donderdag 23 juli 2009

Een bietje kleuren

Allereerst hartstikke bedankt voor de leuke reacties op mijn nieuwe baantje. Echt heel leuk en lief. Het zal inderdaad wennen worden voor de hondjes. Ik ben altijd thuis eigenlijk. Maar merk nu, dat nu ik de cursus doe en ik thuis kom, ze zich even lekker uitstrekken voordat ze naar me toe komen. Ze gaan dus gewoon lekker liggen pitten. En als het gaat volgens wat afgesproken is, heb ik behoorlijke flexibele werktijden in mijn nieuwe baantje en zal vier tot 5 uur werken per dag. En dat kan vanaf 7 uur. Dus als het meezit, kan ik om 11 uur al weer thuis zijn. Of...., van 12 tot 4/5 uur. Het wordt nog even kijken wat ik zelf fijn ga vinden en hoe het allemaal gaat in de praktijk. Maar we gaan het allemaal meemaken!

In 1 van mijn eerdere berichtjes van dit jaar had ik al eens geschreven dat ik me opgegeven had als "Bzzz agent". Nog even snel uitleggen. "Bzz" is een nieuw soort marketing en daarbij wordt vooral het internet gebruikt om nieuwe producten te (her)lanceren. De vorige keer kreeg ik twee blikjes Mountain Dew opgestuurd. Mier zoet spulletje om te drinken, maar.... wel lekker in de zomermaanden, zo af en toe. Afijn vorige week kreeg ik deze opgestuurd.

Photobucket

En het is maar goed dat ik van te voren ook een mailtje had gekregen waar dit voor gebruikt dient te worden.

Photobucket

Want het is namelijk een nieuw soort lippenstift! Nee ik zeg het verkeerd. Het is geen lippenstift, maar "lipstain". Daarom ook "een bietje kleuren", als titel vandaag. Je zou namelijk zo kunnen denken dat het een viltstift is. En eigenlijk is dat het ook gewoon. Maar het heeft een andere naam.

Uiteindelijk toen ik het ging proberen was het gewoon een kwestie van je lippen inkleuren met de stift. En voelde me weer ineens 4 jaar. Alsof ik met de viltstiften van mijn grote zus aan het klieren was gegaan ;-) En echt, het resultaat was ook dat ik aan het klieren was gegaan. Geen gezicht. Je moet het super gelijk matig inkleuren anders is het een vlekkerige bende. En zeker ook binnen de lijntjes blijven anders heb je een groot probleem. Want zoals ik al zei, het is geen stift het is een stain.... Precies ja een vlekken maker. Diep roze vlekken.... Geloof niet dat dit mijn favoriete lippenstift gaat worden.

Ik had de kleur "Berry Smooch" toe gestuurd gekregen. Beetje ernstig roze, kunnen we wel stellen. "Berry Pink" had een betere naam geweest eerlijk gezegd. Want nu had ik, na het stiften, ernstig diep roze lippen van die stain. En je kan veel zeggen van dit nieuwe lippen goedje, maar 1 ding is zeker, het blijft lekker lang zitten. Niet dat je na wat drinken of eten het weer opnieuw moet opdoen. Nee......, dit "stained" lekker zeg maar. Zelfs als je met een vochtig watten schijfje het er vanaf probeert te halen, bleef het flink stainen. Tot mijn grote vreugde dat zullen jullie vast wel begrijpen. Het was zelfs zo erg dat toen Ron thuis kwam, hij aan me vroeg of ik een waterijsje op had of zo. "Nee, schat, dat is mijn nieuwe lippenstift. Ik ben er zelf ook zeer verheugd over...."

Niet dus.... voor mij niet echt een doorslaggeven succes. En zal dit zeker niet zo snel kopen. Maar voor degene die zich weer kind willen voelen en lekker aan het stainen willen, leef je uit. Dit is je (legale) kans ;-)

Wat is er verder hier nog aan de hand? Vandaag alweer de laatste les van deze week voor level 1. Gisteren hadden we "call screening" als onderwerp. En daarbij zijn helaas wat patiënten overleden. Het idee was dat je aan de hand van de gegevens die je op een lijstje kreeg, moest indelen of de patiënt direct, dezelfde dag, morgen of later in de week een afspraak moest krijgen. Duidelijk niet helemaal juist gegaan, daar kunnen we het eens over zijn. Of de dokter had het ernstig druk gehad, met allerlei spoedgevallen of die man met zijn been in het gips die zo ontzettende last had, was wellicht zijn been kwijt geraakt. Ach, kleinigheidje niet?

Wat wel grappig was, was dat de meesten van de dames doorgaan naar level 2. Er werd door Knoopje gevraagd wie er na level 1 door wilde gaan. Dus toen ik vertelde dat ik niet doorging naar level 2 omdat ik een baantje had gevonden, begonnen de dames zowaar voor me te klappen. Ha ha ha, die had ik al weer niet zien aankomen. Toch wel erg leuk. En voelde me duidelijk weer opgelaten. Dat Amerikaanse enthousiasme doet me soms blozen. Dat er opmerkingen zouden komen oké, maar klappen? Afijn ook weer meegemaakt.

