donderdag 9 juli 2009

Min 1

Gistermiddag bij aankomst bleek 1 dame niet meer terug te keren. De dame die me bij mijn mouw had getrokken. Min 1 dus.... Waarschijnlijk zag ze het toch niet zitten. Mevr. Knoop begon de les dan ook met nadrukkelijk te zeggen, dat als je iets niet snapt vraag haar het dan. Ze zou je echt komen helpen en niet de les uit zetten. De cursus is volgens mij voor sommige dames verplichte kost en moet gedaan worden om de werkeloosheids uitkering te ontvangen. Dus misschien daarom ook die grote angstige ogen, van dit gaat me geld kosten..... Het schijnt dat nadat ik weg gegaan was het allemaal nog wel even geduurd had, voordat alles gesaved was en de computers uit gezet waren.

En zowaar vandaag werd er inderdaad gevraagd door de dames. En Mevr. Knoop had het er maar druk mee. We moesten door aan ons essay in Microsoft Word in het begin van de les. En de vrouw naast me zit had haar essay al klaar, zei ze tegen mij. Nu moest ze het alleen nog zien te versturen. Maarja,..... waar vind ik nou dat memory stickje terug op de computer. Na een paar keer zuchten en steunen heb ik haar dus geholpen. Maar laat ik nou in eerste instantie ook niks vinden. En toen ging ze al gelijk tekeer over haar dochter, want..... die zou het allemaal gisteravond gemaakt hebben. En nou was het toch niet goed en wat nu? Grote paniek weer en haar dochter zou het wel horen vanavond. Hmmm, dat is vals spelerij niet? Je dochter je opdrachten laten maken?

Dat zei ik niet hoor, maar bedacht me wel dat als deze vrouw dan inderdaad strakjes een baan vindt met haar nieuwe diploma en dan daar achter die computer zit? Wat dan? Natuurlijk niet mijn probleem, maar volgens mij sta je dan de volgende dag weer op straat. En kan het bedrijf weer beginnen met het zoeken naar een geschikt persoon, die hopelijk geen dochter heeft die haar huiswerk gemaakt heeft tijdens de cursus....
Maar okay, uiteindelijk vond ik het bestandje dan toch. Het had iets met de verschillende versies van Word te maken en kon het spulletje toch verstuurd worden. Wat een opluchting voor mijn buurvrouw.

Tijdens deze les alweer nieuwe opdrachten er bij gekregen. Echt waar, lesdag 3 en nog meer "huiswerk". Huiswerk, wat ik al in geen jaren meer gehad had. En daar toch wel een beetje aan moet wennen. Als eerste moeten we een brochure gaan ontwerpen in Publisher voor een praktijk. En als tweede een handboek maken wat in een praktijk gebruikt kan worden. Dus bepaalde procedures vast leggen. Ja ja, echt het is puur werken! Ik ben echt "back to school". En dat alles moet eind juli klaar zijn.

Gelukkig ook nog goed nieuws want voor mijn 1e test had ik 100% gescoord, wat inhoudt dat je geen fouten gemaakt had. Yeah!!! Nou gaan die uitslagen tegenwoordig heel anders op school. Kreeg ik vroeger mijn ingeleverde papiertje terug met een grote krul en daarbij het cijfer. Maar nee, zo werkt dat niet meer. Dat gaat nu per computer, heb ik gisteren geleerd. Iedere student krijgt een inlog naam voor "blackboard". Blackboard kun je op elke computer die internet heeeft bekijken. Je logt in en dan zie je jouw uitslagen. En dat niet alleen je ziet ook de gemiddelde cijfers van de klas. Zo was het gemiddelde 82,5% voor deze test. En ik zag ook nog hoeveel testen er nog te gaan zijn.... En dat zijn er nog heel wat helaas. Vond die 100% wel leuk staan eigenlijk. Wilde dat eigenlijk wel zo houden, maar grote kans dat dat niet gaat lukken met het aantal nog te gaan ;-)

