donderdag 11 juni 2009

The pool

Zoals gezegd gisteren bij de Cheesecake factory wezen eten. Maar eerst hebben we nog over Fifth Ave. in Naples gelopen. Dit is de hoofdstraat en hebben daar de vele winkeltjes en restaurantjes bekeken.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Daarna toch naar de Cheesecake factory gegaan.

Photobucket

Waar de keuze van de enorme uitgebreide menukaart weer erg moeilijk was. Maar uiteindelijk is het toch nog gelukt. Omdat Ron's moeder dit weekend jarig is, had Ron dit aan de serveerster doorgegeven. En normaliter komen er een aantal serveerders dan aan je tafel zingen. Maar we hadden inmiddels al de rekening betaald en nog steeds niemand gezien. Dus toen we weggingen en er niks gezongen was, hebben we dit nog wel gemeld bij de hostess vooraan het restaurant. Die direct de manager erbij riep. En van die manager mochten we, omdat zij het vergeten waren, vier cheesecakes uitzoeken om mee te nemen naar huis. Dat is toch wel weer heel netjes..... Misschien was dit eigenlijk nog wel leuker dan het liedje aan tafel. Vooral voor de niet jarigen in dit geval ;-) Ze stopte er ook kaarsjes bij zodat we het 's avonds nog konden vieren....

Photobucket

En dat hebben we dus gedaan....

Photobucket
De vijf mustangs bij de ingang.

Bij het huis wat we gehuurd hebben zit een eigen zwembadje. Hartstikke lekker! Maar het Lely resort waar het huis zich in bevindt, zou behalve de Mustang Golfbaan ook een prachtig zwembad hebben. En vanmorgen zijn we daar wezen zwemmen. Je hebt een lidmaatschap nodig om hier te mogen zwemmen en de huiseigenaren hebben dit. Al met al ging het toch nog met wat moeite voor ons om daar te mogen zwemmen. Want ze hadden een schriftelijke toestemming nodig voor ons als huurders. Maar gelukkig was de manager wat vriendelijker gestemd, dan het meisje achter de balie en mochten we toch gaan zwemmen.

Photobucket

Photobucket
Pool with island

Photobucket
De waterval

Photobucket
Tikihutjes aan het zwembad met Wifi connectie, voor de echte verslaafden....

Photobucket

Photobucket
En "the lappool"

Photobucket
Het "beach" gedeelte met uitzicht over de golfbaan.

Weer een ervaring rijker niet? Wat een faciliteiten heeft dit resort. De golfbanen zien er ook schitterend uit en de tig tennisbanen niet te vergeten. Helaas voor ons is het nog maar voor twee daagjes ;-)

Photobucket

's Middags zijn we weer richting Miami gereden en hebben Ron's moeder en zus bij het Sonesta hotel in Coconut Grove gebracht. Zij vliegen zaterdag weer terug naar Amsterdam. Dit keer reden we over de Tamiami trail richting Miami en niet over de high way 75. Net aan het begin bij deze weg zie je steeds deze borden.

Photobucket

Jawel panter oversteekplaatsen... Je moet er toch niet aan denken.... Weliswaar geen 1 panter gespot. Maar, wel een hertje. Gewoon een bambi tussen de panters en de kroko's! Die hadden we hier nu duidelijk weer niet verwacht! Onderweg zijn we nog gestopt bij het Oasis visitors center. En daar ben ik zowaar wel de auto uitgestapt. Stoer he?

Want inmiddels had ik gehoord bij "Erve's airboat rides" van de week, dat aligators met een snelheid van 35 mile per uur kunnen rennen. En gelijk al van start. Ze hoeven dus niet op gang te komen. En nu loop ik aardig hard op het moment. Maar die 35 mile ga ik never nooit niet redden natuurlijk. Maar ben uitgestapt en heb ze gezien! In het wild!

Want bij het visitors center hebben ze een houten board walk, waar je langs een "canal" loopt. Toch nog een soort van veilig. En toen we aankwamen lagen er zo al vier aligators in het zonnetje in het water.

Photobucket

En later kwamen er nog een heel stel aangezwommen... Ik raakte gewoon de tel kwijt.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

We hebben de hondjes maar in de auto gelaten. Je weet maar nooit of de "kroko's" al gegeten hadden he? En maar goed ook gezien dit bordje. Waarop stond dat je de aligators niet mocht voeren...

Photobucket

Kortom het aantal aligators welke ik in het wild heb gezien, is enorm gestegen vandaag ;-)

Daarna door naar Coconut Grove. Miami is niet echt "mijn" stad. Vind het er geen pretje om te rijden. Iedereen duwt maar door en switch constant van baan zonder knipperlichten. Duidelijk dat ik al een poosje niet meer in een stad gereden heb. Maar we hebben het gered. Ze hadden een mooie kamer op de 21e verdieping met mooi uitzicht op de haven gekregen. En na afscheid te hebben genomen, zijn wij weer dezelfde weg terug gereden. Waarbij we geen kroko's meer hebben gespot....

Morgen nog 1 daagje Naples en dan zit het er weer op voor ons. Hopelijk nog 1 keer de zonsondergang en met de doggies to the beach misschien?

Groetjes Petra

9 opmerkingen:

Kristel Holsbeek zei

Prachtige foto's. Geniet nog maar van je laatste dagje...dat resort is geweldig zeg amai...

elmarstel zei

wouw, schitterend hoor....alles, de kroko's,naples het zwembad wouw....

Miranda zei

Zo leuk elke keer weer om van hot naar her te reizen vanachter je laptop! Zo komen wij nog eens ergens, hihihi, al mogen we in gedachten mee smikkelen van je kippetje en de cheesecake's. Zal toch eens zo een kippetje gaan proberen. Ben erg benieuwd hierna.
Geniet nog lekker van jullie laatste duik daar in het verre Florida! Have a save trip ....groetjes vanuit midden Virginia

Annemiek zei

Wat een zwembad! Super!
Die crocs liggen gewoon te wachten tot er een toerist in het water valt.

Petr@ zei

Heerlijk om je Florida verslag te lezen. Ik droom weer even terug naar onze vakantie daar 2 jaar geleden. We hebben zelfs bij dezelfde Cheesecake Factory gegeten (en toen werd er wel gezongen!).
Geniet nog even van je laatste dag.

Kasaka zei

Heerlijk, dat zwembad! Nog veel plezier jullie laatste dag.

Mar zei

Ohhh een cheesecake factory, ik zou hel veel mee nemen naar huis denk ik. Heerlijk.Mooie vakantie, hoor, geniet er nog even van.

Bibi zei

DOe mij ook zon gezellig tikihut met drankjes... Het zou grappig zijn om zo'n overstekende panter bord ergens in onze hick town te plaatsen:-)

Anoniem zei

Ik kan me de "looptrail" herinneren, we stonden stil met de auto om wat foto's te maken en ineens gingen de raampjes dicht. Ik waande me veilig, kroko's springen toch niet door een raam de auto in.... ahum ik had dus dat poema bord ff gemist maar Ron niet hahaha. Maar hier in Soesterberg is t ook spannend hoor, had vandaag in t bos een slang op mijn pad, gillen.. Ron lachen, was ter grote van een uit de kluiten gegroeide regenworm maar ik schrok me rot en die honden maar wegjagen van dat beest weg. Nou had ze gelukkig hier nog nooit gezien en hoop dat het gemiddelde bij eens in de 3 jaar blijft hoor. Zonsondergang is hier mooi maar niet zo mooi als in Naples. Helaas lancering uitgesteld dus die heb je gemist. Wel een goede reis terug naar huis.
groetjes Ron en Ann