dinsdag 21 juli 2009

Oh Lordy

Vandaag was weer een topper in de lessen van Knoopje. Ik heb zo ontzettend zitten lachen. Onderwerp voor vandaag in de klas was de telefoon en afspraken maken. En daarbij moesten we rollen spellen spelen. Iemand was de doktersassistente en een andere dame speelde de patiënt. Degene die patiënt was, mocht zelf verzinnen waar zij voor belde. Dat kon werkelijk van alles zijn. En er waren dan vaste regels waar je je aan moest houden. "Uh-huh", was een no-no. En zo ook "bye-bye" aan het eind van een gesprek. Dat moest namelijk "Goodbye" zijn. En je moest pas na twee keer overgaan opnemen. Maar in ieder geval voor de vierde keer. Er was dan ook een echt (niet werkende) telefoon en een oud mobieltje om "net-als-of" te gaan bellen. De assistente zat voor in de klas en de patiente achterin de klas. En Knoopje zat ergens in het midden.

De eerste dames die begonnen zaten helemaal in hun rol. Echt waar, geweldig om te zien. Want de patiënte was een oudere Afro-American dame met Alzheimer. Hoe krijg je het verzonnen. Het gesprek ging ongeveer zo: "Dr. Larsens office, this is Sharon speaking". "Sharon sweetie, my stomach aches". Sharon: "I'm sorry to hear that miss, with who am I speaking?". En toen klonk er een heel krakkemikkerig stemmetje: "Oh lordy, lordy, I don't remember my name honey". En zo wist ze haar telefoonnummer niet meer, maar haar buik deed wel pijn. "Oh lordy lordy, help me remember". Geboortedatum was ook "oh lordy, lordy sweetie" en wist ze niet meer, maar ze viel in de categorie "oud met buikpijn". Echt ik moest zo lachen. Het was net of ik in een film van Eddy Murphy terecht was gekomen. Hoe kreeg ze het verzonnen. Natuurlijk werd er opgehangen met bye-bye.

Knoopje gaf na elk rollenspel haar mening en wat er anders had kunnen gaan, maar ook zij moest enorm lachen. Ik kreeg een patiënt die direct een herhalings recept wilde voor haar slaap pillen, want zonder was een ramp. Rustig blijven en maar blijven herhalen dat ik het aan de dokter zou doorgeven of de nurse als die dit ook mocht doen van de patiënt. Want die eiste de dokter natuurlijk. Ik was verbaasd hoe alle dames zo meegingen in het rollenspel. Echt mega grappig. Zo waren er astma aanvallen, Spaans sprekenden en allemaal natuurlijk ontzettend moeilijke patiënten kunnen we wel stellen. Maar Oh lordy was echt geweldig.

Ook ging bij mij toen ik de "telefoon" niet meteen opnam, hij ineens heel boos "ringen". "RING RING", klonk er de tweede keer door het lokaal. En om vooral geen bye-bye te zeggen klonk er bij meerdere een te duidelijke nogal ferme onwerkelijke GOODBYE, waarbij je als patient eigenlijk geen eens meer zou durven terug bellen volgens mij.

Net na de pauze toen we verder gingen met het rollenspel ging ineens mijn echte mobieltje af. Alle dames natuurlijk in koor... "Dr. Larsen's office. This is Petra speaking". Ik moest er wel erg om lachen, maar ging toch snel de klas uit, want eigenlijk mag dat natuurlijk niet je mobieltje aan tijdens de les. Maar ja, ik verwachtte HET telefoontje. En zowaar, het was ook HET telefoontje. Ik ben namelijk aangenomen bij het bedrijf waar ik vrijdag voor de tweede keer op gesprek was geweest. Gisteren zijn we wat nader ingegaan op het salaris en vanmorgen zou het verder besproken worden en vanmiddag zou ik het horen. En ja, ze gingen op mijn verzoek in. Pfffff, wat spannend allemaal!

Dus ja ben hartstikke blij en begin maandag 3 augustus bij het bedrijf. Op parttime basis. Zo'n 20-25 uur per week. Nou is het wel zo, dat omdat ik parttime ga werken, het op een soort van freelance basis moest. En heel eerlijk gezegd was ik daar nou niet zo blij mee. Daardoor kreeg ik dus niet de gunstige arbeidsvoorwaarden van het bedrijf. En moet je bepaalde zaken dus gewoon zelf zien te regelen. Iets minder dus. Maar ja, ik wil zelf die parttime uren en ben eigenlijk heel blij met deze kans, want zoveel parttime banen zijn hier gewoon niet. Het werkt echt heel anders dan in Nederland.

