donderdag 20 augustus 2009

Op naar het weekend...

En toen was het alweer bijna weekend. Nog 1 daagje te gaan. Voor mijn gevoel een lange week. Er was van alles gaande op mijn werk, het is eigenlijk wel een beetje jammer dat ik er niet veel over kan schrijven. Het had een heel dik boek kunnen zijn, zeg maar ;-) Maar we houden ons maar aan de regels. Ben inmiddels wel in dienst bij het bedrijf en krijg zowaar nu ook de de gunstigere arbeidsvoorwaarden. Echter heb ik "maar" 11,3 vrije dagen per jaar..... Elluf-komma-drie..... Als je het langzaam zegt lijkt het nog wat. Vroeger bij mijn NL werkgever had ik er 36,5... Je had mijn gezicht moeten zien toen ik het te horen kreeg. Heb echt medelijden met de personeelsdame, die mij het heugelijke nieuws vertelde. Ik kon nog net de zin, "Is dat alles?" inslikken, maar had het er bijna uitgeflapt. Ze keek me ook aan, van goed he van ons?

Ja geweldig, dacht ik. En het lukte me dan ook uitermate goed om mijn enorme blijdschap te verbergen. "En daar komen dan de gewone vakantiedagen zoals Kerst en Independence day nog bij", zei ze tegen me in een voor mijn gevoel veel te vrolijk stemmetje. Maar goed ook, dacht ik bij mezelf. Als dat er niet bij had gezeten, had ik er helemaal ingebleven. En was mijn mond denk ik niet meer dicht gegaan na het horen van elluf-komma-drie dagen....

En ja voor een Amerikaans bedrijf is 15 dagen per jaar gelijk in het eerste jaar helemaal niet slecht. En ik krijg er een pro-rate gedeelte van 11,3 omdat ik geen 40 uur per week werk. En de personeelsdame was echt in de veronderstelling dat ik ernstig blij zou zijn. Maarja, ik ben nou eenmaal een verwend Neder-Amerikaantje. Ik durfde haar dan ook niet te zeggen dat ik er vroeger drie keer zoveel had en daar ook geen 40 uur per week voor hoefde te werken. 36 uur was genoeg. Ze zou er in blijven denk ik en me zeker niet geloven ;-)

Afijn deze week stond dus in het tekenen van de arbeidsvoorwaarden. En omdat ik nu in dienst kwam, was er uit 1 of andere la, weer een nieuwe stapel papieren getoverd die ik kon gaan invullen en tekenen. Je begrijpt ik was er reuze blij van. NOT Van ziektekosten tot pensioen plannen. Moet zeggen dat ik de ziekte kosten erg uitgebreid vond, zo ook het pensioenplan, waar de werkgever de inleg verdubbeld tot een bepaald bedrag. Niet slecht, maarja die dagen he? ;-) Het is ook niet snel goed bij Petra he?

Elk plan, de ziektekosten, tandarts, oogheelkundige zorg kwam met een mega stapel aan papierwerk. Letterlijk in te vullen met een pen, maar ook online nog een berg dingen te regelen. Zo kan ik die elluf-komma-drie dagen alleen online inleveren, in een speciaal daarvoor ontworpen website. Ja zelfs voor elluf-komma-drie dagen krijg je je eigen pagina. Alsof het zonder dat programma niet meer te over zien zou zijn... Kortom het drukte de stemming flink van de week. Maar het hoort er allemaal bij waarschijnlijk.

Verder had ik dinsdag middag een cursus hoe ik teksten op de website van het bedrijf kan aanpassen. Nog een heel ingewikkeld gedoetje bij zo'n uitgebreidde website. En om het geheel te completeren, ben ik gisteren dan ook begonnen aan de cursus Medische terminologie thuis. Onder het mom er kan nog meer bij zeg maar..... Ja het is te veel van het goede op het moment. En nee, ik had dit allemaal niet zien aankomen.... En ja, ik probeer het beste er van te maken ;-)

Helaas hier ook al geen leuke blogverhalen over klasgenoten, want ik doe die cursus online en zie alleen namen op mijn schermpje verschijnen en dat vertelt natuurlijk niet zo heel veel over de klasgenoten. Les 1 heb inmiddels gedaan en afgehandeld. Morgen komt per email les 2. Ben dus inmiddels weer een aantal nieuwe Amerikaanse woorden rijker. Zo weet ik nu dat "madarosis" een ziekte is die ervoor zorgt dat de haren van wenkbrauwen en wimpers doet uitvallen. Wisten jullie ook vast niet?

Dan het Ron-project....

Photobucket

Er zijn delen zwart gespoten...

Photobucket

Er zijn onderdelen binnen gekomen....

Photobucket

En die nieuw binnen gekomen onderdelen zijn gemonteerd.... Onder wakend oog van Meneer de Bruin, die zijn bruine dopneus graag in alles steekt waar baasje mee bezig is. Stel je voor dat je wat mist? Of stel je voor dat er wat te halen valt, waar jij als hond mee kan spelen? Dus is hij er als de kippen bij als er actie aan het ding te constateren valt. Voorlopig heeft hij nog heel wat te snuffelen voordat het project van Ron klaar is ;-)

Groetjes,
Petra

11 opmerkingen:

Anna zei

Hallo Petra,
Wat heb je het druk en dan maar zo winig vakantie dagen. Ja dat is niet iets om vrolijk van te worden.
Het karretje van Ron ziet er al beter uit.
Gr. Toos

Martin zei

Hahahaha, leuk geschreven! Ik lag zelf helemaal dubbel van het lachen en zag alles voor me! LOL!

