maandag 10 augustus 2009

Tax free

Afgelopen weekend was het taxfree weekend in North Carolina. Dat houdt in dat je bepaalde producten kunt kopen, zonder dat je er sales tax bij hoeft te betalen. En dat is bij ons 6.75% wat toch weer scheelt. We zitten per slot van rekening midden in een recessie dus ook wij moeten op de kleintjes letten, niet waar? Moet zeggen dat het gehele weekend aan mij voorbij was gegaan, totdat ik zaterdagmiddag een spijkerbroek en twee t-shirtjes in een winkel had gescoord en ik op de bon zag dat er geen salestax berekend was. Ohhhhhhh, is dat ook op kleding. Ja zei de verkoopster tot een bepaald bedrag dat wel, maar in uw geval geen taxes dus. Goh wat een mazzel!

Ik dacht dat het alleen voor kantoor artikelen was en computers enzo. Het weekend is namelijk in het leven geroepen om ouders met schoolgaande kinderen een kleine tegemoetkoming te geven als de kinderen weer naar school gaan en er van allerlei dingen aangeschaft moeten worden. Maar..... later op zaterdag viel bij mij pas het kwartje. Het is dus ook voor mensen met twee verwende hondjes, die helemaal geen kinderen hebben. Wist ik mooi niet zeg. Nou is het ook weer niet zo'n ontzettend groot bedrag natuurlijk vergeleken bij de 19,5 % BTW die er in Nederland bij komt, maar is toch leuk niet. En zo kwam ik op het idee om zondag naar Smithfield te gaan. Had via de post wat kortingsbonnen van Tommy Hilfiger gehad en ach bij de outlets is altijd wel wat te vinden niet?

De spijkerbroek die ik zaterdag had gescoord was gewoon twee maten kleiner dan dat ik vorig jaar had. En dat is het natuurlijk nog leuker shoppen niet? Echter toen wij zondagmiddag in Smithfield aankwamen bleek al snel dat er velen met ons op koopjes uit waren. Het was druk.... echt niet normaal.

Photobucket
De overvolle parkeerplaats

De stemming van Ron zakte per direct. Hij had er echt zin, dat kun je je voorstellen. Het vinden van een parkeerplekje was al een toestand op zich. Alles was gewoon barstensvol. Echt zo druk heb ik het er nog nooit gezien. Met wat mazzel vonden we een plekje voor de deur van de Cracker Barrel en gingen we daarna lopend op pad.

Photobucket

Op zich viel het in de winkels nog wel mee. Wel drukker dan normaal, maar nog niet zo erg als in een winkelcentrum op zaterdag in Nederland ;-) Bij de Nike store had Ron een leuke korte broek gevonden en ik vond bij Ralph Lauren een leuke jas en Ron twee spijker broeken met een goede lengte. Dat was een beetje mazzel hebben, want normaliter is die lengte voor een spijkerbroek een probleem voor Ron.

Mijn jas was ook nog een verhaal apart. Ik zag hem hangen in het rek en net toen ik hem wilde pakken, griste iemand anders die jas voor me weg. Ja echt, drama niet? Dat wil je toch niet meemaken. Als een bij om de korf, zoemde ik dus om dat rek heen met steeds een slinkse blik naar dat mens die mijn jas vast had. Is ze nou helemaal! Ik had die jas al eens eerder zien hangen, maar vond hem toen veel te duur. Maar nu hing die in het rek voor 75% korting en ook nog eens in mijn maat. En alsof mijn gebeden gehoord werden, ze hing hem terug. En met een snoekduik griste ik daarna het hangertje en hebbes!!! Ha ha ha, wie zeg dat het leven van een shopster zonder is! Snel gepast en hij ws leuk! Heerlijk om met de hondjes in te wandelen. Binnenkant van fleece, dus ook nog eens lekker warm. En van $ 229,00 afgeprijsd naar $ 169,00 en nu ook nog 75% korting op die prijs! Wat de jas op $ 42,00 bracht EN geen sales tax natuurlijk. Jolijt alom!

Daarna zijn we naar Tommy geweest en daar vond ik een leuk t-shirt met 60% korting en ik had nog die kortingsbon die ik per post gekregen had en zo ging er nog een 15% extra korting af. Geweldig gewoon. $8,40 kwam er uiteindelijk uit de kassa als eindprijs. Helemaal leuk!

Verder wilde ik nog bij de GAP kijken, maar daar stond een joekel van een rij bij de kassa dat wil je echt niet geloven. En zo snel zag ik niks, dus daar waren we snel vertrokken. Daarna zijn we bij de Carolina Pottery geweest. Dit is een soort Xenos waar ze werkelijk van alles verkopen. De drukte viel hier ook mee, maar waarschijnlijk zijn hun producten niet van toepassing voor de sales tax vrijstelling.



