dinsdag 1 januari 2008

B.Y.O.B.

Gisteren oudejaarsdag. Alweer een jaar voorbij, voor je het weet is het al weer oliebollentijd. Jaren was oudejaarsdag niet zo'n hele leuke dag. Het is de dag dat ik in de mist een auto ongeluk heb gehad, met een wel hele lange nasleep. En vandaag werd er in Nederland ook weer een "killerfog" verwacht. Het kwam toch wel boven weer allemaal, maar veel nut om daar te lang over te piekeren heeft het niet. Dus dat doen we dan ook maar niet te lang. En zijn we lekker naar de film geweest. Nouja, lekker....? We kozen namelijk voor de nieuwe film van Will Smith, I am legend. Nou had ik mijn jas al op mijn schoot om eventueel achter te kunnen kruipen. En dat was maar goed ook. Het was dus echt geen film voor mij. Achter elk hoekje kwam een creepy figuur de hoek om zeilen en er speelde ook nog een hond in mee, die in wel scary situaties kwam. Na zo'n 25 minuten in de film, waarvan ik zo'n 10 minuten had gekeken, was er ineens een stroomstoring in de bioscoop. He....., wat jammer nou... ha ha ha. Goh even adem halen zeg. Het licht ging weer even aan in de zaal. Geen enge creepy's te bekennen in mijn naaste omgeving. Er kwam een vrouw van de bios ons vertellen dat ze er mee bezig waren om het geheel weer draaiende te krijgen. Eigenlijk hoopte ik dat het hen niet zou lukken, want echt dit was geen film voor mij. Maar helaas, na zo'n vijf minuten ging het licht weer uit en ging de film verder en dook ik weer achter mijn jas, ha ha ha. Vond het ook een erg wazig verhaal en vond er maar rare scenes inzitten. Tot overmaat van ramp ging het ook nog eens fout met de hond en toen had ik het echt gehad en vertelde tegen Ron dat ik wel in de hal zou wachten op hem, want dit was geen goed plan. Maar Ron ging ook met mee. Wat een film...., ha ha ha, daar kan ik dus echt niet tegen.
Daarna zijn we wat wezen eten en zijn we met de hondjes gaan lopen. Wat een heerlijkheid is dat toch. Geen knallen te horen, voor de hondjes ideaal zo'n oudejaarsdag. 's Ochtends had Stace nog de hele tijd bij Ron buiten gelegen toen hij met de auto bezig was. Dat is toch weer even anders dan in NL.

Photobucket

's Avonds hadden we een feestje in onze wijk. Nouja eigenlijk twee, maar voor beiden was het b.y.o.b., wat inhoudt Bring your own booze. Dus neem je eigen drinken mee. En daar waren we op voor bereidt, want "Freddie" is met ons meegeweest. Hier verkopen ze namelijk in de supermarkt ook van die minibier vaatjes met tap. Dus Ron was wel voorzien die avond en heeft wat afgetapt ;-)

Photobucket

Eerst zijn we bij Alison en Bob geweest en daarna met zijn allen door gegaan naar Evelyn en Chip, hier een paar huizen verderop. Voor Ron een mazzeltje want Bob was ook naar I am Legend geweest en hij heeft hem het verdere verloop van de film kunnen vertellen. En dat horende, was ik toch wel blij dat ik weg ben gegaan. Wat een film, alleen voor mensen met een sterk hart, ha ha ha.

Zij hadden een diskjockey en een karaoke apparaat. En ook nog een dansvloer gecreeerd in de woonkamer.

Photobucket

Photobucket

Alles was helemaal versierd en er was veel, heel veel eten! Het was leuk om de kinderen uit de buurt zich helemaal uit te zien leven op de karaoke. Heb ook nog de vogeltjesdans voorbij zien komen trouwens. Rond half 11 zijn we naar Laura en Fredi gegaan (onze Freddie ging ook weer mee) en daar had iedereen zich verzameld rondom de firepit, waarin alle kerstbomen uit de wijk verdwenen. Om twaalf uur aan de champagne en aftellen!

