zaterdag 8 augustus 2009

18 + 3

Vanmorgen was het geheel bewolkt en zijn we met de hondjes bij Cymfony lake gaan wandelen. Het was wel warm, maar zonder zonnetje niet bloedje heet in ieder geval. We waren nog maar 5 minuten thuis en toen kwam de zon er door. Wat een timing! De hondjes hadden zo mooi even lekker kunnen wandelen. Want met het zonnetje was het zo ver in de dertig graden.

Op de terug weg van het wandelen hadden we een broodje van de Subway meegenomen en die hebben we in de porch op onze nieuwe tuinset op gegeten. Heerlijk vind ik dat!
Daarna zijn we naar het zwembad gegaan. Toen we aankwamen waren er wat ouders met jonge kinderen. Maar nadat die vertrokken waren, waren we alleen met de lifeguard. De lifeguard is er alleen 's middags als de glijbaan aan staat. Inmiddels kwam er nog een buurvrouw, waar ik een praatje mee had vanaf mijn ligbedje. En terwijl ik zit te kletsen met haar kwam er een Chrysler Voyager aangereden. En zie dat er 1 kindje uit stapt. Een Chinees kindje.

En daarna een Chinese vrouw en een Chinese man. En nog een Chinese man en nog een Chinees kindje. En zo ging het maar door. Er kwam gewoon geen eind aan!
Uiteindelijk kwamen er gewoon 18 mensen uit die Voyager. Echt ongelooflijk! Nou is de Voyager een ruime auto, maar zo ruim? De naam MPV deed de wagen zeker eer aan. In plaats van Multi Purpose Vehicle, konden we deze wel Multi People Vehicle noemen. Dat was duidelijk.

Alle 18 die er uit kwamen, natuurlijk vol kakelend in het Chinees, waren in zeer goede stemming en liepen uitbundig richting zwembad. En binnen een mum lag het gehele gevolg in het zwembad, ha ha ha. En ik denken dat ik veel meegemaakt had inmiddels. Nou dit was toch wel weer een hele aparte ervaring. Je waande je werkelijk in China. Of bij de afhaal chinees, dat kan ook. Wat een verhaal toch weer.

Nou hebben we een Chinese buurman in de straat achter ons en die had dus zijn hele familie mee genomen naar het zwembad. We hebben hier bijna geen regels bij het zwembad over het meebrengen van mensen. En het is ook nooit echt druk, maar met ineens 18 mensen in het zwembad was het gewoon ineens een drukte van jewelste. En dan ook nog allemaal gillend en krijsend natuurlijk.

De badmeester wist niet wat hem overkwam. Ervoor had ik nog even met hem gepraat en hij vertelde nog dat het bij dit zwembad altijd zo lekker rustig was. En hij regelmatig tijd had om gewoon zelf te kunnen zwemmen, omdat er niemand aanwezig was. Nou dat was nu mooi voorbij! Werk aan de winkel. Want zoals ik al zei, het leek wel of ik in Peking stond. Echt, je kan het je niet voorstellen wat een drukte en kabaal er uit die 18 mensen kwam. En toen ze dan ook nog eens allemaal tegelijk van de glijbaan afgingen was de pret helemaal compleet. Normaliter wachten de glijbaangangers totdat de gene die voor hen naar beneden is gegaan in het water is. Maar deze mensen gingen gewoon direct achter elkaar aan. Soort van kamikaze glijders zeg maar. Met alle gevolgen van dien. Want dat werd natuurlijk een puinhoop beneden aan. Bovendien bleek ook nog eens dat de Chinezen, of deze Chinezen in ieder geval, helemaal niet kunnen zwemmen. En er ging er zelfs 1 onder water en kwam toch even niet meer boven na de landing zeg! Moest de badmeester gewoon in actie komen! Dat had hij vast de hele zomer nog niet meegemaakt.

