woensdag 12 augustus 2009

Lunch

Ben inmiddels al gewoon meer dan een week aan de slag. Het gaat steeds een beetje beter en het lijkt er zelfs op dat ik het computersysteem ga snappen. Nouja snappen, begrijpen is een beter woord. Er is zeker een bepaalde logica in te vinden en dat is altijd handig om te zien niet waar? Dat maakt het leven een heel stuk aangenamer.

Nou werk ik part-time en in mijn geval halve dagen. De ene dag is dat 's morgens en de andere dag is dat 's middags. Dus ik ga weg rond lunchtijd of ik kom net aan. En echt de afgelopen week is toch mijn mond wel een paar keer open gevallen..... En wel van de lunches die er door mijn collega's genoten worden. Ron had het me al verteld dat er bij hen op het werk ook van alles gegeten wordt tussen de middag, maar om het allemaal live te aanschouwen.... dat is weer een ander verhaal. Other cook, zeg maar.

Het meisje tegenover mij is van de "lunch afdeling". Dat is geen officiele lunchafdeling, maar zij "gaat" er wel een soort van over. En zo tegen tien uur half 11, komt de halve afdeling bij haar langs. "Wat doen we vandaag? Bestellen we of gaan we er heen?". En die vraag wordt door iedereen gesteld. Als er bestellen wordt gezegd, volgt er een lijst waaruit gekozen kan worden. En echt je kan uit van alles bestellen. Van spare ribs tot hot-dogs en noem het maar op. Je betaald aan haar en zij regelt dan je lunch. Heel fijn als je er tegen over zit, want al die termen vliegen dan ook mijn buro over en zoals jullie weten heb ik een levendige fantasie en kan me de spare ribs echt zo goed voorstellen. Bijna ruiken zelfs, maar dat terzijde ;-)

Als er "uit" gegeten wordt, wordt er een keuze gemaakt waar ze heen gaan. Van Chinees lunch buffet tot aan de broodjes winkel van verderop in onze straat. Het bedrijf zit namelijk net naast NC-State University in Raleigh en er zijn best nog wel wat eetwerk-tentjes in de buurt. Afijn de verhalen bij terug komst zijn in volle geur en kleur. Waar ik dan weer die fantasie op los laat. Begin bij mij niet over een Chinees buffet, want dat is hier altijd helemaal geweldig. Oke, geen babi pangang, maar wel general TSO chicken of BBQ chicken.... Om je vingers bij op te eten, ik weet. En dat zijn alleen nog maar de verhalen van wat er gegeten is.

Maar wat als het bestelde eten binnen komt. Echt stapels vol met bakken vol eten heb ik voorbij zien komen. Echt, je zou het niet geloven als je het niet zelf ziet. Als ik daar aan ga beginnen, kunnen ze me over een paar maanden naar binnen rollen. Echt waar. Dus ik zit daar met mijn bammetje kaas, o zo Hollands te zijn. Eigenlijk ook wel weer een zo ontzettend saai. Want durf te leven en bestel lunch! ha ha ha.
Maar nee, ik ga er niet aan beginnen. Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg. Hoe Hollandser kan het? Het staat nog net niet op mijn brooddoosje, maar de woorden komen er eigenlijk wel uit, als je het ding opent. ;-)

Groetjes Petra

12 opmerkingen:

elmarstel zei

oh, dat lijkt mij ook heerlijk zeg, maar dan kon je mij ook wegrollen naa een paar weken,(oh, dat kan nu ook al, haha), dus die bammetjes kaas (wat erg lekker ook is) zouden ook in mijn trommel zitten en misschien is het dan maar goed dat die verleiding er maar voor twee dagen is (als ik je goed begrijp tenminste???)

Sterkte...., trouwens je kan ook jezelf belonen(hahaha, hoor haar) door alleen de laatste dag van de maand dan lekker ook zo'n lunch te bestellen.....

Martin zei

Ik sta ook nergens meer van te kijken. Is het in Nederland heel normaal dat je je lunch meeneemt naar je werk, hier in Amerika wordt inderdaad van alles en nog wat besteld of men gaat tussen de middag even snel ergens een hapje eten, met of zonder elkaar.