Op zich is het een hele leuke winkel, maar door de enorme hoeveelheid spullen, slaag ik er bijna nooit voor iets. Het is zelfs voor mij een tikkie overweldigend en blijft het vaak bij kijken, kijken en niet kopen. Het was overigens wel schokkend te zien dat de winkel al vol stond met Halloween en Kerst spullen. Echt waar en dat begin augustus. Jeetje, daar was ik even nog niet aan toe.

Daarna zijn we richting de Bath & Bodyworks outletwinkel gelopen en heb ik weer een aantal keuken zeep flesjes gekocht. Hier stond ook een hele rij, maar alle kassa's waren open en dus waren we zo weer buiten. Hierna moesten we alleen nog naar de Crocs winkel.

Photobucket

Ik vind hun slippers altijd zo lekker lopen en wilde kijken of ze daar ook aanbiedingen hadden. Eenmaal binnen bleek dat het een enorme chaos was. Echt de hele winkel zag er niet uit! Er lag meer op de grond dan in de rekken.

Photobucket

Nou kan ik heel wat hebben, maar dit was echt geen doen. Het was echt een zooitje en de slippers waren nog gewoon de normale prijs. Dus we waren zo weer vertrokken en zijn we weer op huis aan gegaan. Met een gevulde achterbak ;-)

's Avonds gingen we trouwens wandelen met de hondjes in de wijk en toen hoorde we tig keer achter elkaar "byeeeeeee, Byyeeeeee, bye" Echt het leek wel een echo. En wat zien we van een oprit afrijden? Jawel, DE Chrysler Voyager, ha ha ha. De hele Chinese familie vertrok weer! We moesten zo lachen. Al die verschillende stemmetjes en de handen uit de ramen, heftig zwaaiend! Daar gingen ze allemaal weer, onze Chinese zwembadgangers.

Groetjes Petra

11 opmerkingen:

Joyce zei

Ik was ook verbaasd, maar wel blij, dat er al Halloween spullen in de winkel lagen. Ik ben namelijk een Halloween feest voor ongeveer 100 mensen aan het plannen, en als je er vroeg bij bent hebben ze nog genoeg van alles.

Je schrijft enorm leuk!

Anoniem zei

Ha Peet,

Zaterdag bij Smithfield geweest...toen was de crocks winkel overigens nog wel op orde. Maar ook megadruk, parkeerpl overvol en we hadden ook pas door van t taxfree shoppen na het eerste bonnetje ;-)
Fr neef heeft heel wat gescoord en ik heb voor de meiden ook t een en ander gescoord. Fr neef moest overigens erg lachen toen ik vertelde van 18+ chineesjes...
gr zie je donderdag
Jackie

Anja zei

Ook hier zie je al Halloween en kerrstartikelen in de winkels, ik moet er nog even niet aan denken hoor. Heerlijk dat je zo goed en geoedkoop geslaagd bent.

Ymkje zei

Heerlijk zo'n dagje shoppen!

Marjon zei

Jullie zijn goed geslaagd zeg, heerlijk zo'n outletcenter.
Ik dacht dat ik de enige was die dat deed, om iemand heen blijven zwermen die iets heeft wat ik wil hebben, maar jij doet het dus ook. Maar het heeft je dus wel een mooie jas opgeleverd voor een geweldige lage prijs.

Wat heerlijk voor je een twee maten kleinere spijkerbroek, dan heb je echt eer van je werk toch! Het gaf mij ook zo'n heerlijk gevoel laatst, ik stond gewoon te juichen in de winkel.

www.ine1149.web-log.nl zei

Irritant is dat toch als iemand net iets wegpikt, wat jij had willen pakken. Boffen voor jou dat ze die jas weer terug hing.

Anoniem zei

Oh die Ron,die dacht echt, weg wezen hier!!!!
Heeeerlijk Smithfield, Tommy, Nike Bad en Body.
Ahhhhhhhhhh ik wil ook.
Goed dat je geslaagd bent en ook je jasje weer terug kwam in het rek.

Erna

M@riet zei

Heeeeeeeeeeerlijk shoppen zo ;-)
Ik hou d`r ook zo van, hahahaha, vooral als de maatjes kleiner worden! ;-)

Miranda zei

Kijk dat is nu eens leuk shoppen! Groetjes

Bibi zei

Als ik van winkelen zou houden zou het helemaal perfect zijn, al kan ik een goede rush van een goede koop ook erg waarderen.

Guus zei

Die Pottery lijkt me geweldig leuk, maar ik kan me ook voorstellen dat het overweldigend is. Ligt aan mijn stemming of ik wel of niet zou gaan.

En de Crocs winkel.. jonge jonge... Om dezelde reden ontloop ik altijd de H&M, niet zo'n zooitje, maar voor mij genoeg ;-)