zondag 5 juli 2009

Burgers, hot dogs, pig picking en nog meer burgers...

Een dagje vol met burgers, hot dogs, toetjes en nog veel meer burgers. Hamburgers om precies te zijn. Allereerst waren we gisteren overdag naar de BMW dealer geweest. Daar hadden ze een soort van 4th of July open dag. Waar ze hun klanten voor uitnodigden en waren er dus aardig wat motoren te bekijken.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Dezelfde als Ron was er ook....

Photobucket

En behalve motoren waren er bij een party tent ook gratis hamburgers, hotdogs, drinken, ijs en zelfs appeltaart. Het was er echt hartstikke gezellig.

Photobucket

Ron wilde eigenlijk altijd al een keertje op een grote 1200GS rijden en op de nieuwe 800GS. En dit was de uitgesproken dag er voor. Ze hadden veel modellen buiten staan en kon je er zo mee weg rijden. Nouja, na een kopietje van je rijbewijs te hebben achter gelaten dan.

Photobucket
Ron op de 1200GS

Photobucket
En daarna de 800GSHij was duidelijk voor de 800GS. De 1200 is toch een veel zwaardere motor. De man die ons steeds hielp bleek achteraf de eigenaar van de zaak te zijn en vertelde veel over de twee motoren. Grappig is om te zien, dat als ze horen dat wij uit Europa komen, het dan het nog meer waarderen dat Ron hun merk motor heeft. De eigenaar van die zaak, maar ook de mede motorrijders. Grappig is dat. Daarna hebben wij genoten van een oer Amerikaanse hotdog ;-) Die waarderen wij op onze beurt dan ook weer.

's Middags ben ik aan het bakken gegaan. Want het is niks dat je drie feestjes hebt in de wijk. Je moet ook drie keer een side dish meenemen. En dat werden niet drie Dudok taarten, ha ha ha. Dat had ik al heel snel besloten. Dat was een partij appelschillen geweest. Dus in plaats daar van heb ik van bladerdeeg en appel, kleine appel dessertjes gemaakt. Bladerdeel over de gaten van een muffin bakschaal doen, appels met suiker en kaneel in het midden en in de oven worden dat kleine kuipjes doordat de bladerdeeg zacht wordt en zo in de muffin ruimte zakt.
En die gingen er goed in. Maarja ik heb maar 1 zo'n muffin plaat die ik daar voor kon gebruiken, dus kon niet alles te gelijk afbakken en moest het in etappes. Waardoor het een langdurige zaak werd. Maar uiteindelijk was het om vier uur allemaal klaar en gebakken. En zijn we nog even snel naar het zwembad gegaan. Even lekker afkoelen.Heel snel dat wel, want om half 6 begon het eerste feestje.

En dat was bij de buur-boertjes. Zij gaven een pigpicking schuurfeest. Wat zo ongeveer is, wat het woord doet verwachten. Een half varken op een enorme BBQ en als die gaar is wordt het vlees er afgehaald en dat gaat in grote schalen en heb je het zogenaamde pulled pork vlees. Geen fraai gezicht dat varken, maar wel heel mals vlees.

Photobucket

Photobucket

Naast het halve varken hadden ze ook nog tig kippen poten. Echt een hele boel...

Photobucket
Twee van de buur-boertjes waken over de kippen poten. Het blijkt dat het varken 's ochtends om 6 uur al op de grill ging. Ze hebben er dus echt een dagtaak aan gehad. Er waren veel mensen van hun kerk, maar ook aardig wat uit de wijk. Toch wel heel bijzonder dat ze dat doen. Moest natuurlijk wel horen dat ik na dat lekkere eten weer aan de hol moest van de week van ze natuurlijk. En daarbij deden ze de "Petra-aan-de-hol" imitatie. Armen in de zij en kleine snelle pasjes en vooruit ;-) Ze hebben goed opgelet, ha haha. Maar helaas hebben ze wel gelijk, al dat lekkere eten zullen wat extra km's worden van de week, met de inmiddels gewoonlijke aanmoediging van de boertjes.

