dinsdag 14 juli 2009

Nieuwtje

Trudy en Mariet, ik had vandaag en van de week om jullie achter gelaten berichtjes wel een beetje binnenpretjes. In hun comments hadden ze het namelijk over het bundelen van mijn blogperikelen. En laat ik daar nu al een paar maandjes mee bezig zijn! Echt waar! Het begint inmiddels al ergens op te lijken ook. En vond het daarom wel leuk om jullie berichtjes te lezen. Dus wilde eigenlijk ook het "nieuwtje" met jullie als vaste bloglezers delen.

Ben er nog wel even verder mee bezig hoor. Maar de titel is verzonnen en de kaft is ontworpen. En....., er zijn zeker al 200 bladzijdes. Dus er komt echt schot in! Wie had dat kunnen denken, toen ik aan dit blog begon? Veel meer wil ik er nog niet helemaal over zeggen, maar wil wel alvast de kaft met jullie delen. En met de kaft is dan ook gelijk de titel bekend ;-) Zijn jullie er klaar voor?

Photobucket

Zo dat is eruit! Was ook hartstikke moeilijk voor mij om dat zo lang voor me te houden... Zit er al een poosje op te broeden en dan zo lang je mond er over houden? Dat gaat meestal niet zo gemakkelijk bij mij. Vooral omdat ik het resultaat nu toch wel erg leuk ga vinden. Had toch wel weer een paar "oh ja"-momenten toen ik veel stukjes terug las. De keer dat ik met mijn giecheltje in de greppel ging tijdens het hardlopen met de hondjes, de vele ervaringen hier in winkels, cakedecorating en wat al niet nog meer. Soms vergeet je dingen die je meegemaakt hebt eigenlijk al heel snel weer. Sommige zelf graag nog iets sneller dan de ander, niet waar? Maar ik vond het leuk om de stukjes weer terug te lezen. En strakjes heb ik al die toch wel vaak lachwekkende verhalen, ook voor mezelf in een bundel, om daarmee nooit meer te vergeten. Eigenlijk super leuk! Dus ook deze wordt vervolgd. Maar Mariet en Trudy, jullie zijn op de hoogte ;-)

Vandaag was ook presentatie dag op de cursus. Ik had mijn interviews gedaan met twee assitentes en daar op Powerpoint een presentatie van gemaakt. Gelukkig was ik er al helemaal klaar mee en wilde hem vanmorgen nog even door lezen en nog een keer goed nakijken. Blijkt ineens dat onze nieuwe laptop die Microsoft office heeft, alle 2007 documenten geblokt heeft. En waarom? Ik kon het niet vinden. Elke keer gaf hij een foutmelding "document has been blocked". Ik dacht dus dat ik een verkeerde knop in had gedrukt ofzo. Dus ik die hele laptop op zijn kop en alles ingedrukt en nagekeken. Laptop weer aan en uit, maar nog steeds dezelfde kreet. En eerlijk gezegd, daar werd Petraatje niet blij van. De iPod en toggle keys ervaringen van weleer kwamen al weer boven en echt ik was niet te genieten. Net nu vanmorgen zeg. Moest om half 1 de deur uit en dan gaat die computer gekke fratsen uithalen.

Maar ik herinnerde me in mijn boosheid nog wel wat Ron toen gedaan had, toen het toetsen bord op die toggle keys toestand stond. Hij had toen namelijk op internet gekeken wat het zou kunnen zijn. En ik dus gegoocheld op "blocked documents Microsoft". En ja hoor, er kwam een hele riedel uit. Ik was dus niet de enigste die dat over kwam. En al snel had ik in de gaten dat ik dus helemaal niet een verkeerd knopje had ingedrukt, maar dat de proef periode voor Microsoft office op onze computer verlopen was. Jemig dat is snel zeg!!! We hadden hem nog maar een maand ofzo! Lekker is dat! En dat nou net vandaag..... Zal je net zien.

Persoonlijk had ik het ernstig kunnen waarderen van Microsoft, als ze dat gisteren bij het afsluiten al aangekondigd hadden. Maar nee, dat gaan we niet doen, dachten ze bij Microsoft, dan weet Petra het ook! Nee we doen gewoon morgen ochtend, net voordat ze die presentatie heeft, die documenten op slot. Dan zullen we pas lol beleven ;-) Ja dikke pret was het zeker.....

