donderdag 30 juli 2009

Het zit er op!

Photobucket

Vandaag de laatste les gehad. Mijn laatste les met de dames. En aan het eind van de les kregen we zowaar het certificaat. Die is binnen! Medical Front Office Assistant, deel I, Medical front office procedures. Mijn uiteindelijk cijfer was 97.55% Helemaal niet slecht voor iemand die in geen jaaaaaaaaaren naar school is geweest toch?

Vandaag moesten we onze brochures presenteren die we gemaakt hadden voor een fictieve praktijk. Die van mij was van de huisarten praktijk van dokter G.E.T. Better. In de praktijk zat ook een kinderarts genaamd dr. CH. Ildern en een ENT specialtist dr. N. Ose (KNO arts in Nederland) En ook nog een gyneacoloog Dr. R.E. Lax. Verder had de praktijk nog een Griep prik drive-in in de maanden September en Oktober. De tekst luidde dan ook: "Roll down your window and roll up your sleeve. You'll be on your way again before you know it". De praktijk was handig gelegen in Washington DC. Net naast het grote witte huis op 1602 Pennsylvania Ave. Met een Google map er bij natuurlijk. Afijn het is te begrijpen dat ik dikke pret had met het verzinnen van al die leuke dingen. Het was mijn praktijk ten slotte ;-)

Photobucket

Photobucket

De andere dames hadden ook hun best gedaan. Zo was er de voeten specialist met de praktijk naam "Happy feet". En die hadden geen spreekuur in het weekend, "So sore feet, until Monday", aldus die brochure. En er was ook een praktijk van Dr. M. Mouse. Die als assitente Mrs. Minnie Mouse had. En er werkte een verzekerings specialist genaamd D. Duck, ook wel bekend als Dagobert. Bovendien was Dr. M. Mouse zelf afgestudeerd aan de universiteit van Florida. En hij had zich gespecialiseerd in het "Large Ear syndrom". En toen moest ik zooooo lachen.... Hoe kom je er op! Kortom het was een leuke middag.

Beter dan gisteren en eergisteren. Want toen behandelden we HIPPA en coding. HIPPA is de wettelijke vastlegging van de privacy regels binnen de gezondheidszorg in Amerika. En zoals te verwachten is dat een zeer ingewikkelde zaak. Zo moeten sommige zaken, zoals geboorte, overlijden, HIV en Aids diagnoses, doorgegeven worden naar bepaalde instanties. Maar verder mag eigenlijk de meeste informatie alleen met toestemming van de patient worden doorgegeven. Die hele regelgeving is enorm uitgebreid en daar waren we dan ook wel een middaagje mee zoet.

Coding is ook een ingewikkelde en beetje saaie materie. Het schijnt dat elke ziekte en behandeling die er bestaat een code heeft. En niet de ziekte of behandeling, maar de code wordt doorgegeven aan de verzekerings maatschappijen. Die daarmee de verdere afhandeling kunnen doen. En dan zou je denken dat dat allemaal in "een boekje" staat. Nou heb het "boekje" gezien en zeg maar gerust BOEK. Nog dikker dan het telefoonboek. Ongelooflijk. Er daarbij is een apart boek voor codes van diagnoses, maar nog zo'n heel telefoonboek voor procedures. De uiteindelijke behandelingen opgesomt zeg maar. Nog zo'n telefoonboek erbij. Eer je die allemaal een beetje uit je hoofd kent zit de harde schijf behoorlijk vol lijkt me....

Op zich wel goed te weten hoe dat nu allemaal werkt. Want er zijn hele specialisatie cursussen voor het coding gebeuren. De dames in de les waren daar heel erg in geinteresseerd, want het schijnt dat je met het coding verhaal goed geld kunt verdienen. En de boeken gezien te hebben, weet ik nu waarom. Maar om nog maar niet gelijk die coding stap te gaan nemen, heb ik voor een tussen stap Medische Terminologie gekozen voorlopig. Ook bij Wake Tech en die cursus begint 19 augustus en kan je gewoon thuis op je eigen computer doen.

