donderdag 3 januari 2008

KKkkkoud...

Vanmorgen was het wel heel koud om met de hondjes erop uit te gaan. Gisteren had ik nog bij het meertje bij het appartement gewandeld. Ligt een beetje beschut tussen de bomen, maar vanochtend was het gewoon te koud. Min 6,7 gaf de thermometer buiten en op tv gaven ze een gevoelstemperatuur van min 12 af. Kwam vooral omdat er een hele koude wind bij stond. Maarja hondjes moeten toch naar buiten en dus mijn handschoenen uit het vet gehaald en dikke jas aan en naar buiten. Het was echt even afzien hoor, maar dan weer binnen komen vindt ik altijd het lekkerste.

Photobucket

Toch heeft het me niet van mijn voorgenomen plannen afgehouden, want ik wilde vandaag weer gaan zwemmen. Heb het abonnement op de sportschool hier opgezegd. Het "chloor"-incident was eigenlijk de druppel. Van alle toestellen maak ik geen gebruik, maar alleen van het zwembad. De krulspelden groep had ik al aan het begin van het jaar gedag gezegd en nu dat chloor gedoetje er ook nog bij. Had in de plaatselijke krant en op de tv-zenders gezien dat er in Cary een nieuw Aquatic center geopend was. Dat is een sjiek woord voor zwembad, heb ik inmiddels begrepen. Had gisteren gebeld en je kunt er dus de gehele dag door vrij zwemmen. Ze hebben er ook Aqua fit groepen, maar dat kostte $80,- voor 8 lessen. Vond ik behoorlijk duur eigenlijk. Dus het plan is om gewoon door te gaan met baantjes zwemmen en mijn eigen aqua oefeningetje ter plekke verzin ;-) Ze hebben er 10 ritten kaarten voor $ 42,- en dat vond ik nou weer helemaal niet duur. Dus vandaag met min 6 op naar het zwembad. En moet zeggen dat ik dat altijd een beetje minder vindt, weer een nieuw zwembad. Je moet alles weer even zien te vinden, zijn er lockers?, is het er druk?, Hoe zijn de douches?

Photobucket

Nou was het wel even wennen, want het nieuwe zwembad in Cary is 1 ding zeker en dat is groot. Zeker vergeleken bij die van de sportschool. Er zijn wel drie zwembaden. Een bad met olympische afmetingen, 1 de helft daar van, die overigens wel heel breed is. En 1 warmwater bad. Daarbij zijn er nog tribunes en natuurlijk gewoon douches en lockers, waarvan ik nu zag dat je je eigen slotje mee moet nemen, anders blijven ze open. Wat voor een volgende keer dus! Vond de entree er wel heel modern uitzien, je kan echt zien dat alles nieuw is. Bij de kassa ging het wel anders dan ik bij een normaal zwembad gewend bent. En met normaal, bedoel ik eigenlijk een Nederlands zwembad. Ik moest dus mijn naam en adres en geboorte datum geven, alleen voor het kopen van een kaartje? En dat werd allemaal in de computer ingevoerd. Als ik nou weer zou komen, hoefde dat niet meer, werd me verteld. Natuurlijk moest ik ook weer tekenen voor diverse aansprakelijkheden. Pfff, daar wordt ik soms niet goed van hoor. Als ik besluit dat ik naar een zwembad ga, neem ik ook de verantwoordelijkheid dat ik mijn hoofd boven water houdt toch? Als ze dat aan elke bezoeker moeten gaan vragen? Dan was het maar goed dat het vandaag niet zo druk was en ik de enigste aan de balie was. Maarja, het meisje aan de kassa vertelde me dat ik in de "program" pool mocht gaan zwemmen. "Geen probleem hoor, als je me maar even verteld waar die is dan". Nou zei ze die is helemaal achter in. Ok, achterin zwemmen.... Dat in mijn oren geknoopt te hebben ging ik de trap af, waar zoals het meisje verteld de changing room was. En dat was dus echt een hele room. Geen aparte kleedhokjes dus. En dat had ik nou net weer niet verwacht. Mmmm, persoonlijk vindt ik dat dus niks, dus in een douche mijn eigen omgekleed en toen het zwembad op zoeken. Er waren allemaal gangetjes en zware deuren, maar daar was ie dan....

