dinsdag 22 september 2009

Appels , mandarijnen en Halloween....

Photobucket

Het nieuwe BJ's pasje wat ik van de week heb mogen ontvangen. Maar er voor nog een heel verhaal.....

Begin vorige week lag er voor onze deur een hele zak met appels. Gebracht door een gulle gever. Zonder naam.... Normaliter komt al het verse fruit/groente wat we krijgen van Judy. Die heeft een heuse groentetuin en heb al de heerlijkste tomaten en komkommers van haar gehad deze zomer. Maar nu dus appels. Dus ik denk, waar heeft ze die nou weer vandaan, want zij heeft geen appelboom in de tuin? Ik bel haar dan ook op om te bedanken voor de appels. "Huh? Apples?.....", klonk er aan de andere kant van de lijn. "Ik heb jullie geen appels gebracht?". Oh....Hmmm, wie zou het dan geweest zijn. Ik wilde toch wel graag weten wie het dan geweest was, want ik heb vroeger wel goed op gelet bij het sprookje van Doornroosje. En in de zak, zaten ook van die mooie rode glimmende appels. En voor je het weet val je in eeuwige slaap met die dingen, dat moesten we niet hebben natuurlijk!

Dus eerst uitzoeken waar ze vandaan kwamen. Ik had Beth gesproken en ook zij was niet de appelgeefster geweest. Had Rhonda gebeld, maar die was niet thuis en liet een berichtje achter. En ja dat soort dingen blijven dan bij me knagen he?
Ondertussen vroeg Beth aan me of ik voor hun cavia wilde zorgen, want ze gingen een weekendje weg. En hun dochtertje Tara kwam dan de sleutel van hun huis brengen. Toen Tara kwam had ze ook een tas met mandarijntjes bij zich. We worden maar weer verwend! Eerst appels, nu mandarijnen!

Het was zo wie zo toch wel lief dat ze het nog durven te vragen of ik voor de cavia wilde zorgen. Want vroeger, lees van de zomer, hadden ze nog twee cavia's. En toen heb ik ook een weekend voor ze gezorgd. De dinsdag erna was er mooi 1 overleden. Tsja.... of dat aan mijn goede zorgen heeft gelegen? Ik weet het niet, maar voelde me toch wel een beetje opgelaten. Maar Beth heeft dus nog vertrouwen in mij en mocht ik het afgelopen weekend weer proberen. En tot op heden leeft de laatst overgebleven cavia nog. Pfffffiew.... Alhoewel, het is nu pas dinsdag, dus er kan nog van alles gebeuren.

Maar afijn ik dwaal af. Het ging me om de mandarijntjes. Die waren namelijk heerlijk. Nou heb ik hier al zo vaak mandarijnen gekocht en die zijn werkelijk waar niet te eten. Hartstikke droog of met super grote pitten. Gewoon niet de clementines die ik uit Nederland ken. Niet lekker dus! Maar deze, deze waren echt heerlijk! daar lusten we er wel meer van!
Dus ik aan Beth gevraagd waar ze die gekocht had. En dat was bij de BJ's. BJ's is een soort Makro hier. Grote paden, met grote stellingen en grote hoeveelheden. En je moet hier ook voor het lidmaatschap betalen. Iets wat mij altijd tegen houdt. Want waarom moet ik geld betalen, om ergens mijn geld te gaan besteden. Zie er niet zo het nut van in. Maarja, die mandarijntjes he....