Want ondanks dat ik natuurlijk heel blij ben dat ik maandag begin met mijn nieuwe baantje, vond ik het toch jammer dat ik level 2 en 3 van deze cursus niet kan doen. Die lessen zijn alleen maar overdag en dat gaat nu dus niet lukken. Maar omdat ik nu eigenlijk wel weer lekker "het leer proces" heb opgepikt in de afgelopen maand dacht ik deze cursus toch maar gelijk er achter aan te doen. We weten nu inmiddels hoe het "black board" systeem van Wake Tech community college werkt en hoe de vragen een beetje gesteld worden. Dus 19 augustus begint die les.

Uiteindelijk waren er van de 15 dames die er mee begonnen waren vandaag 9 over. Dus best nog aardig wat. En zowaar ben ik de enigste die niet doorgaat met level II. De andere dames gaan maandag verder met level II. Ik begin maandag ook en wel om 10.00 uur. Maar dan in Raleigh. Want dan moet ik me melden voor mijn eerste werkdag. Ook hartstikke leuk, maar zeker ook weer spannend.

Even nog voor de bewijslast naar de "lezers" toe en het altijd zo prettige afrondende plaatje, hier het echte bewijs van ontvangst van mijn nieuw verkregen certificaat. Even voor de duidelijkheid. Rechts is Mrs. Knott en links is "ikke" ;-)

Photobucket

Groetjes Petra

23 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Petra,

GEFELICITEERD! Fijn gevoel he?!
En misschien komt level II en III een andere keer wel.
Dat wordt vast een fijn weekend, reden om een feestje te houden ;-)
Leuk weekend gewenst en succes alvast voor maandag!
gr Jackie

dizzymisslizzy zei

Gefeliciteerd! Kijk, dat is mooi binnen en pakken ze je niet meer af! Veel succes met de volgende cursus!

Annemiek zei

Fijn dat je het gehaald hebt!
Ja, dat coding, ik weet ook niet hoe het precies gaat, maar wel dat we te horen krijgen als we niet goed documenteren. Dan kan het ziekenhuis geld mislopen.
En die HIPPA kan me gestolen worden.

elmarstel zei

gefeliciteerd met het behalen van je certificaat en veel succes maandag op je eerste werkdag.

Guus zei

Goed gedaan, gefeliciteerd!!

Wauw, die Coding is me er wat, lig je snachts in je bed alleen maar codes op te lezen...

Succes maandag en heel veel plezier daar!

Karin (dh) zei

Gefeliciteerd! Het ziet er allemaal zeer prof uit. En nu lekker weekend vieren, want maandag moet je weer aan de bak
:-)) Alvast heel veel succes gewenst.

Edwin zei

Gefeliciteerd Doctor "Bibber" haha
Leuk voor je. Nu nog je eigen Talk show

Groetjes Edwin

Anoniem zei

Had eigenlijk wel verwacht dat je met zón zwarte cape en zón gek zwart vierkantje op je hoofd op de foto zou staan whahahahaah.

Nee hoor hartstikke goed gedaan hoor.
Op naar je volgende uitdaging!!!!

Heel veel sterkte en succes maandag!

Erna

Petra zei

@ All
Bedankt voor de felicitaties en de succes wensen =)

@ Annemiek
Ik kan me er iets bij voorstellen dat HIPPA je gestolen kan worden. Wat een regels allemaal!

@ Ed
Hahaha, dr. Bibber. Die had ik ook als praktijk naam kunnen verzinnen. Maar hoe zou dat hier in Amerika heten. Dr. Shake? =)

@ Erna
Dat zei Ron ook al. Die miste de foto van het in de lucht gooien van het dat petje, ha ha ha.

Martin zei

Petra, gefeliciteerd!!! Wat leuk en knap, zoals je zelf al zegt omdat je al jaren niet meer naar school bent geweest! :-)

Ik lag hemaal dubbel om je brochure, echt waanzinnig gedaan en met dezelfde humor als ik het zelf ook gedaan zou hebben als ik een eigen brochure moest maken.

