor de liefhebbers. Schrik niet het filmpje begint met mijn favo weerman "Edje Aldus, DE "wereld"beroemde weerman uit Rotterdam en het nieuwe gezicht/masker van Vanessa op de Nederlandse tv ;-)



11 opmerkingen:

Petra zei

Vroeger hadden we hier ook Chicken Tonight, ik wil zelfs wel wedden, dat het een oorspronkelijk Amerikaans produkt is, gezien de naam ;). Geen idee, waarom het niet meer wordt verkocht, wij aten het toch best vaak.

Anoniem zei

Zo hij heeft ook niet een beetje ingeslagen zeg... Ook ik kocht wel een chicken tonight, maar tien dollar zou ik er ook niet voor over hebben. Kom zeg!

En O een stukje echt AH kaas.. mhh het water loopt me in de mond.. jij weet een mens wel lekker te maken hoor.

Die foto van de viskraam heb ik maar niet aan GJ laten zien. Hij is dol op haring en die kunnen we hier niet krijgen...(gelukkig...)

gr petra

Anoniem zei

Goh, zo'n viskraam heb ik in geen jaaaaren meer gezien! Was het al helemaal vergeten. Leuk om het nog eens weer te zien (in Belgie vind je ze ook op de markt). Dat mis ik toch, de charme van een markt...

Ik wed dat als je de foto's ziet, het toch allemaal weer even mist...

Ron heeft idd de halve AH opgekocht! Ik wist trouwens niet dat je zoveel etenswaren mocht meenemen... Zijn er dan geen beperkingen?

Groetjes,

Hilde
www.hilde.verenigdestaten.info

Anja zei

Met al die etenswaren kan je hier wel een AH filiaaltje openen.
Nee, ik zou het toch maar allemaal zelf lekker oppeuzelen.
Leuk die Hollandse foto's.

Jasmino zei

Wat een voorraad.... ha ha ha..... Ik kan me wel voorstellen dat je sommige dingen gaat missen!

Geniet ervan!

Anoniem zei

Het is inderdaad een berg wat Ron heeft meegenomen. Past en staat alles weer in het (hollandse) keukenkastje.

Groetjes,
Kaar

Petra zei

@ Petra van Dijk
Onlangs heb ik haring besteld bij Van der Veen's (dutch store). Die komt uit Scheveningen en is best goed hoor. Wel in de winter bestellen hoor, want met de warme temperaturen in de zomer, heb je grote kans dat de haring je oprit op loopt en zelf aanbelt ;-)

@ Hilde
Voor zover ik weet zijn er geen beperkingen aan de hoeveelheid mee te brengen. Wel is er een max. bedrag wat je het land in mag brengen, maar voor mensen die in Amerika wonen is dat vrij hoog.
Natuurlijk mag je geen vlees, vis, meel en planten mee nemen. Maar dat is je waarschijnlijk al bekend ;-)

@ Karin
Nou het Nederlandse kastje puilt om het moment uit. Heb er een la bij gemaakt en ook her en der wat wat bij de Amerikaanse voorraad gezet, hi hi hi. Maarre... mij hoor je niet klagen hoor. Gisteren hebben we gelijk Babi pangang op ;-)

Anoniem zei

Ohhh, nou begrijp ik waarom de schappen bij AG zo leeg zijn
:-)

Hellevoetsluis....ik heb vroeger daar vlakbij gewoond, in Abbenbroek!

gr, Ineke

Anna zei

Het zag er weer echt Hollands uit, jullie hebben weer boodschappen voor een heeeeele tijd.
De honden hebben ook genoten van de sneeuw ziet er leuk uit.

Annemiek zei

Dat is inderdaad de halve winkel! Leuk om zo ook nog eens plaatjes van de andere kant van de plas te zien :)

Anoniem zei

Hoi
ZO Ron weer lekker thuis. Het was echt heel leuk hem weer te zien en ook meteen voor hem om iedereen bij elkaar te hebben in een keer.
Leuk gedaan die fotoos door elkaar en ook het filmpje. Room staat er weer allerscharmants op met haar mond vol patat. Ben blij dat alles heel is overgekomen. Je had haast nog meer cassis gehad maar de koffer was toch ietsiepietsie te zwaar voor alle blikjes. Ik zal ze voor je bewaren. Groetjes Ingrid