woensdag 23 september 2009

Splish splash

Op de tv hier veel beelden van Alabama en Georgia op het moment. Daar is zoveel regen gevallen in de afgelopen week dat veel rivieren buiten hun oevers zijn getreden. Helaas zijn er nu zelfs ook doden gevallen. De meeste ongevallen gebeurde doordat mensen met de auto door het water reden. Voorheen zag ik daar ook het gevaar niet zo van, maar hele wegen spoelen weg bij zoveel water. En als je in het water rijdt zie je niet hoe de toestand van de weg is waar je op rijdt. In de Wall Street Journal vandaag ook foto's van zulke wegen in de getroffen gebieden. Verder sprong er nog 1 foto bij mij uit en dat was van de achtbaan van Sixflags. Die stond dus voor een groot deel gewoon onder water. Je kan het je gewoon niet voorstellen. Dat er zoveel wateroverlast is in ene....

Het maakt wat ik in de badkamer gedaan had vandaag wel een beetje een op een verkeerd moment gekozen activiteit misschien. Maar het stond nog steeds op mijn to-do-lijstje. Ik had namelijk dit bij de Kohls gekocht:

Photobucket

Had er al een paar keer mee in mijn handen gestaan, maar net voor de vakantie waren ze in de aanbieding. Nu is er eigenlijk altijd wel een aanbieding bij Kohls, maar dit keer kon ik het niet meer weerstaan ;-)
Het zijn namelijk een soort van plakletters die je op de muur kan plakken. Alsof het geschilderd is, zeg maar. Alleen kan je deze letter zo weer verwijderen alsof ze er nooit gezeten hebben. En dat is altijd wel handig niet?
Ze verkopen ze voor zowat elke kamer. En die ik had gekocht was voor de badkamer. Nou lijken zulke dingen altijd zo makkelijk op het doosje, maar in het echt is het vaak een ander verhaal. Daarom ook mijn eerste keuze voor de (toch wat veilige) badkamer.

Photobucket

In het doosje zitten de letters en een soort van wissertje waarmee je de letters glad strijkt. Door de tekst te knippen kun je ze in allerlei variaties op plakken.

Photobucket

Zo plak je ze op de muur. Het witte papier trek je dan erna vanaf en dan blijven de letters plakken. Precies zoals omschreven stond. Het was echt zooooo makkelijk. Dat zelfs ik, het met gemak voor elkaar kreeg. Het viel echt ontzettend mee!

Photobucket

En zo zaten alle letters op de muur. Daarna het papier verwijderd en tadaaaaaaaa....

Photobucket

Verder was ik vandaag nog getuige van een nieuw fenomeen hier in Amerika. Namelijk de fotomaaiers. Had er wel van gehoord, maar had ze nog nooit gezien. Wat doen foto maaiers? Fotomaaiers gaan op zoek naar foreclosure homes. En als dan het gras bij een bepaald huis dan wat te hoog is, maken ze daar een foto van. En daarna gaan ze het gras maaien van het betreffende huis. Als ze daar mee klaar zijn maken ze weer een foto en die foto's sturen ze tesamen met hun rekening naar de bank die het huis op dat moment bezit. Echt waar! En de banken betalen ze nog ook!

Verhaal is dat als huizen er zo verlaten uit zien, sommige gemeente op kosten van de eigenaar het gras gaan maaien of een bekeuring geven. Die gemeente stuurt dan de rekening/bekeuring naar de huidige eigenaar. En bij de foreclosure homes zijn dat op het moment meestal de banken. Als de gemeente zo'n rekening stuurt kost dat al snel een vermogen. Deze fotomaaiers doen het voor een schappelijkere prijs, maar even goed nog goede business. Want ze vragen meer dan dat ze bij hun normale klusjes rekenen. En ze komen dus ongevraagd langs om te maaien zeg maar. De 1 zijn brood....

Moet zeggen dat ik het maar rare praktijken vind. Al is het natuurlijk wel goed voor de wijk dat het gras gemaaid wordt natuurlijk. Het zou anders maar een wilde boel worden. Maarja de manier waarop er nu hele bedrijven ontstaan die al deze huizen afgaan? Ik had deze meneer dus al eerder die tuin zien maaien. Hoe ze het allemaal weten? Waarschijnlijk via internet want al die eigenaars gegevens zijn hier dan ook nog eens openbaar en iedereen kan met een simpele zoektocht op het internet de eigenaren van huizen achterhalen. Raar idee he?

