vrijdag 4 september 2009

Live from

FLORIDA dit keer!!!

Photobucket

Vanmorgen zijn we vroeg vertrokken richting Florida! En op het moment zitten we weer in Cocoa Beach. In het zelfde hotel waar we eind mei waren. Duidelijk goed bevallen. Dit keer maar voor 1 nachtje want morgen vertrekken we weer richting Naples. Even een weekje relaxen. We hebben weer het zelfde huisje gehuurd op het Lely resort.

Photobucket

Zoals ik al zei, vroeg vertrokken vanmorgen en geheel voor bereid op weg.

Photobucket

Incluis onze nieuwe Claire (GPS) en de radardetector kastjes. Onder het motto, doet de 1 het niet doet de ander het wel. En ja, die dingen zijn hier legaal. Nouja niet in elke staat, dat heb ik ook op de harde manier moeten leren, helaas. Maar vandaag dus wel in alle staten waar we door heen zullen crossen. En we hebben zeker veel politie onderweg gezien. En de detectors deden hun werk perfect. Duidelijk dat Labor day weekend een prima tijd is om snelheids controles te houden. Bovendien levert het vast aardig wat geld op voor de staatskas. En de meeste staten kunnen heden ten dage wel wat geld gebruiken, las ik vandaag in de Wall Street Journal.

En wat zijn we allemaal nog meer tegen gekomen onderweg?

Photobucket
De all you need is love caravan....

Photobucket
Een pittig groene hotrod...

Photobucket
Een flinke brug bij Jacksonville, Florida

Photobucket

Photobucket
Weer langs Daytona Beach...

Maar het vreemdste wat we tegen kwamen was toch wel dit!

Photobucket

Oeps, boot verloren, midden op de I95. Welke van New York naar Miami loopt. Het was heel raar, want er was verder geen wagen te bekennen. Waarschijnlijk is de aanhanger losgeraakt en is de eigenaar gewoon doorgereden. En dus lag er een boot midden op de weg en een in 1001 stukjes kapotte aanhanger in de berm. De politie was net ter plekke en vond het duidelijk ook een raar verhaal. Wat een gezicht zo een boot op eens op de snelweg. Toch niet iets, wat je zomaar niet opmerkt als dat ineens niet meer achter je wagen hangt, lijkt mij.

Het was een aardig ritje vandaag, maar behalve het boot incident, nergens stil gestaan in een file. Het boot incident was denk ik ook nog maar net gebeurd, want we konden er nog snel langs komen. Maar na de lange tocht over de I95 dan dus uiteindelijk na 8,5 uur rijden.... Cocoa Beach....

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Het piertje net voor ons hotel.

Photobucket

Het hotel. En wij zitten in de tweede kamer van links op de 5e verdieping. Precies dezelfde kamer als die we in mei hadden. En met dus weer een prachtig uitzicht.

Photobucket

Het zwembad bij het hotel. Maar we zijn voor het grote zwemwater gegaan vanmiddag!

Photobucket

Er waren behoorlijke golven en het water was echt heerlijk. Zalige temperatuur gewoon! Je komt er wel met een stel zeebenen uit, want je moet je constant staande proberen te houden. De stroming was behoorlijk. Er waren ook veel surfers nu in de zee, want morgen is er hier net voor de deur een surf wedstrijd. Misschien dat we daar morgen ochtend nog wat van kunnen zien. Het zag er vanmiddag al indrukwekkend uit. En er waren prima golven voor ze.

Photobucket

Rond een uur of zes kwam er toch een onweers wolk aan. Behoorlijk indrukwekkend! Maar zo vanaf ons balkonnetje prachtig om te zien.

Photobucket

Baasje ik hoorde toch echt donderslagen hoor!

Photobucket

In de verte zie je het launch station van de Spaceshuttle. Want Cocoa Beach ligt vlak bij Cape Canaveral

Photobucket

Aan de rechter kant regende het ook, maar bij ons is er niks gevallen en hebben we dus vanaf het balkon mooi de lichtflitsen zitten bekijken. Prachtig. De surfers trokken zich er ook niks van aan en gingen gewoon door. Lijkt mij niet zo heel slim om in het water te zijn, want het flistte behoorlijk. Maar je bent een coole surferdude of niet natuurlijk!

Morgen gaan we via lake Okeechobee, richting Naples. Voor ons is het denk ik al de 8e keer in Florida, maar die weg hebben we nog nooit gedaan. Dus ben benieuwd....

Groetjes,
Petra

12 opmerkingen:

www.ine1149.web-log.nl zei

Heerlijk zo'n weekje Florida (haha, tóch fijn dat je niet meer werkt!).

Heel veel plezier!

Kristel Holsbeek zei

Geniet er maar van, maar dat zal er niet aan ontbreken zegt;-)
Hihi die boot best wel grappig.

Ymkje zei

Ik dacht hetzelfde als Ine: "Heerlijk een weekje genieten van Florida, maar goed dat je geen baan meer hebt" Met die paar vakantiedagen had je dit niet gered :) Have fun!

elmarstel zei

heerlijk een weekje zon, nou geniet ook maar namens ons hier in herfstig nederland.

heel veel plezier.

Annemiek zei

Grappig gezicht, die boot op de weg.
Veel plezier in Florida!

Erna zei

Heerlijk een weekie genieten.

Prachtige rolwolk.

Erna

Guus zei

Veel plezier!

Martin zei

Wat een heerlijk hotel / uitzicht hebben jullie! Doet me denken aan ons hotel welke wij destijds op Cape Cod gehad hebben. Die donkere wolken zijn fantastisch!!!

Hahahaha, die boot op de snelweg!!! Ik heb dit ook een keer voor mijn ogen zien gebeuren, dat iemand zijn boot op de snelweg verloor. Echt heel vreemd om daar een boot aan te treffen.

Zou de eigenaar het niet gemerkt hebben? LOL!

Yvonne zei

Heerlijk hoor weer een weekje vakantie!! Weer echt genieten!

Marjon zei

Oh, ik ben jaloers!!! Zomaar een weekje naar Florida, heerlijk!

Anja zei

Oh wat heerlijk zo'n weekje Florida. Veel plezier!!
Grappig maar wel vreemd die boot op de snelweg.

Petra zei

@ Ineke + Ymkje +
Nou had ik eerlijk van te voren deze vakantie op gegeven bij de nieuwe ex-baas ;-)
Maarja, dat leverde me dus wel mindagen op, want die 11,3 was voor het hele jaar en ik had er dus nog maar 0,0 opgebouwd kunnen we wel stellen. Dus ja, dit is dus zeker weer pluspunt!