woensdag 30 september 2009

557

Heb vorige week iets nieuws ontdekt. En gezien het nummer van het geen wat ik ontdekt helemaal niet zo raar, dat ik er zo lang over gedaan heb. Het was namelijk nummer 557. En dat nummer is niet zomaar een nummer, nee dat het het nummer van het kanaal. De tv-zender, zeg maar. Dus kanaalzender 557. Eer ik met mijn zapmachine daar ben aangekomen, ga ik bijna naar bed zeg maar en kan de tv uit. Want ja, we hebben hier achterlijk veel kanalen. Nou hebben wij niet toegang tot alle kanalen, want het ligt er nog een beetje aan wat voor abonnement je hebt. Maar als je begint bij kanaal nummer 1 dan moet je dus 556 keer op het "volgende" knopje drukken wil je kanaal 557 eindelijk zien. Maar afijn, ik kwam dus op dit kanaal omdat ik het kastje van Time Warner Cable het tv programma "The Biggest Loser" wilde laten opnemen. En dan kan je dus ook zoeken op naam. En met die naam verscheen ook ineens de naam Jillian Michaels en dat is 1 van de trainsters van het programma Biggest loser. Dus mijn nieuwsgierigheid won en zo kwam ik op kanaal 557. Voor het eerst in mijn leven.

En er ging een ware exercise deur voor mij open, kunnen we wel zeggen. Want kanaal 557 is van exercise tv on demand. En vooral dat on demand vond ik geweldig. Op elk moment van de dag, kan je een filmpje beginnen waar in de 1 of de andere trainer je aan het werk zet. Van pilates tot aan hip hop dansjes, echt zoveel verschillende soorten, niet normaal meer. En.... ook nog eens helemaal gratis! Wat een uitvinding.

En zo zat ik vorige week languit op de bank al die op demand filmpjes te bekijken. En natuurlijk moest ik daar bij kreten loslaten. Van ohhhh, kijk eens.... Of deze is leuk zeg.... Of dat lijkt me wel... Of jeetje dat is ook moeilijk.... Alles gewoon zappend met mijn voeten op de bank. En na de zoveelste kreet zei Ron dan ook, ja je kan het wel geweldig vinden, maar het is wel de bedoeling dat je van die bank af komt als je zo'n filmpje afspeelt volgens mij. Ja ja ja, daar had hij natuurlijk ook wel gelijk in, maar dit was nog even vooronderzoek, niet waar. Want echt nooit geweten dat er zoveel actie uit onze tv kon komen. Wat leuk....! Dat moest ik gaan proberen.

Nou had ik vorige week na een loopje een Pilates les op gezet. Spontane ik... Dacht dat is misschien wel wat. Nou we hebben het geprobeerd, maar geloof niet dat dat nou echt mijn ding is. Allemachies. Lag ik dan midden in de woonkamer met twee super nieuwsgierige hondjes om heen natuurlijk die wel eens wilde zien wat vrouwtje nou ging doen. De video begon en er lag een mevrouw op een soort houten vlonder aan het strand. Alsof dat DE plaats is waar je Pilates gaat doen. Maarja ik zal wel de enigste zijn, die dat een beetje vreemd vindt. Maar we begonnen. En al snel ging ik me storen aan de manier waarop die mevrouw steeds zei "Streeeetchhhh".... Ik kreeg er gewoon de slappe lach van. Waarop de hondjes het natuurlijk nog leuker vonden, vrouwtje griebelend op de grond, dat moeten we nader bekijken. Toen begon die vrouw ook nog over je "powerhouse", want dus de omgeving van je buik zou moeten zijn, had ik het helemaal niet meer. Wat dat betreft heb ik niet zo gek veel power in die regio. En het was duidelijk dat je bij de oefeningen die ze gaf wel wat power nodig had. Allemachies..... wat een oefeningen. Op een gegeven moment was ik gewoon blij, als ze riep en "Streeeeeeetch". We kunnen dus wel stellen dat de 1e exercisevideo on demand niet echt een doorslaand succes was.

Maar vanmorgen heb ik weer een poging gedaan. En dit keer met Bob de mannelijke trainer van de Biggest Loser. En die ging heel wat beter. Best zwaar, maar stukken beter (en leuker) dan Pilates. Dus we houden hem er nog maar even in kanaal 557 ;-)

Wat hebben we nog meer gedaan van de week? Ik heb gisteren mijn eindtest gedaan voor de cursus Medische Terminologie. Het waren 36 vragen over van allerlei medische kreten. Van afkortingen tot samen gevoegde woorden van ziektes en aandoeningen. En ik ben geslaagd! Yes!!! Weer een Amerikaans certificaat erbij ;-)

Verder hebben we in de afgelopen week zoveel van deze beestjes van ons terras gehaald. Voor de mensen met een zwak voor close-ups van beestjes, schakel even over naar een ander kanaal, 557 bijvoorbeeld ;-) Want ze zien er niet echt lekker uit moet ik zeggen.

