donderdag 2 juli 2009

Hot

Begreep dat het in Nederland op het moment ook zomer weer is. Vaak is de vraag na de melding van het mooie weer, hoe is het weer bij jullie. En dan zeg ik vaak, "ook zomers weer hier hoor. Erg warm op het moment".
Het wordt nu onze vijfde zomer hier en nu met het zwembad open, waar ik veel gebruik van maak, is het een beetje te doen. Natuurlijk is het binnen lekker want daar is, in tegenstelling tot de Nederlandse huizen vaak, de airco aan het werk. Maar buiten is het eigenlijk niet te doen in het zonnetje. Dit was de temperatuur op ons terras vanochtend om kwart over 9.....

Photobucket

Juist ja, niet normaal toch. Begrijpen jullie nu dat ik om kwart over 6 loop als de zon nog niet op is? Om kwart over 10 werden het nog een paar graadjes meer....

Photobucket

Bloedje heet! Ben daarna naar het zwembad gegaan en ben gaan afkoelen. Heerlijk....
Al is het daar natuurlijk net zo warm. Maar zo in het water errug aangenaam ;-)

Groetjes,
Petra

12 opmerkingen:

Bianca (jerbia) zei

Heerlijk is zo'n zwembad met die temperaturen hè. Wij hebben zelf een zwembad in de tuin, en daar ben ik nog nooit zo blij mee geweest als de afgelopen dagen, wat een hitte zeg! Zou alleen ook wel zo'n coole glijbaan willen hebben ;)

Groetjes,
Bianca

Anja zei

Ook hier is het buiten alleen uit te houden als er een zwembad binnen handbereik is. Alhoewel, vanmiddag viel er een flinke regen en onweersbui.

Miranda zei

Ik wist niet dat er zoveel temperatuurverschil tussen dat "kleine" eindje van ons zat. Hier was het "maar" in de dertig graden. En dat vind ik al heet!
groetjes

Annemiek zei

Heerlijk om dan in een zwembad te kunnen afkoelen!

Petra zei

@ Bianca & Anja
Heerlijk he? Zo even plonsen in de hitte.

@ Miranda
Deze temperaturen waren bij ons op het terras hoor. Dus volop in het zonnetje. Hier zou het 36 graden worden, maar dat is in praktijk stukken warmer ;-)

Groetjes Petra

Bibi zei

nou ik zou anders best die temperaturen willen hebben, hier is het echt snert!

Kasaka zei

Grappig, Justin kwam hier gisteren uit jullie "buurt" (hij woont in Chapel Hill) en vertelde, dat jullie allang geen regen hebben gehad. Terwijl het hier bijna iedere dag in de middag heeft geregend. Vandaag is het "koel" voor juli, 27 graden. Vind ik eigenlijk lekkerder, dan die hele hete en plakkerige 4th of July's.

Monique zei

Ah, dat zwembad ... wij hebben dat van ons nog niet eens open gedaan dit jaar. Zoveel werk, zoveel kosten en we gebruiken het amper!

Wat dat betreft is zo'n zwembad in de buurt zoals bij jullie wel fijner hoor ;-)

Wij hebben ook airco in huis, niet echt gebruikelijk in Nederland, maar wel superfijn!

Petra zei

@ Kasaka
Ja het is inderdaad al een poosje droog hier. Sindsdat we terug zijn uit Florida niks meer gehad.

@ Monique
In NL hadden wij ook airco op onze slaapkamer. Waren toen al aardig Amerikaans ;-)

Marjon zei

Jeetje, dacht ik dat het hier warm en benauwd was. wat zul jij blij zijn met het zwembad.
Mag je daar nu eigenlijk gewoon gasten mee naar toe nemen of moeten ze dan betalen?

Petra zei

@ Marjon
Je mag inderdaad gewoon gasten meenemen. Alleen moet de "member" zelf ook aanwezig zijn.

www.ine1149.web-log.nl zei

Denk dat wij toch ook maar eens aan een airco op de slaapkamer moeten gaan denken, het is er, na een paar warme dagen, altijd flink warm.

Overigens hebben wij tijdens de vakantie de airco nooit 's nachts aangehad (haha, de eerste 2 weken hadden we meer verwarming dan airco nodig). We konden 's nachts steeds het raam, met altijd een hor, opendoen. Heerlijk.

gr, Ineke