woensdag 5 augustus 2009

Dag 3

Nou dag 2 en 3 zijn ook voorbij. Inmiddels gaat het allemaal wat beter. Ik heb het software en emailsysteem een beetje door. En ook het Instant Messenger gedoetje. Ik ben van het soort dat nooit aan MSN heb gedaan. Skype als een tierelier, maar MSN en IM dus niet. Nou doe ik met Skype ook het "instant messagen". Maar deze was net weer even anders. Maar ik snap hem nu. En heb zowaar ook al "vrienden", ha ha ha.

Op dag 1 vertelde ik al dat ik een hele stapel papieren heb getekend en daarin heb ik ook getekend dat ik geen "inside" informatie mag verspreiden. Daarmee wordt het dus wat moeilijker om over het bedrijf te vertellen op mijn blog. We willen niet in de problemen komen niet waar? Dus veel over mijn werk kan ik eigenlijk niet vertellen. Maar ik kan wel vertellen dat het bedrijf toch wel een behoorlijk enig in zijn soort is. Zo is er geen dresscode, wat ik ernstig kan waarderen. En zijn alle drankjes, fruit en snacks gratis in de kantineruimte. Wel luxe niet? De snacks zijn wel van het gezonde soort, dus groente chips en soya repen. Iets minder he? ha ha ha. Maar moet zeggen toch wel heel bijzonder dat het allemaal gratis is.

Mijn bureau is wel een zogenaamde 'cubicle'. Ja zo'n ding met van de wanden zodat je vooral je buurvrouw en buurman niet ziet. Maar....., deze heeft alleen in de hoek hoge wanden (waaraan zowaar een boekenplank aan hangt) maar aan de zijkanten zijn er lage wanden. Waardoor je toch contact met de buiten wereld hebt. Wel zo fijn niet waar? En ik zit ook nog in de buurt van een raam, zodat ik ook nog een blik naar buiten kan werpen zo nu en dan. Weliswaar op de parkeerplaats, maar dat is bijzaak.

Een ander niet geheel onbelangrijk iets is dat mijn buro stoel een massagestoel is. Ook daar stond ik even van te kijken. Maar toch ook wel bijzonder te noemen kunnen we wel stellen. Moet eerlijk zeggen dat ik hem nog niet heb durven aan te zetten om even in de relaxstand te gaan, zeg maar. Het moet niet gekker worden niet?

Maar jawel, het kan wel gekker. Want bijna alle collega's hebben hun eigen propjes pistool en vliegen de pijltjes en propjes zo nu en dan door de lucht. Echt waar! Ja, ik moest daar ook even wennen, maar weet nu hoe het geluid klinkt als de pistolen geladen worden en ik dekking kan zoeken ;-) Je leert snel zullen we maar zeggen.

Verder is mijn foto vastgelegd en krijg ik een heus naamplaatje om aan mijn buro te prikken, zodat anderen ook weten wie ik ben. En ik heb morgen reeds mijn eerste vergadering en heb het idee dat er meerdere zullen volgen. Kortom het zijn enerverende daagjes en heb in de twee dagen tijd al weer een boel Engelse woorden er bij geleerd. (ik weet het boel is geen NL woord, maar het ligt zo lekker in de mond)

Het is allemaal wat kunnen we wel stellen. Morgenavond gaan we naar het concert van Coldplay en laten we hopen dat het droog is. Het is dik in de dertig graden vandaag geweest. Maar vanmiddag was er hier een aardig buitje en voor vanavond wordt er ook regen verwacht. Maar alles wat nu valt, kan morgen niet vallen. Zo is het verhaal dan ook weer. We zullen het gaan zien.

Groetjes Petra

11 opmerkingen:

Miranda zei

Fijn weer bijgelezen en zie dat je met je kontje in de boter eh....massagestoel gevallen ben daar op je niewe job. En wat een super tuinset heb je gescoored! ook mijn smaak.....toch eens morgen bij de home depot gaan kijken! Knuffels uit Virginia

Anja zei

Een massagestoel, propjes schieten, gratis snacks en drinken, meid je hebt het getroffen met je nieuwe baan.
Veel plezier tijdens het concert!

www.hildezug.info zei

Dat wordt veel lol op het werk! Vind ik trouwens een van de belangrijkste dingen op het werk : er moet hard gewerkt worden, maar af en toe moet een mens zich kunnen ontladen. Ja, ook ik vind dat je het getroffen hebt!

