woensdag 2 september 2009

Vergadering

Maandag avond hadden we de vergadering van de HOA in onze wijk. HOA staat voor Home owners association. Meestal is dit in het plaatselijk wijk gebouwtje en zo ook maandag avond. Ongeveer de helft van de huiseigenaren uit de wijk waren aanwezig. En het werd nog een verhitte discussie. Een gedeelte van de wijk was behoorlijk pissig op de boertjes. De boertjes zijn ontzettend lieve mensen, maar.... ze denken anders dan cityslickers. De stadsmensen zien dingen gewoon anders. Zo waren er opmerkingen over een truck die al jaren verdekt opgesteld staat tussen wat bosjes.

Photobucket
(oude winter foto van de betreffende truck hoor)

Is van een oude oom van de boertjes geweest en staat gewoon een beetje wortel te schieten. Niemand last van, zeggen de boertjes. De cityslickers, vinden het een "hazard" voor kinderen en het milieu. En zo staan er ook nog wat landbouw apparatuur in het gezichtsveld van de buurtbewoners. Volgens de boertjes behoort dit tot het lanschap van het dorp, volgens de cityslickers de reden waarom sommigen hun huizen niet verkopen. Kortom reden genoeg om elkaar in de haren te vliegen.....

En zo hebben de boertjes nu in antwoord op het geklaag een uitrit van hun grof materiaal, zoals groot landbouw werktuig vorkhefttrucks en tabaks bewerkings materiaal, aangevraagd. Tig meters breed en uitmondend op een weg midden in de wijk. Net tegen over de oprit van de grootste klaagster. Toeval? Denk het niet. Het is gewoon pesten tot en met. En nu is de wijk in rep en roer.

Bij de vergadering vlogen de vonken er al vanaf, ook mede doordat er een nieuw bestuur moest gekozen worden, maar ook om dat de klagers geen doekje voor de mond namen. Natuurlijk kwam ook het zwembad nog aan de orde. Want het schijnt dat de bouwer bij sommige huizen die niet mee wilden doen aan het zwembad een "lien" heeft laten leggen op hun huis. Dit gaat met name om mensen uit een andere fase dan ons in de wijk. Zij hadden dus geen keuze gekregen wel of niet mee doen aan het zwembad en moesten, aldus de zelfgemaakte regel van de bouwer, gewoon dokken. En een lien is zoiets als een beslag legging en daar kun je dus je huis aan verliezen. De advocaten worden er inmiddels bij geroepen.....
Verder is er dan nog meer over het zwembad..... Het zwembad zou aanstaand weekend dicht gaan. Labor day weekend is vaak het weekend dat het eind van de zomer inluidt. En dus sluit ons zwembad. Ware het niet dat het zwembad twee weken later open ging. En met een email actie naar de bouwer toe is er collectief gevraagd om het zwembad langer open te houden. Dat is gelukt. Iedereen blij op de picknick en op de vergadering. Gaan we gisteren naar het zwembad hangt er een briefje op de deur, dat het zwembad dan wel open blijft, maar er is dan echt geen life-guard meer aanwezig. Wat inhoudt dat de glijbaan dus niet open zal zijn. Ook niet in het weekend, wat eerst beloofd werd. En ja dat was niet de afspraak, maar de bouwer, doet het gewoon even. Jolijt alom dat zul je begrijpen.

En nog meer over het zwembad, Het schijnt dat het kavel waar het zwembad op staat veel groter is dan wat gebruikt en "gelandscaped" is. Maar dat het een bad en parkeerplaats kleiner is uitgevoerd. En zo is er ook een speel toestel vooraan net voor het gebouwtje gepropt. Net aan de weg. De ouders van de spelende kinderen niet blij. Het had ook achterin gebouwd kunnen worden. Maarja, geen inspraak gehad en bovendien, zou het volgens de geruchten gang, niet te dicht bij de erfafscheiding van de boertjes mogen komen. Afijn, het is reuze gezellig op het moment in de wijk ;-) De dreigementen vliegen je om de oren. Maar..... Ron en ik hebben besloten, wij zijn Zwitserland. Wij zwaaien een beetje met die witte vlag en vinden het allemaal wel OK. Er zijn zoveel belangrijkere dingen in het leven, dan het elkaar het leven moeilijk maken toch?

