vrijdag 17 juli 2009

Weekend...

Bedankt voor al het duimen. Het heeft geholpen want het gesprek ging goed, voor mijn gevoel. Maar dat dacht ik de vorige keer ook, dus veel zegt dat ook niet echt ;-) Het was wel zo dat ik nu met een nieuw iemand sprak. Een directeur nog wel. En een directeur die zelf ook nog maar net bij het bedrijf werkte en een nieuwe kijk op de gang van zaken had. Gelukkig had hij geen bezwaar tegen part-timers, wat zijn voorganger waarschijnlijk wel had. Want dat was toch de reden waarom het de vorige keer niet zo'n vaart liep, vertelde hij. Dus dat is in mijn geval gunstig. Hij vertelde me aan het eind van het gesprek dat ik zeer binnenkort meer zou horen van iemand van personeelszaken om over het salaris te spreken. Dus ook gunstig. Maar weer afwachten. Hopelijk niet weer twee maanden, al is geduld is een schone zaak.

Na mijn sollicitatie gesprek zijn we weer naar Raleigh gereden. De auto was inmiddels klaar. Ook dat had een hele poos geduurd. Zoals ik al zei hebben we garantie en het bleek toch dat de velgen niet gemaakt konden worden en dus kregen we nieuwe. Maar die moesten besteld worden en dat duurde bijna een week. Maar vanochtend klaar en wij weer door Raleigh heen. Pfffff, echt het leek wel of iedereen tegelijk verzonnen had om daar te gaan rijden. Het was zo druk.

Volgens mij had ik ook nog niet verteld van onze nieuwe Miep. Want we hebben een nieuwe Miep. De oude Miep hebben we via Craigslist verkocht. En dat het een super trouwe Miep was bleek al snel, want de mensen die hem kochten, stonden tot twee keer toe weer bij ons aan de deur. Het was een jong meisje met haar vriend. En die snapte de ballen niet van onze Miep. En dus kwamen ze steeds weer terug. Je kan veel zeggen van Miep, maar de weg terug naar huis wist ze als de beste ;-)

Ron het weer uitleggen hoe het werkte, maar het waren Chinese mensen en die snapte niet veel van Miep, maar ook niet veel van Ron. Dat ging dus niet echt lekker samen.
Ze wilde hem op een Chinese Miep zetten, maar Ron had al gezegd dat ze dat via de computer moesten doen en dan het programma eerst moesten installeren. En juist dat kwam niet echt over. Dus wees Miep ze steeds weer naar ons. Fijn!!! (Volgens mij wilde ze gewoon niet bij ons weg) Maarja Miep heet nu waarschijnlijk toch Yoshi of zo, want een derde keer zijn ze niet terug gekomen. Ach best wel zielig voor Miep niet? Maar na 4,5 jaar was het tijd voor vernieuwing.

En dus woont nu Claire bij ons in de auto. En niet zomaar een Claire. Neeeee, Claire uit Gooische vrouwen! Echt waar! Ze is het! Ok, ze klinkt niet altijd even aardig Claire. Maarja, zij heeft ook heel wat meegemaakt natuurlijk in haar leventje. Man dood in het zwembad, al der geld kwijt geraakt aan een foute lover in foute beleggingen en ook nog eens advocaat van beroep. Daar word je ook niet vrolijk van. Dus we nemen het maar niet kwalijk ;-)
Gelukkig is ze niet helemaal de weg kwijt geraakt van al deze narigheid en weet ze ons nog aardig de weg te wijzen. In 3D nog wel en ze kan zonder handen bellen. Bovendien weet ze de weg op onze fiets en weet ze gewoon waar de files staan. In Amerika maar ook in Nederland. Toch wel erg knap van Claire niet? We zijn dus erg blij met "der".

Dit zijn inmiddels de zwaluwtjes. Gegroeid he?

Photobucket

Nou ja, de foto's zijn eigenlijk al van vorige week. En vanmiddag zagen we dat ze inmiddels al kunnen vliegen. Dat gaat in rap tempo.

Photobucket

Deze ziet er ook vriendelijk uit he? Wat een boos koppetje zeg! Zal morgen proberen verse foto's van ze te maken.

Vanmiddag kregen we een aardige onweersbui over ons heen. Maar zo als het gezegde gaat. Na regen komt zonneschijn en in dit geval ook de regenboog.

Photobucket

Maar daarna ging het niet echt zoals het gezegde, want na de zonneschijn kwam er weer onweer. Alhoewel geen regen. Het gaf wel mooie plaatjes in de lucht.

Photobucket

Photobucket

Zo, en nu ben ik toe aan weekend! Heb geen huiswerk dus kan er lekker van gaan genieten.

Groetjes Petra

6 opmerkingen:

Anja zei

Fijn dat het gesprek zo goed verlopen is!

Bij Miep dacht ik aan een afwasmachine. Gaanderweg kreeg ik in de gaten dat jullie Miep niet afwast maar de weg wijst.

Geniet maar van je huiswerkvrije weekend!!

elmarstel zei

Hahaha, dacht ik toch dat miep de vaatwasser was, maar bleek het de "tomtom" te zijn, ik moest zo lachen om het verhaal ook jammer dat miep geen chinees wil leren, maar nu veel geluk dan met claire hoor, hahaha.

Wat mooi dat het gesprek goed is gegaan en nu dan maar afwachten en dan blijf ik nog wel even voor je duimen hoor.

Het is een lief gezicht die jonkies, maar ze winnen nog geen schoonheidsprijs, haha.....eerst nog wat meer opdrogen dus.

Anoniem zei

Spannend hoor, hopelijk duurt het wachten nu niet zo lang ;-)
Wel chique hoor, een Claire...Klinkt wat gooischer als Miep, hahaha

Mooie foto`s van die onweersluchten! En die zwaluwtjes, lief hoor..;-)

Fijn weekend!

Mariet

Mariet

Bibi zei

Gelukkig liep het gesprek in elk geval goed, hoop dat het dit keer ook goed voor je uitpakt. Ik zal nog even verder voor je duimen;-)

Ymkje zei

Ik volg je blog al een tijdje en dit lijkt mij het moment om ook eens een reactie achter te laten: ToiToiToi voor je baan. Ik hoop dat het deze keer gaat lukken!

Petra zei

@ Anja & Elmarstel
Dus jullie vaatwasser heet Miep ;-)
Wat grappig dat jullie allebei hetzelfde dachten.

@ Mariet & Bibi
Bedankt!

@ Ymkje
Leuk dat je al een poosje meeleest hier en helemaal leuk dat je een berichtje achterlaat. Wordt altijd zeer gewaardeerd hoor! En bedankt voor de toi toi toi ;-)

Groetjes Petra