De oplettende lezer begrijpt, dat Microsoft nu in dezelfde categorie bij mij valt als de iPod. "Niet gebruikersvriendelijk", laten we duidelijk zijn! Sjongejonge. Zat ik dan. En nu? Onze andere computer heeft de 2003 versie en die kon die documenten dus niet uitlezen. Want dat was veel te ver na zijn tijd natuurlijk. Geef hem eens ongelijk, grrrrrr. Zou natuurlijk ook te veel voor de hand liggend zijn.... Zucht....

Dus ik wat vroeger naar de les vandaag en daar op de computer voor de zekerheid nog maar een keer alles nagekeken en verder uitgeprint. Daarna alle brieven en verslagen die ik gedaan had omgezet naar de 2003 versie. Zodat ik er weer op de laptop thuis aan kan werken.

Afijn de presentatie dan eindelijk.... Het leek toen ik de klas binnen kwam net een kippenhok. Want al was ik vroeg er waren dames die nog vroeger waren. Zouden zij ook computer problemen gehad hebben vanochtend? Het was een gekakel van jewelste. Zouden het de zenuwen geweest zijn? Het viel me ook op dat iedereen ineens in "pak 1" was. Oh jeetje, die had ik natuurlijk weer niet zien aankomen. Ik was gewoon in mijn "door-de-weekse" outfit. Jeetje, dat was wel weer opvallend. Eigenlijk had ik dat nu ondertussen ook wel kunnen bedenken. Niet dat ik er niet netjes uitzag, maar ja tegen een strak in pak verhaal kon ik eigenlijk niet op.

Maar in ieder geval de presentaties begonnen en degene die de eerste was hield een pleidooi van zo'n 25 minuten. Allemachies..... en ook nog alles op een vrij monotone manier. Dit werd nog een lange middag. Van te voren was duidelijk gezegd dat de presentatie iets van 5 minuten mocht duren. Mocht iets langer, maar vast niet 5 keer zo lang. En zo waren er meer. Toen ze eenmaal begonnen met praten waren ze niet meer te houden. En dan ook nog twee keer 5 verschillende vragen, die uitgebreid beantwoord werden. Een iemand ging na de vijf vragen ook nog een gehele uitgeprinte website zowat voor lezen. Daar gingen de minuten weer....

Op zich was het wel leuk om te zien wie iedereen geinterviewed had. En wat voor vragen ze gesteld hadden. Knoopje had verteld dat als je beeldmateriaal bij je had in de vorm van een brochure van de praktijk of in een powerpoint presentatie of iets anders, je extra credits zou krijgen. En er waren dus diverse brochures te zien. Maar er was ook de oudste vrouw in de klas die het wel heel leuk bedacht had, vond ik. Ik moet altijd wel om haar lachen. Ze kan goede zelfspot geven en dat kan ik wel waarderen. En heb echt respect dat ze op haar leeftijd, omdat ze ook ontslagen was, zich wil omscholen. Heel wat voor te zeggen natuurlijk.En zo was zij niet in "pak 1" gekomen vandaag, maar in scrubs. Scrubs zo noemen ze hier de dokters en verpleegsters outfit. Echt heel leuk bedacht. Ze had zich dan ook vandaag gelijk de rol van verpleegster toe bedeeld en dat gaf wel een extra dimensie aan de middag. Want de spanningen waren erg te voelen in de klas, dus als er hartklachten mochten komen, konden we bij die "mevrouw in de scrubs langs komen". Bij mij ging de presentatie best aardig. Ondank dat alles in het Engels moest, wist ik me aardig te redden. En uiteindelijk kreeg ik zelfs geen aftrekpunten voor de uitspraak. Iets wat ik toch wel verwacht had. Want juist daarom had ik een powerpoint EN een brochures mee genomen. Omdat wat te compenseren, zeg maar. Wie niet Amerikaans is moet slim zijn, niet? Maar het viel allemaal meee en kreeg het volle aantal punten.