En omkomen van de honger zouden we zeker niet dat was duidelijk. Ik heb wat van het varkensvlees gegeten en een halve kippepoot en daarnaast nog wat aardappelsalade. Hierna was al snel de gang naar de lange tafel met toetjes en daar hadden ze bananen pudding met koekjes erin. Ron vindt dat altijd lekker. Er was ook fruit en taart en cake en nog meer bananen pudding.... Maar daar van maar net twee happen op.

Hierna zijn we naar Judy en George gelopen. Zij wonen zo'n halve kilometer verderop. Aan het meertje van onze wijk. Prachtig uitzicht hebben ze. We hebben een poosje staan praten met andere buurtjes. En hij liet ons proeven aan "Aviator" bier. Speciaal gebrouwen in ons dorp. Het schijnt nog niet zo lang te bestaan maar smaakte een beetje als wit bier. Als je naar de Aviator brouwerij gaat, moet je eerst een grote bierfles kopen. En die is echt groot, zo'n 2,5 liter denk ik. En die wordt dan gevuld. Is ie leeg en je komt hem dan weer vullen, dan is het nog maar de helft van de prijs. De naam Aviator, komt omdat het naast het kleine vliegveld is. Heel leuk verzonnen. Het weer was echt zalig gisteren. Geen humidity en een klein briesje wat het erg aangenaam maakte om buiten te zijn. Toch bleven de meeste mensen op het feestje binnen eten. Maar wij zijn toch lekker buiten gaan zitten en hebben genoten van het uitzicht.

Photobucket

Photobucket

Aan de overkant van het meer zou die avond ook het vuurwerk worden afgestoken. En toen wij aan het eten waren. (Halve kipburger er nog bij ppfffff. Wel heel apart en kipburger van kippengehakt zeg maar. Weer eens wat anders) Maar terwijl we aan het eten waren de buurtjes die het vuurwerk zouden doen al volop bezig met de voorbereidingen. In de middag hadden ze het gras al heel kort gemaaid. En nu werden er enorm veel emmers gevuld met water. Want je weet maar nooit natuurlijk. Bij Judy hebben we het dessert niet meer mee gemaakt, want toen zijn we naar Laura en Freddie gelopen, die weer aan het begin van de straat van Judy en George wonen.

Zij waren net klaar met het dessert en waren zeg maar aan het uitbuiken. En dat was mooi, want ik zat inmiddels ook aardig vol en kneep hem een beetje dat ik nu voor de derde keer weer zou mee moeten eten. Is ook zowat als je op een feestje komt en je eet niet mee van al het meegebrachte eten. Maar zo was het dus perfecte timing. Inmiddels was het bijna negen uur en het vuurwerk begon al! Eerst was er nog de buurman naast Judy die ook heel mooi vuurwerk had en daarna werd het vuurwerk aan het meertje afgestoken. Zeker een half uur lang vlogen de pijlen in de lucht. Prachtig gezicht. En Laura woont zeg maar op een hoger gelegen gedeelte van de straat en dus hadden we daar een prachtig uitzicht.

Photobucket

Stoeltje erbij en genieten van het vuurwerk.....

Photobucket

Inmiddels was de wind wat gaan liggen en was het super goed weer voor vuurwerk.Nadat de show aan het meer over was, hadden wat andere buurtjes wat legaal vuurwerk en dat deden ze in de straat afsteken. De pijlen zijn in NC namelijk verboden. En eigenlijk mag je dus alleen laag vuurwerk hebben. Duidelijk dat de andere buurtjes in South Carolina waren wezen shoppen voor de show, want dat waren alleen maar pijlen. De kinderen vonden overigens dit ook erg leuk om te zien.

Photobucket

Daarna hebben we nog tot laat buiten gezeten en hebben we echt genoten van de verjaardag van Amerika. Toch wel heel bijzonder om dat zo mee te kunnen maken. Het was echt een super leuke avond!

