woensdag 1 juli 2009

Zomer

Gisteren moest ik wat boodschapjes doen en ging naar de Kroger supermarkt. Op dinsdag.... En op dinsdag moet je eigenlijk niet bij de Kroger zijn want dan krijgen de senior citizens, oftewel de 65-plussers, 5 % korting. Sterker nog, als je in Amerika 60 bent dan ben je al een senior citizen. Maar dat terzijde. De gemiddelde leeftijd gister bij de Kroger lag rond de 80. Denk dat er net een busje los gelaten was. Niet erg, geef ze groot gelijk, want 5% korting, is mooi 5% korting. Echter, wil ik dan liever niet in de winkel zijn. Had bij het eerste pad in supermarkt al spijt.

Dwarse karren, verdwaalde senioren en volop schuifelaars. Niet handig als ik even een flitsbezoek wil brengen aan de supermarkt. Maar ik moest het er mee doen, ik wist het van te voren. Dus het werd boodschappen doen met hindernissen en vriendelijke glimlachjes om toch vooral er hier en daar langs te kunnen. Ik kwam eigenlijk om appels te halen en terwijl ik op de groente afdeling liep viel mijn oog op deze bloemkool.

Photobucket

Knal oranje! Dat zou wat wezen voor Koninginnedag dacht ik nog. Of voor het WK voetballen. Vond het geen gezicht eigenlijk en moest er een fotootje van maken gewoon. Hij leek wel misselijk deze bloemkool. Alsof hij teveel peentjes op had of zo?
Thuis de oranje kool gegoocheld en het heeft verder dus geen betekenis het oranje zijn. Alleen dat het wat variatie op tafel brengt. Wat er allemaal niet verzonnen wordt! Echt alsof ik liever een oranje kool neem dan de witte? Maar...., indien oranje niet bij uw tafel dekking past, hij is er ook in het paars en licht groen te krijgen. Dus mocht u nog twijfelen? Kortom doe eens gek en stap over op oranje bloemkolen voor de verandering. Uw familieleden zullen het waarderen ;-)

Dinsdag avond zijn Ron en ik naar de film de Proposal geweest met Sandra Bullock en Ryan Reynolds. Hartstikke leuke film. Erg grappige stukjes en gelukkig een happy end.De film speelt voor een groot gedeelte in Alaska af. Althans dat doet de film geloven. Maar bij het zien van de haven van zgn. Sitka, Alaska, de straatjes met de leuke winkeltjes in de film, moest ik gelijk denken aan Rockport, Massachusetts. Het was helemaal niet opgenomen in Alaska en die bergen erachter in beeld, waren gewoon nep. Toen eenmaal de rode schuur in beeld kwam wist ik het zeker, het was gewoon echt opgenomen in Rockport.In 2006 waren we daar op vakantie geweest en had ik nog met een oudere man een poosje over die schuur gepraat. Hij zelf maakte houten boeien van zwerfhout.En nu in de film precies het stukje waar wij hadden staan praten. De fuiken waren meerdere keren in beeld en ook het stuk grind waar de hondjes toen in de schaduw hadden gelegen. Daar moest Sandra Bulluck nu haar koffer door heen slepen. Wat grappig om terug te zien en te herkennen. Het was ook echt een heel idylisch dorpje. Maar duidelijk geen Sitka, Alaska maar gewoon in Rockport aan de Oostkust van Amerika.Vandaag was de koffie bij mij en vanmorgen had ik ineens het idee gevat om dit keer bij het zwembad de koffie te houden. Dus koffie mee en met de NL-dames afgesproken bij "the Pool". Het was er heerlijk. Want niet alleen in Nederland is het warm, hier zitten we ook dik in de dertig graden en dan is het bij het zwembad echt veel lekkerder. En voor de kinderen, die nu ook vakantie hebben, natuurlijk ook veel leuker!Kortom het is hier echt zomer! Vrijdag is het drie juli en is Ron vrij van het werk, want zaterdag is het 4 juli, oftewel Independence day en dat is altijd een vrije dag en die is nu verschoven naar de vrijdag. Dus een lekker lang weekend voor ons. Voor zaterdagavond waren we eerst uitgenodigd voor een 4th of July feestje bij buuf Judy, daarna kwam buuf Laura vragen of we bij hen ook langs kwamen en daarna kwam boertje Jeff ook nog vragen of we bij hen in het schuurfeest langs zouden komen. Weet niet hoe we het voor elkaar gaan krijgen, maar we zullen dus bij alledrie langs gaan waarschijnlijk. Wordt nog wat....

Dus....

Photobucket

Behalve in Juli, want dan is ie dicht ;-) Vond het wel een grappige tekst die ik hier in de buurt bij een winkel tegenkwam .

Groetjes,
Petra

7 opmerkingen:

Cisca zei

Wat ontzettend grappig dat je een plek uit een film herkend in het echt.

Net als het huis van Marley and me, aka the MilkMansion ;-)

elmarstel zei

welke kleur een bloemkool ook heeft, hier komt hij niet op tafel, brr......nie lekker nie.

haha, genept door de film, maar met sandra b. ....wil ik hem toch wel graag zien, haha.

Petra zei

@ Cisca
Ja dat is waar ;-)
Milkmansion zag ik inderdaad ook terug in een film, hi hi hi.

Annemiek zei

Leuk dat je die plek herkent!
Hier krijgen de seniors op dinsdag gratis koffie in de supermarkt, het heeft dan meer van een sociale functie, en je kunt ook maar beter wegblijven als je haast hebt.

Anna zei

Kan je de bloemkool op tafel zetten met de WK voetbal denkje aan Nederland.
Lekker gezellig lang weekend.

Bibi zei

Als de kleur van bloemkool van nature oranje was zou ik het wel kopen maar dit lijkt me geen prettig idee dat er mee gerommeld is.
Grappig dat je die plaats herkent!Veel plezier dit weekend, je hoeft je in elk geval niet te vervelen. Ga je nog een Dudok taart meenemen naar een van de drie?

www.ine1149.web-log.nl zei

Haha, van die 60+ korting hebben wij ook een paar keer geprofiteerd. Overigens wordt er in sommige hotels al bij 55 korting gegeven!

gr, Ineke