Er is toch nog wat leuks uit de picknick en de vergadering gekomen, want vandaag ben ik met een stel buurvrouwen wezen tenissen. En het was hartstikke leuk. In ons dorp heb je een vijftal tennisbanen, waar men gratis gebruik van mag maken. En daar zijn we geweest. Het was inmiddels een hele poos terug alweer, maar het lukte nog aardig. Ze hebben er ook een soort muur waar je tegen aan kunt tennissen, dus ik zou er ook alleen heen kunnen gaan. Best leuk weer even en goed voor de agressie er uit te slaan.

Gisteren ook weer voor het eerst 's avonds wezen hardlopen. Het wordt weer eerder donker en het was ook heerlijk koel. En wat ging het een stuk beter dan met de warmte van de afgelopen maanden. Het liep zo lekker ineens en was zo blij toen ik thuis kwam. Het gaf me zeker moed voor eind september. Trouwens bedankt voor alle leuke berichtjes in mijn vorige blogje. Niet dat die bezemwagen uit mijn dromen is verdwenen hoor, maar het is zo leuk om de reacties te lezen! Dus hartstikke bedankt.

En nu we het toch over het lopen hebben. In het begin van het jaar ben ik samen met mijn vriendin Erna uit Nederland aan het lopen met Evy begonnen. Samen deden we haar lessen. Erna in Voorhout in Nederland en ik hier in Amerika. Harstikke leuk en mede door elkaar te steunen hebben we het zolang volgehouden. We hebben nog nooit echt samen gelopen dus. Maar daar komt nu verandering in. Want eind oktober komt Erna weer een weekje naar ons toe! Kijk er zo naar uit. En nu hebben we behalve het shoppen, wat we altijd doen als Erna hier is, nog een andere bezigheid, namelijk samen sjoggen! Scheelt maar een paar letters, maar is wel iets heel anders. Dat wordt nog wat!

Groetjes Petra

14 opmerkingen:

Anja zei

Groot gelijk om met de witte vlag te zwaaien, er zijn belangrijkere dingen om je druk over te maken.

Wat leuk om in Oktober "in het echt" met Erna te sjoggen.
Een vraagje: waar kan ik Evy downloaden, ik kan het niet vinden op internet en jij hebt mij enthousiast gemaakt!!

Bianca (Hollandranch) zei

Prachtige auto ! (willen wij best hebben hoor en onze buren vinden nog mooi ook)
Wat een vreselijke mensen heb je toch brrr hebben die nu helemaal niets beters te doen dan klagen en zich overal aan ergeren. Triest hoor.

Kristel Holsbeek zei

goh zo erg een vergadering, probeer dan op zijn minst een compromis te sluiten waar iedereen zich goed bij voelt en daarna het nog lekker vieren ook, want idd er zijn belangerijkere dingen in het leven.

Hihi ik ben benieuwd als Erna komt...hou ons op de hoogte

www.hildezug.info zei

Wat een vergadering. Dat was animatie, zeg! Ik kan me in zulke dingen ook niet druk maken, maar ik heb dan ook nog nooit vervelende buren gehad...

Ook ik ben al maanden op zoek om Evy te kunnen downloaden. Kunnen we die nog ergens verkrijgen???

Groetjes,

Anoniem zei

He peetje tof dat je dat loopje gaat doen en hou er rekening mee het is altijd nog een goede prestatie om alleen al binnen te komen. Of je nou laatste loopt of niet. Een paar jaar gelee moest je niet eens aan loopschoenen denken toen je mij in Rotterdam een stuk voor de bezemwagen voorbij zag komen dus trots zijn op jezelf en ik ben helemaal trots op je want als we ooit daar weer zijn ga je echt meelopen en geen fotos uit het raam nemen hihi.

