woensdag 9 september 2009

Sand dollars

Wat hebben we de afgelopen twee dagen gedaan? We zijn naar het strand geweest....

Photobucket

Het strand van Naples. Heerlijk gewoon. Lekker rustig, om de hoek gratis parkeren en zo op het strand!

Photobucket

Het is er echt zoooo lekker. Het water was iets van 90F dus echt verkoeling kreeg je er niet van, maar het was zeker genieten. Heb er ook nog twee sand dollars gevonden.
Nou had ik weer even een blond moment, natuurlijk. Want waren sand dollar schelpen niet wit? Ik begon echt te twijfelen aan mezelf. Was het nou toch wat anders? Het leek zo op een sand dollar, met de gaatjes en het sterretje in het midden. Sand dollars zijn heel zeldzaam om te vinden. Zeker nog helemaal mooi rond.

Photobucket


Ik ze mee terug genomen naar ons plekje en opeens zie ik ze toch gaan bewegen.... Getver, het leeft gewoon.... Heb ik weer hoor, denk ik een sand dollar gevonden te hebben, is het gewoon 1 of ander beest. Wat vast ernstig op een sand dollar leek.

Photobucket

Photobucket

Ik vond het maar een rare dingen. De haartjes bewogen heel langzaam heen en weer maar er zat duidelijk leven in allebei. Dus wij ze weer in de zee terug gedaan. En ik zit nog geen twee tellen, komen er twee mensen voorbij lopen. En die gaan helemaal enthousiast staan juichen..... "Ohhhhhhh kijk de sand dollar eens!!!" Dus toch!!!! Het waren wel sand dollars. En nu moest ik er toch het fijne van weten. Dus ik naar die mensen toe. En het blijkt dat de sand dollar gewoon een beestje is. En dat het witte wat er van overblijft, dat wat ik dus dacht dat de sand dollar schelp was, gewoon het skelet is zeg maar..... Duh...... Dat wist ik echt mooi niet. Ik was weer lekker slim bezig. Een levende sand dollar vinden was volgens deze twee echt heel zeldzaam. "Oh echt waar?", zei ik en wees ze naar nummer twee die we ook net terug gebracht hadden. En alweer werden ze helemaal enthousiast, gewoon zo maar twee levende sand dollars zien..... De vrouw pakte er 1 op en gooide hem verder in zee en wensde hem een goed leven. En was er helemaal blij van. En daarna lieten ze ons een beetje beduusd achter, ha ha ha. Hoe bedoel je zeldzaam, ik vind er net gewoon twee achter elkaar ;-) En ik die het jammer vond dat ik een vieze bruine vond, moest dus eigenlijk gewoon blij zijn dat deze nog leefde, hi hi hi. Ik ben duidelijk geen zeebeesten kenner. Dat werd maar weer eens bewezen! Er is nog veel te leren in deze wereld. Aligators zitten gewoon langs de golfbaan en sanddollars zijn harige slome beesten. En ik was er behoorlijk op afgeknapt eerlijk gezegd. Maar zojuist op internet heb ik nu het verhaal achter de sand dollar gevonden. Afijn wij hebben wellicht een goede daad gedaan om de beestjes weer in de zee achter te laten.

's Middags toen het wat bewolkter werd zijn we met de doggies naar het hondenstrand van Bonita Springs gereden. Dit is een strandje waar de hondjes los mogen rennen.

Photobucket

Het was duidelijk hoog water toen we aankwamen en het strandje is al niet zo heel groot, maar met hoog water blijft er nog minder van over. Al maakte dat voor Stace en Connor niet zo veel uit.

Photobucket

Een beetje achter de bal aan rennen met z'n twee....

Photobucket

Andere hondjes lastig vallen met je enthousiasme is ook leuk om te doen natuurlijk...

Photobucket

En een beetje rond stekkeren langs de kant kan ook erg leuk zijn.

Photobucket

Leuke vind ik dat je hier gewoon echt met ze mee kan zwemmen. En veel baasjes doen dat ook. En aangezien het wel bewolkt, maar erg warm was heb ik ook een duik genomen. En Connor vond dat hartstikke leuk dat ik ook in het water zat. Stace moest daar toch wel erg aan wennen en vond het volgens mij maar vreemd. En bleef op veilige afstand van mij. Want stel je voor dat vrouwtje ook die bal nu wil, ha ha ha.