Jullie moeten de grootste lol hebben gehad tijdens die presentatie van de brochure. :-)

Petr@ zei

Gefeliciteerd met je certificaat! Je hebt het verdiend.
En wat leuk om zo'n folder te maken, helemaal naar je eigen fantasie.

Alvast veel succes gewenst maandag.

Marchiena zei

Hartelijk gefeliciteerd, helemaal toppie!
Ik vind je brochure geweldig, echt lachen :)
Voor maandag heel veel succes en werkplezier.

Groetjes en liefs,
Marchiena

Ymkje zei

Gefeliciteerd met je behaalde certificaat, super!
Ik heb erg moeten lachen om je brochure, ik kan me voorstellen dat de voorpret al geweldig was.
Heel veel succes voor maandag, je eerste werkdag.

Ymkje zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Mar zei

Dubbel gefelictieerd, met de certificaat en zo goed dat je er nog thuis mee verder gaat en spannend mandag die niewe baan. Ben erg benieuwd naar je ervaringen. Success!

Bibi zei

Ik geef je een applaus van achter de computer, harstikke goed gedaan en wat een mooie score!
Hilarisch ook weer, die folders.
Ik kijk alweer uit naar je volgende cursus volgend jaar, ben benieuwd wat je dan weer gaat doen hihi! Maar nog spannender is natuurlijk je nieuwe baan! Oooooh was het maar al maandag!

Anja zei

Van harte gefeliciteerd met je certificaat. Succes met je volgende cursus en met je nieuwe baan natuurlijk.
Groetjes,
Anja L.

Anna zei

Hoi Petra,
Gefeliciteerd, knap hoor na zo'n lange tijd niet in de schoolbanken en dan nog alles in het Engels.
TOPPIE TOPPIE.
We hebben genoten van de verhalen.
Gerard en Toos

www.ine1149.web-log.nl zei

Gefeliciteerd Petra, dat diploma ziet er indrukwekkend uit.
Prachtig al die mooie namen.

Voor a.s. maandag: succes !

M@riet zei

Gefeliciteerd!!!!!!

Super gedaan hoor ;-)

xxxx
Mariet

Anja zei

Gefeliciteerd, dat heb je maar mooi binnen!
Veel succes maandag op je 1e werkdag !!

Anoniem zei

Hello !.
You may , perhaps curious to know how one can manage to receive high yields .
There is no initial capital needed You may begin to get income with as small sum of money as 20-100 dollars.

AimTrust is what you need
AimTrust incorporates an offshore structure with advanced asset management technologies in production and delivery of pipes for oil and gas.

It is based in Panama with affiliates around the world.
Do you want to become an affluent person?
That`s your chance That`s what you wish in the long run!

I`m happy and lucky, I started to get income with the help of this company,
and I invite you to do the same. It`s all about how to select a proper companion utilizes your money in a right way - that`s AimTrust!.
I make 2G daily, and my first investment was 500 dollars only!
It`s easy to start , just click this link http://ebukixedu.freewaywebhost.com/uwisot.html
and lucky you`re! Let`s take this option together to get rid of nastiness of the life

Anoniem zei

Hello !.
You re, I guess , probably curious to know how one can make real money .
There is no initial capital needed You may begin earning with as small sum of money as 20-100 dollars.

AimTrust is what you need
AimTrust represents an offshore structure with advanced asset management technologies in production and delivery of pipes for oil and gas.

Its head office is in Panama with offices everywhere: In USA, Canada, Cyprus.
Do you want to become an affluent person?
That`s your chance That`s what you really need!

I feel good, I began to take up income with the help of this company,
and I invite you to do the same. It`s all about how to choose a proper companion utilizes your savings in a right way - that`s AimTrust!.
I earn US$2,000 per day, and my first investment was 500 dollars only!
It`s easy to join , just click this link http://gimopynup.greatnow.com/bemeguf.html
and go! Let`s take our chance together to feel the smell of real money