Groetjes aan Ron

keep on running (moet ik ook weer doen haha)

Ronald S'berg

Petra zei

@ Anja en Hilde

Hier kun je ze nog downloaden. Dit is via een hardlopers forum en je moet je eerst even (gratis) aanmelden en dan kan je ze downloaden.

http://www.runningplus.nl/forum/viewtopic.php?t=210&start=0

Mocht het niet lukken, laat het dan even weten dan doe ik ze naar je toesturen per post ;-)

@ Bianca
Ja ha haha, dat dacht ik al dat je dat zou zeggen. Het heeft wel wat he?

@ Hilde
Het was zeker een vermaak, maar toch vond ik het een soort van jammer. De wereld zou een veel mooiere plaats kunnen zijn....

@ Ronald
Toegeven, het was best een mooie foto zo vanuit het raam, ha ha ha.
Maar jazeker, ook wij gaan samen hardlopen hoor! Hoor het wel wanneer jullie weer komen ;-)

Groetjes Peet

Bibi zei

Jemig wat een gedoe over die boertjes en het zwembad, je zou er zo een soort 'Frans Bromet' docu van kunnen maken hihi.
Leuk dat je weer bezoek krijgt!

Annemiek zei

Wat een gedoe in de wijk. Door dit soort dingen wordt de sfeer niet beter. Tja, wie was er het eerst, boer of wijk? Net zoiets als in Nederland waar een camping naast een boerderij gemaakt wordt en dan maar klagen over de stank. Ga daar dan niet bouwen. Als ik een boer was die erover dacht om land te verkopen voor woningen, zou ik me nog wel goed bedenken.

Martin zei

Praat me niet over de HOA! :-(

Wij wonen ook in zo'n wijk en waar de mensen zich allemaal niet druk om maken en wat voor ongelooflijke onzin er soms naar boven komt, dat wil je niet eens weten!!! Ik heb de gekste en meest idiote dingen gehoord hier in de HOA, waar ik nog nooit eerder in mijn leven bij stil heb gestaan. Waar iedereen zich al niet druk om maakt zeg.

Maar stonden de 'boertjes' vorige week niet gezellig met de hele buurt te BBQ'en? LOL!

Marjon zei

Gezellig zo'n vergadering. Ik zit toevallig net een oude aflevering van Gilmore Girls te kijken en daar houden ze ook net een vergadering. Geweldig dat gekibbel van de dorpsgenoten om de kleinste dingen. Jouw woonplaats lijkt wel een klein beetje op Stars Holow :)

Petr@ zei

Zo zonde als je als buren zo met elkaar in de clinch ligt. Je maakt je eigen woongenot er ook niet beter op. Dus groot gelijk met je witte vlag!

www.ine1149.web-log.nl zei

Ja, dat vraag ik me ook af.... wonen die boertjes ook in zo'n nieuwbouw woning of wonen zij er al voordat jullie wijk gebouwd werd?
Verstandig om je er niet mee te bemoeien.

Inge zei

Wat een gedoe! Tis voor mij toch altijd een raadsel hoe zo'n bouwer zoveel macht kan krijgen. Hij moet gewoon de klus doen.

Groetjes uit Ithaca,
Inge

Miranda zei

Altijd wel wat te beleven in zo een buurt. Nu wij hebben geen boertjes of zwembad in de tuin maar ook in deze straat met een dertig huizen, staan er ook 3 van te koop en leeg! Zou het niet gewoon de tijd zijn.....en nu maar weer hopen op betere tijden!
Fijne vakantie trouwens en geniet ervan! Knuffel aan de doggies van een zeer water enthousiastelling van een Sammy, die hier al dromerig zit te staren.