Nou weet ik dat BJ's altijd aanbiedingen heeft met hun lidmaatschapsprijzen. Dat weet ik omdat we er altijd tig in de bus krijgen. Maarja, nu natuurlijk niet. Net als je in mandarijntjes nood zit. Ja ik weet het, het leven is hard. Dus ik het internet af gegoocheld en niks geen aanbieding zo snel te vinden. En toen bedacht ik me dat ik bij mijn vorige baantje me opgegeven had voor een speciaal programma met kortingen, speciaal voor de werknemers. Een soort van rewards programma. En dacht daar iets over BJ's gelezen te hebben. Nou was ik wel geen werknemer meer, maar ik kon nog wel gebruik maken van die website toch?
Afijn ik daar op zoek naar BJ's lidmaatschappen op die website. En ja hoor, ze hadden inderdaad een prachtige aanbieding, had ik het toch goed onthouden. Maar die was inmiddels verlopen. (Net als mijn baantje, dacht ik nog) Helaas....

Maar, laat mijn oog nou toch vallen op een andere aanbieding.... Een aanbieding van South West Airlines. Twee vliegen voor de prijs van 1, naar Orlando. Daarbij ook hotel, 2 overnachtingen voor de prijs van 1 EN ook nog eens toegang tot Seaworld, 2 voor de prijs van 1 EN ook bij dit alles was ook nog een huurauto inbegrepen. Hmmmm, dat is ook leuk zeg! Nog leuker dan lekkere mandarijntjes zelfs! En dat wil wat zeggen! Ik die aanbieding verder bekeken en bedacht me dat dat misschien wel leuk was om met Erna te gaan doen als ze hier is. Maarja Erna lag nu in Nederland lekker te slapen.... Dus moest nog even geduld hebben.

Maar de dag erna het er met Erna over gehad en nu gaan we als zij eind oktober hier komt een paar daagjes naar Orlando! Helemaal leuk en dat allemaal door mijn ex-baantje en de mandarijntjes van Beth. Of eigenlijk de appels van ..... Ja van wie waren die appels nou toch gekomen? Nog steeds niet duidelijk....

Na het boeken toch maar weer even verder gezocht en ik vond een bon om twee maanden gratis lid te worden van BJ's op een andere website. Afijn wij naar de BJ's. Ron ging alvast de winkel in en ik zou 'even' een nieuw pasje halen. Nou dat even, werd mooi wat langer. Want het lukte niet om mij op de foto te krijgen. Ik heb het al eens eerder geopperd, ik houd niet op papier. Maar ik houd dus ook niet op BJ's pasjes. Weet nog dat het de eerste keer toen ik lid wilde worden bij de BJ's, alle namen door elkaar waren gehaald. Je moet je altijd legitimeren, bij het krijgen van zo'n pasje en toen hadden we ons Nederlandse rijbewijs nog en heette ik ineens Petra Rotterdam. Daar waar mijn rijbewijs was afgegeven. Ook apart niet?

Afijn, nu dit keer dus problemen met de foto. Hun bliep pistool is ook hun fototoestel. Ja ik weet het, het klinkt al verdacht, maar ik kon dus duidelijk niet gebliepd worden. Niet te zeggen dat de dame achter de klantenservice balie het niet probeerde natuurlijk.... Vier keer, probeerde ze het zelfs. En ik elke keer weer braaf in de "smile" positie. Wat ze dan ook er hard bij riep "SMILE!!!!" En dan er na, "Oh no not again", een heel stuk minder enthousiast.

Nee het ging vandaag echt niet lukken hoor mevrouw. Maar niet getreurd, ik kon wel een pasje krijgen en dan moest ik nog maar eens terug komen om het bij een andere collega te proberen. Het gebeurt namelijk wel eens vaker. Ze bedoelde eigenlijk, het gebeurde ook wel eens bij andere mensen dat ze niet op de foto konden, maar dat zei ze niet. Ze hield het globaal. Dus schreef ze met koeieletters op mijn nieuw gekregen pasje, NEEDS PHOTO. En of ik nog even terug wilde komen, "om het af te maken", zei ze vriendelijk. Tuurlijk doe ik dat, zei ik tegen haar, maar dacht dus echt, "denk het even niet zeg!" Had daar al zeker twintig minuten staan smilen voor jan met de korte achternaam. Dat gaan we mooi niet nog een keertje doen, dat begrijp je toch wel! Dus ik heb mijn pasje en loop eindelijk de winkel in. Ron is natuurlijk inmiddels allang uitgekeken daar, die had alles al wel weer gezien. Ik helaas alleen nog maar de servicebalie. Maarja, het was dus mandarijntjes pakken en weer weg. Gelukkig hadden ze ze nog wel. Dus vandaar mijn nieuwe BJ's pasje, welke een PHOTO NEEDS!