Al proestend kwam hij boven en zijn mede China zwemmers maar lachen..... Echt waar, hij stikte zowat, maar zij kwamen niet meer bij. Moet je voorstellen, 17 Chinese mensen helemaal in een deuk en luid lachend en nummer 18 is nog happend naar adem..... Je begrijpt dat ik gewoon geen tijd meer had voor mijn boekje natuurlijk. Wat een vermaak was er gaande in het zwembad! En dat op een o zo rustige zaterdagmiddag!

Het mooiste vond ik nog wel dat ze daarna allemaal in een rijtje langs de kant van het zwembad gingen. Met de handen vast aan de richel van het bad, zo naar het diepe. Zie je het voor je? 18 Chineesjes op een rijtje, schuifelend voorbij komen. En niet alleen kinderen, er waren ook een heel stel volwassenen. En die dan ook een soort van angstkreten uitslaan in het diepere gedeelte? Echt!! Dat is toch wel een heel zeldzaam iets toch? En ons zwembad is geen eens zo diep. Ik kan overal staan en het diepe is misschien 1.65 of zo? Je mag ook nergens duiken in het bad. Maarja, nou zijn Chinese mensen over het algemeen natuurlijk niet zo heel erg groot, dus voor hen is het voor hun gevoel vast dieper. Maar echt, dit zie je ook niet elke dag. Daar kunnen we het eens over zijn. En ik zat zo te lachen aan de kant. Wat een gezicht zeg!

Afijn, na de tocht langs de rand door het diepe, bleven ze hierna, collectief in het ondiepe. Dat was al spannend genoeg met die glijbaan erbij. Maar toen, toen zag ik ineens weer een Chrysler Voyager aankomen. En hoorde ook een Engels kreet door het Chinese geluid heen komen. En die kwam vanaf boven aan de trap van de glijbaan. "They are here!".... En de helft van het gevolg kwam het zwembad uit en ging naar de deur van het zwembad. En ik hield mijn hart vast. Nog zo'n Chrysler..... Dalijk komen er weer 18 familieleden uit de auto zetten. Ik had nooit voor mogelijk geacht dat dat uberhaupt kon, maar had het net hoogst persoonlijk kunnen aanschouwen. Stel je voor. 40 mensen in onze Cocoon pool? De badmeester zou er in blijven. Of heel hard weg rennen en we zouden hem nooit meer terug vinden, ha ha ha. Als eerste kwamen er denk ik een stuk of 8 noodles uit. Je weet wel van die drijfdingen. En was daardoor alleen al op het ergste voorbereid. En dacht aan 8 kinderen die te voorschijn zouden komen. En er volgde er inderdad 1, maar daarna nog een vrouw en de bestuurder en daarmee hield het op. Dus gelukkig, mijn telling hield op bij drie. Want toen ging de deur van de Chrysler op slot. Dat viel mee. Maar zo zaten er wel ineens 21 Chinezen bij ons in het altijd zo stille, beetje Cocoon-achtige, zwembadje. En had ik toch weer zo'n spijt dat ik mijn camera niet bij me had. Het had echt hele aparte plaatjes kunnen opleveren ;-)

Groetjes Petra

17 opmerkingen:

www.ine1149.web-log.nl zei

Prachtig..... en inderdaad wat ontzettend jammer dat je geen camera bij je had. Les voor de volgende keer.... altijd meenemen!

Monique zei

Wat een geweldig verhaal, ik lig werkelijk helemaal in een deuk! Je kan het zo beeldend vertellen alsof ik er zelf bij ben.

Geen camera nodig, ik geloof het direct!

Jasmino zei

Inderdaad jammer dat je geen camera mee had, ik had wel wat plaatjes willen zien! Zo grappig, zoals je erover vertelt.... ik lig dubbel hier achter mijn beeldscherm....

Petr@ zei

Geweldig..ik zie het helemaal voor me!
Dacht jij even een rustig middagje aan het zwembad door te brengen...