Photobucket

Dit zijn grubs..... Weet echt niet waarom ze dit jaar in ene ons terras zo lekker vinden, maar met tientallen te gelijk zaten ze er. Suffe beestjes zijn het. En ik kon ze zo met mijn veger en blik weg halen. Zeker zo'n dertig per dag. We wilden ze niet laten zitten, want de vieze kruipers hadden kleine pootjes en die bleven zo in de haren van onze hondjes zitten als die over het terras liepen. Jakkes.... En bovendien als je er op staat, komt er een vreselijk vies paars goedje uit, dat wil je niet weten. Maar afijn, we hebben er dus tig bij elkaar geveegd deze afgelopen twee weken. Het schijnt dat deze beesten in je gras gaan en daar de hele winter blijven. Daar eten ze de wortels van je gras op in de tussen tijd. En komen in juni als Junebugs weer boven de grond. En die Junebugs hebben we deze zomer wel veel gehad. Vreselijke beestjes ook, want die eten gewoon al je planten kaal. Bramen, rozenstruiken, boombladeren. Alles wat voor hun neus komt eten ze op. Dus 's winters je gras en 's zomers je planten. Echt gezellige beesten..... Afijn, hopelijk hebben we met onze veegacties de schade een beetje kunnen voorkomen voor de volgende zomer, maar hou mijn hart vast.

Verder ging Ron van de week 's avonds voor de laatste ronde nog even met de hondjes naar buiten. En net van onze oprit af en Connor begint opeens te trekken. De andere kant op, dan de richting waar ze naar toe liepen. En Ron keek wat er aan de hand was en toen sjeesde er ineens een vos voorbij! Zomaar...., bij ons voor de oprit! In ene vanuit het donker. Uit de greppel voor ons huis. Heel snel was ie, zei Ron. Connor wou er wel even achterheen, maar wellicht niet zo goed plan. Je weet maar nooit wat het beest bezield om in woonwijk terecht te komen. Al zitten we wel vlakbij de velden natuurlijk. Hier op tv wordt je gewaarschuwd om bij "wild-live" uit de buurt te blijven, want je weet niet of ze rabies hebben. Maar Connor dacht duidelijk anders, die vond het wel grappig zo'n roodkleurige soort genoot. Gelukkig wist Ron dit te voorkomen en zo snel als hij de vos zag, zo was hij ook weer verdwenen richting weiland. Ook dat was voor ons een eerste keer, een vos in de wijk! Net zoals kanaal 557 on demand op de tv en de grubs op het terras.
Wat een enerverend weekje weer, ha ha ha.

Groetjes Petra

9 opmerkingen:

www.vandijkjes.punt.nl zei

Ook wij hebebn TWC maar ik ben ook nog nooit op 557 geweest meot ik je bekennen. Ga het ook niet proberen want ik heb een hekel aan sporten.

Dat op demand or start over is inderdaad wel werelds he..

gr petra

Petra zei

@ Petra
Hahaha, je kan 557 ook heerlijk vanaf de bank bekijken :-)))
Is goed voor je lach spieren ha haha.

Kristel Holsbeek zei

wow zoveel kanalen;-)
Hihi ik ben benieuwd welke sporten je nog gaat uitproberen;-) Laat het me weten hé;-)

Hanneke zei

lachen hoor! hier heb je ook dagelijkse "leef je uit" programma's, maar meedoen....neeeh. Moet je eerst je huiskamer verbouwen om ruimte te hebben, en dat is al exercise genoeg. Zoals je ziet, ik ben niet écht sportief...! groetjes Hanneke

Erna zei

Jakkes wat een viezie beessies.

Haahah zie je al liggen met zender 557.
En dan die hondjes om je heen, vrouwtje wat doe je nou.

Erna

Miranda zei

Hier bestaat 557 dus niet, het zou inderdaad wel een uitdaging zijn, zeker zo tegen de winter. Groetjes uit Virginia.

www.ine1149.web-log.nl zei

Ehh, kun je niet beter met de cijfertoetsen op 557 drukken ipv 557 keer met je duim LOL ?

Wat een vieze beestjes die grubs, succes met het verwijderen!

Marjon zei

Hoi Petra, wegens ziekte heb ik een week je weblog niet gevolgd maar nu ben ik weer helemaal bij gelezen hoor.
Geweldig dat je je eerste run gelopen hebt. Zo te lezen was het pittig maar ik vind het heel knap dat je het gehaald hebt, je mag supertrots op jezelf zijn. En wat een geweldig mens die Lisa, dat vind ik zo echt Amerikaans om een onbekend iemand zomaar spontaan te gaan helpen.

Dat kanaal 557 wil ik ook in Nederland! Lijkt me helemaal geweldig, hoewel dat Pilates gedoe ook niet echt iets voor mij is.

Wat een vieze beestjes die grubs, jakkes.

groetjes Marjon

Marchiena zei

Gefeliciteerd met het behalen van je certificaat, knap hoor.

Dat zijn aardig wat kanalen zeg. Als je niet meer weet wat je moet doen kun je de hele dag gaan zitten zappen:p

Sta je toch ff gek te kijken als je een vos zo dicht bij huis weg ziet schieten.