zaterdag 5 september 2009

On the road again...

Vandaag dus van Cocoa Beach naar Naples gereden. Via lake Okeechobee, wat je uitspreekt als Oh-kie-sjo-bie ;-) Leuk scrabble woord. Heel de dag bleef dat meer ook in mijn hoofd als een soort van okidoki, maar dan anders.

Vanmorgen toen we wakker werden waren de surfers al aan de gang. Zo leuk om naar te kijken.En nog wat bewegende beelden....We hebben wat ontbeten in het hotel. Er was een meisje die daar het ontbijt zou moeten verzorgen. Maar het was zaterdag in het Laborday weekend en ze deed alles net een tandje langzamer. Bedoeling was goed, maar het werkte gewoon niet. Zo ging ze alle tafels langs om te vragen of iemand jus de orange wilde. En ik onder tussen zoeken waar de jus de orange stond. Tot dat ik het ineens zag langs komen. Zo hielp ze ook nog tegelijker tijd met het maken van wafels. Die ze standaard vergat en er dus een hele rij van wachtenden onstond. Omdat het eeuwen duurde eer die dingen klaar waren. Zoals ik al zei, goed bedoeld, maar het liep voor geen meter. Na het ontbijt hebben we uitgecheckt en zijn we op pad gegaan.

Het was nog een behoorlijk eindje naar Naples, maar zoals gezegd zouden we langs lake Okispokie rijden. Een nieuwe route voor ons. En denk ik ook niet echt 1 die we nog een keer zullen gaan rijden. Onderweg was er niet veel te zien. Niet veel van het meer ook zelfs. We hebben snel een glimp opgevangen, maar dat was het dan ook verder. Er waren hoge dijken en telkens als we dachten nadat we over zo'n dijk heen kwamen daar komt het meer, was het gewoon swamp zeg maar.

Verder was het errug platteland. Waar je wel kunt zeggen dat als je illegaal in het land wilt verblijven, je daar het beste kan onderduiken. Wat een hutjes en vage gebouwtjes kwamen we onder weg tegen. Echt hier wil je niet verdwalen hoor. Verder veel sinaasappel gaarden en cattle ranches.

Photobucket
Wat "cattle"....

Photobucket
Wat sinaasappel bomen....

Puur "rural" kunnen we wel stellen. Ik hoopte dan ook hevig dat onze auto het zou blijven doen, want hier wil je echt niet met pech langs de weg komen. De gun shoot fields, waren bijna op elke hoek.

Photobucket

En zo ook de campings waar echt het "redneck"-gehalte vanaf droop. Volgens mij was hier Triple A (ANWB) nog niet uitgevonden, hi hi hi.

We zagen ook van allerlei bootjes.

Photobucket

"Bootje op de weg", waarvan ik hoopte dat deze achter de wagen bleef hangen, toen we hem inhaalden. Je wil toch niet meemaken dat zo'n gevaarte ineens op de weg terecht komt.

Photobucket
Bootje in het water, met de broer van Larry the Cable Guy aan het roer. Miste alleen nog het Bass Pro shop, t-shirt ;-)

Dit was een propellor boot die je iets zuidelijker in de Everglades ook ziet. Nou was dit bijna buurland van de Everglades en ook hier zouden de aligators aan wezig zijn. Maar dit keer overigens geen kroko's gezien.

Photobucket

Bootje nog rustig aan het varen.....

Photobucket

Bootje geeft even gas.....

Verder zagen we ook dit apparaat op de weg.

Photobucket

Hier is Ron's pimp my golf cartje echt niks bij! Wat een ding he? Gewoon je eigen rupsband/semi tanker apparaat om de swamp mee in te gaan met zijn zessen....

Na allerlei andere binnenweggetjes kwamen we rond twee uur aan bij het huisje. En alles zag er weer picobello uit. Spulletjes uitruimen, bedje opmaken en vakantie houden!

Photobucket

De beelden van de Wild Mustangs bij de ingang van Lely Resort.

Photobucket

Aan het eind van de middag zijn we nog even bij het piertje wezen kijken.

Photobucket

Photobucket

Photobucket
Naples strand. Met op de achtergrond de donkere onweers lucht. Die ons alweer niet bereikte, net als gisteren.

Natuurlijk weer op zoek naar dolfijnen vanaf de pier. Vast en zeker dezelfde als in mei, maar nu hadden ze baby dolfijntjes gekregen. Zo leuk om te zien!

Photobucket

Ze kwamen nu ook heel dicht langs de kust vond ik. En..... ze sprongen zelfs twee keer uit het water. En niet gewoon even adem happen, nee echt jumpen! Net zoals bij het dolfinarium en Seaworld zeg maar. Geweldig om te zien! Op het filmpje hier onder staat het net half. Want voor je het weet dat ze springen, zijn ze ook weer in het water ;-)Wat de plannen voor morgen zijn weten we nog niet. Wat ik wel weet is dat we vanavond nog twee tompoezen hebben gescoord voor morgen. Ja lees het goed, twee tompoezen. Napoleons hier genaamd. Ze hadden ze gewoon in de supermarkt. En de Napoleons zijn niet voor zomaar tussen door, neeeeeeee..... Ze zijn om Ron's verjaardag te vieren! In juni ik nog mijn verjaardag gevierd in Florida en nu Ron dus ook! Prima plek om dat te doen niet? Dus morgen verjaardag EN vakantie vieren! Gewoon allebei tegelijk ;-) Beter kan het haast niet worden toch?

Photobucket
(weer zo mooi gemaakt door Marchiena!!!)

Groetjes Petra

11 opmerkingen:

www.ine1149.web-log.nl zei

Ron, van harte gefeliciteerd met je verjaardag!

Leuk dat je tompoezen hebt gevonden, geniet er lekker van.

Grappig, ik heb het idee dat wij vorig jaar in Florida, toen we in Bonita Springs logeerden, langs dat resort zijn gereden. Ik herinner me die paarden!

gr, Ineke

Kristel Holsbeek zei

Ron een hele dikke proficiat, genieten hoor!!

Petra sorry maar wat zijn tompoezen?

elmarstel zei

gefeliciteerd met ron's verjaardag en geniet van de tompoezen....

Jasmino zei

Gefeliciteerd, Ron! Nog heel veel jaartjes erbij. En geniet lekker van jullie vakantie!

Petr@ zei

Heerlijk een paar dagen naar Florida. Geniet ervan.
En een hele fijne verjaardag voor Ron!

Ton en Yvonne zei

Ron van harte gefeliciteerd en een hele fijne verjaardag (met tompoezen) daar in het Florida'se
Groeten van Ton, Yvonne en de meiden

Erna zei

Ron van harte gefeliciteerd.
Maak er een gezellige dag van, dat gaat vast lukken samen met Peet en de boys.

Eet ze van de tompoes!!!!

Erna

Marchiena zei

Het ziet er weer heerlijk uit op je foto's. Genieten jullie maar lekker van de vakantie, Ron's verjaardag en de tompoezen :p
Nogmaals, GEFELICITEERD met je verjaardag Ron!

Guus zei

Ron, van harte gefeliciteerd met je verjaardag!

Een mooi plek om het te vieren, lijkt me zo.

Groetjes,
Sasha & Guus

Anna zei

Gefeliciteerd met je verjaardag Ron!!
Geniet van dat roze ding?
Lekker uitwaaien in Naples lekker Joh'
genieten maar!!
Gerard en Toos

Bibi zei

Van harte met Ron's verjaardag;-)! Oftewel, van harte met je verjaardag Ron! Napoleons he? Daar heb ik best wel heel erg trek in! Yum!