woensdag 8 juli 2009

Chaos

Nou gisteren dus naar les 2 van mijn nieuwe cursus. Elke keer als je binnenkomt, moet je intekenen en ligt er ook het lesboek voor je klaar. Elk boek heeft een nummer en dat nummer moet je naast je intekenen ook op schrijven. Als je weg gaat moet je ook weer uittekenen en je boek weer inleveren. De lijst is ook om te zien of je aanwezig bent geweest die dag. Nog een hele administratie, kunnen we wel zeggen. Om deze cursus met een certificaat te beeindigen, moet je 95% aanwezig zijn geweest. Dat wil zeggen dat je 1 middag mag missen, maar daarna dus geen enkele minuut. Ook moet je minimaal 80 % scoren bij de testen die je krijgt.

En de eerste test kregen we gistermiddag dus. Vragen over wat er in hoofdstuk 1 stond. Op zich niet zo schokkend en super moeilijk, maar het woord "test" bracht een enorme spanning in het klaslokaal. Rollende ogen en zenuwachtige zuchtjes klonken om me heen. Na die test werden er ook de assignments uitgedeeld. Alweer zuchtjes en steuntjes. En moet eerlijk gezegd zeggen dat ik ook wel een beetje verbaasd was over de assignments. De eerste opdracht was dat je een essay moest schrijven over wat jouw carriere plan zal zijn. Nou kan ik me dat nog een beetje voorstellen. Hoe je je na deze cursus in de banenmarkt brengt en wat je kan doen om je nog meer te specialiseren. Maar je moest ook opschrijven waar je wel vrijwilligerswerk wilt gaan doen.

Huh? vrijwilligerswerk? Duidelijk dat vrijwilligerswerk tijdens de lessen er met de paplepel in gegooid wordt, zeg maar. Vanwege economische toestanden heden ten daags is het verstandiger om vrijwilligers werk te gaan doen, dan thuis op de bank te gaan zitten wachten op een baantje. Soort van bezigheidstherapie, maar waarbij je ook ervaring krijgt, aldus de juf. Toen 1 van de cursisten zei, dat zij ook vrijwilligers werk in een ziekenhuis had gedaan en daarbij enkel en alleen maar bedden op mocht maken, werd er knikkend en instemmend gereageerd door de mede cursisten. Ja daar leer je ook niet zo veel van. Bed opmaken kan ik al ;-)

Mevr. Knoop was niet van slag te brengen en zei dat zij dan wellicht door moest zoeken naar een vrijwilligers baan die ze wel leuk vond. Want het ging allemaal om "networking, to get a job". Afijn, na het essay verhaal te hebben gehad, kwam de volgende opdracht. Je moest twee mensen gaan interviewen die al Medical office assistant zijn. En daarover moeten we volgende week een presentation houden. Oftewel een spreekbeurt! Mijn hemel..... die had ik even niet zien aankomen zeg. Dat interviewen was 1, maar dan ook nog presenteren. En.... als je een powerpoint presentatie deed (dus met behulp van de computer) krijg je extra credits. Bij het woord powerpoint presentatie zag ik wat vraagtekens in de klas verschijnen, maar niemand vroeg verder hoe dat dan zou gaan.

Goh voelde me zo weer terug op de lagere school. Met mijn spreekbeurt over bijgeloof..... Pfffff...., dacht dat ik dat toch allemaal al gedaan had in het leven. Maar afijn we gaan het allemaal meemaken volgende week.
Daarna was het tijd om aan je essay te gaan werken in de les. Dit essay moet je onder de lestijd maken. Dus in de klas. Je moest via internet research doen naar de vrijwilligers baantjes en je focus om beter te worden. En dat ging allemaal op de computer natuurlijk. Het essay moet je ook in Word schrijven en per email aan Mevr. Knoop sturen. En al die nodige programma's zitten op de computers in de klas. Echt, daar was ik nou wel weer van onder de indruk. Dat is toch wel super tegenwoordig!
En binnen een tel was het muisstil in de klas, behalve het getik van het toetsenbord.