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Daarna was er ook nog wat siervuurwerk, maar dat was dus het enige vuurwerk die ik gezien heb. In de wijdse omgeving niks verder te bekennen. Al met al een heel gezellig einde van 2007 en een knallend begin van 2008.

En een filmpje



Groetjes,
Petra

15 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi

Happy new year to all of you.
Gezellige avond gehad zo te zien.
Wij ook bij Ton en Marga. Terug om drie uur snachts inderdaad veel mist en met een gangetje van wel 20 km over de dam. Vandaag geen bekeuring voor te hard rijden. Veel liefs van ons allemaal. Doei Ingrid

Anoniem zei

Dan heb je dus nog meer gezien als wij hier in NL.
Het was zo mega mistig, dat de vuurpijlen in de lucht niet eens meer te zien waren!!

Anoniem zei

Hadden ze geeneens een blofje op de karaoke!!
Dat zou pas lachen zijn alhoewel jij daar natuurlijk nooit in je eentje gaat staan mee blerren.
HIHI

M@riet zei

Zo dat zag er gezellie uit!Fijn he, geen vuurwerk , zeker voor de hondjes! Ik vind het altijd erg leuk maar ze zijn zo van slag da`s echt niet normaal meer! Max heeft het al benauwd met z`n hart en gisteren bleef hij er bijna in, ik had Diazepam gekregen van de DA en dat hielp ietsjes....Ik heb er nog over misschien iets voor mij ;-) ?

Nog goede voornemens voor het nieuwe jaar??

Annemiek zei

Bij het zien van de previews van die film dacht ik dat het wel een goede film zou zijn, maar nu ik er meer over hoor weet ik dat het voor mij ook niks is. Ik kreeg al nachtmerries toen ik alleen het verhaal van Jurassic Park al hoorde, had de film nog niet eens gezien.

Klinkt wel als een gezellige avond die jullie hadden.
Een gelukkig nieuw jaar!

Anja zei

Happy New year!!
Fijn voor de hondjes dat er geen vuurwerk was bij jullie in de buurt.
Zo te lezen en te zien op de foto's hebben jullie een leuke jaarwisseling gehad.

Anoniem zei

Haha, ik dacht dat B.Y.O.B. betekende: neem je eigen Olie Bol mee !!
Heerlijk om geen last van dat geknal te hebben.

gr, Ineke

Anoniem zei

Een heel gelukkig en gezond 2008!
Ja die mist was hier niet normaal ,gelukkig lopend veilig thuis gekomen.
Groetjes, BiancaF

Anoniem zei

Hoi Ron, Petra en the doggies...
De allerbeste wensen voor het nieuwe jaar. Dat 2008 maar weer voor mooie, fijne en vooral verrassende(!) dingen mag zorgen. Ook in 2008 blijven we jullie volgens.

Groeten,

Edwin, Danielle & Stijn

Anoniem zei

allereerst een heel goed en gezond nieuwjaar voor jullie en idd. het was goed mistig en gelukkig zijn we blijven slapen, maar het vuurwerk was wel te horen,maar op den duur niet meer te zien, de volgende dag zagen we weer een helemaal rode straat.....

Anoniem zei

Zo eindelijk even de tijd, hoorde dat je Chantal al had gesproken maar ook van ons hier:

GELUKKIG EN GEZOND 2008!!!!

Ik hoop net als velen hier dat je lekker doorgaat met je verhalen want zo lijkt t tenminste niet zo ver weg waar je zit. En mijn buikspieren hebben af en toe lachtraining nodig!

Groetjes
van je Nicht uit Maastricht en aanhang

Anoniem zei

Ik lees al heel lang anoniem mee, en geniet van de blog.

Ook ik wens jullie een heel fijn 2008!

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Anoniem zei

Echt heel anders daar. Hier inderdaad een zicht van nog geen 2 meter. Doodseng en het gevolg dat nieuwjaarsavond alsnog het hele vuurpijlenpakket de lucht in ging. 5 dagen dus met een bange Boy. Balen, maar gelukkig het is weer voorbij en voor dat ik het vergeet....een heel gelukkig nieuwjaar

oneduts zei

Dat zag er gezellig uit. Goede wensen voor het nieuwe jaar to you and yours.
Yvonne