donderdag 16 juli 2009

Dieogy

Ik ben halverwege! Halverwege level 1 van de cursus. Nog twee weken te gaan. Gisteren was een zeer relaxte middag, want om half 2, de les begint om 1 uur, lag het internet voor de rest van de middag eruit. We waren net aan een test begonnen en toen ik op verzenden drukte, floepte die eruit. Weg test, weg internet. Nou hadden we drie testen te maken, nog 1 op internet en eentje op de ouderwetse manier, met pen en papier. Dus ik begon daar maar aan.

Zo'n vijf minuten later in de les bleek dat het merendeel van de dames gewoon niks zat te doen. Het is echt een bont gezelschap hoor. Ga ze steeds leuker vinden. Dus Knoopje zegt, "Dames, we hebben nog een test te doen hoor!". Wat????? Ohhhhhhh, is dat zo? Heerlijk! Maar na die test was er niet veel te doen, dan behalve te werken aan de assignments. Dus ben ik verder gegaan aan het maken van de brochure in Publisher. Die brochure moeten we aan het eind van alle lessen inleveren.

Op zich vind ik dat hartstikke leuk om te doen. Beetje freubelen, plaatjes erbij, teksten maken. Best wel grappig en de tijd vloog om. Vandaag daarentegen een heel stuk minder. Want nu deed het internet het weer, dus die twee testen eerst maken en daarna gingen we naar het volgende hoofdstuk, "Medical law"..... beetje droge stof eerlijk gezegd. Veel rechtstermen en ik heb geleerd dat als een patient een afspraak afzegd en de dokter daar geen aandacht aan besteed, hij aangeklaagd kan worden. Echt waar! Ongelooflijk niet? De patient zegt de afspraak toch af of niet? Maar nee als hij onverhoopt wat mocht krijgen, dan is de dokter toch nog aansprakelijk. Rare gang van zaken als je het mij vraagt.

Ook hebben we alle "consent" forms die een patient moet tekenen bij een arts door genomen. Uitermate interessant (lees slaapverwekkend). Maar het hoort er helaas ook bij tegenwoordig. In de pauze heb ik wel weer heel erg moeten lachen. Ik stond met een groepje dames buiten en ze weten inmiddels dat ik hondjes heb. En een andere dame uit de groep heeft er ook drie. Drie poedels. Echt rashondjes. Ze heeft ze niet zelf gekocht, maar wel zelf geadopteerd, vertelde ze me. Ze komt uit Equador en is echt hartstikke aardig en duidelijk gek met haar hondjes.

Gisteren had ze me er al over verteld, maar vandaag vroeg ik naar de namen van haar hondjes. "Baby Boy 1 en Baby girl 2", zei ze. "Of afgekort BB1 en BG2. En de derde poedel heette Dieogy". Ik moest erg lachen om de eerste twee namen, dus ik vroeg haar hoe kom je daar nou bij? Het schijnt dat de eerste eigenaresse ze zo genoemd had en zij het zielig vond om de namen te wijzigen. Want ze luisterden er al zo goed naar, ha ha ha. Zie me al roepen. BB1 and BG2

Toen vroeg een andere dame hoe je de naam Dieogy, spelde. Betekende dat wat bijzonders in Equador? "Nou", zegt ze "Gewoon Die-Oh-Gie". En toen viel bij mij het kwartje pas. Hij heet dus gewoon "Dog", maar dan gespeld. Niks speciaals uit Equador, gewoon oer Engels, ha ha ha. En ze keek er ook zo droog bij, terwijl de andere dames iets heel tropisch er bij bedachten. Zo mooi!

Daarna zijn we weer naar binnen gelopen en daar zat de vrouw waar ik van de week over vertelde, met de scrubs, de dame op leeftijd zeg maar, te vertellen dat ze die morgen was wezen solliciteren. Bij de nieuwe Harris Teeter. Dat is een supermarkt keten hier en binnenkort wordt er vlak bij ons een nieuwe geopend. Afijn ze vertelde alles met geur en kleur. En dat de dame van de Harris Teeter erg aardig was geweest. Maar, vertelde ze er gelijk bij, waarschijnlijk kon ze niet meer zo goed concureren met al die jonge "Sexy Lexy's". En daar bedoelde ze de jongere meiden mee. Ze maakte er nog een speciaal gebaar en loopje bij ook. En dat in een North Cariolaans accent. Ik moest zo lachen, wat een mens! Ze is echt heel grappig Barbara nr. 2. Zo wordt ze namelijk genoemd, want er is nog een Barbara in de klas.