Ik had een Nederlandse assistente en een Amerikaanse geinterviewed en dat idee viel in de smaak. Bij Knoopje, maar ook bij mijn klasgenotes. Er volgde na mijn presentatie een heuse discussie over de verschillen in gezondheidszorg in de beiden landen. Het grote voordeel van de powerpoint presentatie was dat het licht uit moest om het scherm goed te zien, waardoor ik zelf niet zo het gevoel had voor een klas te staan. Dus ook die hebben we weer gehad ;-)

Verder had ik het gisteren toch goed ingeschat met de reactie van mijn buurvrouw. Ik had haar toen een soort van jaloers zien kijken, naar onze achter buurvrouw die vertelde dat ze met de cursus zou stoppen. En ja hoor, vanmiddag naast me een lege tafel. In de pauze vroeg ik aan Mrs. Knott of ze wat van Cindy gehoord had. En ze vertelde me dat ze vanmorgen een mailtje van haar had gehad dat ook zij eerst liever een cursus Word wilde gaan volgen. Dus alweer, min 1.....

Morgen weer een nieuwe ronde, nieuwe kansen...

Groetjes Petra

31 opmerkingen:

Anja zei

De kaft ziet er heel mooi uit!!
Ik ben benieuwd naar de inhoud maar ben er van overtuigd dat het goed gaat worden. Je hebt een gezellige schrijfstijl en ik geniet van je verhalen.

Anoniem zei

Wat leuk een eigen bundel!!! Eindelijk gaat het er van komen.

Groetjes Jenny.

Petr@ zei

Een goed idee, om je belevenissen te bundelen.

Sowieso is een blog natuurlijk een leuke manier om je avonturen nog eens terug te lezen, want je vergeet inderdaad zoveel wat je allemaal hebt meegemaakt.

Fijn dat je presentatie goed ging. Leuk dat je zowel een Nederlandse als Amerikaanse hebt geinterviewd, om zo de verschillen in beide landen aan te kunnen geven. Soms toch best handig om met een been in een ander land te staan.

Annemiek zei

Wat leuk dat je je blog gaat bundelen! Ja, wat je zegt over dingen vergeten is helemaal waar. Ik schrijf ook wel eens verhaaltjes over mijn patienten, maar die zet ik niet op mijn blog. Als ik ze later nog eens nalees is het 'o ja'.

Ha, ik zit nu ook in zo'n blauwe scrubs, klaar voor mijn werk.
Fijn dat de presentatie zo goed ging. Misschien moeten de dames eens naar "Death by Powerpoint" kijken, om te zien wat niet te doen in een presentatie :)

Bibi zei

Wow je kaft ziet er goed uit, en de titel is ook leuk verzonnen. Hoe ga je het uitgeven?
Je doet het wel goed zeg, met die cursus. Effe wat interviews doen en dan presenteren, goed hoor! Die dame in de scrubs is wel een bijzondere dame denk ik:-)
Dus weer min 1, het lijkt wel een eliminatie programma hihi

www.ine1149.web-log.nl zei

Wat een leuke kaft, Petra, dat ziet er heeeel profesioneel uit. Horen we t.z.t. nog van je waar we je boek kunnen bestellen?

gr, Ineke

Anna zei

Wat een gedoe met die computer.
Ik las in de krant dat microsoft office vrij geeft voor de gewone man en bedrijven moeten gewoon betalen.
Dus misschien nog hoop voor de nieuwe versie.
Leuk dat de presentatie nog gelukt is.
Toos

Anoniem zei

Nou Petje af hoor voor je presentatie, ik doe het je niet na.
Je boek titel en foto vindt ik helemaal super.

Erna

Petra zei

@ Anja
Bedankt hoor. Het worden de losse verhaaltjes. Dus niet waar ik de afgelopen jaren gegeten of geshopt hebt, hi hi hi. Dat zou wel een heel dik boeken worden misschien ;-)
Maar het wordt dus een selectie zeg maar uit stukjes die ik leuk of apart vind.

@ Jenny
Thanks meid! Eindelijk ;-)

@ Petra
Ja precies die Hollandse kijk op dingen kan soms best ineteressant zijn.

@ Annemiek
Deadth by Powerpoint???? Klinkt erg griezelig, ha ha ha.

@ Bibi
Het zal via een uitgeverij uitgegeven worden. Ook nieuw voor mij hoor, maar we gaan het allemaal meemaken.....

Ja alweer min 1, het gaat in rap tempo zo, elke dag 1.

@ Ineke
Zodra er tastbare boek resultaten te zien zijn, laat ik het weten!

