donderdag 24 januari 2008

Recessie?

Photobucket

Nou eergisteren gelijk babi pangang gemaakt van de conimex mix. Heerlijk was het!
Wat wel grappig is, dat precies voor onze oprit de schoolbussen altijd stoppen. Ron kwam net uit zijn werk en er stonden nog wat moeders te kletsen. Die gelijk aan Ron kwamen vragen wat wij aten die avond, want het rook zo ontzettend lekker! Tjsa, duidelijk dat zij geen babi pangang kennen!

Photobucket

Gisteren ook weer een keertje wezen wandelen bij Lake Pine. Er scheen een aangenaam zonnetje en er was een strak blauwe lucht. Dit keer was het er helemaal niet druk en was er parkeerplek zat gelukkig. Toen ik even aan de wandel was zag ik dat er een nieuwe soort van steiger gebouwd was.

Photobucket

Photobucket

De hondjes vonden het ook wel wat, want eenmaal op de steiger kwamen de eendjes als bijen op honing op ons af gezwommen. Wat natuurlijk super interessant was voor ze.

Photobucket

Eenmaal dichterbij zagen de eendjes al snel dat ik geen brood, maar hondjes bij me had en werd er snel rechts omkeer gemaakt.

Photobucket

Heb nog even zo op het bankje gezeten en lekker van het zonnetje genoten. Het leuke nu van Lake pine is dat alle bomen kaal zijn en dat je dan veel meer eekhoorntjes ziet en ook meer de tuinen van de huizen erachter. Vindt dat altijd wel leuk om te zien.

Photobucket

Gisteravond zijn we naar de bioscoop geweest en dit keer naar de film "27 dresses". Vond het een erg leuke film. Had op tv er voorstukjes van gezien en moet zeggen dat ik de film eigenlijk nog leuker vond dan de voorstukjes. Natuurlijk een happy end en daar hou ik wel van ;-)
Vandaag ben ik 's morgens weer een keertje koffie wezen drinken met de Nederlandse dames. Dit keer was het bij Katja. Katja is hier in de zomer vanuit de Washington area naar Cary verhuisd. Heb haar leren kennen via Petra uit Vienna, waarvan Katja een vriendin is. Katja heeft haar huis de afgelopen maanden flink verbouwd en het einde is nu in zicht. En het is allemaal heel mooi geworden. Best heel modern, of contemporary, zoals dat hier heet. En daar hou ik wel van. Het was echt heel leuk om te zien, hoe het e.e.a. veranderd was. En natuurlijk de Nederlandse dames onder het genot van een "bakkie" weer te zien.