En, al die testen moeten we in het vervolg ook in Blackboard gaan maken. Je moet alles digitaal inleveren. En dat is voor Knoopie natuurlijk makkelijker nakijken. Of beter gezegd, niet nakijken. De computer rekent de uitslag al gelijk uit. Want als je in de test op "Submit" drukt, heb je twee secondes erna al de uitslag. De techniek staat voor niks! Natuurlijk bracht het hele blackboard gebeuren de nodige tumult in de klas. Waar is submit? En ik zie helemaal geen vragen? En ga zo maar door. Maar, wat nou nog het ergste volgens de dames was, is dat er rechts boven in het scherm een klokje mee liep. En dat klokje vertelde je precies hoeveel tijd je nog hebt om de test af te maken. "Worden we daar even peuneveu van zeg!", aldus de achterbuuf.

Echt, het is zo gezellig met de dames! Vandaag laatste dag van de week en hebben we even pauze tot maandag. Kunnen 'we' even bijkomen van alles ;-)

Groetjes Petra

11 opmerkingen:

Miranda zei

Gut oh gut, dat wordt nog wat. Maar je eerste 100% zijn binnen. Knap toch als je zolang niet meer in de schoolbank gezeten heb. Op naar de volgende. Onze kids krijgen overgens hun punten wel zo terug, maar leveren alles gewoon ouderwets op papier in trouwens.... of uitgeprint. Succes met je huiswerk!

Bibi zei

Heey wat goed joh! Je eerste 100% score! Ga zo door.
Die dames moeten toch wat vaker achter de computer gaan zitten en voor zichzelf wat dingetjes gaan uitzoeken hoor, vind ik, want voor je het weet komen ze allemaal aan je mouw trekken.

Anna zei

Hoi Petra je hebt er maar druk mee .
Ik vind het wel knap dat je dit allemaal doet want er gaat enorm veel tijd inzitten.
Je kan wel een computer cursus er achter aan geven voor die andere damens.
Sterkte de komende tijd. Toos

Anna zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Anna zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
www.ine1149.web-log.nl zei

Zoooo, dat is pittig! Ik ben heel benieuwd hoeveel van die dames er uiteindelijk over zullen blijven. Ik zie het nog gebeuren dat jij dat als enige bent.

gr, Ineke

Marchiena zei

Super zeg een 100% score. Je gaat het wel heel erg druk krijgen als ik het zo lees, dat wordt in het weekend blokken:)

Groetjes,
Marchiena

Annemiek zei

Fijn die 100%.
Als je niet eens weet wat save is en versturen, ja dan wordt Blackboard ook een probleem. Heb het zelf allemaal een paar jaar geleden moeten uitzoeken. Ik geloof wel dat er een tutorial was, misschien iets om de dames op te wijzen.
Voor ons ouderen die niet met computer zijn opgegroeid is het echt even wennen hoor!

Petra zei

@ Annemiek
Nu er gewoon gevraagd wordt, gaat het allemaal een stuk beter. Je kan beter vragen dan met de cursus stoppen toch? En iedereen zit daar om te leren. De 1 wat meer dan de ander, maar daar gaat het om denk ik. De druk zo die eerste dagen is denk ik behoorlijk hoog, maar Mevr. Knoop is zeker erg geduldig. Dus komt vast nog goed.
Sommigen mochten de test op Blackboard vandaag nog overdoen om dat er op verkeerde knoppen was gedrukt ;-)

Anja zei

Ohh, goed hoor een 100 % score. Ik benieuwd of er nog meer cursisiten af zullen vallen. Succes met je huiswerk.

Tink zei

Tjeeee Petra wat een opwindend leven heb jij toch ;-) Leuk hoor, je maakt nog eens wat mee! Misschien moet ik daar ook eens over nadenken zo'n cursus, geeft in ieder geval weer weken blog stof! ;-)

Ik kijk nu al uit naar je volgende school verhalen ;-)