woensdag 16 september 2009

Eat mor chikin...

Allereerst het filmpje van gister doet het inderdaad niet meer. Het is spontaan van Youtube verdwenen. Maar op de website van Oprah kun je hem nog wel zien.

Gisteren dus naar de nieuwe Chick-Fil-A. Wist eigenlijk niet zo goed wat ik me er van voor moest stellen. A night with food and fun, kan zoveel betekenen niet?

Photobucket

En zowaar we werden onthaald met een rode loper. Dat gebeurt ook niet elke dag ;-)

Photobucket
Deze mevrouw was echt heeeeel erg fan, want ze had ook een Chick-fil-A broek aan. Misschien nog bijzonderder dan de koe eigenlijk

Zoals ik al zei, de echte fans konden op de foto met de Chick-Fil-A koe. Chick-fil-a is dus een kiprestaurant en als mascotte hebben ze dus een typische, voor mijn gevoel, Hollandse koe. Die als slogan heeft "Eat mor chikin" in hun reclames. Hier aan de Raleigh Beltway staan hele grote reclame borden van hen en die vind ik altijd zo leuk. Vorig jaar zomer hadden ze bijvoorbeeld dit boord.

Photobucket

Met 3D koeien er aan. Zo grappig... Toen het Footbal seizoen begon hadden de twee koeien een scheidsrechters pak aan en riepen ze heel hard "Fowl". Als in overtreding, maar dan gevleugeld. Ik kan daar zo de lol van in zien. En moet dan echt lachen in mijn auto als ik langs hun reclame borden rij. Afijn ik dwaal af. Wij mochten inmiddels op vertoon van onze uitnodiging naar binnen. Eenmaal binnen werden we naar een tafeltje gebracht. En op elk tafeltje brandde een kaarsje, stonden bloemen en was keurig gedekt. Ook waren er twee viool speelsters.

Photobucket

Helemaal sfeervol zeg maar. En voor degene die de Chick-fil-A niet kennen, normaliter is het een restaurant ala Mac Donalds, maar zoals gezegd alleen met kip gerechten. Daarom is die koe zo blij bij hen, hi hi hi.

Photobucket

Zo werd onze bestelling opgenomen en kregen we eerst wat te drinken en een salade en daarna konden we ons menu bestellen, die ook keurig naar het tafeltje werd bezorgd. Wat je maar wilde kon je kiezen. Vond het allemaal keurig verzorgd en eigenlijk hartstikke leuk om een keertje mee te maken. Onder tussen werden er nummers getrokken. Want iedereen had bij binnenkomst lotnummers gekregen en daaruit werden dan de prijzen verdeeld. Helaas werden onze nummers niet getrokken, maar misschien maar goed ook. Want de hoofdprijs was een jaar lang gratis bij de Chick-fil-A eten. Tjsa, dat moeten we niet hebben, want daar gaan dan al die kilo's er weer aan. Al hebben ze ook heerlijk salades moet ik zeggen. Maar volgens mij ging het om gratis Chicken sandwiches, waar ze bekend om staan En die worden in de pinda olie gefrituurd, weet ik sinds gisteravond. Hoe weet ik dat zo goed, zul je denken? Nou we kregen ook nog een tour door de keuken ;-)

Photobucket
(de frituurpannen)

Photobucket

Photobucket
De limonade machine. Het hoofdkantoor zit in Atlanta, dus alleen Coco-Cola natuurlijk!

Photobucket
Het doorgeef luik. Wel grappig om dit nu een keer van de andere kant te zien.

Photobucket

Na de tour kwam ook nog een dessert, met van allerlei lekkers! Je kon zelfs ook nog ijs of een Milkshake nemen. Tijdens het eten hadden Ron en ik allebei een envelop gekregen met allemaal waardebonnen, zodat we nog een keertje bij ze terug konden komen. En bij de uitgang kregen we ook nog een echte en originele Chick-fil-A drinkbeker ;-)

Photobucket

Kortom een geslaagde avond, inderdaad vol met Food en fun ;-)

Daarna zijn we weer naar huis gegaan, want gisteravond was ook de laatste aflevering van Big Brother. Dit seizoen vond ik het erg leuk en er was grote kans dat nu eindelijk iemand die ik het allemaal gunde zou gaan winnen. De uitzending duurde twee uur dus een lange zit, maar mijn favoriet heeft gewonnen!

Tussendoor had ik ook al zitten zappen, want op een ander net was de eerste uitzending van the Biggest loser. Het programma waar mensen met o.a. twee trainers aan het werk gaan om af te vallen. Vorig jaar was er een 20-jarige jongen van een paar dorpen hier vandaan die mee had gedaan. Maar door zijn teammaatje er eigenlijk heel triest uitging. Leuk was het om te zien dat hij nu weer mee mocht doen. Destijds was hij de zwaarste deelnemer ooit. Thuis is het hem gelukt om 100 pond af te vallen en nu is hij weer in de show om nog meer kilo's kwijt te raken.

