maandag 7 september 2009

Marco Island

Vanochtend zijn we naar Marco Island gereden. Dat is hier heel vlakbij, brug over en je bent er. En het is echt een stadje op zich. Met de mooie hotels als het Mariott en Hilton, maar ook de mooie huizen en prive steigers. Je kijkt je ogen echt uit.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Wij zijn bij een haventje wezen kijken en hebben op ons gemakkie bootjes zitten kijken.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket
Leuke plek om je office te hebben niet?

Daarna zijn we weer terug gereden en hebben we 's middags bij ons eigen zwembadje gehangen. Heerlijk, tot dat er een behoorlijke onweersbui kwam. Het huisje heeft een lanai, een soort van gaas tegen muggen en zo, maar ook een overdekt gedeelte, dus hebben we daar heerlijk droog kunnen zitten. Koud is het in ieder geval helemaal niet, dus "boekie" erbij en gewoon verder vakantie vieren ;-)

Toen het droog werd hebben we hole 9 tot en met 18 gedaan van de Mustang golfbaan van het Lely resort. Op de fiets wel te verstaan!!! Niet golfend ;-)

Photobucket

In de garage van het huis staan vier fietsen. Alle vier van het formaat "veelste te klein voor ons". Maar we hebben het er toch op gewaagd. Okay, het fietste wat moeizaam en ja Ron's en mijn knieen raakte zo nu en dan het stuur. Maar elk nadeel, heb z'n voordeel, aldus het Cruyfiaanse gezegde. Want het stoppen ging erg makkelijk. Binnen 1 tel had ik mijn voeten aan de grond en konden die mee remmen. Erg snel gingen we dan ook niet, maar vond het erg leuk om langs de vele huizen te fietsen.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

En we zagen ook nog veel mooie vogels onderweg. De blauwe reigers zaten er veel. Want er zat echt veel vis in de meren rondom de golfbaan. Die hoorde je ook steeds onderduiken als we langs kwamen fietsen. Verder zaten er ook veel witte vogels met een lange snuit, die in het verse regenwater aan het poedelen waren. Weet echt niet hoe de beestjes heten, maar ze zaten er in grote getalen.

Photobucket

Photobucket

Golfers waren er niet meer te vinden, vanwege de regen vast allemaal naar huis. Dus het was er ook veilig om te fietsen. Je wil natuurlijk niet een golfbal proberen terug te koppen ;-) Dat gaat vast niet goed komen. Volgens mij was de baan inmiddels ook gesloten na die regenbui. Maar wij waren zo lekker aan het fietsen. De golfbaan is echt heel mooi aangelegd en het fietste heel leuk zo met al die bochtjes en door alle verschillende wijken. En toen zagen we ineens een behoorlijk grote witte vogel.

Photobucket

Volgens mij een koppeltje. En op ene slaat 1 van de 2 zijn vleugels uit en toen zag ik dat dat gewoon een ooievaar was.

Photobucket

Prachtig om te zien. Dus Ron en ik staan aan de waterkant het koppel nog even te bewonderen. Maken wat foto's en toen gebeurde het.... Ik zag ineens in het water net voor ons, twee oogjes boven water komen...... Twee licht groene priemende ogen en een punt van een neus, een hele grote neus.... en daarna een dikke rug..... GATVERRRRRRR.......

Photobucket

Een aligator!!!!!!!!! Je wil het toch niet meemaken! Als een speer ging ik opeens op mijn fietsie. Klein of niet, trappen en wegwezen hier. Merkte er niks meer van dat die fiets veel te klein was... Ron die lag helemaal in een deuk, maar ik vond het echt geen leuk grapje. Schrok me echt wezenloos...... Gewoon een live aligator aan de golfbaan. Gisteren hadden we nog een stuk met de hondjes er langs gelopen. Dat was dus ook voor het laatst, dat begrijp je wel!

En Ron gaat dus ook nog op zijn gemakkie een foto staan maken van het beest. De held. Ikke niet hoor, ik was echt gewoon Petra Zoetemelk! Met vast een nieuw gebroken afstandsrecord over die golfbaan heen. Trappen, trappen, trappen.... Gatverredamme, moet je net bij mij doen..... Fijn even een stukkie fietsen, leuk even wat anders. Gezellig ooievaartjes kijken. Ja hartstikke leuk hoor.... Ik kreeg gewoon haast een hartverzakking toen ik het beest boven water zag komen.

