zondag 16 augustus 2009

Pimp my ride

Zo en toen was het gewoon al zondag. De week is voorbij gevlogen. Eerst donderdag. Op het werk had ik twee vergaderingen. Achter elkaar. Van half 10 tot half 12 dus. En als je part-time werkt blijft er daarna niet zoveel tijd meer over om nog wat anders te doen zeg maar. Maarja deze twee waren wel leuk. De eerste ging er over hoe ik in een bepaald computer systeem, Nederlandse teksten van de website aan kan passen of controleren. En dinsdag middag krijg ik daar zowaar ook een soort cursusje van.
De tweede vergadering ging vooral over marketing. Wat ik zelf wel erg leuk vind om bij betrokken te zijn. Het schijnt dat er per land een bepaalde campagnes komen binnenkort en derhalve vroeg het marketing team van ons, het internationale team, veel inspraak.

Moet zeggen dat ik die "bijtaken" wel erg leuk vind. Je raakt veel meer betrokken bij het bedrijf, dan alleen bij het doen van de klanten service. En zie je de vele dingen die er bij komen kijken om het product te verkopen. Zo doe ik nu na twee weken tijd, niet alleen de klantenservice, maar ook veel vertalen van teksten, controle op de tekst op website, een forum op de website en wat marketing. Petra met der vele petten, zeg maar ;-) Afijn het houdt het lekker afwisselend zullen we maar zeggen.

Donderdag avond zijn we met de Nederlandse koffie dames (en mannen)uit eten geweest bij de Bonefish Grill in Cary. Liesbeth en haar man, die inmiddels weer in Nederland wonen, waren op vakantie in North Carolina, dus hartstikke leuk om elkaar weer te zien! Met z'n twaalven aan een lange tafel. Heerlijk eten en heerlijk bijkletsen! Heel gezellig! Vrijdag morgen wakker worden, was wat minder. Want om 9 uur had ik al weer een vergadering. Maar heb het allemaal overleefd. Bovendien kreeg ik vrijdag morgen ook mijn eerste salarisstrookje! Dat is dan ook wel weer leuk niet? Dit bedrijf stort gelukkig wel het bedrag rechtstreeks op mijn rekening en hoef ik niet met een check naar een bank. Zoals bij de bloemenschuur en bij mijn analisten baantje. En zo was het om 1 uur 's middags dan toch weekend!

Die middag had Ron een afspraak gemaakt bij een winkel hier vlakbij. Nouja winkel, het is meer een grasveldje en een schuur er op. Ron heeft namelijk een nieuw project bedacht. En bij deze winkel verkopen ze tal van die projecten. En inmiddels is Ron's nieuwe project bij ons bezorgd .....

Photobucket

Pimp my golfcart!!! Zo was ie dus om half 10 zaterdag morgen......
Maar er werd daarna flink aan gesleuteld....

Photobucket

En Meneer de Bruin speelde graag als opzichter....

Photobucket

En om half 12 was het project voor een groot gedeelte ontmanteld. Ron heeft wilde plannen en ik zal jullie op de hoogte houden van de vorderingen ;-)

Over vorderingen gesproken.... Mijn boek is af. Nouja af, de inhoud dan. In totaal zijn het 280 bladzijdes geworden van 106 verhalen. Wat zo ongeveer 10% is van wat ik inmiddels hier heb neergeschreven in die 4,5 jaar. Kun je nagaan hoeveel het in totaal zou zijn. Ben dus selectief door alle berichten heen gegaan, zo ongeveer 1000 stuks inmiddels. En heb daar mijn favorieten uitgehaald. En die verschijnen dus in de bundel. Sommige iets aangepast en sommige aangevuld met wat er erna gebeurde. Zoals bijv. bij de herplaatshondjes. Ga nu verder met het ontwerpen van de kaft en binnenkort dan het eindresultaat..... We zijn lekker bezig zullen we maar zeggen ;-)

Groetjes Petra

15 opmerkingen:

Marjon zei

Jeetje dat heb je snel gedaan zeg,dat boek.
Het lijkt me heel moeilijk om te beslissen welke blog wel en welke niet in het boek moet. Je wilt toch wel een beetje afwisselend en boeiend geheel denk ik.
Ik ben heel nieuwsgierig.