@ Anna
Hmmmm, dat zou DE oplossing zijn. Dit was echt niet leuk. Als ze het nou van te voren meldden, maar nee dat was niet zo. (wordt er gewoon weer boos om, ha ha ha)

@ Erna
Thanks Erna. Het heeft overuren voor de bovenmasse bezorgd, maar er is wat moois uitgekomen ;-)

Anoniem zei

Geweldig... kan toch geen toeval wezen (dat blogboek)wordt een bestseller!!!!!!
Ik bestel er alvast 1, wel gesigneerd graag....Mariet en ik willen het ook wel ophalen hoor...hihihi
Goed die cursus hoor, petje af...

X Trudy

Anoniem zei

P.S. Het bijzondere ervan is dat ik dus niet wist dat Mariet dit ook geopperd had...

Trudy

Petra zei

@ Trudy
Nog leuker toch? hahaha.
Tuurlijk zal ik hem voor je tekenen ;-)

Anoniem zei

éindelijk Petra.. had het geloof ik al gezegd toen we jaren terug ( is dat echt al zo lang geleden :) ) en keer op de dijk liepen, toen je terug was in Nld voor je vakantie.
Ben erg benieuwd.. het wordt vast enorm leuk, enne tuurlijk wil ik ook een exemplaar :D

Groetjes Marisca

ann en ron zei

Ha die Peetje,

You've got mail.

Hoop dat het je wat op weg helpt maar je hebt je er alweer fantastisch uitgered.

gr,
Ann

www.hildezug.com zei

Wat een leuk idee om je verhalen te bundelen... Ziet er prachtig uit!

Alweer min 1? Ben benieuwd naar de volgende afvaller...

Groetjes,

Marchiena zei

Super dat je verhalen gebundeld gaan worden. Ik ben heel benieuwd welke keuze je gemaakt hebt uit je blog.

Jammer dat er weer een cursist is afgevallen. Jij gaat in ieder geval lekker, petje af hoor.

Groetjes,
Marchiena

Bianca (jerbia) zei

Wat ontzettend leuk dat je verhalen gebundeld gaan worden! De kaft ziet er in ieder geval geweldig uit! Ik wil tzt ook een gesigneerde versie hoor ;)

Fijn dat je presentatie goed ging.

Groetjes,
Bianca

Petra zei

@ Marisca
Je was inderdaad 1 van de eerste die het tegen me zei. Leuk dat je nu nog steeds mijn blog leest. Kwam bij mijn zoektocht naar leuke blog verhalen je foto's van Zierikzee in de sneeuw weer tegen. Waren echt prachtige foto's!
En had toen zo graag even terug gevlogen om over het rode paadje te lopen in de sneeuw ;-)

@ Ann
Thanks for the mail. Die gaan we proberen. Volgende keer bel ik eerst jou als ik weer een apparaat het raam uit wil gooien, hi hi hi.

@ Hilde
Dank je wel. Er was er wel 1 minder vandaag, maar volgens Knoopie kwam die morgen weer.....

@ Marchiena
Het was nog een moeilijke keuze eigenlijk hoor. Maar Chilidog zit er wel in ;-)

@ Bianca
Dank je wel, ik krijg het nog druk met al die handtekeningen. Moet ik misschien toch maar op gaan oefenen ;-)

Kasaka zei

Good for you! Ik krijg al zo lang opmerkingen, dat ik mijn blog zou moeten bundelen, maar ik zou niet eens weten, waar te beginnen! Ik ben benieuwd hoe het wordt. Als je trouwens problemen met Microsoft hebt, laat me even weten, wat het precies is. Rick heeft al menige internetvriendin geholpen :).

Guus zei

Super idee!

Zo denkt Jos, mijn man, ook al een tijd om zijn hyvesblog te gaan bundelen. Hoe? Geen idee, maar toch, leuk voor later.

Ik weet niet of je bij zijn hyves kunt kijken, denk het wel. Mocht je een keer zin en tijd hebben, je vind hem via mij;-)

Enneh... we kijken uit naar @ the USA!!!!

M@riet zei

Ben trots op je hoor Peet! ;-)
Echt superleuk dat het echt vorm heeft aangenomen, de kaft ziet er mooi uit! Goh, wat leuk zeg, en net als Trudy zei, we willen dan wel graag een gesigneerd exemplaar ;-)
Je bent lekker bezig zo joh en dan ook nog zo`n goeie presentatie, Peetje gaat lekker!

groetjes!

