maandag 31 augustus 2009

Voor het eerst

Ik heb het gedaan...... Echt het is niet te geloven, maar ik heb het gedaan. Ik twijfelde nog, maar dacht wat heb ik te verliezen. En ik oefen nou al 9 maanden zo ongeveer. Dus ja, ik dacht ik doe het gewoon. Kan mij het schelen, dat ik niet hard ga en zeker geen record ga neer zetten. Het leek me nu wel eens leuk dus ik heb het gedaan....., me ingeschreven voor de "Roadrunners 5 k womens race"!!!

Ja het is wat he? Ik was er zelf eigenlijk ook wel stil van, ha ha ha. Wie had dat ooit kunnen denken. Petra gewoon 5 kilometer lopen in een hardloop wedstrijd. Ik loop nog steeds trouw drie keer per week en zelfs toen ik werkte ging ik voordat ik naar het werk ging om 6 uur lopen. Daarna met de hondjes en dan douchen en op pad. Heel wat zo vroeg op de morgen, niet?

Had er al eerder aan zitten denken om te gaan doen, maar ja, ik ben nou eenmaal niet zo'n snelle gazelle, zeg maar. Helemaal niet eigenlijk en wat doe ik dan op zo'n loop, niet? Maar deze zin op hun website gaf me hoop...
"We encourage women and girls of all ages and abilities to participate. The event is often a female runner's first opportunity to take part in a group-running activity"

Kijk! En dat gaf me hoop. Ik ben daar vast niet de enigste "sjogster" die er aan meedoet. En hopelijk ben ik dan ook niet de laatste loper die binnenkomt. Vroeger bij de Marathon van Rotterdam kwam aan het eind van de race altijd de bezemwagen. Met daarvoor nog een paar achter gebleven hardlopers.En natuurlijk zag ik mezelf al net voor die wagen sjokken ;-) En iedereen dan luid aanmoedigend. "Kom op je kan het!" of "Geef niet op", ha ha ha. Of nog erger, dat ik in de krant kom met mijn resultaat, met de kop "Ze heeft het uiteindelijk toch nog gehaald al was het de langste tijd aller tijden" of iets in die strekking. De komende drie weken zal dat ook vast een standaard droom voor me worden. Die bezemwagen zal nog wel een paar keer verschijnen ben ik bang.

Maar.... het leek me gewoon leuk om een keer echt door de finish te gaan. De race for the cure was ook leuk, maar die heb eigenlijk alleen in een combi met wandelen gedaan. Maar nu een race helemaal kunnen hardlopen lijkt me gewoon een hele ervaring, dus ik ga het proberen..... 26 September in Raleigh!

Groetjes,
Petra

28 opmerkingen:

Guus zei

Hoi Petra,

Heel veel succes!

Groetjes,

Sasha & Guus

www.ine1149.web-log.nl zei

Wat ontzettend goed van je!

Met je MBT wonderschoenen aan gaat het vast en zeker lukken, ik schat dat je aan de goede kant van de middenmoot finisht!

Succes!

Yvonne zei

Zet 'm op meid!!!

elmarstel zei

goed hoor....zet em op!!!!

Ymkje zei

Ik vind het 'pittig' van je, net zoals je baan opzeggen. Whaaaauuuwwwww!

Kristel Holsbeek zei

Heel veel succes maar vooral heel veel plezier;-))

Anoniem zei

You go girl!

Ik vind het helemaal geweldig van je, toppie!

xx Mariet

Marjon zei

Wat dapper van je om je op te geven Petra. Maar volgens mij hoef je echt niet bvang te zijn dat je laatste wordt. Als ik je trainingsschema zo lees gaat het je prima lukken.

Groetjes Marjon

Bianca (jerbia) zei

Ik heb grote bewondering voor je doorzettingsvermogen. Heel veel succes!

Anoniem zei

Meid natuurlijk gaat het je lukken en echt niet als laatste voor de bezem wagen uit hoor!!!!

Erna

sisely zei

Sus6 er mee, en het is proberen waard.Toi toi

van sisely uit NL
http://sisely.iblog.my

Erna zei

Ben eindelijk ook maar eens volger geworden hahahah

Guus zei

Ik ga voor je duimen! Zelf heb ik mijn primeur op 11 oktober, de 4mijl van Groningen. ZOndag hadden we de eerste clinic, erg leuk, was best nerveus want tja.. watvoor mensen lopen ermee he?


