woensdag 6 februari 2008

Zowaar....

Echt het lijkt zowaar zomer hier. Gisteren ook al weer zulk lekker weer. Ron en ik zijn naar de film "Meet the Spartans"geweest gisteravond en toen we de bioscoop uitkwamen was het nog steeds iets van 20 graden. Net als zomers. Het was gewoon niet afgekoeld. Heel raar zo begin februari. Maar klagen doen we niet hoor. Vooral gistermiddag was het lekker. Heb dan ook lekker in de tuin gezeten met de hondjes en wat vitamine D, lees zonnestraaltjes, binnen gekregen ;-)
Vandaag is het wat bewolkter en staat er een puik windje. Maar iets van 26 graden. Heel raar. Voor vanavond wordt er storm voorspeld met onweer en al. Dus er nog maar even van genieten nu het nog kan. Spontaan komen ook alle bollen de grond uit gesprongen. Die zie je nu echt met de dag groeien. Morgen zou het weer een stuk koeler worden, dus zal dat snelle groeien wel weer even voorbij zijn.

Verder hebben we hier ook gegeken naar de aflevering 20/20, waarin een interview met Peter R. de Vries. Vond deze uitzending iets zachter van aard dan die van Peter R. de Vries zelf. De stemmen waren ingesproken maar zo nu en dan hoorde je nog wat Nederlands er tussen door. Voordat het programma 20/20 op tv was, was er ook een uitzending van Nancy Grace en haar show vond ik weer een tandje erger dan die van Peter R. de Vries. Zij heeft altijd een aantal "deskundige" in het land via live tv verbindingen in haar show en die gaven ook allemaal hun mening. Een heel batterij van advocaten dus aan het woord en die trachten te bedenken hoe het Nederlands rechtsysteem in elkaar steekt. Want dat hij nog niet gearresteerd was is toch wel een schande... Zo was er zelfs al een stemanalyse gedaan bij een gespecialiseerd bedrijf en zij waren tot de conclusie gekomen dat dat wat verteld werd de waarheid was en dus geen leugen. Afijn het zal de gemoederen nog wel even bezig houden hier.
Gisteren was het vooral super Tuesday wat op tv te zien was. Maar zoals ik al zei wij waren naar de bios. Waarbij de film overigens niet zo heel schokkend was eerlijk gezegd. Maar het schijnt dat Obama en Hillary aardig gelijk opgaan. En John Mc Cain bij de Replublikeinen de winnaar is.



Wat ik eergisteren trouwens ook nog gezien had is het Nederlandse tv-programma "Onverwacht bezoek". Deze aflevering ging het namelijk over Clementine en Wouter die in FourOaks, North Carolina wonen. FourOaks is hier zo'n 30 mile vandaan en grappig om daar nu zo over te horen in een Nederlands tv programma. En helemaal apart dat daar ook twee Nederlanders wonen.

Photobucket

We hebben dit programma via www.uitzendinggemist.nl kunnen zien. Wij kennen hen, Clementine en Wouter, overigens niet hoor, maar het was heel leuk om te zien. Hoe en wanneer zij hier gekomen zijn en wat ze nu doen. En hun hondjes en paarden. En ook zagen we wel heel veel bekende plekken in dit programma. Het vliegveld en het Wake Med ziekenhuis, de stukjes op de snelweg, Smithfield. En natuurlijk moest ik als emodoos, mee snotteren bij sommige stukjes. Vooral toen haar broer te voorschijn kwam. Mocht je de aflevering ook willen zien hier is de link naar de aflevering.
Nog leuker vond ik dat we de dag erna een aantal mailtjes/telefoontjes had gekregen van vrienden en familie die het ook gezien hadden en aan ons moesten denken toen ze Raleigh hadden gehoord in de uitzending. Dat is toch wel erg lief, vindt ik.

Groetjes Petra

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Heerlijk dat weer, geniet ervan! Ik heb me vandaag weer eens nat laten regenen, maar vanaf morgen is dat ook over, een auto voor mij erbij!
Ik heb smachtend naar die uitzending zitten kijken, heerlijk al dat herkenbare. Ik begreep hun motivatie dan ook volkomen....

xxx Patries en fam.

Anoniem zei

Toevallig heb ik gisteren ook naar die uitzending (ik had 'm opgenomen)van dat stel zitten kijken (en ook even aan jou gedacht), vond het best wel heel ontroerend toen die broer dat familiefluitje deed.

Hou maar op, 26 graden, zalig!

gr, Ineke

Petra zei

Heerlijk, he, dat warme weer! Genieten, zolang het duurt. Bedankt voor de link naar de aflevering, ik kon hem niet meer vinden.

Anja zei

Wat een heerlijke temperaturen bij jullie, het lijkt wel hoogzomer.
Fijn dat je wat deze kant uitgeblazen hebt ;-)) Na een sneeuwbui vanmorgen knapte het weer hier ook aardig op.
Bedankt voor de link, ik ga de uitzending kijken.

Jasmino zei

Wat een heerlijk lenteweertje, dat zo ik ook wel willen. Even wat zon bijtanken..... Ze hebben hier in NL voor het weekend ook een heel licht ontluikende lente voorspeld, al is dat met een temperatuur van 10 graden, heel wat anders dan 26 graden. Toch maar van genieten, want het kan nog wel even duren voor het echt doorbreekt.

Wat is de wereld toch klein hè! Grappig, dat die mensen uit die uitzending zo vlakbij wonen.

Anoniem zei

Ja jaja 26 graadjes, nou hier wordt t eindelijk wat droger en zonniger maar die 26 halen we hier nog niet hoor. Geniet er dus maar lekker van, wij wachten wel. Kom nog even terug op je tooltjes. Ik heb me bescheurd met een collega. Hoe dat komt??? een excel cursusje op kantoor. Die lesgeefmeneer tracht ons wegwijs te maken in de formules. Soms stijgt t ons boven t hoofd maar dan is steevast zijn antwoord als we er niet uikomen: terug naar de wizard. Nou dan lopen er nog programmeurs rond en die jongens hebben overal een tooltje voor. Als we dus geen antwoord weten klinkt het steevast door het gebouw, terug naar de wizard een een tooltje erop loslaten. Je begrijpt toen ik las van jouw tooltje dat ik dat even gedeeld heb hier. Ipv vriendelijke groet staat er al onder interne mail terug naar de wizard en een tooltje loslaten dus het was hier hilarisch. Als je maar lol hebt toch. Nou groetjes weer vanaf hier en flink klikken maar op die link (anders een tooltje erop loslaten, dat is immers de bedoeling van formules en macro's) doegie Ann

Anoniem zei

Ik heb zelfs meteen naar de uitzending de ANWB atlas erbij gepakt, maar helaas kon het niet vinden. Wel heel leuk als je naar iets zit te kijken, waarvan je weet dat het toch dicht in jullie buurt moet zijn.Ook hier wel 2 paar natte ogen. Geniet van het lekkere weer. Doen we hier nu ook alleen met ong. 14 graden. Toch niet slecht voor half februari.
Groeten Audrey