Photobucket


Vandaag zijn we 's morgens naar het grote zwembad gegaan, welke de sjeike naam de "players club" heeft. Er is ook een fitness ruimte en tig tennisbanen. 's Morgens is vaak het zonnetje nog veelvuldig aanwezig en in de loop van de dag wordt het dan steeds een beetje bewolkter. En nou zwom ik zo een beetje in het grote bad en toen zag ik in het spa bad dat er dames aan het aquarobic-en waren. Dus ik daar even gekeken.

Nou is Naples niet echt een stad van de onbemiddelde mensen, maar wat er hier aan het zwemmen was, had zo in de serie Realhouse wives of Naples gekund, hi hi hi. Want ken je de serie real housewives of Orange County? Echt waar, de dames hier, konden er zo aan mee doen.

Met haren netjes gekapt en dikke make-up en knal rode lippenstift aan het zwemmen. Hoedjes, speciale zwemjasjes, haarbanden en handschoentjes. Echt, het was een bont gezelschap. Er was ook een dame waarvan ik dacht dat ze een wit masker op had, maar een betere blik vertelde me dat dat gewoon een dikke laag factor 50 zonnebrand moest zijn. En zo zat ik een beetje aan de kant alles te bekijken. Totdat 1 van de dames me toeriep om vooral mee te doen met de les. Ohjee..... wat nu? Ze waren allemaal gelijk uit de les en keken me allemaal vragend aan. Ik kon bijna geen nee zeggen en het was ook best een leuke toenaderings poging van ze niet? Afijn ik het bad in. En stelde me voor. En toen kwam de lerares ook uit het water. Jeeeeeetje.... dat had ik niet gezien zeg. Wat een lichaam was daar onder het water verstopt geweest. Alsof ze zo uit Rusland kwam en duidelijk van de anabole steroiden gesnoept had. Het was dat ze een bikini droeg, anders had ik nog getwijfeld. Ze was overigens erg aardig hoor, maar het was duidelijk een body buildster 1e klas. Ze stelde zich voor als Sherri en de andere dames volgden. Iedereen zei zijn naam en zelfs mijn naam werd geanaliseerd. Want Petra betekent rots toch? Ja dat was waar beaamde ik en ik besloot ter plekke om een beetje achter aan in de groep plaats te nemen. We deden wat oefeningen lopend door het bad heen en moest aan de aquarobic krulspeld lessen denken die ik bij onze sportschool vaak had gehad. Dit was duidelijk de sjeike versie er van.

Er kwam een vrouw naast me lopen of zwemmen, wat is het? En ze vroeg me of ik ook gepensioneerd was. "Nou uh nee...... niet echt nee"! Oh, wat jammer zei ze. Je had anders zo lekker met ons mee kunnen blijven doen. Ze kwamen net met zijn allen uit de Pilates klas en hierna gingen ze naar de combi les van Bryan. En bij het woord Bryan, tilde ze met een bijbedoeling haar wenkbrauwen op. Bryan was een hottie, zei ze er achter aan. Alsof hij het snoepje van de week was. Ik moest zo lachen, maar ik zei maar netjes dat ik gewoon maar voor een weekje in Naples was en zaterdag gewoon weer naar huis ging.

Natuurlijk volgde daarop van een andere vrouw de vraag, waar is thuis, Pietrah? Nou North-Carolina antwoordde ik. Maar dat was duidelijk niet het antwoord waar zij op gerekend had. "Ohhhhhh North-Carolina? Ik had je duidelijk Europeser ingeschat", volgde er. En toen heb ik haar maar verteld dat ze eigenlijk wel goed zat met het Europese. Afijn het hobbelde nog even zo verder in het water en de gesprekken gingen vooral en veelal over eten. Moest er eigenlijk wel om lachen. Ja, het was een hechte groep, werd me verteld. En we gaan ook vaak met zijn allen lunchen. Zou ik niet een keer mee willen? Hartstikke gezellig hoor Pietrah. Ja dat geloof ik graag, zei ik.

Later in de les ging het gesprek over 1 van de dames die gordelroos bleek te hebben. En ze kon er een injectie voor krijgen, volgens haar arts, maar die kostte haar meer dan $300.-. En dat ging toch echt niet gebeuren, zei ze. Voor $300,- moest er op zijn minst toch ook wel wat botox in zitten niet? Jaaaaaa, beaamden alle anderen dames. Echt waar, het was echt net of ik op de set van real housewives zat. De problemen van de wereld zouden zo opgelost zijn met deze dames aan het roer. Zo werd er een ook probleem geval besproken. Er scheen een dame niet meer te komen in de lessen en dat zou komen doordat ze hun huis moesten gaan verkopen. En wellicht kon 1 van de dames hun wel helpen door hun huis op te kopen. Ik zwom daar dan met klapperende oortjes. Alsof ze ergens in een hoekje nog een stapeltje geld had liggen en dan er even een huisje bij kocht. Werkelijk waar, van welke planeet kwamen deze vrouwen? Echt waar, aller aardigst hoor, maar hoe anders kan het in Florida zijn, hi hi hi.

