zondag 27 januari 2008

Ron @ the Detroit Motorshow

Iemand die Ron een beetje kent, kent ook zijn passie voor auto's. Zo lang ik Ron ken en dat is nu zo'n 19 jaar, ken ik hem niet anders. Toen we elkaar net kenden en ik vol trots mijn mooie Austin Metro, kwam laten zien aan hem, moest hij alleen maar lachen. Wat een stuur zat daar in zeg..., lijkt wel een vrachtwagen, zei hij ;-) Door de jaren heen heeft hij mijn smaak dus duidelijk bij geschaaft en heb ik zo waar ook een klein beetje oog voor detail gekregen. Maar nog lang niet zoals Ron. Ron ziet, kent, hoort en weet gewoon elk detail van vele auto's! En vanaf dat wij hier woonden wilde hij al naar de Detroit Motor show. DE autoshow en de show waar veel prototypes te zien zijn. En dit jaar was het dan zover. Vrijdag morgen vroeg, erg vroeg is hij vanaf Raleigh via Charlotte naar Detroit gevlogen.

Photobucket

The high rise van Charlotte by air.

Photobucket

Even nog in een vliegtuig file in Charlotte.....

Photobucket

En al vanuit het vliegtuig was al te zien dat het koud was in Detroit, heel koud.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Detroit by air

Photobucket

Eenmaal geland is Ron met een taxi richting het Cobo center gegaan waar de auto show was.

Photobucket

En hij was in ieder geval in het hart van AutoAmerika terecht gekomen....

Photobucket

Photobucket

Ron @ the NAIAS in the Detroit

Photobucket

Photobucket

Nou heeft hij natuurlijk heel veel foto's gemaakt van heel veel auto's en die heb ik in een slide show gezet voor de liefhebbers ;-) Maar wat mij op viel was de enorme mooie stands van de verschillede merken. De mooie belichting en presentatie. Zoveel verschillende merken bij elkaar!
Enne...heel grappig, onze "Kevert" stond er ook. Zelfs helemaal in de goede kleur. Is "ze" niet lief? ;-)

Photobucket

Maar hier komen dan dus de mooie foto's! Ga er even voor zitten zou ik zeggen.



Voor het eerst hadden wij nu een hotel geboekt via Price online. Bij deze website kan je bieden op hotel kamers van een bepaalde klasse. Je kan op geven in welke regio je wilt zitten en zo boden wij op een 4 sterren hotel in Detroit, vlak bij het Cobo center. We begonnen laag met $ 60,- en was benieuwd of het bod wel geaccepteerd zou worden. Had op diverse forums gelezen wat een hotel kamer in die klasse op die locatie een beetje zou moeten kosten en dacht met de motorshow op die datum, dat er wel veel vol zou zitten misschien. Maar niets van dit alles, want het bod was al gelijk geaccepteerd en zo had Ron een overnachting in Detroit in het Omni River Place hotel, 3 mile van het de auto show vandaan. Perfect!

Photobucket

Hij was een stukje gaan lopen door Detroit en het was er erg mooi zo te zien (en ook erg koud!)

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Het Omni hotel

Photobucket

Wat voorheen een laboratorium was geweest, vertelde Ron.

Photobucket

Aan het water gelegen..... met aan de overkant zicht op Canada!

Photobucket

Photobucket

Photobucket

De volgende dag was het aan het sneeuwen gegaan.

Photobucket

Photobucket

Ron wilde op zaterdag graag naar de Ford Fabriek, waar je een rondtoer kunt doen langs de assembly line (de lopende band). Het hotel had shuttle busjes naar het cobo center en vandaar uit gingen er busjes naar het Ford museum waaruit vandaan je een rond toer kunt doen door de fabriek.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

En zoals het hier onder op de foto ging, zo gaat het allang niet meer...

Photobucket

Want zo werkt het nu...

Photobucket
(foto van internet)

De lopende band is 4 mile lang en er werken 1200 mensen. Elke minuut rolt er een nieuwe Ford van de band. Ron was er om 11 uur en er waren er al 240 stuks gemaakt die dag. Dit vond hij echt heel leuk om een keer gezien te hebben. Zo een blik in de fabriek. Je ziet dat elk persoon die aan de band werkt 1 handeling aan de auto doet, soms geholpen door robots. En dat 4 mile lang. Je mag tijdens die toer door fabriek geen foto's maken natuurlijk. Maar hieronder foto's van een gedeelte van de fabriek.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Mr. Henry Ford himself.

Photobucket

Er is een heel dorp, genaamd Greenfield Village, gebouwd door Henry Ford. Hier verbleven de werknemers en hier is nu ook het museum gevestigd.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

De auto waarin President Kennedy reed toen de aanslag op zijn leven plaats vond.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

En zelfs een Ford locomotief.

Photobucket

En het Ford vliegtuig, al vond hij het vliegen toch te gevaarlijk en heeft gezegd dat autorijden veel veiliger was. En zo is het Ford bedrijf nu nog steeds in de familie en is achter klein zoon, William Clay Ford nu president.

Photobucket

Het vliegtuig van de Wright Brothers was er ook te zien.

Photobucket

Daarna is hij met een taxi weer richting het vliegveld gegaan en heeft Michigan weer achter zich gelaten.