Photobucket

Het zwembad. Erg mooi en erg groot vond ik. Hij paste gewoon niet op 1 foto zo groot. Water en baantjes genoeg, dacht ik zo. En toen zag ik ook het achterste bad, waar het meisje achter de balie het over had. Dit was een bad net zo lang als het bad bij de sportschool, maar veel breder. Hier op de foto achter het grote bad te zien.

Photobucket

Ik denk dat er wel 10 banen naast elkaar waren. En hier ook een dieper gedeelte aan het eind van het bad. Bij de sportschool kon ik altijd overal staan. En omdat ik aquajoggen ook leuk vindt, was dit wel handig. Want zo raken mijn voeten niet de grond. Overal ook klokken en seconden tellers. En een life guard die elk half uur afgewisseld werd. En een gezellig muziek voor tijdens het zwemmen. Nou vond ik het niet druk eigenlijk, maar er waren wel vier banen bezet. In het bad bij de sportschool waren er 5 dus zou je het druk hebben gevonden. Maar hier viel het geeneens op. Het is echt een mooi zwembad en duidelijk geen chloor incident hier. Ook niet geheel onbelangrijk. Het zwemmen zelf was wel weer even heerlijk. Met mijn waterbox om de Ipod en koptelefoontje op, gezellig samen met Blof aan het zwemmen. Voor ik het wist was ik al weer een uur aan het zwemmen. Sinds dat we terug zijn gekomen van South Carolina heb ik al wat last van mijn rug en eigenlijk moet ik gewoon regelmatig zwemmen. Zwemmen houdt het geheel soepeltjes zeg maar. Dus vandaar dus weer aan de zwem. Andere locatie in 2008, maar wel een hele mooie. En een stukkie goedkoper dan bij de sportschool ;-)

Groetjes Petra

9 opmerkingen:

Kristel Holsbeek zei

Amai dat ziet er mooi uit zeg. Dat mis ik hier nu, een gesloten zwembad met alle nodige faciliteiten in...;-) Hier is alles openlucht maar als het dan giet moet je ervan af zien, beetje spijtig.

Jasmino zei

Veel zwemplezier!

Anoniem zei

Ziet er heel mooi uit Petra. Ik ga van de zomer ook maar eens op zoek naar zo'n water box voor de I pod.

Anoniem zei

Goh, ik dacht dat het gisteren hier koud was (-1 en gevoelstemp. van -10)maar bij jullie is het nog kouder.
Wat een prachtig zwembad.

gr, Ineke

Anoniem zei

Jeetje wat een goed begin van 2008 heel sportief hoor.
Goed gedaan!!!!

Erna

Unknown zei

Dus ik was niet de enige die het koud had. Gelukkig maar.
Mooi zwembad, alleen stom dat ze geen hokjes hebben. Neem aan wel mannen en vrouwen apart.....
Ja, via priceline, $ 80,00 !! (P = 21 xtra)

Anoniem zei

Zier er heel aantrekkelijk uit dat zwembad.

Ja ik vind het ook vaak een beetje overdreven al die dingen die je moet tekenen. De meest zotte dingen zijn er soms bij.

gr petra

Anja zei

Het is wel heel koud bij jullie.
Wat een mooi zwembad, heerlijk om daar baantje te zwemmen.

Anoniem zei

Weer op naar een sportief 2008,
Het ziet er wel professioneel uit.
Alles is groter en mooier.Dus er worden wer wat baantjes gezwommen in het nieuwe jaar.
Groetjes Toos