Afijn tot zover de cursus perikelen. Maar er zijn nog andere perikelen gaande. In mei was ik destijds op een sollicitatie gesprek geweest bij een bedrijf, die een Nederlands sprekend iemand zocht. Nooit meer wat van gehoord. En toen ik weer een advertentie zag voorbijkomen met die functie via de NL-club, wist ik bijna wel zeker dat ik er ook nooit meer wat van zou horen ook. Toch had ik ze nog een mailtje gestuurd om te vragen hoe en wat. Wel zo netjes als ze je een afberichtje sturen toch? Vooral als je op gesprek bent geweest. En zowaar kreeg ik die naar aanleiding van mijn brief dan ook. Niet helemaal wat ik hoopte, maar helaas.

Maar, de wonderen zijn Amerika nog niet uit, want gisteren kreeg ik weer een mailtje van ze. Of ik nog geinteresseerd en beschikbaar was? Nou echt...., je had mijn gezicht moeten zien. Als ik een stel klompen had gehad, waren ze echt ter plekke gebroken! Die had ik dus echt niet meer verwacht! Wel leuk!
Op zich vind ik de gang van zaken wel wat raar, maar.... ik vond het echt een leuk bedrijf. Het gesprek toen was voor mijn gevoel leuk geweest. En ik had na mijn interview die middag nog een rondleiding door het pand en de afdelingen gehad en het was er echt leuk. Lekker modern en leuke aparte dingen voor de personeelsleden ook. En ik had er eigenlijk wel een goed gevoel bij gehad. En vond het echt jammer toen, dat het niet door ging. En tsja, wat nou de reden van het alles was? Ik weet het niet? Misschien toch omdat ik part-time wilde werken? Misschien is het niet zo raar om een paar maanden te wachten op reactie? Bij de bloemenschuur duurde het zeker drie maanden voor ik wat hoorde.
Maar vandaag ben ik dus door ze gebeld en morgen heb ik weer een gesprek, dit keer met een andere baas. Dus duimen jullie voor me?

Groetjes Petra

13 opmerkingen:

Anja zei

tuurlijk duim ik voor je, veel succes morgen!!

www.ine1149.web-log.nl zei

Heel veel succes, ook ik ga hard duimen voor je.

gr, Ineke

elmarstel zei

heel,heel, heel veel duimen doe ik voor je.....succes.


oh ja, die derde naam van dat hondje, hahaha heel erg leuk verzonden van die mevrouw.

Sandra zei

Succes met je sollicitatie, ik hoop dat het je gaat lukken. Vooral als je er een goed gevoel bij hebt zou het super zijn als het door gaat.

Anoniem zei

Tuurlijk duimen we!!!!!

Enne, het kwartje voor de hondennaam is gevallen na het lezen van je blog, hahahaha

Succes met je sollicitatie!! Komt vast goed...

Grtz Mariet

Anoniem zei

succes peetje doe je best

Ze bellen niet voor niets terug

groeten uit stil Soesterberg

Annemiek zei

Dat was een late reactie van dat bedrijf. Succes!

Miranda zei

Ook hier duim ik mee meid! Succes met je proefwerken en solicitaties! En die hondennamen...HILARISCH

Bianca (Hollandranch) zei

Hier duim ik ook mee hoor ! Succes !!

Petr@ zei

Geweldig, die hondennamen! Je moet er maar op komen.

Natuurlijk zal ik voor je duimen morgen. Heel veel succes met je gesprek en hopelijk gaat het antwoord nu wat sneller.

Bibi zei

Hahahaa DIEOGY, gewoon doggy hilarisch en dan met die droge gezichtsuitdrukking! Kon je maar een camera meenemen!
Ik zal keihard voor je duimen!

Cisca zei

Ik duim mee, spannend zeg! Wie weet!

Bianca (jerbia) zei

O wat spannend! Ik ga heel hard voor je duimen! Toi toi toi!