maandag 6 juli 2009

Mevr. Knoop

Vandaag, ik was net thuis, stond de postbode aan de deur. Een pakket!! Met recht een pakket, want het was een behoorlijke grote doos! LEUKKKKKK!!! Snel een schaar en open maken..... Het was een pakket van mijn zus (en man en neefje natuurlijk)

Photobucket

Alles zo leuk ingepakt in Delfts Blauw papier. Zo komen we wel in de stemming!
En het eerste pakketje wat ik open maakte..... een heerlijke frikandel!!!

Photobucket

Echt waar.... Al was het niet in een consumeerbare versie.... helaas. Moest er wel erg om lachen. Thanks Karin, we waren er helemaal blij van ;-) Snel daarna de andere pakjes uitgepakt en er zat van alles in. Lekkere oude kaas. Wasaatjes, tulpenbollen, vaasje en bloemen bakjes, koekjes, echte Hollandse boodschappentas en... een schoolfoto van Dylan. Hartstikke leuk allemaal Kaar, we gaan er weer van genieten!

Photobucket

Om terug te komen bij de titel van dit blogje, "Mevr. Knoop". Ik heb namelijk vandaag een Mevr. Knoop ontmoet. Nouja, zo heet ze eigenlijk niet. Ze heet hier natuurlijk Mrs. Knott. En Mrs. Knott is mijn lerares voor de curus Medical Front office assistant die ik vandaag begonnen ben. Elk jaar moet ik van mezelf iets nieuws leren, zo blijft je geest jong niet waar. Voorlopig houdt ik het al een aantal jaren vol en dit jaar bedacht ik dat ik medische terminologie wilde gaan leren. Maar net als destijds, toen ik Spaans wilde gaan doen, zag ik deze cursus in het Wake Tech cursus overzichtsboekje op de bladzijde ernaast. Toen stond er naast Spaans, cake decorating en leek me dat leuker. Nu stond er naast Medische terminology, Medical Front office assistant. Wat een beetje te vergelijken is met dokters assitente in Nederland. Vorig jaar was het nog motorrijden geweest. Waar ik overigens ook de cursus bij Wake Tech voor had gedaan. Toen 1 weekend lang cursus motorrijden. Dit jaar had het trouwens ook hardlopen kunnen zijn, maar vond dat niet echt "geleerd". Dat heb ik mezelf, dan wel met behulp van Evy, geleerd. En zodoende werd het deze cursus die vandaag zou beginnen.

En zo ging ik vanmorgen naar Wake Tech college in Cary. Naar het zelfde school gebouw, waar ik de Cake decorating cursus had gedaan. Ik was er vroeg, want je kon er niet op voor inschrijven, deze cursus. Het was wie het eerst komt, wie het eerst maalt. En er konden er maar 16 mee doen.En daar wordt ik altijd een beetje onrustig van. Want hoe laat ga je dan heen als de cursus om 1 uur begint. Ik had de vraag per email aan de mevrouw gesteld die dit alles coordineerd. En zij had me aangeraden om vooral vroeg te gaan. Er schijnt in deze economische tumulteuze tijden veel vraag te zijn naar dit soort cursussen. En ziekenhuizen e.d. zijn op het moment nog zo een beetje de enige die mensen aannemen. Er kunnen maar 16 mensen aan meedoen en elke keer was de klas nog vol geweest.

En zo was ik er om 10 uur al. Ik dacht beter te vroeg dan te laat niet waar? Het regende vanochtend en veel anders had ik toch niet in de planning. Uiteindelijk was ik dan ook de eerste en kon ik een poosje wachten. De dame achter de receptie zei me dan toch gewoon even in de kantine te wachten en dat heb ik gedaan. Had al een boek mee genomen en ben naar de kantine gegaan. Nouja kantine is een groot woord. Kantine-tje is het meer. Maar dat was overigens nog best vermakelijk, want er waren,ondanks dat ik dacht dat het zomervakantie was, nog veel lessen gaande en de snoep automaat was kapot. Tot groot ongenoegen van de studenten. Vond het eigenlijk best grappig om te zien. Het ding nam namelijk wel het geld in, maar gaf geen snoep. Wat verschillende reacties gaf. Waarop ze naar de receptie moesten om hun geld terug te halen. Wat alweer het nodige zucht en steun werk opleverde. Dus er was levend vermaak zeg maar. Bovendien was er in de kantine gewoon gratis Wifi en heb ik mooi met mijn telefoontje kunnen internetten. Dat is wat he? De techniek van tegenwoordig is zelfs in de schoolkantine te vinden ;-)

Afijn, toen om 1 uur de les zou beginnen, bleek dat er nog 13 andere vrouwen deze cursus hadden uitgekozen om te gaan leren. En dat Mevr. Knoop onze lerares zal zijn. Mevrouw Knoop is echt HET school voorbeeld van een "juffrouw". Weet niet hoe je dat kan omschrijven, maar als ik haar in het "wild" was tegen gekomen, had ik haar direct ingeschat op "juffrouw" zijnde. Sommige mensen hebben dat nou eenmaal. Gelukkig is mevrouw Knoop niet van het allersaaiste soort en maakte ze tussendoor wel een grapje wat het begin, wat vooral veel papieren tekenen is, wat luchtiger maakte.

Toen ik het idee gevat had om die cursus te gaan doen, was ik eigenlijk een beetje bang dat ik tussen allemaal veel jongere mensen terecht zou komen. Niet erg, natuurlijk, maar ik ben al zolang niet meer naar school geweest, dat ik me dan toch echt wel erg oud zou voelen denk ik. Maar..... wat blijkt ik ben denk ik 1 van de jongste. Is dat wat? Denk dat er 1 meisje jonger is dan ik, maar de rest is echt wel ouder. Zo zie je maar weer hoe je dat verkeerd in kan schatten.

