dinsdag 2 juni 2009

Fort Lauderdale

Vanmorgen ontbeten in het hotel. De hotels die we tot nu toe hebben gehad, hebben een gratis ontbijt. Yoghurtjes met cornflakes voor mij en Ron vindt de wafels die je er kan maken altijd erg lekker. Dus voor ons makkelijk en met een volle buik gaan we ook vandaag weer op pad. Vandaag weer een stukje zuidelijker, richting Fort Lauderdale.

Het eerste stukje rijden we weer over de I95 en bij Jupiter gaan we er af. We hadden namelijk op internet gezien dat daar een Jamba Juice zit. Jamba juice is een smoothie restaurant en onze favoriet. Eenmaal aangekomen in het nieuwe winkelcentrum blijkt dat bij navraag bij een bank filiaal, dat deze vestiging al drie maanden gesloten is. Beetje raar dat het dan nog wel steeds op hun website staat. Helaas dus geen Jamba juiceje voor ons... En we vervolgen onze weg over de A1A en dat is dezelfde kust weg die we de dagen hiervoor hebben gereden. En zo komen we West Palm Beach binnen rijden.

Photobucket

Het is er ineens heel anders... luxer en echt overal palmbomen. Ze doen de naam wel eer aan....

Photobucket

Het is er vooral heel erg luxe. Met ook de luxe merken in de paar winkels die we er zo even snel zien.

Photobucket

Verder zien we veel mooie huizen... Prachtige huizen eigenlijk.....

Photobucket

Photobucket

En fraaie bootjes...

Photobucket

Photobucket

Photobucket



We rijden verder over deze weg en echt, we zijn zo onder de indruk, dat dit ineens zo anders is kwa bouw en luxe dan de eerdere stukken die we aan de oostkust van Florida gezien hebben. Natuurlijk zijn er ook mooie stukken, bij bv. Vero beach. Maar dit is wel een heel fraai stuk zeg.... En ik stap weer even uit de auto om nog een fotootje van een mooi huis te maken. Ik kan nu zo naar de water weg lopen over een braak liggend stukje land. Het gras is er wat hoger en ben gespitst op schuifel geluid.... Geleerd van mijn laatste wandeling bij Lake Symphony bij ons. En zou niet graag oogcontact krijgen met een slang. Maar ik hoor niks en sta bijna aan de kade nu. En doe de camera aan en wil net een foto gaan maken van een errug mooi huis. En even ben ik niet scherp... En dan zie ik in mijn ooghoekje vier enorme grote groene dingen weg rennen..... IEKS!!! Ik spring denk ik een meter in de lucht. Ohhhhh gatverre.... Niks voor mij... Het waren vier leguanen!!! Niet 1, niet 2, maar wel vier. Maar ze rennen van me weg en niet naar met toe. Mijn hart heeft vast een paar slagen even overgeslagen. En ik zie dat ze zo'n 20 meter bij me vandaan ook van de schrik zitten bij te komen. Eentje springt er in het water, want ik hoor een grote plons ineens. En gelukkig waren ze misschien nog banger van mij dan ik van hen.... Alhoewel, ik schrok me echt het rambam!!!

Photobucket

En ik ging daarna meteen ook in mijn achteruit, dan maar een minder mooi kiekje niet?

Photobucket

Toch uiteindelijk nog een aardige foto toch? Ondanks het hoge adrenaline peil in mijn lichaam, ha ha ha. Oke, wel wat meer gras dan gepland op de voorgrond, maar wie commentaar heeft, mag hem daar zelf gaan maken, ha ha ha... Ik was binnen twee tellen hierna weer veilig in de auto, dat zal je zeker wel begrijpen.

Photobucket

Later zijn we zijn met de hondjes nog even een strandje opgelopen. Maar van het duin en daarmee het strand was echt een heel stuk weggeslagen. En veel strand opgangen waren niet begaanbaar in West Palm Beach. Dus veel verder zijn we niet gekomen.

Daarna reden we Boca Raton in. Wat ook een erg mooi plaatsje is. En we bedenken ons ineens dat daar ook een Jamba Juice is.... En na wat gezoek op het internet (lees het krijgen van een wifi verbinding) vinden we het adres en gaat Miep deze voor ons vinden. En wat was ze weer goed!! Ze zet ons zo voor de deur af. Toppie!

Photobucket

Met de hondjes hebben we de heerlijke smoothie op het terrasje opgedronken. Ook nu weer waren de hondjes enorme aandacht trekkers..... Connor heeft weer zijn knuffels gekregen voor die dag. Van oude vrouwtjes tot meisjes van een jaar of 5 allemaal moesten ze ze even aaien. Ze vragen allemaal het "merk" en willen ze even aaien. Tot dat er een jongen van Jamba Juice naar buiten komt. En je mag hier namelijk niet overal met je hond zitten en we denken dat we misschien wel weg moeten. Maar..... de jongen roept. OHHHHhhhh twee Beardies!!! Het was een kenner... En greep gelijk zijn mobieltje en liet zijn Beardie aan ons zien. En wilde natuurlijk ook even met ze kroelen. En Stace en Connor werden op de film gezet voor het thuisfront. Zo grappig. Hij ging twee waterbakken voor ze halen, zodat de heren ook lekker wat konden drinken. Wat een aanspraak heb je met die twee stappers toch.
Inmiddels was onze smoothie op en zijn we weer verder gereden. Richting de vuurtoren. Die tussen Boca Raton en Pompano Beach moest staan. En toen we over een kleine brug reden, zagen we de vuurtoren. Er was een leuk parkje tegenover de vuurtoren en daar zijn we doorheen gelopen. En daar was hij dan de vuurtoren....

Photobucket

Een klein stukje verder lopen, was ook het haventje, met de vele vissers boten.