Hmmm... je hebt niet veel te klagen over 11,3 drie dagen als nieuwkomer!!! Dat is zelfs voor Amerikaanse begrippen best wel veel!

Ik moest bijna 5 jaar geleden ook even slikken dat ik 10 dagen betaald verlof per jaar kreeg, plus natuurlijk de officiele Amerikaanse feestdagen erbij. Alleen zat ik nog geen half jaar in dienst en men had voor nieuwkomers bedacht dat 5 betaalde verlofdagen per jaar de standaard was.

Was ik blij dat ik net iets te vroeg in dienst kwam!!! Anders was het ook huilen met de pet op. Nog een paar maanden en ik krijg (na 5 jaar dienstverband) 15 betaalde verlofdagen per jaar en natuurlijk ook daarbij de offiele feestdagen.

Toch moet ik eerlijk bekennen dat ik het achteraf allemaal wel best vind. Ik mis de vakantiedagen niet en het werken bevalt me best zo. Okay, ik vlieg van hot naar het voor de zaak en leef zowat in hotels, dus dat zal ook wel meespelen denk ik, dat ik geen vakantie mis. Ik moet er niet aan denken om in hotels te gaan logeren tijdens de vakanties nu! LOL!

Anja zei

Niet verkeerd toch die 11,3 dagen als nieuweling. Tja in vergelijking tot Nederland....maar ja je woont/werkt niet in Nederland

Ymkje zei

Leuk verslag, ik heb erg moeten lachen om je verhaal over de vakantiedagen. Ja die 11,3 dagen zijn voor Amerikaanse begrippen heel goed voor een nieuweling. Gelukkig komen daar alle feestdagen nog bij:) Even wennen na het NLse systeem!
Hopelijk bevalt de eigenlijke baan je erg goed, dan valt het werken minder zwaar. En goed dat je alle benefits nu voor elkaar hebt.

Anoniem zei

Whahahah heb zo gelachen om je elluf komma drie.

Nou meid anders neem je gewoon onbetaald verlof.

Ziet er Bling bling uit die ride, straks gaat Ron er mee naar zijn werk hahahahaha

Erna

Marjon zei

je hebt het er maar druk mee Petra. Wat een papierwerk zeg, daar zijn ze volgens mij erg goed in in de VS.

Miranda zei

Jij hebt in ieder geval weer een baan, jammer van je hoeveelheid vakantiedagen, maar langs de andere kant hoor ik ook dat er mensen zijn die de eerste vijf jaar maar 5 dagen krijgen. En anders neem je weer onbetaald verlof of ontslag als je langere vakantie wil. Jij hebt volgens mij weer zo een baan....
En ga je straks boodschappen doen in je pimp mobiel? Lijkt me geweldig..... Groetjes vanuit het warme Virginia

Bibi zei

sja die vakantie dagen, hopelijk wen je eraan! Ik zou het vreselijk vinden maarja ik ben ook erg verwend.
Gelukkig maar dat meneer de bruin weet wat er moet gebeuren, ik weet het nog niet;-))

www.ine1149.web-log.nl zei

En nu weten we nog niet waar dat karretje voor gaat dienen.

Kan me voorstellen dat je even (nou ja even?) moest slikken toen je het aantal vrije dagen hoorde. Tsjaa, wat zal ik er van zeggen....?

Heb net je eerste blog gelezen!

Annemiek zei

Die vakantiedagen zijn er niet veel, maar Micky en ik hebben allebei het probleem van teveel vakantie uren opgespaard. Voor mijn vakantie zat ik aan het maximale, maar het is moeilijk vrij te krijgen, en zeker niet meer dan 2 weken achter elkaar. Ik denk dat het je wel zal meevallen, zeker omdat je ook maar halve dagen werkt.

Petra zei

@ martin
Ja is waar en het goede weer is hier bijna altijd, dat scheelt ook weer een hoop vrije dagen.

@ Anja
Ja je hebt gelijk, het heeft geen nut om te vergelijken. Maar toch he =)

@ Erna
Ja echt.. elluf komma drie.... Ben de dagen die ik tot december heb al allemaal kwijt inmiddels met al onze plannen. Dat gaat echt niet goed komem ;-)

@ Miranda
Ja dat is zeker zo. Vijf of 10 dagen is geen uitzondering. Dus ben gewoon een spekkopertje. En dan nog geen eens blij zijn he? hahaha. Het is echt erg met me gesteld!

@ Ineke
Wat leuk dat je het blog gelezen hebt. Is niet helemaal van mijn hand hoor. Is een Engelse vertaling. Maar wel door mij geplaatst ;-)

@ Annemiek
Oh dat is ook een probleem! Inderdaad te veel vakantiedagen. Al moet ik zeggen dat ik liever jouw probleem heb dan het tekort wat ik heb =)

Groetjes Petra