In onze wijk zijn er nu drie verlaten huizen. Mensen hebben hun spullen gepakt en hun huis aan de bank overgedragen. Die banken hebben nu zoveel van die huizen en doen er gewoon niks mee voor maanden. En ja het gras trekt zich daar niks van aan. En groeit gewoon een eind door. En dus vanmorgen toen ik met de hondjes aan de wandel zag, zag ik zo'n foto maaier live in actie in de tuin twee huizen naast de onze. Ik dacht nog wat staat die man in de tuin nou te doen met dat fototoestel. Het ging allemaal een beetje vreemd. Hij steggelde wat door die tuin en nam uit losse pols een paar foto's uit verschillende hoeken. En twee tellen later zat hij op zijn maaier het gras te kortwieken. Toen ik terug kwam was hij klaar en werd er weer een kiekje geschoten.... Misschien een nieuw carriere voor mij? Het verhaal wil namelijk dat ze zo'n $125,- vragen voor dat eventjes maaien. Snel verdiend toch? En zo wordt het steeds meer duidelijk in welke bende, de banken zich toch op dit moment bevinden. Alhoewel de winter komt er aan en dan hoeft er niet meer gemaaid te worden. Scheelt weer een hoop centen!

Groetjes Petra

14 opmerkingen:

Anja zei

Oh, wat een wateroverlast daar in Alabama en Georgia, het zal je huis maar zijn.
Leuk die plakletters op je badkamer, kun je ze echt heel makkelijk verwijderen??
Fotomaaiers....ik had er nog nooit van gehoord.

Ymkje zei

Ook ik heb nog nooit van 'fotomaaiers' gehoord! Weer wat geleerd. Heel erg leuk die tekst op je badkamermuur.

Petra zei

@ Anja
Ja fohn er op en ze zijn weer weg. Je zou ze er denk ik zo ook nog afkrijgen denk ik. Ze hebben nu ook reusable ones. Die je keer op keer kan gebruiken op verschillende plekken. Die gaan er nog makkelijker op en af.
Maar bij deze ook hoor.

Anoniem zei

Leukkkkkkkkkkk je gepimpte badkamer.

Goh dat gras nog zo lucratief kan zijn.

Erna

Miranda zei

Ook hier nog nooit gehoord van die fotomaaiers....Maar je badkamertje is leuk opgepimpt zo. En die overstromingen....vreselijk gewoon!

Martin zei

Vreselijk, die foto's van de overstroming. Toen ik de huizen zag staan tot aan het dak toe onder water, dan maakt zoiets wel een gigantische indruk. Het zal je huis maar zijn!!! :-(

Die achtbaan lijkt me gaaf, hahaha... Met een rotvaart het water in en er weer uit! LOL!

Jee, $125 dollar voor het maaien van het gras? Wel een goed idee om photo maaier te zijn in deze tijd. That's the American Spirit! LOL!

www.ine1149.web-log.nl zei

Wat staan die letters leuk op de muur!

Marchiena zei

Je bent lekker crea bezig geweest zeg, leuk hoor.
Dat is geen lucratieve bezigheid dat fotomaaien.

Anna zei

ziet er leuk uit die letters, en wat een regen.
Ik hoop niet dat het deze kant op komt.

Annemiek zei

Dan gaan ze misschien over op sneeuwruimen? Rare praktijken. Je zou maar op vakantie zijn en een rekening voor het gras krijgen.
Leuke spreuk voor de badkamer.

Petra zei

@ Annemiek
Ja dat is dus gebeurd bij mensen die een foreclosed huis hebben gekocht. Die huizen staan nog op de lijst en als het gras iets te hoog was werd hun gras ook gemaaid. De bank stuurde daarop de rekening naar de nieuwe eigenaren.
Dan ben je ook niet blij....

Petra zei

@ Erna
Nouwwww, het is eigenlijk jouw badkamer, ha ha ha.

Anoniem zei

Hihihi

Ik dacht het al te herkenen.

Erna

Kristel Holsbeek zei

Ja dat is heel leuk gedaan die badkamer!!
Had nog nooit gehoord van die fotomaaiers...jeetje