zondag 2 augustus 2009

Leuk

We hebben weer een paar leuke daagjes achter de rug. Vrijdag zijn Ron en ik naar South point geweest. Eerst even wat geshopt in de mall.

Photobucket

Photobucket

En daarna door naar de bioscoop om de film Funny People met Adam Sandler te zien.

Photobucket

Het was een leuke film, maar.... Er is namelijk altijd wel een maar, hij zou "funnier" kunnen zijn. Er zaten hele leuke stukjes in, maar ook stukjes waar ik compleet de lol niet van in zag. Hele flauwe grapjes, dat ik echt zo iets had van Hmmm... Het stukje met de Europese dokter vond ik dan weer wel heel leuk. De hoofdrolspeler kreeg ernstig nieuws te horen, maar begon over het Europese accent van de man. Omdat hij vond dat door zijn ernstige accent het allemaal nog enger klonk. Aan het eind van dat stukje geeft Ira, de andere hoofdrolspeler, nog een opmerking over Ikea ook. Erg grappig... De film duurde wel erg lang en dat maakte het voor mijn gevoel een beetje vaag zo op het eind. Dus wel funny, maar neem er de tijd voor ;-)

Photobucket

Daarna zijn we bij PF Chang's wezen eten. Mijn favoriet! Heerlijk was het weer....

Gisteren hebben we gewandeld, gezwommen, gemaaid en weer gezwommen. Het was erg warm gister. Wel bewolkt, maar behoorlijk warm. Aan het eind van de middag viel er een buitje, maar daarna bleef het droog. En dat was heel fijn, want 's avonds gingen we naar het concert van Nickelback. En dat was een openlucht concert en dan is het wel zo prettig als het niet regent. Net voor het podium van het Time Warner Cable pavilion in Raleigh is het wel overdekt. Maar wij hadden veld kaartjes en dat is puur in de openlucht. Moet er nog steeds aan wennen dat veld kaarten hier na de zitplaatsen komen. In Europa is dat altijd andersom. Mede ook door de andere concert faciliteiten hier denk ik. Maar gelukkig het bleef droog.

Parkeren was wel goed geregeld. Je moest namelijk je parkeerkosten al bij het kopen van je kaartje betalen. Niet helemaal eerlijk, want wij betaalden 2 x 6 dollar nu en we zaten met zijn tweeen in 1 auto. Maarja, geen files door betalende mensen en konden we zo het parkeer terrein op rijden. Er zouden ongeveer 20.000 mensen zijn op dit concert. En wij stonden natuurlijk helemaal achteraan, waardoor het een behoorlijk eindje lopen was. Maar ach we hadden de tijd niet?

Photobucket

De deuren gingen om 6 uur open en er zouden drie voorconcerten zijn. Saving Abel, Papa Roach en Hinder. Saving Abel hebben we met flarden gehoord, want toen kwamen we net binnen. Maar Paparoach en Hinder wel. En beiden hebben nu inmiddels een paar hits gehad en dat maakt het wel leuk om wat meer van hen te horen. Sommige nummers vielen bij mij in de categorie herrie, maar andere vond ik wel leuk. Zo hoor je nog eens wat nieuws niet? Hier de hier bekende nummertjes van Papa Roach en Hinder.Ook bij dit concert namen mensen kleedjes mee. En wij ook en zo zaten we op het gras op ons gemakje naar de muziek te luisteren.

Photobucket

Het bier vloeide inmiddels rijkelijk en de toeschouwers kwamen behoorlijk los. Het was toch een ander publiek dan bij de Counting Crows de vorige keer op deze plaats. Er zat duidelijk meer beweging in. En de heren die voor ons eerst nog een beetje stil zaten te zijn, deden gewoon allen hun staarten los. En sloegen zowaar aan het headbangen. Geweldig! Eerst zo stilletjes zitten te zijn en na een biertje of 1,2,3,4 helemaal los. Er waren er ook die inmiddels helemaal total loss waren en ergens ter aarde vielen. Dat is toch wel minder voor mijn gevoel. want echt er wordt zo veel gezopen.... Niet normaal meer.
Wat mij ook opviel dit keer was het enorme vloeken van de bands. Echt het F*** woord is wel tig keer voorbij gekomen. Ik zweer je, Gerard Joling zou er van gaan blozen bij het horen ervan ;-) Wellicht hoort het een beetje bij het type groep, maar in 1 zin kwam het woord er gewoon 5 keer uit. En dat is ook weer een beetje te toch? Afijn ik zat weer alles met mijn nuchtere kijk te analiseren. Aard van het beestje wellicht....

Wat ik heel irri vond is dat de tijd tussen de verschillende groepen zo lang duurde. Zeker 20 minuten elke keer. Het haalde de sfeer telkens weg. Maarja, het was natuurlijk wel het ultieme moment om weer (meer) bier te halen natuurlijk. En dat is ook goed voor de omzet niet waar? Maar na de groep Hinder kwam dan eindelijk Nickelback. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik hen nog niet zo heel lang geleden "ontdekt" heb. Ik vind vooral hun laatste single erg leuk. "If today was your last day" en hun al wat oudere nummers zoals "Photograph". Maar in mijn zoektocht op youtube naar hun nummers, kwam ik dus veel nummer van hen tegen die ik leuk vond, maar helemaal niet wist dat die van hen waren. Hele leuke nummers zelf. Afijn dat was weer mooi meegenomen!

Photobucket

Photobucket

Vond ze erg goed spelen en de sfeer was heel goed.