Ook nieuwsgierig ben ik naar het uiteindelijke resultaat van de verbouwing van hte golfkarretje. wat zou hij daar nu van gaan maken???

elmarstel zei

ik begrijp dat je dus niet gaat golfen...,misschien een karretje voor de doggies dan? en jij er naast rennen,hahaha...geintje hoor.

bedankt trouwens voor de tip en ik ga kijken of dat wil lukken en jij veel succes met jouw boekje....

Martin zei

Leuk, j eerste paycheck bij je nieuwe werkgever! Het voelt altijd lekker aan, om de dollars weer aangezuiverd te krijgen voor jullie levenslange vakantie! LOL!

Hmmm... ik heb een vaag vermoeden dat het Golf karretje wordt omgebouwd tot een gigantisch 4WD Monster om te gaan krossen op dirt roads!

Ik ben benieuwd! :-)

www.ine1149.web-log.nl zei

Wat goed dat je boek al af is, ik ben benieuwd wanneer het in de verkoop komt.

Heb geen idee wat ik me moet voorstellen voor de verbouwing van dat golfkarretje. Je houdt het wel spannend zo!

M@riet zei

Bezig Bijtje!

Helemaal goed, leuk hoor ;-)ben heel benieuwd (naar het golfkarretje maar ook naar je boek!!!)

Kristel Holsbeek zei

Onze Petra de bezige bij;-)) Je houd het wel spannend hoor. Ik ben in elk geval benieuwd.

Anja zei

Wat leuk om je eerste salaris te beuren.
Tja wat gaan jullie nu met dat golfkarretje doen, uhh geen idee moet ik zeggen.
Ik ben benieuwd naar je boek!!

Anoniem zei

Nou ben benieuwd wat dat gaat worden met de ride.
En je eerste salaris heeft Ron gelijk uitgegeven hahahahaah

Erna

Marchiena zei

Je maakt me wel heel erg nieuwsgierig, ben zo benieuwd naar het uiteindelijke resultaat van je boek en de golfkar.

Leuk dat je het zo naar je zin hebt met je nieuwe baan.

Groetjes,
Marchiena

Anoniem zei

Hi Petra.
Het was heel gezellig om weer in NC te zijn. Het voelde als vanouds. We hebben heerlijk gegeten en het gezelschap was geweldig. De tijd is omgevlogen, helaas.
Groetjes, Liesbeth.

Anna zei

Ron je kan wel mee doen met car make over.
Wat een ding en wat gaat het worden, ik ben wel nieuwsgierig.

Petra zei

@ Elmarstel
Daar vallen we dan wel van af ;-)

@ Martin
Ja zo kan je het ook bekijken, een bijdrage aan onze levenslange vakantie, hi hi hi. Kwa weer zeker op het moment.

@ Erna
Ja inderdaad, laat dat maar aan Ron over, ha ha ha. Die weet nog wel een project ;-)

@ Liesbeth
Wij vonden het ook heel leuk om jullie weer te zien! Jammer genoeg inderdaad maar heel kort. Hopelijk heb je lekker genoten in the Sarah Duke Gardens. Nogmaals bedankt voor de Nederlandse goodies en... "Till we meet again!"

Groetjes Petra

www.hildezug.info zei

Ha, ha, heb moeten lachen met al je verhalen over Chinezen, eten op het werk enz... Eindelijk bijgelezen!

Ja, ik ben toch ook nieuwsgierig naar wat het project wordt. Kan je een tip van de sluier oplichten???

Enne, ook ik ben benieuwd naar je boek!

Groetjes,

www.ine1149.web-log.nl zei

En nu weten we nog steeds niet hou het nou zit met dat golfkarretje !!

Bibi zei

Gaaf hoor dat je binnekort een heus boek uitgeeft! En ik ben razend nieuwsgierig naar de wilde plannen met het golfkarretje!