Ik dacht nog knap dat iedereen gelijk weet wat er bedoeld wordt. De computer was voorzien van Vista en dat was voor mij nog even zoeken. Ook had het Word 2007 en ik heb nog 2003. Maar gelukkig wees het nog wel voor zich. Ik had als vrijwilligers werk, maar het Pets healthcare program van Wake Med hospital op gezocht, zodat ik met de hondjes verschillende afdelingen van het ziekenhuis kon bezoeken. En al divers contact met patienten zou hebben gehad. En om mijn nog meer te specialiseren het special CPR programma te gaan volgen voor "the Health care providers". Het werd vast een mooi verhaaltje zo bijelkaar. En dus zat ik lekker te tikken en Juf Knoop verlaat even de klas om wat te gaan kopieren.

En toen gebeurde het, complete chaos!!!! Wist niet wat me overkwam. Ik had al gezegd dat ik 1 van de jongste was in de klas. En dat ik het zo knap vond dat iedereen wist wat ze moesten doen. Maar dat alles was dus de grootste schijn die ik ooit gezien heb. Toen Knoop dus vertrokken was, kwamen alle frustaties los en ik denk dat bijna niemand wist wat te doen op de computer...... Dat wordt nog wat!!! Allerlei vragen gierde door de klas, echt complete chaos. Wat is knippen en plakken? Waar vind ik Word? Hoe kan ik lezen van mijn memory stick? Waar stop ik mijn memory stick in? Ik moest zooooooo lachen. De gezichten er ook bij. Grote ogen en vol paniek....

En ik maar denken wat doet iedereen het toch goed.... Ja goed toneelspelen.... Afijn, toen de voetstappen van Mevr. Knoop weer in de gang te horen waren, was het binnen 1 tel weer muisstil..... Echt? alweer alsof ik terug was in de vijfde klas en we rekenen af moesten hebben. Dit wordt nog dikke pret, heb ik het gevoel.....

Om half 5 mochten we naar huis en moesten we wat we gemaakt hadden in die tijd, op de meegebrachte memory stick zetten en de computer afsluiten. Ja.... nu viel het niet meer te verbergen dat je niks van computers weet natuurlijk. Praatjes zat, maar nu vielen ze door de mand. Alhoewel, de vrouw naast me trok de stick er uit en drukte op de uit knop van de computer. Ja, zo gaat hij natuurlijk ook, maar heb je niks bewaard. Maar waarschijnlijk had ze ook niks om te bewaren?

En zo was ik na haar, de tweede die de klas verliet. Mevr. Knoop was met 1 dame bezig om haar werkje te bewaren. En tijdens mijn gang in het terugleggen van mijn lesboek en uittekenen, werd ik aan mijn mouw getrokken door 1 van de spurtelende dames.... "Hoe moet ik saven", vroeg ze me benauwd. Dus ik heb het haar voor gedaan. "Save as, deze computer en dan de f schijf kiezen". "Oja, natuurlijk" zei ze, alsof ze het even niet zag. Maar had zelf het gevoel dat het niet helemaal doorkwam. Maar zij had in ieder geval haar ding bewaard. Nu nog de computer uitzetten. Ben benieuwd hoe lang de dames er bij elkaar nog gezeten hebben..... Wordt vervolgd....

Groetjes Petra

14 opmerkingen:

Miranda zei

Hilarisch! Hahaha, je schrijft zo echt dat ik het gevoel had bij je in die klas te zitten. En dat gefake, daar zijn Amerikanos goed in heb ook ik al gemerkt. Echt lachen en zie nu al uit naar het vervolg. Big hug uit Forest, VA

Bibi zei

Hahaha geweldig, wat ontzettend grappig! Ja zoals Miranda al zegt, zoals jij het omschrijft is het of we erbij zijn! HIhihihi oh man oh man. Dat wordt nog wat! Ik kijk met spanning uit naar het vervolg!
En je hebt inderdaad een mooi verhaaltje in elkaar geflanst hihihi well done!

José (AA forum) zei

Woow wat een leuke cursus (had ook even je eerdere berichtje gelezen..). Dit is echt iets voor mij. Toch maar eens uitzoeken of zoiets ook in Nederland bestaat.

Ik ben benieuwd naar de verschillende presentaties.. Altijd goed voor je ego als je ergens, in vergelijking met anderen in je klas, erg goed in bent!