En ohja, gisteravond ging ik hardlopen en tijdens mijn loopje kwam ik Rhonda tegen met de hond. En het bleek dat zij de gulle appelgeefster was. Dus we kunnen aan de appels en mandarijnen van de week!
En..... over een week of vier Halloween vieren bij Mickey. Het leven is weer mooi!

Photobucket

groetjes Petra

13 opmerkingen:

elmarstel zei

haha, wat een gedoe zeg, voor een zakje overheerlijke mandarijnen.

Erna zei

Waar een zak appels wel niet
leid.
En de site van je ex baas is nog ergens goed voor hahahah.
En ikke mag meeeeeeeeeeeeeee
Yeahhhhhhhhhhhhhh.
Geweldig heb er zón zin in.

Erna

Miranda zei

Je heb er weer een prachtig boeiend verhaal van gemaakt meid! Ben jaloers op je komende uitje trouwens.....mocht je zoiets nog eens tegenkomen....weet ik zeker dat behalve mij er nog wel een paar mee willen hoor. Hmmm,is dat iets.....een blogvriensinnen weekeindje? Hihihi, groetjes uit een zwaar bewolkt Virginia

Petra zei

@ Elmarstel
Ja je moet er wat voor over hebben he?

@ Erna
Zo zie je maar een appeltje is goed voor je! En een mandarijntje en een tripje naar Orlando ;-)

@ Miranda
Nou, dat zou een leuk idee zijn he!

Kasaka zei

Toch opvallend altijd, dat bepaalde produkten buiten ons gebied lang niet zo makkelijk te vinden zijn. Hier hebben we het hele jaar door de lekkerste clementientjes. Erg leuk vooruitzicht, Disney in oktober!!!

Anoniem zei

He Petra,
Mocht je nog es willen naar de BJ's en je pas is verlopen, dan kan je wel met mij mee hoor! Heb je geen foto nodig ook!
Enne nog bedankt voor je kaartje, lief van je!
Wat een regen vandaag he?! of was t droog bij jullie?
Groetjes Jackie en knuffels van de meiden;-)

Petra zei

@ Jackie
Hey ben jij lid? Nou ik hou me aanbevolen hoor ;-)
Is de kaart al aangekomen? Dat is supersnel zeg. Maarre waar verdiend door jou! Vind het super knap van je!

Anja zei

Appels, mandarijntjes en dan ook nog een leuke trip met je vriendin in het verschiet....heerlijk!!

Jannie zei

En als je ooit in de buurt van Phoenix komt, mag je bij mij in de tuin de heerlijkste sinaasappels zo uit de boom plukken.

Guus zei

Heb weer genoten van je verhaal!

Jos werd onlangs gebeld door een boer bij ons in de buurt. Hij had fotos van zijn vee gemaakt en had "iets voor ons". Nou, hele mand vol met verschillende soorten sla, rabarber, eitjes, aardbeien, appels.. géwéldig. Van dat soort dingen kan ik echt genieten...

Wordt vast beregezellig met Erna in Orlando, goed vooruitzicht.

Marchiena zei

Leuk om te lezen hoe een balletje (appeltje)kan rollen.
Er staan weer hele leuke dingen om te doen op jullie programma. Alvast heel veel voorpret!

Anna zei

Jij maak nog wat mee op een door de weekse dag.
lekker gezond doen!!
Toos

Kristel Holsbeek zei

Hmm lekkere clementientjes tja daar zou ik toch ook wel wat voor over hebben;-)...