Er was trouwens nog een deelneemster uit Raleigh. En al bij de eerste oefening werd zij met een trauma helikopter van het strand gehaald, nadat ze 1 mile moest hardlopen. Dat ging duidelijk helemaal fout! Het beloofd weer wat te worden deze afleveringen ;-)

Groetjes Petra

12 opmerkingen:

Kasaka zei

Die reclames vind ik ook altijd heel grappig. Dat "Marco! Pollo!" is een woordgrapje. "Marco! Polo!" is een zwembadspelletje voor kinderen, een soort tikkertje, maar dan in het water. Wist niet, of jij dat wist :).

Ymkje zei

Jullie hebben een leuke avond gehad bij Chick-fil-A. Ik heb ook naar dat programma van de biggest loser zitten kijken. Vond het niet echt verantwoord om mensen zonder conditie (of je nu wel of niet dik bent) meteen een mile te laten rennen.

Kristel Holsbeek zei

Precies weer een leuke ervaring erbij;-)Dat reclamebord is heel leuk gedaan.

elmarstel zei

ben blond....denk ik, maar wat heeft die koe nou met kip te maken????

vind dat marco pole bord wel erg grappig.

heb gelukkig nog wel op tijd het you-tubefilmpje gezien en wij vonden dat erg grappig, vooral die wave, hahaha

Petra zei

@ Kasaka
Ja heb de hele zomer Marco Polo aangehoord in het zwembad hier ;-) Toen wij jaaaaren terug op vakantie gingen in Amerika, hoorde ik er het voor het eerst en begreep echt de leuk niet van het spelletje. Maar daarom vond ik Marco Pollo zo leuk gevonden, als ik pollo de kip. En dan die twee koeien met hun zwem tenue. Echt zooo grappig.

@ Ymkje
Het ging er inderdaad behoorlijk hard aan toe. Die Tracey ging ook wel erg hard van start. Je zag haar gewoon wegglijden. Inderdaad best heftig.

@ Elmarstel
De koe promoot vooral om kip te eten, om er voor te zorgen dat hij bespaard blijft zeg maar. Dus dat hij niet zal eindigen als hamburger ;-)Ja geweldig filmpje om te zien. Jammer dat hij van Youtube is gehaald.

Groetjes Petra

Miranda zei

Leuk zeg om ons mee te laten genieten van het reilen en zijlen van de chick-a-fill. Kan me voor stellen dat het heel apart aanvoelt die rode loper en klassieke muziek terwijl u eet! Hihihi, werkt wel relaxend, want op de een of andere manier heb ik altijd het gevoel dat de boel zo snel mogelijk naar binnen gewerkt moet worden. Dat haat ik en kom dus al zo weinig mogelijk in dit soort tentjes. Maar ze hebben het erg leuk gedaan.....maar daar zijn Amerikanen toch wel goed in.

Anna zei

Wat een leuke tent, is wel wat voor hier.
Leuk die rondleiding!!
Je werd wel weer verwend met al die kortings bonnen net wat voor jou.
Gr. Toos

Marjon zei

wat een leuke reclameborden. die koeien zijn echt grappig.

Niet echt verantwoord om iemand die zo zwaar is en ongtraind meteen een mile hard te laten lopen.

ik vind die programmas van the Biggest Loser trouwens helemaal onverantwoord. Die mensen moeten vanuit het niets echt kei en keihard trainen. Natuurlijk val je dan af als een gek maar verantwoord lijkt het me niet om in zo'n korte tijd zoveel af te vallen. Bovendien kom je volgens mij na het programma snel weer aan als je niet meer 6 keer per week zwaar traint.

Bibi zei

Ik ben niet zo van de fast food achtige ketens maar een chicken restaurant klinkt zo slecht nog niet. Ik kan het altijd erg waarderen als het marketing gedeelte goed verzorgd is en als ze de klant in de watten leggen.
Good vibes:-)

Anja zei

Wat een leuke avond voor jullie. Grappig dat Marco Pollo bord, onze buurkinderen spelen altijd Marco Pollo in hun zwembad.

www.ine1149.web-log.nl zei

Lekkere chicken avond heb je gehad, leuk dat jullie ook achter de schermen mochten kijken.
Ik vind die reclame altijd zo leuk van hen.

Anoniem zei

Eens opzoeken of hier ook zo'n restaurant in de buurt zit. Chicken, jam jam jam