Photobucket

Photobucket

Inmiddels is het wat bewolkter geworden en blijven we even in het parkje zitten. We hebben mooi zicht over de bootjes en de vuurtoren daar.

Photobucket

Daarna zijn we door gereden naar Fort Lauderdale. We zijn hier al eerder geweest. En het viel ons wel op dat er veel leeg stond nu.

Photobucket

Het hotel is niet zo nieuw als ons vorige hotel, maar dit keer geen swampje als uitzicht. Maar het zwembad en het meertje waar het hotel aan ligt. Je kan niet alles tegelijk hebben niet?

Photobucket

Morgen gaan we richting Key West, waar we waarschijnlijk in het hotel dat we daar gereserveerd hebben, geen internet zullen hebben....

Groetjes Petra

16 opmerkingen:

Bianca (Hollandranch) zei

Wat gaaf die leguanen ! maar ik hou dan ook wel van reptielen (slangen wat minder ;-)

Dat moet ontzettend leuk zijn Key West, wij zijn er ooit op een verkeerde dag heen gereden, of beter niet heen gereden ivm de eindeloze file die er stond. Het leek de A12 bij Den Haag wel in de avondspits zoveel auto's .
Veel plezier in ieder geval daar !

Petra zei

Ha ha, Aruba zou niets voor jou zijn! De leguanen zwemmen daar gezellig mee in het zwembad. Het zijn schatjes, hoor! Nog een late felicitatie voor je verjaardag!

Anja zei

Wat leuk om zo met jullie mee te reizen. De hondjes hebben het zo te lezen ook prima naar de zin.
Prachtige foto van die twee boven op het trapje.

Marchiena zei

Hahaha, van die leguanen hoef je echt niet bang te zijn hoor. Ze eten hoofdzakelijk planten, vruchten, bloemen en bladeren. Volgens mij zijn deze nog vrij jong (aan de kleur te zien) ze worden donkerder groen als ze ouder zijn. Ze kunnen 2 mtr. worden, maar ik kan me wel voorstellen dat je schrikt als je ze tegen komt.
Ik heb weer genoten van je verslag en je foto's.

Anna zei

Wat een ontmoeting ik zou me ook het rambam schrikken.
Die vuurtorens zijn wat voor Gerard , misschien wie weet na het .... heeft hij toch tijd zat!!

Anna zei

Wat een ontmoeting ik zou me ook het rambam schrikken.
Die vuurtorens zijn wat voor Gerard , misschien wie weet na het .... heeft hij toch tijd zat!!

Anna zei

Wat een ontmoeting ik zou me ook het rambam schrikken.
Die vuurtorens zijn wat voor Gerard , misschien wie weet na het .... heeft hij toch tijd zat!!

Edwin zei

Ik zie het al.... het is voor jullie weer smullen geblazen daar in de heerlijke zon. Wat kan het leven toch heerlijk zijn.
Weer bedankt voor jullie verhaal en prachtige plaatjes op het blog.

Thanks en geniet nog even,

Edwin en de rest

Bibi zei

Fantastisch mooi die gebouwen, ik zou zo weer terug willen:-) Leuk die leguanen, ik vind dat ze altijd zo grappig lopen:-). Geniet ze daar!

Anoniem zei

Hoi
Mooie omgeving zeg. Ik hoop dat die leguanen plaatselijk zijn en ik ze dan volgende week niet tegenkom. Veel plezier in Key West.
Groetjes INgrid

Anoniem zei

Wauw, da`s genieten zeg...heerlijke foto`s!
Gaaf die leguanen maar ik akn me voorstellen dat je je helemaal drie slagen in de rondte schrikt ;-)
Enne, idd Beardies verbroederen, je hebt altijd aanspraak :-)

xx Mariet

Marjan (hekkie) zei

Gatver, wat eng die leguanen. Ik heb het niet zo op reptielen. Op afstand vind ik het wel interessant om naar te kijken, maar zo dichtbij.....

Leuk om te lezen over de voor mij bekende plaatsen. West Palm Beach en Boca Raton. In beide plaatsen heeft mijn broer gewoond nl en hebben we hem daar bezocht.

Geniet ze verder en veel plezier.

Groetjes Marjan

Bianca zei

Wees blij dat het leguanen waren en geen krokodillen hahahahaha.
Heel veel plezier op Key West!

Groetjes,
Bianca

www.vandijkjes.punt.nl zei

Prachtige foto's, Het ziet er werkelijk zalig uit daar!!

gr petra

Kristel Holsbeek zei

goh hihi die leguanen wel leuk dat je daar ook nog een foto van hebt kunnen nemen.
Prachtige vakantie precies;-) mooie fotos...

Petra zei

@ Bianca
Gelukkig geen files voor ons!

@ Kasaka
Daar in Aruba verwachtte ik ze inderdaad. Hier was ik er helemaal niet op voorbereid ;-) En ze waren nu net zo groen als het gras waar ze in zaten.

@ Marchiena
Deze waren denk ik 60 cm. Veeeeel te groot voor mijn gevoel ;-)

@ Anna
Ja vuurtorens zat hier hoor!
Hopelijk kunnen jullie inderdaad leuke dingen gaan doen strakjes. Je moet het positief blijven bekijken meid....

@ Edwin
Ja we genieten nog wel even door...

@ Ingrid
Alvast een hele goede vlucht gewenst en tot over een paar daagjes.

@ Marjan
Dat zijn mooie plaatsjes om te wonen! Leuk dat jullie zo nog eens overal komen.

@ Bianca
Nou inderdaad, ha ha ha, dat hat veel erger geweest. Die kunnen nog harder lopen ;-)

@ Kristel
Ja was ook verbaasd dat ze zo goed gelukt waren....

Groetjes Petra