donderdag 4 juni 2009

Key West II

Photobucket

Photobucket

Wakker worden in Key West is leuk! Gordijnen open en uitzicht op zee. Heerlijk.... Althans, voor een half uurtje of zo. Want om 8 uur begonnen de werklui weer en bij het mooie uitzicht kwam ook het geluid van de drilboor... Iets minder...
Toch maar wat sneller aankleden dan en met de hondjes naar het dogpark. Waar ze even lekker hebben kunnen rennen. Voor hen geen andere hondjes om mee te spelen. Wel in het veldje ernaast, maar dat was voor de kleine hondjes en daar zijn onze stappers te groot voor. Maar voor hondjes maakt het niet uit of er een hek tussen zit. Als je elkaar leuk vindt, weet je elkaar wel te vinden.

Photobucket

Hierna zijn we de weg over gestoken en wilde een stukje langs het strand lopen, maar kwamen ineens langs de "Key West Garden Club". De toegang was gratis en dus ben ik even naar binnen gelopen.


De ingang bestond uit allemaal kleine stenen poortjes, die in de tuinenn ook steeds terug kwamen. Er stonden veel hibiscussen die bij ons de winter niet overleven. Maar hier duidelijk wel. Ze waren erg groot in ieder geval. Verder veel onbekende bloemen. Hartstikke leuk om te zien. De tuinen liggen echt pal aan de kust, dus heel apart. Bovenop stond een leuke gazebo met mooie bougainville erbij groeiend. Die doen het hier ook mooi. En je ziet hier nu op het moment een soort van boom met prachtige oranje bloemen. Prachtig gezicht, maar weet echt niet wat voor boom dit is.

Photobucket

Na de tuinen zijn we naar de Aids memorial pier gelopen. Aan het begin zijn allemaal namen gegraveerd in marmeren tegels. Daarna loop je zo de pier op.

Photobucket

Je had er prachtig uitzicht over de kust.

Photobucket

Photobucket

Daarna zijn we naar Whitehead street gereden om de vuurtoren te bekijken en het huis van Hemmingway.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Inmiddels werd het duidelijk dat er een cruise boot 'geland' was in Key West, want het was ineens enorm druk in de straten en bij het huis van Hemmingway was het behoorlijk druk. Dus we zijn niet naar binnen geweest. Maar even zo wat foto's genomen.

Photobucket

Aan de zijkant wel 1 van Hemmingway's katten gespot. Die heerlijk lag te snurken en alle drukte niet opmerkte.

Photobucket

Verderop in de straat zagen we ook het mile O-punt van Highway 1, the End....

Photobucket

En op Mallory square was ook het enorme cruise schip aanwezig.

Photobucket

Inmiddels was het lunchtijd en zijn we bij Conch Republic Seafood Company.

Photobucket

De hondjes waren hier ook van harte welkom en er werd zelfs een hele bak met water voor ze gehaald, zonder er om te vragen! Zat er gelijk op mijn gemak! En..., we hebben er ook heerlijk gegeten. Hierna nog even de haven in gelopen, maar nu werd het al behoorlijk warm.

Photobucket

Photobucket

Dus zijn we na wat boodschapjes gedaan te hebben bij de Winn-Dixie weer naar het hotel gereden. Was wel verbaasd een Winn-Dixie supermarkt te zien hier, want bij ons in de buurt zijn ze allemaal failliet verklaard. Waarschijnlijk doen ze het op Key West beter?

's Middags zijn we op het strand geweest tegenover het hotel. Gewoon even niks...

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Dit keer werd Ron verrast door de aanwezige inwoners van het deze blauwe wateren. Want toen hij heerlijk lag te dobberen kwam er een behoorlijk grote vis aangezwommen. En die was helemaal niet bang van hem en bleef lekker in de buurt. Zo kon hij ook nog een foto maken. Je ziet het niet zo heel scherp op de foto, maar het lieverdje had wel scherpe tandjes ;-)

Photobucket

Morgen nog een daagje op Key West en dan gaan we richting Naples....

Groetjes Petra

5 opmerkingen:

Annemiek zei

Wat een mooie plekjes! Jammer van je hotel renovatieverhaal.

Anja zei

Wat een heerlijke vakantie, mooie foto's heb je weer gemaakt.

Kristel Holsbeek zei

leuke vakantie blijkt me alleen heel erg van het hotel vind ik.

Bibi zei

Ik zou denken dat het een haaitje is... ? Toch leuk om te weten dat je daar toch makkelijk bijna overal terecht kan met honden. Ik geniet nu extra van je zonnige foto's want hier is het weer pet.

Marchiena zei

Wat zijn jullie aan het genieten zeg. Fijn dat de jongens ook welkom zijn. Jammer alleen dat ze het hotel aan het verbouwen zijn, maar je bent daardoor wel lekker vroeg wakker zodat je extra veel kunt zien:)

Groetjes en liefs,
Marchiena