zondag 14 juni 2009

Weer thuis

Gistermorgen zijn we om zeven uur 's morgens vertrokken vanuit Naples. De avond er voor lagen we pas laat op bed en hebben we na een echtelijke vergadering, besloten om niet midden in de nacht te gaan rijden om op tijd bij Titusville voor de lancering van de Spaceshuttle in de buurt te zijn. Dat zou namelijk betekenen dat we maar een paar uurtjes slaap zouden krijgen en met nog zo'n end te rijden wellicht niet echt een goed idee. Op Key West hadden we met een vrouw gepraat en die vertelde ons dat ze de spaceshuttle zelfs vanaf Key West kon zien vertrekken, eenmaal gelanceerd.

Daarop hopende stonden wij dus om kwart over zeven net buiten Naples op een parkeerplaats ergens te kijken en te turen naar die Space Shuttle. Echter geen bal te zien.... Later hoorden we pas dat de lancering uitgesteld was, net voor de lancering, omdat er een gas lek was. Ben ik blij dat we niet midden in de nacht waren gaan rijden. Nu was het niet leuk, maar dan had het helemaal niet leuk geweest. Helaas gemist! Hij gaat waarschijnlijk over drie dagen de lucht in.....

Onderweg kwamen we langs vele andere bekende plekjes voor ons. Dit keer hadden wij geen enkel pretpark bezocht. Maar nu op de terug weg reden we toch langs die zo bekende plekjes.

Photobucket


Photobucket

Photobucket

Photobucket
Outlet center in Orlando. Daar waar voorheen onze koffers door gevuld werden.

Photobucket
Downtown Orlando

Photobucket

Bij Daytona zijn we de I95 North opgegaan. Alleen al om Florida uit te komen was het al 6,5 uur rijden vanuit Naples. Wat een afstanden heb je hier toch...

Photobucket

Aan de andere kant van deze weg was een ongeluk gebeurd. Twee auto's in de greppel, helemaal in de prak.... En daarachter dus een ellenlange file. Wij blij dat we aan die andere kant reden zeg. Jammere was alleen dat zo'n 200 mile verder, wij ook in zo'n rijtje kwamen te staan...

Photobucket

Niet echt leuk.... Maar heb op mijn gemakkie alle auto's die we tegen kwamen, maar bestudeerd....

Photobucket
"Marine" vrachtwagen

Photobucket
In dezelfde categorie, maar nu een "Jesus" vrachtwagen

Photobucket
Verborgen boodschap op de blauwe sticker aan de rechterkant.

Photobucket
In de categorie verhuiswagens: "Ik ga verhuizen en wat neem ik mee? Bootje en en toch ook maar die zwembad trap..."

Photobucket
In de categorie levend vervoer: "Paardjes genieten van uitzicht"

Photobucket
En zo kwamen we bij de kop van de file, waar een aantal auto's tegen elkaar aan waren gebotst. Inmiddels was de takel wagen al aan het werk.

Om kwart over zeven 's avonds, dus twaalf uur later, reden we North Carolina in.

Photobucket

Na 3 doggy pitstops, 2 keer tanken en 1 lunch stop. Met nog een aantal miles te gaan voor de afslag die wij moesten hebben op de 95, stond het weer vast. Muurvast konden we wel stellen. En we konden heel in de verte zelfs nog wagens stil zien staan. Daarop zijn we bij de eerst volgende afslag van de I95 gegaan en heeft Miep ons, door landelijk gelegen North Carolina, naar huis gebracht.