Van de week is me trouwens al een paar keer gevraagd of wij wat merken van de recessie. Nou blijkt het dus dat de Nederlandse media daar op dit moment veel aandacht aan besteedt. Op het moment is hier veel verkiezingsnieuws te zien en van de week was "onze" president Bush op tv. En die vertelde ons niet zulke zorgen te maken over een recessie en dat het alleen vooral meer voor andere landen geldt..... Dus dat lucht op (ahum.....).
Zag dat beurzen er iets anders over denken en heel erg reageren op de recessie nieuwsberichten en moet zeggen dat het begon te kriebelen. De AEX gisteren weer op 417 punten. Dat is wel weer heel erg laag.
Zal het uitleggen. In Nederland ben ik een poosje bezig geweest met de aandelen. Ben begonnen met een "probeer" portefeuille op internet en dat was best grappig om te doen. Je doet net of aandelen op een bepaald punt koopt en legt de prijs vast. Daarna ga je daar mee handelen. De bedoeling is laag kopen en hoog verkopen, ha ha ha. Lijkt zo makkelijk niet waar? Afijn, na dit een poosje gedaan te hebben, kochten wij om 10.00 uur in de ochtend, nederlandse tijd, op 11 september 2001 onze eerste echte aandelen. Nu zal een ieder weten wat er op 11 september 2001 gebeurde in de wereld en daarmee ook de aandelen markten. Duidelijk, dat ik beter nog net even dat ene dagje langer had kunnen wachten. Want toen de beurs sluitte die dag waren ze de helft in prijs waard. En die dagen erna werd het alleen maar erger. Gelukkig was het niet voor een al te groot bedrag en viel de schade mee. Maar raar genoeg was de interesse wel gewekt. Nadat de beurs uitgeraasd was hebben we aandelen KPN, Versatel en Ahold gekocht. Allemaal om vrij logische redenen. Versatel omdat we dachten dat het internet wel heel erg belangrijk zou gaan worden in de toekomst, KPN om hetzelfde en Ahold omdat er toch boodschappen gedaan moeten worden, ook in een recessie. Doordat de beurzen zo gekelderd waren hebben we daar flinke winst mee gemaakt. Weet nog heel goed Versatel gekocht op 0,48 cent en uiteindelijk verkocht op 1,19. Meer dan 100 % winst. KPN ging ook uiteindelijk weer omhoog, al duurde dat wel wat langer. Ahold zelfde verhaal, want die hadden wat problemen met het creatieve boekhouden wat ze in Amerika gedaan hadden. Maar die zelfs met 250% winst verkocht. Dus nu de AEX weer zo laag te zien doet me weer denken. Vooral na het bezoek aan Ahold van ene Ron uit Amerika, dit afgelopen weekend. Dat zal de cijfers zeker doen stijgen dit kwartaal ;-) Dus misschien weer aandelen Ahold, of zal ik voor de Amerikaanse versie gaan? Harris Teeter, gezien de prijzen van de Chicken tonight in die supermarkt? Vast en zeker dat daar de omzet ook best omhoog zal gaan ;-) En daarbij een Bush die zegt dat het allemaal wel los zal lopen ;-) Wat let je nog?
Nee hoor gekkigheid. Deze val op de beurzen is natuurlijk heel anders gefundeerd dan in 2001 en nee dan ook geen aandelen voor ons op dit moment. Maar...., ik vind het wel weer leuk om te volgen. Vooral het verschil in berichtgeving in Nederland en de bericht geving hier. Duidelijk twee heel verschillende senario's.

Groetjes Petra

6 opmerkingen:

Jasmino zei

Wat een mooie eendjes zeg, prachtige kleur!

Ik heb nog nooit in aandelen gehandeld, maar ik heb geleerd van een professional op de uni dat je altijd een aandelenpakket moet kopen dat is gevarieerd in samenstelling. Variƫren moet je dan in branches van bedrijven, maar ook in herkomst. Je moet dus een internationaal pakket samenstellen. Volgens hem levert dat de beste resultaten, omdat het nooit over de hele wereld en over alle branches heel slecht gaat, terwijl een opleving van de economie meestal wel betekent dat het met alle bedrijven heel goed gaat. Je spreidt dan dus het risico.

Succes met beleggen!

Anoniem zei

Leuke wandeling heb je gemaakt, Petra.Wat leuk dat de mensen het buiten zo lekker vonden ruiken.

gr, Ineke

Anoniem zei

Ook ik heb nog nooit echt in aandelen gehandeld maar wel geleerd hoe het werkt. Helaas kan het mij niet zo erg boeien, dus ben ik er maar nooit aan begonen. 11 september dat is ook wel de meeste goede dag om inderdaad aandelen te kopen. Hoe krijg je het voor elkaar.

gr petra

Anoniem zei

Wat een mooi steiger zeg, ziet er leuk uit op die foto met de boys op het bankje :-))
Je bent al lekker uit je "Holland kast" Chinees aan het koken. Geniet er maar weer lekker van en zo ook de buren hihi
Groetjes en een fijn weekend!!!

Nel zei

Kan je geen restaurantje beginnen aan huis ? Indische rijsttafel en je prachtige gebak...

Wij hebben ook wel eens gestunt met aandelen, maar dan op lease-basis, het resultaat is welbekend. Dus voor ons even geen aandelen, alhoewel ze nu weer aardig laag staan. Je zou bijna wat gaan aankopen.

Fijn weekend !

blips zei

Raad eens wat wij gedaan hebben..... aandelen gekocht, ze staan nu lekker laag, lager kan bijna niet en de prijs kan nu alleen nog maar een boel stijgen of een beetje zakken natuurlijk. :)
Het weer ziet er bij jullie best wel aardig uit.
Babu Pangang ooooh zo lekker.