Het bedrijf zit in Raleigh en is zo'n 25 minuten met de auto van waar wij wonen. Het is een soort uitgeverij (ra ra hoe ik op het idee kwam voor mijn boek) via het Internet en zij leveren ook hun diensten in Nederland. En nu ga ik voor hen o.a. de klantenservice en het vertaalwerk doen voor de Nederlandse klanten en de website. Heel erg leuk dus! Oh lordy, lordy..... 3 augustus beginnen!!!

Ik kan wel level 1 van de cursus afmaken. Die eindigt eind juli. Hoe en of ik level 2 en 3 nog ga doen, moet ik nog even bekijken. De lessen zijn alleen overdag, dus of ik daar verder mee kan gaan, weet ik nog niet. Eerst maar eens kijken hoe het werken me weer bevalt. Oh lordy lordy, toch ;-)

Groetjes Petra

24 opmerkingen:

Anja zei

Gefeliciteerd met je baan!!!

Yvonne zei

Gefeliciteerd Peet met je nieuwe baan!!!

Anoniem zei

Van harte! Wat een leuke nieuwe uitdaging.
groetjes BiancaF

Jasmino zei

Fantastisch nieuws, gefeliciteerd met je nieuwe baan! Ik hoop dat je het erg naar je zin hebt. Jammer van die arbeidsvoorwaarden trouwens, stom dat dat in Amerika nog zo rigide is geregeld.

Anoniem zei

Petra van harte gefeliciteerd met je nieuwe baan, leuk!!

Anoniem zei

Petra van harte gefeliciteerd met je nieuwe baan, leuk!!

Groetjes Jenny.

Anoniem zei

Gefeliciteerd met je baan!!!!
Nu zal je boek er wel snel komen....oh lordy, lordy....kun je misschien nog wel in de titel verwerken.

groetjes x TRudy

Anoniem zei

Peetje gefeliciteerd met je nieuwe baan maak er wat van maar dat komt wel goed bij jou.

Groeten uit Soesterberg

Anoniem zei

He Petra,

Wat leuk een baan! van harte gefeliciteerd zeg.
Dat zal voor de hondjes ook wel even wennen worden dan.
Die moeten zich dan samen vermaken hihihi.
Hartstikke leuk en geniet nog maar even van je vrije dagen :-)
groetjes
annemarie.

Annemiek zei

Proficiat met je baan!
Wat een grappige les deze keer. De dames hadden wel wat comic relief nodig na al die stress!

Anoniem zei

Gefeliciteerd met je nieuwe baan! Helemaal geweldig en wat heb ik weer gelachen om je verhaal..Super..

Groetjes Mariet

ElMarStel zei

Oh Lordy....ik zag het helemaal voor me en moest zo vreselijk lachen, maar zo te lezen hebben jullie hele gezellige lessen.

Maar belangrijker... (drums klinken nu...) GEFELICITEERD MET DE NW. JOB, geweldig hoor.

Dizzymisslizzy zei

Gefeliciteerd met je nieuwe baan! Die gesprekken in de klas moeten echt hilarisch zijn geweest en volgens mij word je ook steeds meliger.

Anoniem zei

Petra, wat fijn voor je, van harte gefeliciteerd met je nieuwe job.
Het zal inderdaad wennen zijn voor de jongens.
Heb weer genoten van je verhaal!

groetjes Ronny

Anoniem zei

Meid!!!!!!!!!!!!

Helemaal goed.
Gefeliciteerd met je nieuwe job.

Erna

Martin zei

Ook van ons natuurlijk gefeliciteerd met je nieuwe baan!

www.ine1149.web-log.nl zei

Gefeliciteerd met je baan! Hartstikke goed dat het toch nog wat geworden is.
Wat een schitterend oh lordy verhaal.

gr, Ineke

Kasaka zei

Gefeliciteerd met je nieuwe baan! Veel succes!

Anoniem zei

Petra,
Super, gefeliciteerd met je baan!

Wij wensen je veel succes bij je nieuwe uitdaging.

Groetjes,
Kaar

Guus zei

Hartstikke gefeliciteerd! Super joh!!! En wat leuk, heb je straks ook nog Nederlandse contacten ;-)

Petra zei

@ All
Bedankt voor alle felicitaties!
Hartstikke leuk!

Groetjes Petra

Bibi zei

Hilarisch! Ik zie het zo helemaal voor me, die Oh Lordy dame aan de telefoon, geweldig!
En nogmaals, van harte gefeliciteerd!

Kristel Holsbeek zei

Gefeliciteerd met je nieuwe baan!!! Ben eindelijk bijgelezen, jeetje wat is het druk...Maar die cursussen zijn echt geweldig, heb al goed gelachen...
Veel plezier met het afmaken van je boek.

Monique zei

Ha, hier komt spuit Elf. Beetje achter met blogs lezen, zucht ...

Van harte gefeliciteerd met je nieuwe baan! Ik las net al over je eerste dag, spannend allemaal hoor.

Ja, inderdaad, je blog in boekvorm. Ik wil dat ook zo graag een keer doen!