Veel succes

Marchiena zei

Jeetje wat zullen veel cursisten het moeilijk hebben. Ze zijn zeker bang dat de anderen denken dat ze dom zijn of nog erger dat juf Knoop ze dom vindt, terwijl ze daar zijn om te leren. Ik ben benieuwd hoe lang ze dat gaan volhouden. Het zal ook komen dat iedereen nog moet wennen aan elkaar en het aan het leren. Natuurlijk zijn er veel ouderen die nog nooit met een computer gewerkt hebben en dan is het natuurlijk heel eng om daar van alles mee te doen moeten gaan doen.
Succes met je interviews en presentatie.
Ik kijk al uit naar het vervolg van je cursus;)

Groetjes,
Marchiena

Bianca (jerbia) zei

Hilarisch!!! Ik lig hier bijna onder mijn stoel van het lachen! Hoe krijg je het zo beeldend beschreven hahahha.

Groetjes,
Bianca

Anoniem zei

whhahahah geweldig verhaal weer,en jeemig een spreekbeurt!!!
Daar zat je niet echt op te wachten.
Ben erg benieuwd naar het vervolg hihi.

Erna

Anoniem zei

Schitterrend verhaal weer....moet zo lachen... wacht vol spanning op het vervolg.

x groetjes Trudy

Anoniem zei

Geweldig! Het kost weinig moeite om er een plaatje bij te verzinnen hoor, hahahahaha
Je moet je verhalen gaan bundelen ;-)

xx Mariet

Anoniem zei

Jeetje, zeg Peet, je wordt nog aan het werk gezet! Maar voor jouw appeltje eitje toch?! Ben wel benieuwd hoeveel dropouts er volgende week zijn....
Bij mij gaat de training nog relaxed, we waren zo snel dat we morgen vrij hebben;-) en vrijdag en maandag nog wat chillen, daarna begint t echte werk pas.
gr Jackie

Annemiek zei

Dat niemand ervoor uit durft te komen dat ze niet precies weten hoe het moet. Ze zullen zo goed vast komen te zitten als ze niet vragen. Eigenlijk zou het ook in de cursusbeschrijving moeten staan dat je met een computer om kunt gaan. Een eerste vereiste, want ze denken toch echt niet dat je met medische terminologie een baantje krijgt waar je geen computer gebruikt.
Gewoonlijk krijg je bij een cursus ook een precieze syllabus waar beschreven staat wat er behandeld zal worden, welke opdrachten je zult gaan krijgen, en voor hoeveel % alles telt. Zo worden die verrassingen je bespaard. En ja, spreekbeurten heb ik hier ook weer genoeg moeten geven, wel wennen.

Anoniem zei

Hallo, je kent mij niet maar ik heb in Tunesie Edwin, Danielle en hun kids ontmoet. Zij hebben mij hun email adres gegeven, echter ik kan het nergens meer vinden. Via google kom ik op deze weblog hun namen en foto's tegen.Zou je mij aan hun mail adres kunnen helpen?
Groeten Petra Poels (hp_poels@versatel.nl)

Petra zei

@ Marchiena en Annemiek

Deze cursus is voor mensen die werkeloos zijn. Veel mensen doen het uit eigen wil, maar er zijn er ook bij die moeten, heb ik inmiddels gemerkt.
Afijn in de cursus omschrijving staat dat je de nodige computerkennis moet hebben om mee te doen. Maarja als je niet mee doet komen er waarschijnlijk consequenties voor je uitkering? Ik weet het niet, maar kan me zo'n reden bedenken om dat niet te melden.
Vandaag begon Mevr. Knoop dan ook met de woorden dat je ALTIJD moet vragen als je iets niet weet. Het schijnt gisteren na de klas een latertje geworden te zijn en dat was duidelijk niet de bedoeling.
Vond het wel goed dat ze dat zo uitdrukkelijk zei. En dat ze dan echt kwam helpen.
Ondanks dat toch 1 uitvaller vandaag. De mevrouw die vroeg hoe ze moest saven.

Petra zei

@ Jackie
Ja zeg hey, dat is niet eerlijk. Ik zwaar aan de slag en jij nog een beetje relaxen. Maar heb mijn eerste 100% binnen voor de 1e test ;-) Moest gelijk aan jou denken met je vorige cursus.

Anja zei

Ohhh, wat heb ik gelachen om je verhaal. Ik heb er bijna live-beelden bij. Ik ben benieuwd naar het vervolg.