Photobucket

Aan het eind van de les gingen we over op de relax oefeningen. En ineens begon alle dames in koor te roepen, bij de strekoefening met je handen naar achteren. Daarbij deden ze de duim naar beneden en riepen dus allemaal, "bread is bad, bread is bad, bread is bad". Echt waar, ik bleef er bijna in! Wat een heerlijk stel dames..... Sherri fluisterde me toe, dat ze na de les vast allemaal aan een frans stokbrood met brie gingen, maar we proberen te herinneren dat brood niet goed voor ons is.

Toen ik het bad uitging kwam er nog een dame naar me toe die me sterkte wenste voor volgende week, als ik weer terug ging naar North-Carolina. Want ja ze had een vriendin, Susan, die in de zomer in de North Carolinian mountains "overzomerde". Want Florida is dan echt te warm. Maar die had ze nu al een paar keer aan de telefoon gehad en die vertelde haar dat het zulk koud weer was in North Carolina. En ze had zo medelijden met haar. Want ze kon pas 1 oktober weer terug voor het overwinteren in Naples. Koud in NC?, dacht ik. Ja we hadden wel een koelere zomer gehad, maar zo erg kan het toch ook weer niet zijn. Beneden de 20 graden is het volgens mij niet geweest. Ook niet in de bergen. Waarschijnlijk zou ze een zomer in Nederland dan echt niet overleven. Maar het was duidelijk dat ze me sterkte wenste, voor de embarmlijke temperaturen die op mij zouden wachten.

Tot slot werd me op het hart gedrukt om vrijdag toch zeker weer mee te gaan doen. Want dan was er weer les. En ze vonden me zooooo gezellig, ha ha ha. Gezellig? Ik had bijna niks gezegd? Maar misschien was dat nou juist de bedoeling, hi hi hi. Wat een ervaring toch weer. Ook weer meegemaakt. Aquarobic met de high society van Naples!

Rond het middag uur zijn we weer naar ons huisje gegaan. En heb ik daar verder gedobberd. Nadat ik mijn broodje ham naar binnen gewerkt had. Helaas, bread is voor mij nog steeds een erg goed vullende lunch ;-) Niks bads op aan te merken!

Photobucket

Zo rond vier uur zijn we naar de Miromar outlet gegaan.

Photobucket

En hebben we nog even geshopt. Blijft altijd leuk!

Photobucket

Een klein stukje verderop is ook een grote Bass Pro shop waar we even zijn wezen kijken.

Photobucket

Photobucket

Deze Bass pro shop had ook nog een verdieping zelfs!

Photobucket

Het is altijd zo'n grote winkel. Die werkelijk van alles verkoopt voor de buitensporten. Met ook nog tal van boten in de winkel. Deze vestiging had zelfs ook nog een meertje achter de winkel waar de boten geprobeerd konden worden. Terug op de parkeerplaats, bleek dat onze auto gekrompen was.

Photobucket

Wat een auto stond er nu naast zeg. We hebben echt geen kleine auto, maar zo naast deze pick-up leek hij wel ieniemini. Volgens mij zou ik een trappetje nodig hebben om daar in te komen. Zo hoog was deze. Hierna zijn we weer op huis aan gegaan en was er al weer een dag voor bij in het mooie Florida!

Groetjes Petra

19 opmerkingen:

www.ine1149.web-log.nl zei

Wat een heerlijke, gevarieerde, vakantiedag weer! Jammer, dat er "leven"in die sanddollars zat en dat je ze niet mee naar huis kon nemen.
Schitterend je verhaal over je avonturen in het zwembad.

gr, Ineke

Monique zei

Wat klinkt het weer allemaal gezellig!

Ik had er wel bij willen zijn, met de high society. Volgens mij had ik echt blauw gelegen!

Bass Pro Shop ... Alberts favoriet.

Groetjes,
Monique

Anoniem zei

Lekker hoor Peet geniet er maar lekker van daar in Naples is ook ons toppertje elke keer weer.