Groetjes,

Anoniem zei

Nou klinkt allemaal leuk, hahahah
Vooral die massage stoel.
Veel plezier bij Cold Play


Erna

elmarstel zei

Zeg....hebben ze nog meer mensen nodig, want die baan klinkt bijna te mooi om waar te zijn,(grijns)

Een propjespistool, dat vindt ik helemaal te gek, haha .Ben blij dat alles naar je zin is en het zou mij ook wel aanstaan dat wat informele gedoe ipv serieus/zakelijk gedoe...

Veel plezier straks bij coldplay.

Marchiena zei

Nou dat klink allemaal heel goed, je begint al aardig thuis te raken daar. Gaaf zeg zo'n massagestoel. Wil ik ook wel, denk alleen dat m'n baas vraagt of ik ze zie vliegen (en dan zal ik het ook maar niet over een propjespistool hebben):p Het lijkt me lekker informeel daar.
Veel plezier bij Coldplay!

Groetjes,
Marchiena

Bibi zei

Wat een leuk bedrijf! Daar zou ik zo mijn draai wel kunnen vinden. Al is mijn ervaring dat al die luxe dingetjes die nu gratis zijn op den duur verdwijnen en voor je het weet zit je op een kantoor met oud afgeracht tapijt en stoelen waar de bekleding van ellende afhangt. Maar het hoeft natuurlijk niet altijd zo te gaan. Geniet ervan! En van Coldplay!

www.ine1149.web-log.nl zei

Wat een droombaan: massagestoel, gratis snacks, drinken en fruit, o ja en ook nog propjes schieten. Lijkt me heel leuk om daar te werken!

Veel plezier morgenochtend en hopelijk deze keer zonder dronkelappen!

Marjon zei

Nou het is me eindelijk gelukt, ik heb alle blogs die je tijdens en na mijn vakantie hebt geschreven (dus vanaf 10 juli) eindelijk gelezen. Dat was een hele klus.
Nu ben ik weer helemaal bij wat betreft de gebeurtenissen in jullie leventje.
Ik heb genoten van je verhalen over de cursus. Geweldig zoals je dat beschrijft, ik kwam niet meer bij. Natuurlijk van mij ook van harte gefeliciteerd met het behalen van je eerste certificaat.

Wat leuk dat je een bundel van je blogjes gaat maken. Dat wordt vast een heel leuk boek.Ik wil ook op je lijstje voor een gesigneerde versie hoor, als je dan later beroemd bent is dat boek heel veel geld waard.

Leuk dat je de baan waar je een tijd geleden op gesolliciteerd had alsnog hebt gekregen. Ik kan me voorstellen dat het een beetje overweldigend is in het begin maar dat zal vast wel snel wennen.
wel fijn dat de lunch gratis is. En die groentechips en granenrepen zijn alleen maar gezond, anders moest je het er toch maar weer vanaf rennnen.

Vanaf nu ga ik je weer elke dag volgen.

groetjes Marjon

Bianca (Hollandranch) zei

Nou ik heb bij een heleboel verschillende bedrijven gewerkt, heel klein en heel groot maar massagestoelen heb ik zelfs bij directieleden niet gezien geloof ik en zeker geen propjessschieters op de werkplek ha ha
Moet vast een heel leuke werkgever zijn, veel plezier daar !

Petra zei

@ Bibi
Je weet maar nooit hoe het in de toekomst gaat he? Voorlopig moeten we inderdaad maar afwachten of het zo blijft he?

@ Marjon
Blij dat je weer helemaal bij gelezen bent ;-)
Ja al die foute snacks zouden niet goed voor me zijn. En het voordeel is dat ik de gezonde soya repen niet echt lekker vindt, dus komt het neer op geen snacks, wat weer beter voor het geheel is toch?