De hondjes hadden het ook goed gedaan. We hadden de radio aan gezet en omdat er geen harde knallen zijn en alleen sier vuurwerk, hebben ze er weinig van mee gekregen.
En terwijl ik dit nu tik, is nu het vuurwerk van de buurgemeente bezig. Moet zeggen dat ik dat altijd een beetje boter na de vis vindt. Zo die dag er na. Ze doen dat omdat in Raleigh de vuurwerkshow gister was, bij ons op 3 juli en dan in Holly Springs op 5 juli. Drie dagen achter elkaar vuurwerk te bewonderen. Dus net nog even de tuin in gelopen en ook daar de pijlen te zien. Was niet zo heel lang, maar wel weer erg mooi. Maarja na dag nummer drie ben je een beetje verwend wellicht ;-)Vanmorgen moesten de burgers en hot dogs er weer vanaf en ben ik maar gaan lopen. Het was inmiddels wel een stuk warmer dan voorgaande ochtenden. Er werd ook onweer verwacht vandaag. Die onweer is hier niet gekomen uiteindelijk, maar wel een drukkend weertje. In de loop van de ochtend gingen we ook nog een stukje met de hondjes wandelen bij Symphony lake en toen we de wijk uitreden kwamen we deze Bambi's tegen... Zo lief....En zo was het weekend weer voorbij.....

Groetjes Petra9 opmerkingen:

Anoniem zei

Dat was een druk weekend.
Mijn hemel wat een enorme BBQ hebben ze daar.

Hopelijk heeft het eten geen nadelige gevolgen.

Erna

Bibi zei

VIER uur bezig! sjonge ja dat ken ik wel. Is altijd wel leuk hoor, die feestjes, maar het is altijd een werkdag voor de dames.
Maar je muffin pasteitjes klinken goed in elk geval!
Grappig dat je buurtjes je immiteren hihi, je hebt in elk geval je cheerleaders:-)

Miranda zei

Beduidend drukker in de straten dan hier dus. Geen idee of het druk in ons eigen straatje geweest is. Maar hier geen hoog vuurwerk in de lucht gezien. Wel een BBQ, eentje maar en model kleiner als die boerbuurtjes trouwens, hihihi.
Groetjes

Anoniem zei

Wat een gezellig weekend hebben julllie gehad! Leuk hoor, zo ingeburgerd!
Knap van je dat je nog steeds zo fanatiek loopt, petje af ;-)

xx Mariet

Anoniem zei

Hallo,

Ik lees de laatste tijd mee. Vind het erg leuk om te lezen hoe dat allemaal in Amerika aan toe gaat. Mijn vriend kijkt ook regelmatig mee maar die kijkt meer naar de foto's van vogels als die langs komen. Vooral van de rode kardinaal. Tis namelijk zo dat hij deze graag ook zou willen toevoegen aan zijn volliere maar ze zijn hier in nederland schrikbarend duur. Hoop dat je het niet erg vind dat we mee lezen. Groetjes uit Hoogeveen!

Groetjes Linda

Anna zei

Wat een gezellige feestjes,bij jullie is nog saamhorigheid met de buurtjes.
Hier is het een hoop geschreeuw met de buren, haast kindermishandeling.
wat ben je toch weer een mazzel kont met die bambi's . Ik zag ze ook van de week maar altijd een fototoestel bij me maar nu even niet!!
Mooi hoor.

Petra zei

@ Erna
Nou laten we hopen van niet. Zaterdag gaan we het zien. Heb nog een hele week om de schade te herstellen ;-)

@ Bibi
Nouja vier uur.... Die dingen moesten steeds een half uur in de oven. Dan moest die bakplaat afkoelen en dan kon de volgende lading er in. Dat bij elkaar was al bijna twee uur ;-) Dus het was even pauze als ze in de oven stonden.

@ mariet
Heb jij het nog geprobeerd het lopen. Had ik het nou goed begrepen dat Trudy ook aan het lopen was gegaan? Alhoewel over een maandje is het vakantie tijd voor jullie he?

@ Linda
Leuk dat je ook meeleest. Ja de kardinaal is mooi he?
Hier zijn nu de Hummingbirds weer te bewonderen. Ook heel apart. Deze zijn er alleen in de zomer.

@ Toos
Zal je net zien, komt Bambi heb je je camera niet bij je. Balen zeg!

Groetjes Petra

Annemiek zei

Dat was een gezellig weekend zeg!

Marchiena zei

Jeetje Petra, dat was een leuk druk weekend. En als ik het zo lees hoef je de rest van de week niet meer te eten. Ik verbaas me iedere keer weer aan de hoeveelheden die in de US genuttigd worden, maar ja ik eet als een muis, ik hoef alleen maar eten te zien en dan is m'n maag gevuld :(.

Groetjes,
Marchiena