zaterdag 22 augustus 2009

Verkeerd verbonden

Ik had al gezegd dat het bedrijf waar ik werk net naast NC-State university in Raleigh is. De eerste dag dat ik er kwam werken kreeg ik een soort van parkeer vergunning voor in de auto te plakken. Dacht toen nog van nouja de parkeerplaats is toch groot zat en wat een gedoe. Maar nu weet ik waarom!

De studenten zijn terug in de stad!!! En komt de straat waar het bedrijf gevestigd is, weer tot leven. En dat is terug te zien aan het aantal auto's in en om Hillsboroughstreet. En aan de met dozen sjouwende studenten natuurlijk. Het lijkt wel een invasie! Zo in ene vanuit het niets. Aan het begin van de week zag je het een beetje, maar donderdag en vrijdag was het druk! Het nieuwe schooljaar gaat beginnen, dat is duidelijk. En iedereen die op de parkeerplaats bij ons parkeert en geen vergunning heeft wordt weggesleept. En zo wordt het uitzicht op de parkeerplaats ineens een heel stuk interessanter, dat begrijp je natuurlijk wel ;-)
Al heb ik nog niks zien weggesleept worden hoor. Het heeft wel wat, de bedrijvigheid vind ik. Al had het naturlijk leuker geweest als ik uitzicht had gehad op Hillsborough street. Maarja je kan niet alles hebben in het leven.

Het heeft nu zeker iets levendigs iets cultureels. Iets wat ik in Raleigh nog niet zo erg gevonden had. Al wordt Hillsborough street nu op de schop gezet en krijgt het zowaar niet 1 maar wel 2 rotondes binnenkort! Ja ja, het heeft zelfs in de krant gestaan!
Maar nu met al die studenten in de omgeving heeft het wel wat meer sfeer. Iets internationaals. Over internationaals gesproken. Ik werk dus binnen het internationale team van het bedrijf. En vind dat heel leuk. Andere achtergronden, mensen hebben toch een wat bredere blik op het leven en zijn ook echt buiten de landsgrenzen geweest. Dus ja, ik vind het leuk om in een internationaal team te werken. De meesten van hen spreken onderling ook de taal met elkaar. Zo spreekt de spaanstalige ook Italiaans en kletsen zij er op los met elkaar. En er zijn twee Franse medewerkers die elkaar in het Frans bestoken met woorden. Op 1 of andere manier klinkt het altijd net of het frans wat bozer praat. Het gaat ook naarmate hoe verder in het gesprek ook steeds sneller het praten. Daarbij komt dat 1 Franse medewerkster ook Duits spreekt en daarop weer met onze Duitse medewerker Duits praat. Nu dat zij weet, dat ik ook Duits spreek, praat ze tegen mij ook Duits. Maar mijn Duits is niet zo goed als het Engels. En mijn Engels is een heel stuk beter geworden, maar nog steeds niet zo vertrouwd als het Nederlands. Daarbij komt, dat mijn Duitse collega wel gewoon Engels tegen mij praat.

En ik moet zeggen dat het soms erg verwarrend is allemaal. En het gebeurt dan ook dat er een zin uit komt in een taal die niet helemaal compatible is met de persoon tegen wie ik praat. Wat daarop dan weer duidelijk te zien is aan het gezicht van de ontvanger zeg maar. Want heb ik net een Nederlandse brief zitten tikken hoor ik op de achtergrond Italiaanse verhitte gesprekken en in mijn rechter oor het Frans en Duits en dan begint mijn Duitse collega in het Engels tegen me te praten. Dus ja, dat is verwarrend! Zie het een beetje als zo'n ouderwetse telefoon centrale. Je weet wel waar een mevrouw echt die stekkertjes aan door verbindt. Van het ene gaatje in het andere gaatje en dan zegt "ik verbind u door". Maar die verbinding loopt bij mij nog wel eens spaak en is de connectie in het Nederlandse stekkertje gestopt en komt er ineens een zin in het Nederlands uit of Duits, of Engels. Moet zeggen dat de laatste optie mijn voorkeur geniet, want dat verstaan ze in ieder geval allemaal. Misschien moet ik dat gewoon maar ingaan voeren. Gewoon Engels praten, dan weten we allemaal waar het over gaat niet? ;-)

Groetjes Petra

11 opmerkingen:

Marjon zei

Jouw hoofd tolt volgens mij als je van je werk komt. Het lijkt me erg vermoeiend al die talen door elkaar.
Het zou inderdaad handiger zijn als iedereen gewoon Engels praatte, jullie zitten tenslotte in Amerika toch?

Martin zei

Heerlijk he, wonen en werken in een studentenstad!!! Dat heeft echt een bepaaldse sfeer, heel gezellig. Hier in Fort Collins in Colorado zijn 40,000 van de 120,000bewoners ook studenten. Wij hebben CSU (Colorado State University) hier zitten. Ik voel me heerlijk thuis, het houdt Ft COllins lekker jong en levendig en het krioelt er van de eetgelegenheden en barretjes. Daarom wil ik er nooit meer weg! lol

Kristel Holsbeek zei

Best wel grappig al die talen maar wel heeel leuk (vind ik persoonlijk hé)

Jasmino zei

Ha ha ha, je metafoor is wel leuk gevonden! Mijn oren zouden ook gloeien aan het einde van de dag, en mijn hersenen zouden ervan in de knoop raken als ik zoveel talen door elkaar zou horen.... ;-)

www.ine1149.web-log.nl zei

kan me voorstellen dat je soms een beetje tureluurs wordt van al die talen door elkaar. Paar jaar geleden waren we met Amerikanen in Duitsland, praatte ik Engels tegen de Duitsers, Nederlands tegen de Amerikanen en Engels tegen Sandor, pfft.

Succes er mee

Miranda zei

Hahaha, om af en toe tuureluurs van te worden denk ik. Maar zo krijg je in ieder geval weer je talen wat op peil lijkt me. Maar een saai dagje geloof ik niet dat je daar zal krijgen, tenzij ze allemaal hun stem kwijt zijn of zo.. Fijne zondag trouwens en ik hoop niet dat jullie al die buien krijgen die wij hier deze dag gehad hebben....al gingen ze wel jullie kant op.

Ymkje zei

Verwarrend en vermoeiend al die verschillende talen. En dat naast al die andere nieuwe dingen en indrukken van je baan, ppffffff!

elmarstel zei

wat is het dan als je thuiskomt lekker rustig......,daar geniet je dan dubbel van, haha

Anoniem zei

Ohoh, ik voorzie een crisis.
Elluf komma 3... Hoe gaat Peetje dat doen ben benieuwd naar je creatieve oplossingen. Denk dat hotel Glorie wordt gesloten anders is het nog niet rustig als je thuiskomt, wordt er weer gewoon doorgekwettert. hahaha
Alle gekheid op een stokje, wel lekker afwisselend zo.
Die Ron pimp je golfcar nou dat zou hier in NL weer een fantastische aflevering op tv opleveren.

Hoop dat je weer klaar bent voor de nieuwe week...
groetjes,
Ann

Annemiek zei

Dat is verwarrend. Een beetje Babylon dus.
Hier zijn de studenten ook terug gekomen dit weekend. Het inwonertal van de stad is verdubbeld.

Bibi zei

Hola,
Das ist sehr wichting, n'est ce pas?
Wat een heerlijk bruizende werk omgeving:-)