Photobucket

Niet mijn schoollokaal, maar erg gelijkend. Geen ramen en niet zo heel erg groot lokaal. En in dat lokaal staan 16 computers, die we zullen gaan gebruiken om het "Medisoft" software programma te gaan leren. Hiermee kun je patienten registeren, verzekering de gedane behandeling doorgeven, afspraken maken enz,. enz. Heel uitgebreid dus allemaal. En dit programma wordt in allerlei medische praktijken gebruikt. Van ziekenhuizen tot aan tandartsen. Het is dus een zogenaamde praktijk cursus. Er wordt ook wel medische terminologie, medische rechten, verzekerings technische zaken, billing en coding geleerd, maar het is met name gericht op de praktijk. Ben echt benieuwd wat het gaat worden, maar we gaan het allemaal mee maken. De cursus is vier middagen per week en bestaat uit drie levels. Elk level duurt 1 maand, dus we zijn voorlopig even onder de pannen, kunnen we wel stellen.

Groetjes Petra

16 opmerkingen:

Bibi zei

Wat goed dat je elk jaar weer iets nieuws leert! En je weet nooit waar je je kennis nog voor kan gebruiken.

www.ine1149.web-log.nl zei

Leuk om zo'n cursus te gaan volgen, wie weet kom je zo nog aan een leuke baan.
Veel succes!

gr, Ineke

Anoniem zei

Je hebt groot gelijk, kennis is weten! Succes ermee!!

xx Mariet

Anoniem zei

Leuk Peet ben je toch weer van de straat en je hersentjes blijven werken haha.

Succes en veel fun met het voedselpakket van Kaar en de hare.

groetjes

S'berg

Anoniem zei

Fijn dat het gelukt is.

Heel veel succes met de cursus.

groetjes uit Barendrecht. xxx

ann en ron zei

Mw.Knoop.....

Goh tjee ja, dan moet ik toch eigenlijk aan oma Knoop denken. Urenlang kaarten als het druilerig weer is op de camping, met liters thee en frisse sapjes. Ik dacht eigenlijk niet aan een "schooljuf"

Maar mrs.Knott dan weer wel, klinkt als Nutty... Nutty Professor hahaha dat past wel bij je. In ieder geval wel veel plezier bij de course. Wie weet vind je het wel zo leuk.
Ik ken een woord latijn: okkiputty of zoiets en daar ben jij dus niet op gevallen (=achterhoofd -botje).

Groetjes,
Ann

Annemiek zei

Die cursus is een goede keus! Ik zie vaak in de krant advertenties waar zoiets gevraagd wordt. Het is echt iets wat je wel een baan kan opleveren.

Anoniem zei

De post had er zeker zin in, wat is het pakketje snel aangekomen.
Geniet van je crackers met oude kaas!! Ik moest zelf ook lachen toen ik het frikandelbakje in de winkel zag staan, vond het wel wat voor jullie.
Wat een uitdaging je nieuwe cursus, veel succes ermee. Je weet nooit waar het goed voor is.
Groeten,
Ton, Karin en Dylan

Miranda zei

Leuk! En die regen, gaat vanzelf weer weg. Succes met de studie meid. Is toch iets heel anders al motor rijden en bloemschikken...hihihi. Veelzijdig ben je wel of moet ik zeggen UNIEK

Petra zei

@ All
Bedankt voor het succes wensen. Strakjes ga ik weer heen.

@ Ann
Ik moest inderdaad ook aan "onze" Mevr. Knoop denken. Het blauwe kip caravannetje en de sapjes in de leuke glaasjes. Wat grappig dat jij dat ook had. Maar Mrs. Knott ziet er wel wat anders uit.
Enne.. al 1 woord geleerd Okkiputty, ha ha ha.

@Annemiek
De lerares zei dit ook en ben benieuwd of het echt zo werkt. We gaan het zien. Eerst maar eens kijken hoe ik het er van afbreng.

@ Karin
Ja ik zag op de doos 30 juni verstuurd. Dat was echt rapido dit keer. Echt hartstikke leuk. Zal je later vandaag even proberen te bellen. ;-)

Groetjes Peet

Yvonne zei

Veel succes met je koersoes :-)

Marchiena zei

Leuk dat je iedere jaar weer iets nieuws zoek om te leren. Op deze manier ben je wel multifunctioneel inzetbaar. En wie weet slaag je wel "magna cum laude" ;)

Groetjes,
Marchiena

Anja zei

Wat leuk dat je ieder jaar iets nieuws op pakt. Succes met de cursus!!

Anoniem zei

Hallo Petra.
Ik zag Mevr Knoop staan en moet even reageren,wat leuk dat er herineringen op gehaald worden,door Ann,van op de camping,en haar caravan,Ann groetjes van Henny dochter van Oma knoop. En Petra veel succes met je curcus,knap hoor!!!

Petra zei

@ Tante Henny

Bedankt voor uw berichtje. Ja inderdaad best wel bijzonder dat Anneke en ik gelijk aan oma Knoop moesten denken. Voor mij zeker leuke herinneringen.

Guus zei

Zo heb ik als dit jaar het doel om de 4 mijl te lopen... die is voor mij nog heeeel ver weg, maar ik ga het doen! (hoop ik dan he, hoop ik) Een aantal jaren geleden heb ik een padi cursus gedaan, durfde tot toen bijna niet met mijn hoofd onder water. TOen ik na de proefduik de andere mensen zag dacht ik: als jullie het kunnen, kan ik het ook!! Ben geslaagd, maar om eerlijk te zijn...dooooodeng!

Oja, om het kort te houden, super om ieder jaar iets op te pakken, houdt je inderdaad alert!