Je wilt niet weten wat er allemaal naar binnen wordt geslagen. Komplete dinners met voor en nagerechten en dat als lunch!!! Hoe krijgen ze het weg!!!

Okay, het meeste gaat in een box mee, zodat ze er later op de dag nog van kunnen genieten.

Maar voordat de lunch plaatsvindt, zijn er ook al menig donuts doorheen gegaan bij de koffie (of beter gezegd: coke)! LOL!

Waar laten ze het allemaal... :-(

Marchiena zei

Allemachies, als je daaraan gaat beginnen kun je wel gaan trainen voor de marathon. Maar goed dat je partime werkt. Klinkt trouwens wel heel erg lekker. Een ding is zeker je portemonnee valt wel af ;)

Bibi zei

De hollander in mij houdt liever de hand op de knip als het gaat om lunchen op het werk. Het scheelt echt als je gewoon je zelfgemaakte lunch meeneemt, op de weegschaal en de portemonnee, dat heb ik zelf wel gemerkt. Maar af en toe moet wel kunnen natuurlijk.
Ik zou moeite hebben om altijd die spare ribs aan mijn neus voorbij te laten gaan. MMMMMMMM LOVE spare ribs!

M@riet zei

hahahaha, typical dutch, broodje kaas bij de lunch, maar zoooooooooo lekker ;-)En denk maar aan je 2 maten kleiner! Maar eerlijk is eerlijk, het blijft moeilijk om al dat lekkers te weerstaan hoor, levenslang hebben
we!

Annemiek zei

Bij ons brengen veel mensen hun eigen lunch mee, hoewel er in het cafetaria wel lekker eten te krijgen is. Als ik daar eens wat haal is het van de saladebar en wat soep. We hebben ook maar 1/2 uur voor lunch en soms neem ik minder tijd ervoor als het druk is.
Ik zou dat halen of ergens naar toe gaan ook niet volhouden.

Bianca (Hollandranch) zei

Dat is moeilijk zeg om daar nee tegen te blijven zeggen. Toen ik nog op opdrachten zat werd dat ook vaak gedaan, echt alles kon besteld worden of gegeten worden. Heb heel wat broodjes kroket en frikandel gegeten toen. gelukkig zat ik er maar 2 dagen in de week. het ergste is als ze " uit eten" gaan om dan achter te blijven en je boterhammetje op te eten. Maar inderdaad je wordt in no time vierkant als je dat gaat doen. Sterkte ermee !

Joyce zei

Toen ik nog werkte, at ik elke dag met een stel vriendinnen die bijna altijd hun lunch van thuis meebrachten. Niet een boterham, maar meer uitgebreid eten of zoiets als yoghurt met fruit. Een groot deel van het jaar at ik elke dag hetzelfde - nonfat cottage cheese of yoghurt met verse aardbeien en zwarte bessen. Ergens gaan eten deden we misschien eens per maand.

Nu werk ik niet meer, maar eet nog elke dag m'n cottage cheese met berries. Heerlijk vind ik dat.

www.ine1149.web-log.nl zei

Wat goed van je dat je toch je Nederlandse bammetjes blijft eten!

Guus zei

Enne...eten ze dan 's avonds ook weer "warm"? Unbelievable!

Sylvia zei

Het verbaasd me niks, en dan vinden ze het ook nog gek dat een groot deel van de Amerikanen overgewicht heeft, een te hoge bloeddruk en een te hoog cholesterol...... rara, hoe zou dat nou komen?
En idd kost het per maand ook nog eens een klein kapitaal......

Marjon zei

Nou dan maar Hollands petra. Je hebt net lekker veel kilo's verloren. Het zou toch zonde zijn ls je die er allemaal weer in korte tijd aan eet.
Mijn nichtje zat het laatste jaar op higschool in Delaware en je wilt niet weten wat er daar allemaal te krijgen was in de schoolkantine, een normale gezonde maalijd zat er niet tussen.