Enneh, wat ontzettend knap joh om al om 6 uur te lopen.....oef!!!

Martin zei

Knap van je, dat je het toch gedaan hebt. Veel succes straks. Ik wou dat ik het lef had zoiets te doen, haha...

:-)

Miranda zei

Toppertje! En gaat Stacy ook mee, als dames onder elkaar zal ik maar zeggen. Super meid en super dog...hihihi

Miranda zei

Vergeet nog te vertellen dat zolang je er maar lol in hebt, het belangrijkste is denk ik zo!

Petr@ zei

Nou ja, zolang je voor de bezemwagen loopt is het goed, toch?!
Nee, zonder gekheid; het is al super dat je meedoet en ik vind het al knap dat je die 5 km kan hardlopen. Dat gaat mij in elk geval niet lukken (ik loop sowieso achter die bezemwagen....)

Monique zei

Helemaal geweldig dat je dit gaat doen! En dat op die MBT's :-)

Marchiena zei

Nou meid zet 'm op, je kunt het!!!!!

Anja zei

Wat goed van je, het gaat je zeker lukken!!

Bianca (Hollandranch) zei

Ik vind het superknap van je zo'n eind hardlopen !
En zoals ze hier zeggen: You go girl !

Anoniem zei

TRUT wat zit je nou te zeiken?? Je weet dat je het kan. Zal niet het wereldrecord worden maar je loopt hem gewoon uit zonder problemen.
Je gaat al die dikkerds helemaal voorbij. Meid je kan het op je gemakkie. En ga niet schrijven erna dat het moeilijk was. WANT JIJ KAN MAKKELIJK DIE 5KM. NU wel!! Veleden jaar denk wat moeilijker. MAAK ZE IN IN AMERIKANEN. GA ERVOOR

Hester

Karin (dh) zei

Zo he...da's ff lef hebben...succes hoor!!! Ik ga voor je duimen op de 26e (vanuit Memphis TN...dus niet eens zo gek ver weg...)

Annemiek zei

Wat leuk dat je dit doet! Alvast heel veel succes!

Petra zei

@Guus
Thanks.

@ Ineke + Monique
Ja joh die MBT's weten wat!

@ Yvon + Elmarstel + Ymkje + Kristel +Mariet + Marjon + Bianca + Sisely + Petra@ + Marchiena + Bianca + Anja + Annemiek
THanks! Hartstikke leuk jullie reacties!

@ Erna
Het werd de hoogste tijd, ha ha ha. Maar ach, weet toch wel dat je het volgt meid. De volgende loop doen we samen he?

@ Martin
Tuurlijk heb jij het lef! Als ik je een berg op zie klimmen denk ik ook wauw!

@ Miranda
Stacey is een boy ;-) (Ja weet het foute naam gekozen, ha haha. En dan ook nog van je bazen met een strikkie rond moeten lopen, over complexen gesproken, hi hi hi) Maar hij mag dus niet mee met de "dames" loop. Honden zijn geloof ik trouwens altijd niet toegestaan bij dat soort dingen. En ja die lol hoop ik er wel in te houden, dan is het in ieder geval goed toch? Ongeacht het resultaat.

@ Hester
Wha Ha ha ha ha, je weet maar nooit he? Voor het zelfde geld is er een snelle bezemwagen in die wedstrijd en dan ik erbij als sloompie. Die combi kan echt fataal zijn ;-)

@ Karin (dh)
Ohhhh, dat is inderdaad dichtbij.... Kom ff mee lopen dan joh ;-)

Groetjes
Petra

Bibi zei

Harstikke gaaf joh! En je zal het beslist goed doen als je lekker doorgaat met trainen. In elk geval zorgen dat je op de juiste plek begint, de eerste keer dat Scott en ik samen een 5 k gingen doen, reed hij naar een stadje in de verkeerde staat! (Was KY ipv IN) Zo stom, wij racen naar de juiste plaats en toen de auto nog parkeren en racen naar de start, we waren gelukkig maar zo'n vijf minuten te laat, maar da's geen lekker begin hihi!

Petra zei

@ Bibi
Jeetje wat een verhaal! Vreselijk lijkt me dat. Zit je je helemaal op te vreten in de auto ;-)
Nog iets waarover ik, behalve die bezemwagen, kan gaan dromen, ha ha ha.

Anoniem zei

http://13dfgsdfg57.com/