maandag 29 juni 2009

Gezinsuitbreiding

Vandaag kwamen we er achter dat we gezinsuitbreiding hebben gehad. Zonder het zelf in de gaten te hebben zeg maar. En wel met 5 stuks. Vijf ieniemini kleine zwaluwtjes wonen sinds vandaag boven in onze porche.

Photobucket

Zijn ze niet uh, uh, ja wat zal ik zeggen.... lief? Knap kun je ze namelijk nou niet echt noemen he?

Sinds dat we hier wonen komen ze elk jaar terug deze zwaluwen. En dit jaar had Ron in de hoeken van onze porche waar elk jaar de nestjes zitten plastic geplakt. Want het nestje is leuk, maar ze S....... heel de stoep onder met hun nijver. Net bij de voordeur. En mocht je die deur willen gebruiken word je heel welkom geheten met net over je hoofd scherende zwaluwen. Ook wordt het nestje van een soort klei aan elkaar geplakt en wanneer de kinders uitgevlogen zijn, kunnen wij gaan schrobben. Want met bijna veertig graden aan de voorkant van ons huis, koekt die klei lekker vast zeg maar.
Afijn Ron had een anti-zwaluw hoek in elkaar geknutseld. Echt professorisch gemaakt van hem. Elke avond deed hij dat, want in de nacht braken zij het hele bouwsel weer af en zat er weer een beginnend nestje. Waarna Ron bij thuiskomst weer wat meer tape er tegen aan gooide om het hoekje weer af te schermen. Zo is dat een paar weken door gegaan. Elke keer wisten ze toch weer in het hoekje te komen.

Op 1 dag ging het fout. Die dag stond Alison aan de deur om mij een verhaal te vertellen. Ik was niet thuis geweest en zij was de post gaan halen en zag wat onder aan onze porch bungelen. Toen is ze gaan kijken wat dat nou was en het was een zwaluw. Verwikkeld in allemaal tape om 1 vleugel..... Zo zielig.... Afijn zij een trap erbij gaan halen en is daar op geklommen om moeder zwaluw te redden. Wat haar gelukt is, ondanks een hartverzakking van het beestje, want het was in een lichtelijke coma vertelde Alison. Maar gelukkig 'deed' het beestje het nog wel.

Nadien heeft Ron geen tape meer bij geplakt en dus..... de zwaluwen hadden weer gewonnen. En zie daar 5 kinders erbij.... Ook de volhoudende zwaluw wint! Een fraai nestje voor hun kroost naast Ron's bouwsel....

Photobucket

Vanmorgen was ik weer zo vroeg aan de hol gegaan. Het was om 6 uur al 23 graden en toch ook al een beetje plakkerig. Maar ik ging lekker. Zo lekker dat ik nu bijna al 7km achter elkaar gelopen heb. Het is toch wat?
Onderweg nog een aardig schrikmomentje. Ik loop op mijn gemakje te lopen en eerlijk gezegd let ik dan nergens meer op. Er is bijna geen verkeer om die tijd en ben met mijn gedachtes altijd overal en nergens. Geheel op een andere planeet, zeg maar. Afijn dat kan binnen een seconde veranderen weet ik nu. Want toen zag ik ineens iets gifgroens net voor mijn schoenen op het wegdek slingeren.... IEKSSS.... Ewwwwwwww... En op zijn Nederlands, Gatverredamme.... Het was een gif groene slang. Niet zo heel dik, maar wel behoorlijk lang. En ik nam me toch een sprint!!!! Nooit gedacht dat ik dat zo snel kon zeg! Als een speer ging ik. (het kan dus wel als je het maar graag genoeg wilt, ha ha ha) Ik schrok me echt het ongans.... Nog een keer Ewwwww en keek na mijn sprintje nog even snel achterom en zag dat het beest waarschijnlijk ook geschrokken was van mij en het gras weer in glibberde. Oeps..... daar wordt je wel even wakker van zeg! En je hartslag gaat lekker omhoog van zo'n sprintje tussen door ;-)

Groetjes Petra

12 opmerkingen:

Dizzymisslizzy zei

1 Zwaluw maakt dan misschien geen zomer, maar met 5 jonge zwaluwen wordt het wel een bende. Balen zeg dat er zo weinig tegen te doen is. Lief is het wel, daar niet van.

Miranda zei

Hahaha, wat een avonturen daar bij jullie! Ik was al bang van die dooie slang hier in de straat.
Wat een volhouders die zwaluwen niet? En de baby's zijn dat niet de ugly duckleys of zo, die veranderen in a beautifal swa(n)low? Nee, nog niet bepaald mooi te noemen....Groetjes uit centaal Virginia

www.vandijkjes.punt.nl zei

Het is maar goed dat je neit hier woont dan. Hier stikt het van de slangen. Ik greep er van de week nog bijna 1 beet tijdens het onkruid plukken. Ik ben er nu ook niet bang meer voor. Ik vind ze zelfs wel grappig..

Gr petra

Anja zei

Gefeliciteerd met jullie gezinsuitbreiding ;-)) Het zijn inderdaad hele ieniemini's, nee knap zijn ze (nog) niet.

Iekkk, een slang, daarvoor ga ik ook rennen.

Anoniem zei

haha je lijkt op Annie (zit dus toch in de familie) die stond stijf van de schrik van een kleine slangetje in de bossen bij S'berg vorige week. haha en de doggies maar kijken wat dat nou voor iets raars was.

Nou peet lekker doorlopen ik ben wederom gestart gister.

Ik ga je spreken.

doegies.

Ronald

Bibi zei

die zwaluwen zijn zo koppig, je kan er weinig tegen doen behalve elke dag alles schoonmaken. Maar als ze dan eindelijk een plekje hebben gevonden waar jij niet bij kan met de hogedruk spuit, dan hebben ze gewonnen. Het zijn mooie vogels maar wat een vieze troep maken ze ervan.
Eeeww die slang! Heb je ook zo'n hartmeter die je bij thuiskomst kan uploaden naar je computer?

Anoniem zei

Jeetje Petra 7 kilometer rennen. Wat goed! Petje af hoor.

Anoniem zei

sorry naam vergeten.

Groeten,

Liesbeth

Petra zei

@ Petra
Jij liever als ik. Ik moet er echt niks van hebben....

@ Roon
Zet hem op hoor. Als ik het kan, kan jij het ook (weer) ;-)

@ Bibi
Ik heb wel een hartslag meter, maar je kan niet na afloop zien wat het was. Wel op het moment zelf en toen dacht ik alleen rennen. Er was vast en zeker een piek te zien geweest.

@ Liesbeth
Ja wie had dat gedacht he? Voorheen was 7 km wandelen al een eind ;-)

Groetjes Petra

Bianca (Hollandranch) zei

Die zijn inderdaad nog niet mooi maar wel heel schattig, als ze volwassen zijn vind ik ze prachtig hoe ze door de lucht scheren. Ik had gehoopt dat ze hier onder de porch zouden gaan nestelen want echt veel zwaluwen hebben we hier niet maar helaas.. Maar als ik zo die troep zie die ze maken is het een stuk minder erg dat ze hier niet zitten ;-)

7km pfff dat red ik zelfs niet met een horde gifslangen achter me aan. Knap hoor !

Annemiek zei

Dei kunnen straks allemaal muggen gaan vangen. Wat zien ze er hulpeloos uit zo.

Anna zei

Wat leuk die vogeltjes , dan maar war extra schrobben .
Is ook beweging !! Zijn die slangen niet giftig??
Ik zou me ook het rambam schrikken.