Miranda zei

hihihi, lachen! In ieder geval staat het op jouw geheugenplaat zo gegrift dat wij ons een levendig beeld erbij kunnen volgen hoor. Da's wel zo fijn. Toevallig geen Peking eend voorbij zien drijven?
Weet dat ze op de Oesterdam ook altijd in grote getallen kwamen. Zelfs met de BBQ en al, vingen vis, kreeft, mosselen en krab, wat vervolgens gelijk op de BBQ ging. En je moet weten dat er helemaal niet gevist mocht worden daar....Groetjes

Martin zei

Haha, ik lag helemaal dubbel bij het lezen van je verhaal en zag alles letterlijk voor me. Foto's waren dit keer niet echt nodig! Schitterend verhaal en zo herkenbaar...

De afgelopen week zat ik in Vegas voor mijn werk. Ik denk dat 70% van alle gasten Chinees waren. Normaal sta ik bijna altijd alleen in de lift, maar de afgelopen week heb ik de lift niet een keer voor mezelf gehad. Hele kudden Chinezen deelden de lift, van jong tot oud, elke keer weer opnieuw. Het leek wel of er geen eind aan kwam, haha...

Bibi zei

Hihii oh joh lachen, jammer dat je je camera niet mee had, die badmeester heeft ook gelijk weer even gewerkt voor de verandering hahaha!

Kristel Holsbeek zei

hihi ik lig ook in een deuk;-) idd spijtig dat je je camera niet bij had;-)))
BTW nog veel succes met je nieuwe job hé...wij zijn terug in Tahiti na een lange reis (die vermoeiender is geweest dan anders;-()

Anna zei

Dat is nog een story,was je rustige middag gelijk verstoord.
Je kan niet zonder camera.

M@riet zei

hahahahaha, wat een verhaal! Weer een voor de bundel ;-)hahahahaha

Bianca (jerbia) zei

Hahahahahaha, ik lig hier helemaal dubbelgevouwen onder de tafel! Hoe krijg je het voor elkaar om zo beeldend te vertellen!
Die badmeester heeft nu waarschijnlijk voor altijd een fobie voor Chrysler Voyagers ;)

Groetjes,
Bianca

Marjon zei

Wat een geweldig stukje weer, ik zag het helemaal voor me, die Chinezen in een rijtje schuifelend langs de rand. Wat jammer dat je geen camera bij je had.
Zo maak je nog eens wat mee op een rustige zaterdagmiddag.

Oh en niet meer over Subway praten hoor, ik krijg er zo'n vreselijke trek van.

Anja zei

Wat een heerlijk verhaal weer. Jammer dat je geen camera bij je had maar ik zie het helemaal voor me.

Annette zei

Hoi Petra,

Via via ben ik op je blog terecht gekomen en vond het geweldig om alles (vanaf de eerste blog) te lezen. Heeft ook eventjes geduurd kan ik je zeggen!! Ik begon eigenlijk te lezen omdat ikzelf familie in Charlotte en Greer SC heb wonen en wij dus met enige regelmaat in de US of A zijn geweest. Ik zal je blog zeker blijven volgen en wie weet zit er in de toekomst nog wel een ontmoeting in. Greets Annette...

Marchiena zei

Je heb je kostelijk kunnen vermaken (in je altijd zo stille privé bad) hahaha. Je hebt er weer een beeldend verhaal van gemaakt, maar een foto er bij was toch ook wel leuk geweest :p Die gaan vast terug komen.

Groetjes,
Marchiena

Petra zei

@ All
Bedankt voor de reacties. Ja moet toch maar gewoon mijn cameraatje mee gaan nemen he?

@ Martin
Dus jij had hetzelfde, hi hi hi. Wat kan de omgeving dan ineens veranderen met zo'n druktemakertjes bij je in de lift ;-)

@ Annette
Leuk dat je op mijn blog meeleest. Dus je bent hier al eens geweest. Dan zul je vast bekende plekjes herkend hebben. Charlotte is een hele leuke stad vind ik. En ja wie weet tot ziens een keer!

Groetjes Petra

Guus zei

Wat zonde joh, geen camera, maar ik kan me zo zonder ook helemaal een beeld vormen!