maandag 22 juni 2009

(Lazy) Summer Days

Nou de taart viel in de smaak hoor. De Dutch Dudok Apple pie, was geslaagd. Ook de Amerikaantjes vinden hem lekker. Het was erg gezellig bij de buurtjes en pas laat in de avond of eigenlijk in de morgen gingen we weer naar huis.

Vanmorgen ben ik voor het eerst vroeg gaan lopen. Echt heel vroeg! Kwart over zes om precies te zijn. Lijk wel niet goed wijs! Maarja, Ron was net naar zijn werk vertrokken en zag op de thermometer dat het 'maar' 20 graden was. En dus kleren en gympen aan en aan de hol. En het ging lekker! Afgelopen vrijdag waren we ook gaan lopen en toen was het om kwart voor negen nog ruim 30 graden. Echt, het was geen doen. Moest telkens stoppen tijdens mijn loopje omdat ik zowat ontplofte van de warmte. En dat terwijl de zon toch al onder was.
Als ik steeds wandel tijdens mijn loopje heb ik achteraf het gevoel dat het niet zo veel nut heeft gehad. Maar in feite komt het er op neer dat mijn hartslag wel lang hoog blijft, ook al wandel ik. Maar toch, lekker is anders. En vandaar dat ik vandaag zo blij was dat het nu met 10 graden minder wel lekker liep en ik mijn rondje zonder stoppen heb kunnen doen. Dat voelt gewoon lekkerder. En mocht je denken dat ik de enigste gek was die zo vroeg aan de hol is? Nou dan heb je het mis. Ik kwam meerdere van die gekken tegen ;-) Nu nog proberen vol te houden deze aankomende maanden.....

De hondjes hadden het beter bekeken. Die hielden wel zomer pauze en genieten van het buiten zijn op hun eigen manier.Lekker rollend in het gras en hier en daar een sprongetje en een frisbeetje meenemen.

Photobucket

Samen natuurlijk he? Want alleen is ook maar alleen niet?

Photobucket
Connor neemt het hele stokje weer mee natuurlijk, maar wat maakt het uit? De frisbee is in het vizier niet?

Photobucket


Verder kreeg ik van de week van Miranda en Anja een "love your blog" award. Hartstikke leuk Miranda en Anja! Ik lees jullie blogjes ook graag altijd. Vooral ook omdat jullie beiden in Amerika wonen. Vaak lees ik toch een soort van herkenning bij jullie en dat is eigenlijk heel leuk om te zien.Dit award werkt zo dat je hem ook weer door moet geven aan 6 andere bloggers. Nou heb ik een hele lijst aan blogjes welke ik lees. Mede ook dankzij bloglines hoor. Elke keer als er een up-date op een van mijn favoriete blogs verschijnt, krijg ik daar een berichtje van. Hartstikke makkelijk. In het begin ging ik elke morgen alle blogjes af, maar dat is zo tijdrovend. Dus lang leve bloglines!

Afijn hier de 6 blogs die ik LOVE....