Petra zei

@ Mariet

Hi hi hi, dank je wel hoor. Tuurlijk ook jij een krabbel erin, whahaaaahaa. Met alle liefde hoor!

Groetjes Peet

elmarstel zei

Een hele mooie omslag hoor, vindt de combinatie van zwart/wit en die rode kleur erg mooi.

Hou me aanbevolen voor het resultaat en heb zelf ook plannen om mijn blog ook te gaan bundelen, doordat mensen dat tegen me zeiden.....en ik daar nooit zo over nagedacht had, maar ik vind het wel een leuk idee en misschien kan ik dan dezelfde uitgever als astrid gebruiken, hahaha

Natasja zei

Gefeliciteerd, een eigen boek over je leven in de USA! Daar mag je wel trots op zijn! De voorkant van je boek ziet er in ieder geval mooi uit! Wie weet zien we je nog eens bij Oprah's Book Club :)

Monimque zei

Ik loop achter na een paar dagen weg! Wat een lange en leuke blog. Fijn dat je presentatie naar je zin was.

En die bundel, daar ben ik jaloers op! Ik zag er deze week een van Bauke (bbeurden op AA) en ik direct zoeken naar waar hij die gemaakt had. Wil dat programma (blurb.com) mijn WordPressblog niet inlezen! Zo jammer!


Misschien kom ik volgend jaar wel even langs om hem te zien ;-)

kastelke zei

Kunnen we het boek al bestellen?
Ik vind dit werkelijk een super idee van je! Jouw schrijfstijl is zo leuk, ontelbaar zijn de keren dat ik hier hardop lachend jouw stukjes zit te lezen.
Geweldig idee!

Die cursus lijkt me wel interessant. Wie weet kan je zo ook nog een leuke job vinden!

Petra zei

@ Elke
Nee het is nu nog niet te bestellen, maar.... t.z.t. zal er een heuse website komen waarbij dat wel mogelijk is. Hou je op de hoogte ;-)

Sylvia zei

Hoi Petra,
Zo ik ben weer ff bijgelezen! Wat leuk dat je verhalen van je weblog gaat uitgeven. Ik ben erg benieuwd hoe en bij wie je dat gaat doen. Ik heb zelf de eerste 2 jaar van ons weblog ook laten bundelen tot een boek bij zo'n self publishing uitgeverij (www.lulu.com). Maar ik denk niet dat jij dat gaat doen, of wel?
Veel groetjes uit Antwerpen....

Petra zei

@ Sylvia
He wat leuk! Ja ik ga inderdaad Lulu gebruiken. Nog een paar stukjes en dan ben ik zo ver. Had jij ook een ISBN nummer aangevraagd dan. Heb ik nooit geweten meid! Inmiddels heb ik bijna 1000 berichtjes hier al geschreven. En in het boek komen er ongeveer 100. Was nog een heel zoek werk. Het worden dus alleen de columachtige stukjes in die van mij ;-)

Groetjes

Sylvia zei

@Petra: O nou wat grappig dan! Ik heb het eigenlijk meer voor onszelf gedaan of liever gezegd voor Teddie. Zodat ze het later, als ze volwassen is, nog eens kan teruglezen. Ik kwam voor 2 jaar weblog op 259 pagina's...... ik heb het wel hier en daar wat ingekort en wat foto's weggelaten maar voor 90% is het gewoon letterlijk wat ook op de weblog staat. Moet nu eigenlijk ook nog dat 3e jaar een keertje doen maar het is wel veel werk! Misschien na de zomervakantie.
Ben erg benieuwd hoe jouw boek gaat worden.
Omdat mijn boek zo dik is geworden en dan ook nog full colour is het best aan de prijs ($57.30 per stuk), niet veel mensen (behalve ikzelf) hebben het dan ook besteld ;)
hier is de link als je eens wilt kijken:
http://www.lulu.com/content/paperback-book/our-new-american-life/2131925
Succes!

Petra zei

@ Sylvia
Ik heb geprobeerd om te kijken, maar de link werkte niet. Misschien is het een priveboek?
Kan me voorstellen met alle foto's en in full-color dat het wel prijzig wordt.
Die van mij wordt gewoon in zwart-wit print ;-)

Enne..... mijn nieuwe baantje, is bij lulu trouwens ;-) Wat een toeval allemaal he?
Zij hebben het kantoor hier in Raleigh.
Groetjes
Petra