Als ik dat zo weer lees wil ik heel snel terug hihi

groetjes uit Soesterberg

Annemiek zei

Wat grappig daar bij de high society. Zo zijn er hele andere wereldjes waar mensen leven.
Die sanddollar had ik ook niet herkend zo hoor. Wel fijn dat hij nog leefde!

Bibi zei

Ik lig weer helemaal dubbel van je zwembad verhaal hahahaha kon je het allemaal maar filmen he? Die sanddollar had ik waarschijnlijk zo in mn achterzak gestopt of erger, in mn rugzak en dan lekker een weekje laten broeien, niet wetende dat het leeft. Brengt misschien wel goed geluk dat je er zelfs twee hebt gevonden!

Martin zei

Ook ik lag weer helemaal dubbel van de pret tijdens het lezen over de Sand Dollars die je gevonden had. Ik zag het weer helemaal voor me! LOL!

Marjon zei

Nou Petra, als ze aan je vragen of je al gepensioneerd bent moet je misschien toch ook maar eens zo'n Botox injectie nemen!

Jammer dat je niet vaker met het clubje mee kunt doen, ik ben erg nieuwsgierig naar al hun verhalen.

Anoniem zei

Heb erg moeten lachen om je verhaal.
Herna.

Sandra zei

Wat een verhaal weer. Je moet echt je boek gaan uitgeven hoor, ik zit altijd met een big smile jouw blog te lezen, dus bij een boek kan ik niet meer ophouden met lachen.

Ooh wat heb ik zin om weer naar Amerika op vakantie te gaan als ik die outlet shops zie..... Vooral de fantastische taart-bak spullen die er in Amerika zijn. Dat is in Nederland echt een heel stuk slechter.

Karin zei

Zit je nu alweer in Florida??? Nee hoor...geniet er maar lekker van, het klinkt allemaal weer heel gezellig en ontspannen; heb je wel verdiend na dat gedoe met die fijne werkgever! Ben weer helemaal bijgelezen en wordt helemaal blij van je verhalen.

Karin (dh) zei

Oops..vorige berichtje is van 'Karin dh', niet te verwarren met de echte Karin...:-))

Marchiena zei

Stace en Connor hebben weer lekker kunnen zwemmen, wat blijft het toch altijd een heerlijk gezicht als je de Beardjes ziet genieten.
Ik moest erg lachen om het verhaal van de sanddollars, ik zag het helemaal voor me.
Wel een teleurstelling voor de dames dat jij je niet bij hun clubje kan aansluiten. Ze dachten eindelijk hun clubje weer compleet te hebben :P

Miranda zei

Well Pietra, hier is het anders echt najaar aan het worden. Ik zit in de korte broek en hempje,maar mijn vest heb ik al de hele dag aan. Regent zo nu en dan,maar tegen morgen zou het gelukkig weer warmer worden. Vandaag was het hier zo een Nederlands dagje waar je het vocht tot op je bot voelt. Geniet nog maar lekker hoor. Sam en ik zwijmelen wel bij de zwemfoto's op het strand....zucht.....Groetjes

Bianca (Hollandranch) zei

Ha ha die dames, geweldig !

Wat een mooi strand ! lijkt me heerlijk om met de honden te kunnen zwemmen, de krassen neem ik op de koopt toe hoor.

Wat mooi zo'n sand dollar en het verhaal erbij, en lief dat jullie ze terug gedaan hebben in zee.

elmarstel zei

Met al dat geklets in dat zwembad werd er dan nog wel gearobict, vroeg ik mij zo af of was het meer show?

ik was volgens mij verdonken van het lachen hoor, wat een types...

Anoniem zei

Wat een prachtig verhaal weer! Ik geniet erg van jullie avonturen.

Anoniem zei

hai!

Hoe krijg je het toch voor elkaar! We hebben echt moeite om ons blogje bij te houden en dat ligt niet alleen aan het feit dat we niet overal wifi en/of signaal hebben, hahahaha
Veel plezier nog!

Greotjes van ons vanuit Moab, Utah,

Trudy en Mariet (en de rest van de gang)

Anja zei

Wat heb je gezellig gezwommen met de high society, ik zie het in gedachte helemaal voor me en heb er hard om gelachen.
Leuk verhaal over de Sand dollars.

Kristel Holsbeek zei

Hoe doe je het toch;-))) Geweldig gewoon...bedankt heb goed gelachen!!