Photobucket

En zagen we nu de zonsondergang vanuit de auto.... Anders dan in Naples, maar ook best aardig toch? Om half negen waren we dan thuis..... In totaal hebben we deze vakantie 3100 miles bij elkaar gereden. Dat is bijna vijf duizend kilometer!!!
En na al die kilometers waren we nu dan thuis. Beetje gaar, maar ook weer blij om thuis te zijn. En zo ontzettend blij met onze dappere stappers, die zich al die tijd keurig hebben gedragen in de auto. Echt super doggies hebben wij! (lang leve de airco!);-)

Alison had voor ons de post gedaan in de vakantie. En had deze bij ons binnen gelegd. Daarbij had ze ook nog een verjaardagskadootje voor me neer gezet. Dat is leuk thuis komen!! In de mooi versierde tas zat een heel leuk honden fotolijstje! Echt leuk! Daarna gelijk de wasmachine een slinger gegeven en de post doorgeworsteld. En in die stapel post, vonden we een brief van de Home Owners Association en de bouwers van ons huis, over het zwembad. Het bleek dat het zwembad vandaag open was gegaan. En ook wij, als 1e faseners, waren uitgenodigd.

En.... we konden ook lid worden van "The pool". En gelukkig geen bedragen van duizenden dollars zoals eerder werd voorgesteld door de bouwers. Maar $ 500,- voor 1 jaar. De mensen uit de latere fases betalen $400,-. Dus best nog schappelijk. Denk dat het kwartje bij de bouwers gevallen is, dat niet veel mensen op het moment duizenden dollars aan het zwembad gaan uitgeven en daar boven op nog eens die jaarlijkse bijdrage van $ 400,-. Afijn Petraatje blij, want nu kunnen wij toch gebruik maken van het zwembad. Gaat de vakantie toch nog een beetje door op deze manier. Alhoewel, er wachtte wel gelijk de geijkte klusjes op ons. Want het gras was in die twee weken flink gegroeid en er kon gelijk weer gemaaid worden!

Photobucket

Maar als we dat gedaan hadden zouden we naar het zwembad gaan. Beetje langzaam afbouwen die vakantie niet? Wisten eigenlijk niet hoeveel mensen we er konden verwachten. Nu dan toch de tweede dag open. En we verwachtte toch wel wat mensen. En parkeerden we de auto....

Photobucket
Hmm, geen andere wagens te zien.... En ook geen andere zwemmers.... Kortom we hadden meteen al een prive zwembad!

Photobucket

Is dat even lekker?

Photobucket

Fotootje vanaf de glijbaan. Het ziet er allemaal nog wat kaal uit, maar de ligbedden en stoeltjes komen aanstaande week pas, stond in de brief.

Photobucket

Maarja heerlijk toch? De glijbaan is open van 12 tot 4 uur en dan is er een ook lifeguard aanwezig. Er kwamen wel een stel kinderen kijken bij het zwembad. Maar het bleek dat zij zonder toezicht van hun ouders niet alleen mochten zwemmen. Dat stond in de voorwaarden. Dus die vertrokken ook weer.

Photobucket

En deed ik mijn baantjes verder afzwemmen. Oh hier kan ik echt aan wennen... De schade van de vakantie viel overigens heel erg mee. Ik was maar een halve kilo aangekomen. Komt misschien ook doordat ik trouw heb doorgelopen daar. Het was wel erg warm, maar heerlijk plat. Dat zal wennen worden morgen hier weer als we weer gaan rennen..... Maarja, daarna kan ik nu ook hier een duik nemen ;-) Kijk er nu al naar uit!

Groetjes Petra

17 opmerkingen:

Carin zei

Jammer voor jullie dat het er weer op zit. Bedankt voor het bijhouden van je blog, het was leuk om te lezen. En die honden van jullie lijken me schatjes.

Groetjes
Carin

Anna zei

Home sweet home zeggen ze toch in Amerika. Wat decadent zo'n prive zwembad!!
Jullie hebben het weer gehad, wij hebben het nog tegoed.
Na het blog gevolgd te hebben ,hebben jullie volop genoten Toos

Anja zei

Jammer dat jullie vakantie er weer op zit. Maar jullie kunnen thuis verder genieten van het (privé) zwembad.

Guus zei

Welkom thuis!

Anoniem zei

Welkom thuis! Enorm genoten van je prachtige verslaglegging van jullie vakantie.
Groetjes, BiancaF

elmarstel zei

Welkom thuis weer en fijn dat je nu daar ook eindelijk vh zwembad kan gaan genieten.