Afijn toen ik eenmaal op redelijk veilige afstand stond, ik Ron roepen natuurlijk. Om vooral ook wat vaart er in te zetten, als hij graag al zijn ledematen wilde houden. Je weet namelijk niet of zo'n beest vanmorgen al gegeten heeft of niet he? Laten we het er maar niet op wagen..... En hij heeft het ook overleefd en moest natuurlijk uitermate lachen om mijn reactie. Ik heel wat minder en was blij dat ik al mijn vingers en voeten nog had. Die dingen kunnen heel snel rennen hoor. En ik ging al niet zo rap op dat kleine rotfietsje. Al bleek maar weer dat ik wel heel snel kon fietsen, toen ik het idee had, dat een aligator achter me aan kwam, ha ha ha. Zo is het dan ook weer. Ik kan het heus wel, het bewijs is er, ha ha ha.

Maar, zo is er dus wel beeldmateriaal van het beest, maar we kunnen duidelijk zijn dat die foto niet door mij gemaakt is, ha ha ha. Ik was al heeeeeel ver weg..... Heeeeeeuuuul ver weg!!!

Groetjes Petra

15 opmerkingen:

Monique zei

Gadver, wat eng, zo'n alligator. En ik neem niet eens een fiets mee naar Florida ... mag wel gaan oefenen met hard weg rennen!!

't Is wel prachtig door hoor!

elmarstel zei

hahahaha, had ron jou ook niet even kunnen filmen als petra zoetemelk, sorry hoor.....maar ik moet zo lachen, hahaha

Anoniem zei

Hoi
Lekker een alligator in de buurt. Ik denk dat het gaas bij het zwembad als dat nog steeds met een draadje bijeen wordt gehouden dat beest niet buiten houdt. Kijk maar even goed als je in de morgen een duik neemt. Veel plezier nog. Groetjes Ingrid

Annemiek zei

Ik geloof dat je daar wel bij elk plasje water moet uitkijken!
Mooie foto's verder.

Marjon zei

Oh, dat lijkt me echt een griezelfilm als je ineens zo'n alligator boven ziet komen, jakkes.
Gelukkig maar dat je aan het fietsen was en niet aan het golfen, nu kon je je snel uit de voeten ehh..fiets maken.

Mooie omgeving waar jullie zitten hoor.

En Ron, een beetje laat, maar nog gefeliciteerd met je verjaardag.

Sandra zei

wat een komisch verhaal weer. Je kunt het altijd zo sappig vertellen. Maar ik zou ook wegrennen hoor.

www.ine1149.web-log.nl zei

Wat een smakelijk verhaal heb je er weer van gemaakt Petra! Kan me voorstellen dat je als een speer wegschoot toen je die oogjes in het water zag.

Bibi zei

hihihihiiiii oh Petra, ik lig dubbel, eerst al dat kleine fietsje en dan ook nog eens die krokodil waar je keihard voor weg probeert te fietsen (ik hoor dan ook van die kinderfiets piepjes erbij hahaha)Leuk geschreven weer!

Kristel Holsbeek zei

goh ik zou eigenlijk niet weten wat ik zou hebben als reactie, stokstijf van de angst blijven staan of rennen...maar dank je wel je hebt mijn dag goed gemaakt met je geweldige leuk verhaal. Altijd schitterend geschreven. Sorry maar moest heel hard lachen;-)).

Anja zei

Wat een heerlijk verhaal, jammer dat Ron geen foto's van jou heeft gemaakt ;-))
Ik zou ook hard weg gefietst zijn voor zo'n engerd.

Petr@ zei

Ik zie je zo wegracen op die kleine fiets! Ha ha, geweldig.
Waarschijnlijk had ik hetzelfde gedaan, hoor.

Marchiena zei

Hahaha, dat was weer een heel avontuur.

Martin zei

HAHAHA!!!!!!!

Schitterend dit, over die Aligator! Ik lag helemaal dubbel over hoe je situatie omschreef, hahahaha...

Prachtig!!! LOL! :-)

Anoniem zei

LOL! Prachtig, ik zou me ook helemaal rotschrikken. Een goede fiets is moeilijk te vinden, he? Ben ook nog steeds op zoek....

Jos zei

Verbleven te Marco Island van 1 t/m 20 november 2009. In de Everglades hebben wij 2 krokodillen te zien, maar indien U krokodillen bij de vleet kunt U zien is in : Immokalee in het Lake Trafforo. Het was de parkranger van Tigertailbeach die ons die tip gaf. Wij hebben er minstens 50 van die beesten gezien, bovendien kan men daar prachtige vogels spotten.Het is er niet zo toeristisch als de Everglades maar een bezoek meer dan waard.