Het blog van Ecco, een soort genootje van Stace en Connor. Het baasje van Ecco is een "echte" fotograaf en zijn foto's zijn vaak terug te vinden in de (Neder)landelijke kranten. Vind de foto's altijd super op het blog. Mede ook natuurlijk omdat ze vaak zijn van mijn favo hondenras.
Het blog van Mariet valt toch ook nog steeds in de Bearded Collie categorie. Mariet ken ik van Zierikzee en haar broer werkte bij Ron, hier in Amerika. Was een raar toeval dat we er achter kwamen dat we allebei Bearded Collies hadden. Inmiddels zijn haar Beardies Max en Beau helaas van ons heen gegaan. Maar eerdaags komt er weer een nieuwe Beardie puppedup bij Mariet en Henk wonen en kunnen we daar hopelijk veel over gaan lezen.
Van het blog van Elmarstel lees ik ook elke update. De woensdagen zijn favoriet, want dan is er vaak een fotoraadsel te vinden op het blog. Verder altijd erg mooie foto's (ik voel een trend ontstaan) vanuit een voor ons zeer bekende regio.
Ook het blog van Toos, lees ik graag. Toos en Gerard zijn familie van ons en ontzettend reislustig en mag graag hun foto's van wat zij allemaal weer meegemaakt hebben zien. (Alweer die foto's he? Duidelijk dat daar mijn interesse ligt)
Het blog van Guus, staat ook zeker al een aantal jaren in bloglines. Guus en Alexandra wonen hier in de buurt en via het blog hebben we elkaar dan ook in het echt ontmoet.
En als laatste las ik altijd graag het blog de nieuwamsterdammer. Hij kon kleine details altijd zo leuk omschrijven en heeft duidelijk het zelfde soort humor als ik. Kleine details blijven bij mij ook altijd hangen en daar kan ik soms erg de lol van in zien. Jammer genoeg verschijnen er geen up-dates meer van hem. Maar bij het opzoeken van zijn blog kwam ik op zijn "ik mis de Hema" stukje, waar ik toch ook weer om moest lachen en het ook zo herken.

De blog awards winnaars zijn geheel vrij om te bedenken of ze er wat mee willen doen en of ze ook 6 blogjes "loven". Maar gewoon de award van mij in ontvangst nemen is ook goed hoor. Geniet er van en ga zo verder, dan heb ik elke morgen weer wat te lezen op het pretnet, niet waar?

Groetjes Petra

9 opmerkingen:

elmarstel zei

.....ik viel even helemaal stil, wat lief dat je mij een award stuurt....bedankt voor je compliment en ik ga eens even kijken aan wie ik deze award ga doorgeven.

Ik vind jouw stukjes ook erg leuk en vooral de gekke dingen die je overkomen, daar heb ik wel een bepaalde herkenning mee, hahaha

Natasja zei

Wat heerlijk, uitrazen met de honden. Die hadden er zo te zien ook veel plezier in! Je was wel een beetje vroeg op pad, maar ja, met dat warme weer moet je ook wel. Of ik er zo vroeg op uit was gegaan...??

Groetjes Natasja

Anoniem zei

Het filmpje van Stacey en Connor
maakt mijn dag weer helemaal goed.
groetjes uit barendrecht

Bibi zei

Wat een grappig filmpje van dat gekrioel in het gras hihi!

Miranda zei

Zo komen we weer kijken bij wat jij leuk vindt....kanjer! Geniet van je award, maar nu niet naast je speciale gymschoenen gaan lopen he. groetjes

Marchiena zei

Gefeliciteerd met je award, leuk idee, je hebt hem echt verdiend hoor.
Leuk filmpje van Stacey en Connor, wat hebben ze toch lekker de ruimte bij jullie. Cooper en Charlie zijn best wel een beetje jaloers, die ruimte hebben ze alleen als we op vakantie zijn (dus moeten we maar wat vaker op vakantie;) ).

Marjon zei

Wat leuk dat filmpje van Stacey en Connor en wat kunnen ze heerlijk rennen bij jou.
Ongelooflijk knap van je dat je zo vroeg aan het rennen bent gegaan. Ik heb op het moment even een dipje, ik verzin steeds excuses om niet naar de sportschool te gaan.
Maar dat komt misschien omdat ik nu op mijn gewicht ben, ik heb niet echt een doel meer.

Marjon

Anja zei

Wat een eerlijk filmpje van Stacey en Connor. Ik nam al het petje voor je af vanwege het hardlopen nu nog eens extran vanwege het tijdstip!

Anna zei

Dank je wel voor mijn blog Award.Toppie.
Ik lees jou blog ook graag dan zien we wat er met jullie gebeurt/mee maak . En Ron zijn Oma is een trouwe kijker als ze bij ons is.
Wat jou dogies doen ,doen onze konijnen. Nadat vlek geopereerd is (man af). Ze zijn helemaal gek samen.
Groetjes daar Toos