Mike zei

Jammer dat jullie vakantie er weer op zit, maar vindt het harstikke leuk om foto's te zien waar ik zelf ook ben geweest, cocoa beach ( de pier, de surfshop enzo , foto's van Daytona ) brengt weer herrineringen bij me boven.
Mooi zwembad trouwens ;)

Groetjes,

Mike

Annemiek zei

Het einde van een mooie vakantie, maar toch weer fijn thuis. Lekker hoor zo'n prive zwembad!

Edwin zei

Hoi, goed om te zien dat jullie weer veilig terug zijn. Met jullie nieuwe zewmbad in de buurt gaat jullie vakantie dus gewoon door hahaha

Groeten,

Edwin

Karin (dh) zei

Welkom thuis! Fijn dat jullie weer heelhuids zijn aangekomen na zo'n lange rit, en wat een leuk vakantieverslag weer, tja.....hierdoor heb ik me dus niet in kunnen houden en gisteren een retour Atlanta geboekt voor met z'n tweeen; dit jaar dan wel geen Florida meer, maar een deep south tour met als hoogtepunt bij Elvis op de koffie. Eigenlijk jullie schuld, dat wij ons vakantiegeld alweer hebben uitgegeven hihi....

Lekker zwembad!

Bibi zei

Ohhhh wat een heerlijk zwembad! Je treft het toch maar weer he? Wel jammer van de lancering.
Welkom terug!

Jasmino zei

Welkom thuis, volgens mij hebben jullie een heerlijke vakantie gehad! Lekker hoor, zo'n zwembad om de hoek, zeker als je toch al graag zwemt. Ik heb mijn badpak voor het laatst aan gehad in 2005, en daarvoor nog een keer in 1999 geloof ik ...

Marjon zei

Oooh, ik wil ook zo'n privé zwembadje!!! En ik wil ook een keer op zo'n grasmaaier rijden, Wat een heerlijke vakantie hebben jullie gehad en wat knap dat je bijna niet aangekomen bent.

Groetjes Marjon

www.vandijkjes.punt.nl zei

Home sweet home. Leuke fot's vanuit de auto. Soms zie je de leukste dingen lang en op de weg.

Die mensen die daar bij de afrit staan is ook levens gevaarlijk zeg...

gr petra

Anoniem zei

Zo weer lekker thuis.
Geweldig dat je nu ook dichtbij huis lekker kan zwemmen, heeeeerlijk na een loopje.
Super dat je nauwlijks aangekomen bent en je loopjes hebt gedaan.
Heel knap.

Erna

Natasja Valentijn zei

Jullie kunnen terugkijken op een mooie vakantie. De foto's spreken voor zich... Het was leuk om jullie verslag te lezen. Enne, zo'n 'privézwembad' wil ik ook wel.

Groetjes van Natasja

Petra zei

@ Carin
Leuk dat jullie meegelezen hebben!

@ Anna
Veel plezier alvast gewenst tijdens jullie vakantie. Geniet er maar lekker van.

@ Anja + Elmarstel
Het regent hier nu al de hele dag..., dus nog niks geen baantje gezwommen...

@ Guus
Bedankt!

@ Bianca
Leuk dat je alles gevolgd hebt.

@ Mike
Ja leuk he om dan die bekende plekjes op foto's terug te zien. Heb ik ook altijd.


@ Karin
Sorry, hoor, maar wel alvast veel plezier gewenst. Enne.. doe Elvis de groetjes ;-)

@ Petra van Dijk
Het verkeer ging daar nog stapvoets, maar toch inderdaad best wel link ja. En misschien mede daardoor ook wel veel kijkers en een nog langere file....

@ Erna
Ja lekker he? Na het loopje hier nu ook plonsen. Wat kan het leven mooi zijn ;-)

@ Nastasja
Wie weet krijg jij in de toekomst ook wel zo'n zwembad in de wijk? Je weet maar nooit ;-)

Groetjes Petra