Photobucket
(zie links het tulpenfestival/molentje in het plaatsje Holland, Michigan)

Om zeven uur zou hij via Philadelphia weer hier op RDU gaan landen. En op het vliegveld van Raleigh moet je als je mensen ophaalt bij terminal A in de bagagehal wachten, want hier kun je elkaar voor het eerst zien na security. Het verbaasd me nog steeds dat je als bezoeker gewoon bij alle bagage kan komen. Maarja, ik stond bij de roltrap te wachten tot dat Ron naar beneden kwam. En naast de roltrap zijn de kantoortjes van de verschillende maatschappijen waar je je vermiste bagage op kan geven. Nou zag ik al een poosje een meisje aan de gang tussen een hele berg koffers die naast de loopband voor de kantoortjes stonden. Ze was ze aan het labelen en bekijken en tellen. En dat alles zuchtend en steunend. Uiteindelijk hoorde ik haar wat in haar "walkie talkie" brabbelen en niet lang er na kwam een jongen haar helpen. Ze stond te vertellen dat er wel 39 koffers verkeerd waren gegaan, dit alles niet heel zachtjes vertellend overigens. Ze had het nog niet net gezegd of er kwam een hele groep mensen van een loopband ernaast aan. En deze mensen wilden allemaal het kantoortje van Continental in. Het kantoortje is misschien 5 x 5 meter? En dat ging niet lukken. Stennis dus! Duidelijk dat van al deze mensen de koffers niet meegekomen waren. En hoe luidruchtig het meisje en de jongen eerst waren, nu waren zij in eens muisstil en deden snel de koffers op de kar en vertrokken met stille trom.... Heel verstandig, want als ze nog steeds zo had staan mopperen, had ze waarschijnlijk de wind van voren gekregen van al die mensen die hun koffer nu niet hadden. Ergens anders in de wereld stonden denk ik dan ook aantal mensen in een ander klein kantoortje van Continental ook te briesen dat hun koffers er niet waren. Waarschijnlijk waren hun koffers net gelabeled en op een kar gezet door "steuntje en kreuntje". En hopelijk inmiddels uiteindelijk nog op hun eindbestemming terecht gekomen. Net als de koffers van de mensen voor het kantoortje. Al met al was het een spannend tafereel om te volgen en voor ik het wist stond Ron al weer voor mijn neus en konden we samen weer op huis aan.

Groetjes Petra

14 opmerkingen:

Annemiek zei

Mooi zeg,voor zo'n autoliefebber dat hij daar even naar toe kon gaan.
Wat een gedoe daar bij de koffers!

Anoniem zei

Wat leuk joh, voor Ron zo`n autoweekend! Geweldig, Henk zou ook z`n ogen uitgekeken hebben ;-)

Jasmino zei

Leuk, zo'n autoweekend! En wat een prachtige foto's. Mooi hotel, mooie ligging. misschien moeten wij ook maar eens naar Detroit. Zo'n autobeurs spreekt ons ook wel aan.

Anna zei

Dat zag er voor een autofreak wel havy uit.Het hotel Omni is in nederland een Lab bedrijf Omnilabo, bij ons op het werk hoor ik vaak die naam.
Het was hier lekker weer , dan in dat koude Detroit.
toos

Anoniem zei

Mooie foto's en ziet er wel erg koud uit, see ya

Anoniem zei

Mooie foto's en ziet er wel erg koud uit, see ya

Anja zei

Leuk voor Ron zo'n autoweekend, wat zal hij genoten hebben.
Wat een toestand met die koffers.

Anoniem zei

Ik kan me helemaal voorstellen dat je als auto liefhebber je hart kan ophalen daar. Mooie foto's hoor.

Ach die kou went hoor. Wij beginnen pas te piepen als het beneden -15 c is. Vandaag was het -8C en het voelde gewoon lente achtig met het zonnetje erbij.

Gr petra

Kristel Holsbeek zei

Wow leuk zo een autoshow!!!

Anoniem zei

Ron heeft niet alleen details voor auto's maar ook van foto's maken. Nu hebben we ook een beetje mee kunnen genieten van al die mooie auto's!! Het weekend van Ron was zeker geslaagd, heb jij nog wat leuks gedaan??

Groet,
Kaar

Anoniem zei

Wow, wat een gaaaff weekend, dat was ook wat voor Frank geweest en dat Ford museum had mij ook leuk geleken.
En weer een handige site voor een goedkoop maar goed hotel.
Mooie foto's, niet alleen de auto's, ook Detroit!

xxx Patries & co

Anoniem zei

Mooie foto's, vond jij het niet jammer dat je er niet bij was?

gr, Ineke

Petra zei

@ Kaar
Ik heb een heel stel aflevering van Grey's Anatomy zitten kijken ;-)

@ Ine
Het is voor ons altijd wat moeilijker om samen op reis te gaan, vanwege de honden. Nou wisten we dat toen we hier naar toe gingen verhuizen. In NL hadden we ons vaste oppas adres en ben gewoon heel erg precies in hoe onze hondjes het hebben als wij ook plezier hebben. Nu vanwege Stacey, onze hond die toch aardig wat medicijnen moet krijgen is het eigenlijk nog wat moeilijker geworden. Maar vond het super om Ron thuis te zien komen en alle verhalen te horen. Hij heeft er enorm van genoten. Dus dat maakt heel veel goed ;-)

Anoniem zei

Ik zie dat vriend Ron zijn hart weer heeft op kunnen halen.
Goeie plaatjes weer

Groeten,

Edwin