Photobucket

Maar... alweer een maar. Het was erg warm gisteravond. Dat vond ik ook. Maar de zanger van Nickelback had daar erg last van. En na elk nummer dat hij gezongen had, begon hij er over. De eerste keer kon ik dat nog begrijpen, maar na het vijfde nummer wist ik het wel. De groep komt uit Canada en ja dan is Raleigh warm midje zomer. Bloedje heet zelfs. Dat had ik je op een briefje kunnen geven. In het begin vroeg hij steeds om bier en wat hij ook kreeg en dronk. Maar nam daarna nog even lekker de tijd en begon wat te kletsen over .... jawel.... bier. En daarna nog over jointjes en over nog meer bier. Dat ze na dit concert eindelijk 5 dagen vrij waren en dat het toch zaterdag avond was en dat hij dan wel recht had op bier. En dat na elk nummertje. Afijn, na nummer 3 had ik zoiets van, ja nu weet ik het wel hoor. Kom maar op met je muziek... Wat een geouweneel ;-) Afijn het thema van gisteravond was dus wel bier... Overal en vooral veel, ha ha ha.
In onderstaande filmpjes, heb ik geklets en gezuip er tussen uit geknipt hoor...Halverwege het concert zongen ze met de zanger van Hinder een nummer van AC/DC. Highway to hell. En de zaal ging door het dak (als die er op had gezeten althans) Het waren echte rasechte rock liefhebbers en deze liedjes gaan er in als koek, kunnen we wel stellen. Of moet ik zeggen, gingen er in als bier. Alhoewel, ik vond het ook erg lekker klinken. En zat aan het pure water....Ze speelden ook een kort nummer dat ik dus helemaal niet kende. En volgens de zanger ook niet van Nickelback zelf was. Maar bij het horen van de eerste klanken ging de hele "zaal" uit zijn dak. Soort van Andre Hazes meedeiner maar dan op zijn Amerikaans. En als jij daar dan tussen staat en je weet echt niet wat voor nummer dat is en iedereen om je heen galmt het mee, dan voel je je wel een immigrantje. Echt nog nooit gehoord! Maar ach, voor alles moet een eerste keer zijn niet? Maar mochten er "Neder-amerikanen" zijn die weten waar dit nummer vandaan komt of van wie het is. Laat maar horen. Ben eigenlijk wel nieuwsgierig nu. Hieronder het filmpje ervan...
Het was dus een behoorlijk indrukwekkend avondje, dat zeker. En heb zeker genoten. Van de muziek en ook de mensen om ons heen. Aanstaande donderdag gaan we overigens weer naar het TWC pavilion, maar dan naar het Coldplay concert! Dus we hebben weer wat om naar uit te kijken!

Groetjes Petra

9 opmerkingen:

Yvonne zei

Jullie hebben in ieder geval weer een leuk en afwisselend weekend gehad. Geniet er maar lekker van!!!
Groetjes Yvonne

Karin zei

Hi Petra! Leuk Nickelback! Die song is een bekende country song " friends in low places' van Garth Brooks :-) Lekkere meezinger:-)))
groetjes uit NJ,
Karin

Petra zei

@ Yvon
Ik hoop dat het bij jullie ook nog steeds goed gaat dit weekend. Spreek je gauw!

@ Karin
Hey Bedankt. Vandaar! Ben helemaal geen country fan, maar het was duidelijk dat de 19.999 anderen aanwezig dat wel waren. Bedankt voor het doorgeven!

Groetjes Petra

Karin (dh) zei

Andere Karin was mij voor :-), tja....hier dus wel een country fan (de enige in NL??), alhoewel ik niet echt 'into Garth Brooks' ben. groetjes uit een zomers den haag (echt waar!!)

Martin zei

Ik heb jaren geleden (wij woonden toen nog in Nederland) een paar cd's van Nickelback over laten komen vanuit Amerika. In Nederland waren ze toen nog helemaal niet bekend. Ik heb het over zeker 10 jaar geleden. Ik vind ze nog steeds goed.

Hahahaha, ik moest wel lachen toen je schreef dat iedereen aan het meegalmen was en jij daar als 'Nederlandse' stond met de mond vol tanden!!

Voel je maar niet lullig hoor... Ik denk dat je je lulliger voelt als er ineens een Nederlandse groep zou optreden en jij tussen alle Amerikanen als enige bent die meezingt en de rest zijn mond houd...

Lijkt mij erger, dat laatste, hahaha

elmarstel zei

ondanks "het bier" gedoe hebben jullie het toch zo te lezen erg naar je zin gehad en nu op naar coldplay, alvast veel plezier.

www.ine1149.web-log.nl zei

Wat een leuk en druk weekend hebben jullie gehad. Jammer dat er tijdens dat concert zoveel gedronken werd.

Bianca (jerbia) zei

Wat een heerlijk weekend weer! Michelle zit hier zwaar jaloers te zijn dat jullie naar het concert van Nickelback zijn geweest ;)

Groetjes uit een lekker warm NL,
Bianca

Kasaka zei

Als ik zo mijn familie uit Canada gisteren moest geloven is het hier ook stervensheet voor ze ;). Ik heb dat ook de hele middag aangehoord. Maar neem het ze eens kwalijk, zij hebben maar een slechte zomer en dan zijn temperaturen, die voor ons zelfs vrij koel zijn, zoals gisteren, al gauw niet te harden. Klonk in ieder geval als een heel interessant weekend. Dat concertgebeuren doet me aan onze Wolftrap denken met het gras bezaaid met fans.