Hier in de tuin beginnen mijn plant bezigheden in het voorjaar vruchten af te werpen en wel letterlijk. De bramen zien er op het moment goed uit en kan elke dag verse plukken.

Photobucket

En zo ook mijn "boervrije" komkommers. Wist nog, dat ik zo moest lachen om de soort naam toen ik ze kocht. "Burpless" heten ze namelijk. En, ze doen hun naam eer aan, want ik heb ze echt nog niet horen boeren. Dus zeer net opgevoedde komkommers kunnen we wel stellen. Niet zo heel groot, maar wie het kleine niet eert, toch? En altijd fijn als ze toch een soort van etiquette hebben natuurlijk.

Photobucket

Groetjes,
Petra

14 opmerkingen:

Martin zei

Nou, ik ben zo wie zo al heel erg blij een 'jongetje' te zijn en al dit soort produkten niet nodig heeft! LOL!

Karin (dh) zei

Ja, ben ik weer natuurlijk......te laat met mijn felicitaties met je nieuwe job...dus alsnog van harte hoor, echt goed dat je in deze tijden van recessie het toch maar ff flikt...dat zegt wel iets over je kwaliteiten!
Wat een narigheid met die lippen stain, goed dat je nog niet naar je werk hoefde...:-))

Bibi zei

Top hee, gefeliciteerd met je nieuwe baan!

Enne waarom nou geen foto met de lippenstainer? aaah?? hihi

www.ine1149.web-log.nl zei

Ja, ik zit ook al op een foto van je mooie roze lipjes te wachten!

Hoe gaat het eigenlijk met je omgekeerde tomaten? Is dat nog wat geworden?

Anoniem zei

heee, dat zou wat voor mij zijn, ben gek op lippenstiften hahaha, ga nooit zonder van huis ;-) maar deze klinkt wel erg vasthoudend!

Wel heel erg leuk die reactie van je medecursisten..

groetjes Mariet

Anoniem zei

Nou..ik bedank even voor de lippenstainer, als je het niet erg vindt ;-)
Enne ja, klappen doen ze hier maar al te graag. Had vandaag een mandatory training over kwaliteit etc., groepjes vormen, opdrachtjes uitvoeren je kent t wel. En wat denk je, er werd veel geklapt, oh wat waren we weer goed, de hemel inprijzen, overdrijven noem ik dat...maar goed soms wel echt bedoeld. Dan is het ook wel leuk, zeker als je het niet verwacht had.
gr Jackie

elmarstel zei

gelukkig heb ik nooit lippenstift op.....nou ja lippenbalsem in de winter of als protector tegen de zon, dus voel me niet geroepen om te gaan stainen, hahahaa

Marchiena zei

Alsnog gefeliciteerd met je nieuwe baan, hartstikke leuk voor je. De lippenstainer zou ik maar niet daar na toe op doen.
Leuk dat de cursisten met applaus reageerden op je nieuwe job. Wel jammer dat we nu geen verslagen meer krijgen over juf Knoop en je medecursisten, maar over je nieuwe baan zal ook wel zat te schrijven zijn.
De bramen zien er geweldig zeg en wat zijn het er veel.

Groetjes,
Marchiena

Annemiek zei

Lippenstift gebruik ik niet dus dit ga ik ook echt niet proberen.
Mmmm, lekker he, dat je geploeter in de tuin nu de vruchten afwerpt. Ik zag hier hele kleine komkommertjes aan de planten staan.

Guus zei

Ik stift mijn lippen vaak zonder spiegel, zo tussendoor in de loop. Dit stiftje zou voor mij dus niets zijn.. Wel leuk om te zien.

www.hildezug.info zei

Ook ik wil alsnog in mijn handen klappen om je nieuwe job ;-)

Lijkt me ook niet echt iets voor mij, die lipstainer. Als ik zo zonder lenzen mijn lippen verkeerd inkleur, loop ik de hele dag als een clown rond...

Groetjes,

Ymkje zei

Van harte gefeliciteerd met je baan. Super dat het gelukt is. Wel jammer dat we nu geen nieuwe verhalen van "Knoopje" meer krijgen, ik vind het geweldig om over de cursus en de docente te lezen.

Miranda zei

Haai die haai. Daar ben ik weer....even dan...want we genieten nog even van onze vakantie. Je kent het wel, frikadel en kroketten eten! Maar jeetje, wat gebeurt er veel in zo een weekje. Had dan ook heel wat bij te lezen en kijken. EN ook nog eens een deeltijdbaan! Ik vind het geweldig voor je! Knuffel aan de schone doggies en groetjes uit het zonnige zuid westen des Nederland

Petra zei

@ Miranda
Leuk zeg, lekker in Nederland. En ik maar denken wat is Miranda stil ;-) Groot gelijk!
Geniet er lekker van!